yeni bir yere alışmak :(

esindemir0606

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2017
75
70
3
40
Eskiden evlenip ailesinden yarılıp alışamayan, ağlaşan sızlaşan kızları çok yadırgardım, ne var bunda alışamayacak derdim. şimdi ben onlardan beter oldum :(
6 yıllık evliyim bu arada benim durum daha değişik.
uzun zamandır yaşadığımız yerden ayrıldık ve oldukça da değişik bir çevreye girdik. herşey değişti hayatımızda. bütün değişiler içinde birde hamile olduğumu öğrendim iyice bunalımdan bunalıma sürüklenesim var. üstelik bir yıldır ikinci çocuğu düşünüyordum da, bir aa ertelemeyi planlamıştım ama o sırada olmuş demekki.
bilmediğim bir çevre, bilmediğim bir sağlık sistemi. hangi doktora gitsem kararsızlık, 18 haftalık hamileyim ve daha doktorum yok, her seferinde değişik bir yere gidiyorum, hic karar verecek gibide değilim.
Yeni ev kurmak, cocuğa okul bulmak, kendi işlerimizi ayarlamaya çalışmak ki eşimin işi daha ayarlanamadı bile, o sebeple bende geçici olarak bir yerde çalışıyorum. hepsi üstüste feci bunalımadayım, hergün kavga çıkararasım var.
çokça dertleşmeye ihtiyacım var :(

Bu köklü değişikliğin sebebi neydi?
Tebdil-i mekanda ferahlık vardır. Olumsuz bakmayın belki de herşey daha güzel olacak çabalamadan inanmadan başaramazsınız.

7 yıllık evliyim 5 ev 3 şehir değiştirdim 2 çocukla alışmak zor ama hayat bunu gerektiriyr eşim kızlarım yanımda olunca alışıyor insan, en kötüsü 4 yaşında kızımım okul ve arkadaşlarından ayrılınca sürekli özledim diye ağlasıydı çocuklara daha zor inan ki

Bu köklü değişikliğin sebebi neydi?
Tebdil-i mekanda ferahlık vardır. Olumsuz bakmayın belki de herşey daha güzel olacak çabalamadan inanmadan başaramazsınız.

Biraz isteyerek biraz mecburen döndük, eşi eski yerimizde okul bitince iyi bir iş bulamadı, zaten dönme fikrimizde vardı. iyi düşüncelerle döndük aslında ama niye bu kadar bunalımlara girdim bilemiyorum. tam olarak yerleşemedik daha eşim atanamadı henüz sanırım birazda bunların etkisile daralıyorum.

7 yıllık evliyim 5 ev 3 şehir değiştirdim 2 çocukla alışmak zor ama hayat bunu gerektiriyr eşim kızlarım yanımda olunca alışıyor insan, en kötüsü 4 yaşında kızımım okul ve arkadaşlarından ayrılınca sürekli özledim diye ağlasıydı çocuklara daha zor inan ki

Yeni bir yere gelmek ilk başta heyecanlandırıyordu ama beklediğim gibi gitmedi bir süre işler ondan belkide oldukça daraldım. eşimde sağolsun hiç destekçi değildi ben daraldım o benden çok daraldı, ben hamile olduğumu öğrenedim yorgunum bin türlü iş var, eim benen bin kat yorgun gibi davrandı. benim bunalıma giresim vardi eşim benen önce girdi :)

Biraz isteyerek biraz mecburen döndük, eşi eski yerimizde okul bitince iyi bir iş bulamadı, zaten dönme fikrimizde vardı. iyi düşüncelerle döndük aslında ama niye bu kadar bunalımlara girdim bilemiyorum. tam olarak yerleşemedik daha eşim atanamadı henüz sanırım birazda bunların etkisile daralıyorum.
Birazda hormonlarınızın baskısı var sizde sanırım o yüzden çok büyüyor gözünüzde.
Yok mu etrafınızda size yardımcı olabilecek birileri, biraz nefes alırsınız.

Yeni bir yere gelmek ilk başta heyecanlandırıyordu ama beklediğim gibi gitmedi bir süre işler ondan belkide oldukça daraldım. eşimde sağolsun hiç destekçi değildi ben daraldım o benden çok daraldı, ben hamile olduğumu öğrenedim yorgunum bin türlü iş var, eim benen bin kat yorgun gibi davrandı. benim bunalıma giresim vardi eşim benen önce girdi :)
Erkekler yer değişiminde daha kötü oluyor bize göre eşimi bıraksam günlerce ağlardı sanırım aynı hayatımız devam ediyormuş gbi davrandm sende öyle yap seni anlıyorum ama şükür diyorum kötü bişey yüzünden şehir değiştirmek zorunda kalmadık

Birazda hormonlarınızın baskısı var sizde sanırım o yüzden çok büyüyor gözünüzde.
Yok mu etrafınızda size yardımcı olabilecek birileri, biraz nefes alırsınız.

aslında var oldukçada yardım gördük bikaç yerden ama yinede özellikle bu hamilelik beni çok sarstı saırım. ilk başlarda kan değerlerimde oldukça düşüktü ama yapacak da milyon tane iş vardı, yorgunluktan göz açamadım.
üstüne birde anlayışsızlaşan bir eş eklenince... hergün kavga çıkarasım avr yine.

aslında var oldukçada yardım gördük bikaç yerden ama yinede özellikle bu hamilelik beni çok sarstı saırım. ilk başlarda kan değerlerimde oldukça düşüktü ama yapacak da milyon tane iş vardı, yorgunluktan göz açamadım.
üstüne birde anlayışsızlaşan bir eş eklenince... hergün kavga çıkarasım avr yine.
Eşin işsizlikten dolayı kendini daha kötü hissediyor olabilir biraz daha ılımlı olmaya çalışın. İş bulunca çıkarırsınız kavgaları :)

Erkekler yer değişiminde daha kötü oluyor bize göre eşimi bıraksam günlerce ağlardı sanırım aynı hayatımız devam ediyormuş gbi davrandm sende öyle yap seni anlıyorum ama şükür diyorum kötü bişey yüzünden şehir değiştirmek zorunda kalmadık

Bilmiyorum bana daha dirayetli durması gerekirdi gibi geliyor. ilk defa taşınıyoruz ve bu kadar degiştiriyoruz ortamımızı. öncesinde hiç tecrube etmemiştim eşimi, pekde memnun kalmadım bu hallerinden.

Eşin işsizlikten dolayı kendini daha kötü hissediyor olabilir biraz daha ılımlı olmaya çalışın. İş bulunca çıkarırsınız kavgaları :)

ben yazacaktım siz yazmışsınız

adam tüm bunlardan kendini sorumlu tutuyor

o iş bulsun diye gelinmiş o iş bulamamış

hatun mutsuz vs vs

bırakın bin tane iş kalsın sizler sağlıklı olun yeter

hatun mutsuz vs vs

valla benim gözlemlediğim, sanki çokça bulunmaz bir kumaşmış ama insanlar değerini anlayamamış gibi bir hal içinde.
kendisinde hiç suç buldugunu sanmıyorum nedense.
birgün olsun gelipde bunca sıkıntıya sokuyorum seni kusura bakma demedi. insan demezmi.

hatun mutsuz vs vs

Aynen taşıdı bütün evi ama iyi mi yaptı kötü mü yaptı bilmiyo. Üstelik karışı hamile haliyle çalışıyor ve bu atanamama herkesi bunalıma sürüklüyor.
Üzüldüm adamcağıza.
Ama bir yandan da kadın arada kalıyor.

Zor bi durum Allah yardımcıları olsun.

Aynen taşıdı bütün evi ama iyi mi yaptı kötü mü yaptı bilmiyo. Üstelik karışı hamile haliyle çalışıyor ve bu atanamama herkesi bunalıma sürüklüyor.
Üzüldüm adamcağıza.
Ama bir yandan da kadın arada kalıyor.

Zor bi durum Allah yardımcıları olsun.

ay hiç acıyamadım :)
öncesindede bir süre işssizdi ve ben yine çalışıyodum ama iş bulamamasının sebebi yine kendisi değildi ona göre.
bulabileceği başka işlerde de çalışmadı, çalışanların onden eksiği yoktu yosaki.
elimizdeki birikimi şimdi azar azar eve eşyaya veriyoruz.
Muhakak oldukça streslidir ama gelipte bu stresin sebebi benim diyemiyor haen daha başkalarını suçluyor.

valla benim gözlemlediğim, sanki çokça bulunmaz bir kumaşmış ama insanlar değerini anlayamamış gibi bir hal içinde.
kendisinde hiç suç buldugunu sanmıyorum nedense.
birgün olsun gelipde bunca sıkıntıya sokuyorum seni kusura bakma demedi. insan demezmi.

haklısınız

yerden göğe kadar haklısınız

ama erkek denilen yaratıkların beyni öyle çalışmaz işte

içten içe kendini eksik yetersiz hisseder ama size de bana ne onlar kaybeder havasında gezer

erkekler özellikle kendi sorumlu oldukları ve eşlerini, ailelerini zora sokan durumlarda o olay hiç onunla ilgili değilmiş gibi davranır

yani size o soruyu sormaz öyle gönlünüzü almaz zira onun yüzünden olduğunu biliyor ama bunu sizden duymak istemiyor

sizin gerekeni yaptığınızı düşünüp kendini rahatlatıyor ama sizin en ufak bir şikayetiniz onun kusura bakmasına olsun canım birlikte hallederiz demeniz bile bu aşamada onu yıkacaktır

ne yapılabilir

açıkça konuşun kavga etmeden

çok yıprandığını görüyprum ama bu günler geçecek modunda bir konuşma

o da aynı modda size döner yahut ne derdin var neyimiz eksik

halledeceğiz daha iyi olacak der

o aşamada karakteri ortaya çıkar ve işte o değişmez

haklısınız

yerden göğe kadar haklısınız

ama erkek denilen yaratıkların beyni öyle çalışmaz işte

içten içe kendini eksik yetersiz hisseder ama size de bana ne onlar kaybeder havasında gezer

erkekler özellikle kendi sorumlu oldukları ve eşlerini, ailelerini zora sokan durumlarda o olay hiç onunla ilgili değilmiş gibi davranır

yani size o soruyu sormaz öyle gönlünüzü almaz zira onun yüzünden olduğunu biliyor ama bunu sizden duymak istemiyor

sizin gerekeni yaptığınızı düşünüp kendini rahatlatıyor ama sizin en ufak bir şikayetiniz onun kusura bakmasına olsun canım birlikte hallederiz demeniz bile bu aşamada onu yıkacaktır

ne yapılabilir

açıkça konuşun kavga etmeden

çok yıprandığını görüyprum ama bu günler geçecek modunda bir konuşma

o da aynı modda size döner yahut ne derdin var neyimiz eksik

halledeceğiz daha iyi olacak der

o aşamada karakteri ortaya çıkar ve işte o değişmez

En azından kavga çıkarmamak kısmını yapıcam galiba :)
Biz zaten öncesindede baya gerilmiştik şimdi ben bu taşınmayla bir miktar çözülür diye ümit etmiştim daha kötü olunca iyice daraldım sanırım.

En azından kavga çıkarmamak kısmını yapıcam galiba :)
Biz zaten öncesindede baya gerilmiştik şimdi ben bu taşınmayla bir miktar çözülür diye ümit etmiştim daha kötü olunca iyice daraldım sanırım.

haklısınız bunalmışsınız ama çözüm yok kısa vadede

evdeki diğer sorumlulukları azaltın

yaptığınız ev işini vs çıkarın hayatınızdan

çocuklarınız ve sizin karnınız doysun yeter

bırakın ortalığı b götürsün

eve her gelen ay bu dağınıklık desin

haklısınız bunalmışsınız ama çözüm yok kısa vadede

evdeki diğer sorumlulukları azaltın

yaptığınız ev işini vs çıkarın hayatınızdan

çocuklarınız ve sizin karnınız doysun yeter

bırakın ortalığı b götürsün

eve her gelen ay bu dağınıklık desin

oda başka konu :) şimdiye kadar temizlik yapan, yemek yapan, çay dolduran adam akşam oturup çay koysana moduna geçmeye çalışıyor.
annesi ve kendisi benim onu doktora kontrole götürmem gerektiğini düşünüyolar :) eşim cok gevşekmiş ben onu doktora götürcekmişim, kaşıntısı varmış. Çünkü ben her işimi bitirdim bi o kalmıştı.
Ev işine pek önem vermem Allahtan streste yapmam o kısmı.

oda başka konu :) şimdiye kadar temizlik yapan, yemek yapan, çay dolduran adam akşam oturup çay koysana moduna geçmeye çalışıyor.
annesi ve kendisi benim onu doktora kontrole götürmem gerektiğini düşünüyolar :) eşim cok gevşekmiş ben onu doktora götürcekmişim, kaşıntısı varmış. Çünkü ben her işimi bitirdim bi o kalmıştı.
Ev işine pek önem vermem Allahtan streste yapmam o kısmı.

eşinin doktora gitmesi gerektiği doğru olabilir

ama kaşıntı uzmanına da ruh sağlığı uzmanına

muhtemelen kaşıntı vs de bundan

benzetmemin kusuruna bakmayın

iktidarsız erkekler daha fazla kadınla birlikte olmaya çalışır, bu eskort vs olayı da oradan çıktı

eşiniz de ailesine bakamayan bir erkek olarak ev işi vs yapmayıp çay getir onu yap n-bunu yap ile toplumsal algıdaki erkeklik duygularını tatmin ediyor

gerçekten geçecek bunlar

işi düzene girince geçecek

bu süreçte siz yıpranıyorsunuz ama işte bu aşamada sizin bunları görmemeniz azıcık sinirleri alınmış gibi olmanız lazım ama hamilesiniz bu çok zor biliyorum

bu nednele kendnnnize nefes alam zaman ve mekanları yaratın

eşinin doktora gitmesi gerektiği doğru olabilir

ama kaşıntı uzmanına da ruh sağlığı uzmanına

muhtemelen kaşıntı vs de bundan

benzetmemin kusuruna bakmayın

iktidarsız erkekler daha fazla kadınla birlikte olmaya çalışır, bu eskort vs olayı da oradan çıktı

eşiniz de ailesine bakamayan bir erkek olarak ev işi vs yapmayıp çay getir onu yap n-bunu yap ile toplumsal algıdaki erkeklik duygularını tatmin ediyor

gerçekten geçecek bunlar

işi düzene girince geçecek

bu süreçte siz yıpranıyorsunuz ama işte bu aşamada sizin bunları görmemeniz azıcık sinirleri alınmış gibi olmanız lazım ama hamilesiniz bu çok zor biliyorum

bu nednele kendnnnize nefes alam zaman ve mekanları yaratın

aynen hepsi mevcut :)
ins elimden geldiğince rahat olmaya çalışayım, teşekkürler.

Back
X