Yeni bebek heycanı

MorSeker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2010
596
571
103
Selam kızlar başlık bulamadım bunu yazdım...

Arkadaşlar 2 gün önce sezeryan ile doğumumu yaptım çok şükür ilk çocuğum normal doğumla denedik olmayınca mecburi sezeryan oldu bu yüzden bu da sezeryan. Ayrıca belirtmek istedim sezeryan doğum mu diyenler oluyor baştan belirteyim hiç kolay değil spinal oldum ve bedeninin yarısını hissetmemek beni çok kötü yaptı ve panik atağım var hissetmedikce nabizim yükseldi....

Her neyse konuya geçiyorum emziriyorum Allahın izniyle. Ama göğüslerimin ağrısı yüreğimi yakıyor
Lansinoh sürdüm dün bugün hakiki zeytin yağı sürüp 5 dk dışarıda bırakıyorum. Bide ayva çekirdeği koydum sıcak suya jellesince onuda sürcem ne kadar zamana iyi olur ki çok fena acı çekiyorum

Sütüm çabuk gelsin diye sürekli dakikalarca emzirdim fena oldu

Gözünüz aydın. Sağlıkla büyüsün bebeğiniz. Benim yara olmuştu kanıyordu artık. Lansinohtan başka bir şey kullanmadım. Islak kalmamasına gayret edin. 15 gün içinde iyileşme olur diye düşünüyorum.

Ben lanolin kullandım. Ama en önemlisi sütün geldikçe bol bol sür en iyi o geliyor. Ne mutlu sana fırsat bulup buraya yazabilmişsin. 2 aylık bebeğim var hiç vaktim yok

Allah analı babalı büyütmek nasip etsin inşallah.
Göğüs kalkanı almanızı şiddetle tavsiye ederim emzirme sonrası çok işe yarıyor.
Birde Lasinoh yerine Bella B galiba ismi o kremden kullanabilirsiniz.
İçinde bal mumu var ve göğsünüzü yıkamaya gerek kalmadan emzirebiliyorsunuz.

Allah bağışlasın. Yapılacakların hepsini yapmışsın,doğru şekilde emzirmeyle bir kaç güne düzelir inş.
Kahverengi kısmın tamamı emmesi lazım,zaten tecrübelisin sen de biliyorsundur

Ben lanolin kullandım. Ama en önemlisi sütün geldikçe bol bol sür en iyi o geliyor. Ne mutlu sana fırsat bulup buraya yazabilmişsin. 2 aylık bebeğim var hiç vaktim yok

Annemlerdeyim kv lerde var arada dinlenmeye fırsat kalıyor şükür eve geçince ne olacak bakalım

Allah bağışlasın. Yapılacakların hepsini yapmışsın,doğru şekilde emzirmeyle bir kaç güne düzelir inş.
Kahverengi kısmın tamamı emmesi lazım,zaten tecrübelisin sen de biliyorsundur

Hepinize çok teşekkürler umarım çabuk iyileşir resmen can çekişiyorum

Ay bu tür şikayetleri görünce benim de gözüm korkuyor.
Acaba tecrübeli anneler ne der? acı olmaması için ? şart mı yani acı çekmemiz emzirirken?

Sağlıkla büyütün bebeginizi.
Emzirme konusunda ilk zamanlar sıkıntı oluyor maalesef, siz nemli tutmaya dikkat edin emzirme bitince kremleyin meme uçlarınızı. Birde emzirirken memenizin sadece ucunu vermeyin bebeginizin agzına,kahverengi kısmıda alsın alabildiği kadar,daha az acı olur. Bende aynı problemi yaşadım,sağlık ocağındaki ebemiz yanlış emzirdiğimi söylemişti,düzeltince hem süt miktarı arttı hemde ağrı gayet azaldı.

Evet kahverengi bölgeyi de alması gerekmış öyle yapmaya çalışıyorum tabiki alabildiği kadar hepsi mümkün olmuyor. Birini emzirirken diğerini açığa bırakıyorum bakalım düzelir inşallah

Acaba tecrübeli anneler ne der? acı olmaması için ? şart mı yani acı çekmemiz emzirirken?
Gözün korkmasın ya,çok güzel bir duygu bebeğini emzirmek çok güzel bir bağ oluyor o duygu anlatılamaz. Şikayetlerin uzun sürdüğünü ben hiç görmedim de duymadım da ama ilk haftalar yanlış emzirmeden filan oluyor yani. Benim ilk 2-3 gün kanadı bile. Lansinoh dışında bir şey sürmedim sonradan düzeldi.

Evet kahverengi bölgeyi de alması gerekmış öyle yapmaya çalışıyorum tabiki alabildiği kadar hepsi mümkün olmuyor. Birini emzirirken diğerini açığa bırakıyorum bakalım düzelir inşallah
Tamamıni alamaz tabi ama sadece ucunu emerse hem süt az gelebilir,fazla yorulur bebeğiniz hemde sizin canınız acır. Siz alabildiği kadarını vermeye devam edin,zamanla düzelir. Bende sizinle aynı kremi kullandım,her emzirme sonrası sürmeye dikkat edin,geçiriyor o krem.
Kolaylıklar dilerim

Canım soğanın alt hafif saçlı gibi kısmı varya orayı kesince süt gibi sıvı geliyor daha hic emzirmeden kesip sürüp öyle emzirince çatlama olmaz demişlerdi oğlumda daha vermeden soğanı kestik sütü çıkmadı soğanın şimdi kızımda da yanıma almayi unuttum annem hep denemiş işe yaramış bende nasip olmasın dene istersen

Yazan olmuştur belki tekrarsa kurusa bakma. Öncelikle bebeğin hayırlı olsun Allah analı babalı sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin. Hemen bir göğüs kalkanı al ve göğüs pedi yerine bunu kullan. Bu sayede emzirmediğin zamanlar iç çamaşırınla göğsünün arasında kalkan olacağı için ve göğsünün ucu hiç bir yere temas etmeyeceği için kullandığın ilaçlar daha çok işe yarayacak ve daha çabucak iyileşeceklerdir. Onun dışında ne kullanırsan kullan göğsünün ucu açıkta kalmazsa iyileşmesi zorlaşır. Evicap kapsül lansiloh ve göğüs kalkanı iyileşmeni kolaylaştıracaktır.

Şimdi tamda ben bunu araştırıyordum. Eşimden isterim ise yarar inşallah çok teşekkürler

sogan kokusu bebegi irite etmez mi?

herkese farklı bir şey iyi geliyor, deneyerek kendine iyi gelen yöntemi bulacaksın.

ben krem hiç kullanamadım, çünkü oğlum göğsümü silsem bile kabul etmedi, kokusu mu nesi bilmiyorum rahatsız etti.

kuru beyaz soğan sürdüm ben, çok iyi geldi bana.

Valla şöyle söyleyimm en çok o gögüs acısından çektim ben ve emin ol geçmiyor hiçbirşeylee cann yana yna emzirmeye devam ediyosun 40 gün sonra falan ancak geçiyo emdikçee bebek...benimde denemediüim şey kalmamıştı hafifletsede tamamen geçirmedi hiçbirzaman sabırlı ol ve bugunlerin geçeceğini düşün birde e vitamini al eczaneden o yeniliyo cildini iyi gelir

Sanırım dogumdan once baslamalıydınız
emın degılım ama benım gogusumde saga saga carpalanacaktı 4-5 gune gectı ama sonradan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…