• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni başlayanlar için tüp bebek

erdem81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2016
259
185
53
Arkadaşlar merhaba, yeni üye oldum ve tüp bebekle ilgili bir çok başlık olduğunu görünce çok sevindim, eminin benim sorularım daha evvel yanıtlanmıştır ancak şu an kafam o kadar karışık ki o kadar yazıyı tarayamam...yaklaşık 8 aydır çocuk sahibi olmak istiyoruz, ilk gittiğim doktor yumurtalık rezervime bakmamıştı, geçen hafta acaba hamilemiyim diye doktora gittim ve menopozun kapısında olduğumu öğrendim, yumurtalık rezervim 0,06 estredoil değerim de 64 , 35 yaşımdayım, tüp bebekten başka şansınız yok ve ilk seferde tutma ihtimali %10 civarında dedi..Biosteron kullanmaya başlayın dedi..bu konulara çok yabancıyım, şu an sadece Bahçeci kliniğine gideceğime karar verdim o kadar, tedaviye nasıl başlıyoruz, ilaç kullanımı ne kadar sürüyor, ilaç kullanımıyla yumurta toplanması arasında kaç gün var gibi sorularım var Memur olduğum için rapor alıp İstanbul'a gitmemiz lazım bu yüzden en çok tedavi süresini merak ediyorum, şimdiden teşekkür ederim

Çok geçmis olsun.
Yumurta rezerv azligi ben de de var,0.2 yani elimizi cabuk tutmaliyiz.37 yas benim 6 ay önce basladim tedaviye 2 tup denemem var 1.dollendi transfer edildi tutmadi 2.döllenme olmadi tek yumurta olusuyor bende.Ara verdim suan.
Sizde bir an once baslayin derim.Tedaviye adetin 2. gunu basliyorsun 1 hafta veya 10 gun igne ve muayene takibinden sonra 10 11 gun filan yumurta toplaniyor.
5 gun sonra transfer ediliyor.
Totalde 15 gün icinde hergun olmasa da gun asiri hastanede olmaniz gerek .Sehir disindan gelirken 15 gün izin almalisiniz.transfer sonrasi bir kac gunde dinlenirseniz bir iki gun fazla alirsiniz .
Tekrar gecmis olsun

Örneğin ben takvimime baktim
9.da hasta olmusum
11.de igne baslamis
19 .da opu(yumurta toplama olmus)
24.transfer olmus.
Yani totalde 15 gün transfer sonrasi 5 günde dinlenirsen 20 gün
2.tedavimde de 24 de baslamisim ignelere 3. de opu olmus yani 11 günde toplanmis yumurta.
InsAllah aciklayici olmustur.Memur olmak kolay degil malesef hesap kitap yapiyoruz

Örneğin ben takvimime baktim
9.da hasta olmusum
11.de igne baslamis
19 .da opu(yumurta toplama olmus)
24.transfer olmus.
Yani totalde 15 gün transfer sonrasi 5 günde dinlenirsen 20 gün
2.tedavimde de 24 de baslamisim ignelere 3. de opu olmus yani 11 günde toplanmis yumurta.
InsAllah aciklayici olmustur.Memur olmak kolay degil malesef hesap kitap yapiyoruz
Çok teşekkür ederim, kafamda net bir takvim oluştu sayenizde, o zaman benim hastenyle görüşüp muhtemel adetimin 2. Gününe randevu almam lazım, siz devlet desteği aldınız mı?

Çok teşekkür ederim, kafamda net bir takvim oluştu sayenizde, o zaman benim hastenyle görüşüp muhtemel adetimin 2. Gününe randevu almam lazım, siz devlet desteği aldınız mı?
Devlet destegı hangı,şartlarda verılıyor acaba

2 yıl mi emin degilim belli bir sure evli olma sarti var
esinizin ve sizin 39 u gecmemesi sarti vs gibi ozellikler var devlet desteginde ancak bizim sartlarimiz uymadi.
Erdem81 evet adetinizin 2. günü hastaneyle görüsup randevu alabilirsiniz.(saat 15.00 ten önce hasta olduysaniz 1.gün kabul ediliyor.15.00 ten sonra hasta olduysaniz ertesi gün 1. gün kabul ediyorlar)
Eger normal yollarla olmazsa aralik veya ocak ayinda biz de deneyecegiz dua edin hepimin normal yolla olsun:(
Hem ilac igne morfin vucudu yoruyor hem bir sürü maddi birikim gerekiyor.
Ins. normal olur olmazssa da ilk denemenizde olur ins.
Kolay gelsin

Arkadaşlar merhaba, yeni üye oldum ve tüp bebekle ilgili bir çok başlık olduğunu görünce çok sevindim, eminin benim sorularım daha evvel yanıtlanmıştır ancak şu an kafam o kadar karışık ki o kadar yazıyı tarayamam...yaklaşık 8 aydır çocuk sahibi olmak istiyoruz, ilk gittiğim doktor yumurtalık rezervime bakmamıştı, geçen hafta acaba hamilemiyim diye doktora gittim ve menopozun kapısında olduğumu öğrendim, yumurtalık rezervim 0,06 estredoil değerim de 64 , 35 yaşımdayım, tüp bebekten başka şansınız yok ve ilk seferde tutma ihtimali %10 civarında dedi..Biosteron kullanmaya başlayın dedi..bu konulara çok yabancıyım, şu an sadece Bahçeci kliniğine gideceğime karar verdim o kadar, tedaviye nasıl başlıyoruz, ilaç kullanımı ne kadar sürüyor, ilaç kullanımıyla yumurta toplanması arasında kaç gün var gibi sorularım var Memur olduğum için rapor alıp İstanbul'a gitmemiz lazım bu yüzden en çok tedavi süresini merak ediyorum, şimdiden teşekkür ederim

Merhaba bende 26 yaşında olmama rağmen yumurta rezervi 1.15 çıktı direk tüp bebek istedik aşılama ile yıpranmayalım diye
Ayın 20 kasımda adet oldum 21 Kasımda direk tüp bebek tedavisine başladık
Karından iğneler ile öncelikle
Sonra belli zaman sonra yumurtalıklar olgunlaşmaya başlayınca sabah iğneleri de başladı sabah akşam iğne ağrılı birşey değil
3 Aralık'ta yumurta toplandı
Genel anestezimi olarak gerçekten çok ağrılı birşey değil
5 tane olgun 3 tane daha büyümemiş 8 yumurtam oluşmuştu hepsi alındı
6 Aralık'ta transfer yapıldı 3 adet yumurta döllenmişti sadece 7 hücreli DNA hasarı olmayan
Sperm seçimini mikro çipli sperm seçimi ile yaptırdık
Şimdi beklemedeyiz pazar günü test yaptıracağız
Heyecanlı bekleyiş
İğneleri kendimi vurulduk doktora da bir kere Cumartesi gittim sonra haft içi 2 kere gittim
Sonra yumurta toplandı sonrasında transfer
Ve bekleme zamanı

Merhaba bende 26 yaşında olmama rağmen yumurta rezervi 1.15 çıktı direk tüp bebek istedik aşılama ile yıpranmayalım diye
Ayın 20 kasımda adet oldum 21 Kasımda direk tüp bebek tedavisine başladık
Karından iğneler ile öncelikle
Sonra belli zaman sonra yumurtalıklar olgunlaşmaya başlayınca sabah iğneleri de başladı sabah akşam iğne ağrılı birşey değil
3 Aralık'ta yumurta toplandı
Genel anestezimi olarak gerçekten çok ağrılı birşey değil
5 tane olgun 3 tane daha büyümemiş 8 yumurtam oluşmuştu hepsi alındı
6 Aralık'ta transfer yapıldı 3 adet yumurta döllenmişti sadece 7 hücreli DNA hasarı olmayan
Sperm seçimini mikro çipli sperm seçimi ile yaptırdık
Şimdi beklemedeyiz pazar günü test yaptıracağız
Heyecanlı bekleyiş
İğneleri kendimi vurulduk doktora da bir kere Cumartesi gittim sonra haft içi 2 kere gittim
Sonra yumurta toplandı sonrasında transfer
Ve bekleme zamanı
Merhaba bana önce merional iğne verdi 3 tane sonra da ultrasonda bakacaktı fakat ben iğneleri vurulurken adet oldum, pazartesi gittim tekrar, yumurtalarımın çatlama zamanı kestirilemiyormuş tam olarak, ilaçsız tüp bebek denemeye karar verdi, ve hemen çarşamba günü yumurta toplayacaz dedi, 3 tane çatlatma geciktirici iğne verdi bir tane de gece yapılacak çatlatma iğnesi, hepsini aynı gün vurdum..dün gittim 2 tane yumurta oluşmuştu ikisini de aldılar...biraz önce aradılar ikisi de döllenmiş...kaliteleri ile ilgili 5. Gün bilgi vereceklermiş sonra da donduracaklarmış

Merhaba bana önce merional iğne verdi 3 tane sonra da ultrasonda bakacaktı fakat ben iğneleri vurulurken adet oldum, pazartesi gittim tekrar, yumurtalarımın çatlama zamanı kestirilemiyormuş tam olarak, ilaçsız tüp bebek denemeye karar verdi, ve hemen çarşamba günü yumurta toplayacaz dedi, 3 tane çatlatma geciktirici iğne verdi bir tane de gece yapılacak çatlatma iğnesi, hepsini aynı gün vurdum..dün gittim 2 tane yumurta oluşmuştu ikisini de aldılar...biraz önce aradılar ikisi de döllenmiş...kaliteleri ile ilgili 5. Gün bilgi vereceklermiş sonra da donduracaklarmış
hayirlisi olsun =) ben de 35 yasindayim, 2013de ilk bebegime yine tup bebekle kavusdum cok sukur, simdi tekrar deniyorum ikinci icin yeni bir tedaviye basladim, su anda dogum kontrol hapi ve suprefact kullaniyorum, uzun protokol benimki..adetle birlikte kontrole gidicem ve uyarici igneler baslayacak, Allah yardimcimiz olsun..

Benim 3.gün transfer edildi 7 hücreli yani orta kalite dendi 3 adet döllendi 2 adet transfer edildi sadece
Dondurulma işlemi yumurta kalitesine göre oluyor
sizin yumurtaların kalitesi iyi demekki ki hem 5.günü bekleyebilecekler hemde dondurulabilecek durumda demekki güzel birşey
Rabbim herkese yardım etsin inş benim 2 günüm kaldı test yapmama ama korkmuyor değilim

Ya benim de 5.gun emriyosu blastosist olsutu hemen 5.gun nakledildi dondurulmadi transfe edildi ancak tutmadi.Sisli memoriale gidoyorum.Sen bahceci guvenc beye gidoyormussun daha mantikli geldi bana?Cunku durumumu ayni amh dusuklugu bir veya 2 yumurta olusuyor.
Simdi ben esime hadi bide bahceciye gidelim diye nasil ikna edecegim?
3.yu de deneyim diyorum ocakta(Ancak ilacsiz olsun istedim ben dokturum klomenle baslayip sonrasinda dusuk dozajli gonalf uygulariz dedi?) Yani memorialde 3. de deneyeyim mi ,Yoksa bahceciye gecip havuz sistemimi yapsam.
Guvenc bey ilk gorustugum doktordu mantikliydi erkek diye cekinip baslamamstim? Simdi pisman olmus gibiyim?Ne yapsam
Muhtemel 8 ocakta tedavi baslicam:(ins gerek kalmaz da:(
Iyi aksamlar

Ya benim de 5.gun emriyosu blastosist olsutu hemen 5.gun nakledildi dondurulmadi transfe edildi ancak tutmadi.Sisli memoriale gidoyorum.Sen bahceci guvenc beye gidoyormussun daha mantikli geldi bana?Cunku durumumu ayni amh dusuklugu bir veya 2 yumurta olusuyor.
Simdi ben esime hadi bide bahceciye gidelim diye nasil ikna edecegim?
3.yu de deneyim diyorum ocakta(Ancak ilacsiz olsun istedim ben dokturum klomenle baslayip sonrasinda dusuk dozajli gonalf uygulariz dedi?) Yani memorialde 3. de deneyeyim mi ,Yoksa bahceciye gecip havuz sistemimi yapsam.
Guvenc bey ilk gorustugum doktordu mantikliydi erkek diye cekinip baslamamstim? Simdi pisman olmus gibiyim?Ne yapsam
Muhtemel 8 ocakta tedavi baslicam:KK43:ins gerek kalmaz da:KK43:
Iyi aksamlar

Benim ilk deneyimim olduğu için bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim ama amh düşüklüğünde ilaçlar fazla işe yaramıyormuş sanırım...bir de benim embriyolar dün yani 3. gününde donduruldu..5 hücreli ikisi de...gerçi hücre sayılarının ne anlama geldiğini de bilmiyorum ama

Back
X