Yeni calistigim yer

Ya kadın tepeden inme şekilde gelmiş, bilgisayarı bile yok, beş yılda sorun yaşayıp iki kere kurum değiştirmiş, belli ki namı kendinden önce gitmiş. Kim niye sıcak karşılasın. Adam muhtemelen "çattık, attılar başımıza belayı, düzeni bozup huzuru kaçırmasa bari" diye düşünüyor.
Zaten böyle gelmişken bir de ben çok kötülükler gördüm, evladımın ekmek parası için çalışıyorum diye Sezerciğe bağlamış, sanki diğerleri hobi için çalışıyor. Duygu sömürüsüne de girince iyice antipatik olmuştur.

Yani dürüst olalım, kaçımız kurumumuza/departmanımıza bu şekilde gelen birine kucak açarız ilk andan? Zaman geçer, bakarız ki sorunlu değildir, o zaman yavaş yavaş ısınırız.
Tanışma.olayi karşılıklı.ben onlari sevmedim

Valla bu dünyanın öteki dünyası var, dediğin gibi oldu.herkes yaşattığını yasasin.2, 5 yıldır git git git diyorlardı.ekmegimle oynadılar.c.tesi pazar mesai yaptığım halde sabah 7.00 de gelip mesai yaptığım halde.hic değerim olmadi.bir ara istatistiklerde en cok çalışan ben çıktığım halde, hakkımda teşekkür geldiği halde yaptılar bana bunu sonrasında performansım düştü.burada da buyuk ihtimal kötü olanı ben neden işteyim, bu sorunlu diyor.ama kul hakkı diye bisi var.gonderecekmis beni ben gidebilecek yer bulamadığım için buraya gelmişim diye beni aşağiladi.o an bütün cabamin boş olduğunu anladım.bunlarla konuşmaya bile
Evet kul hakkı diye bir şey var ve sen bu insanlara yaptıklarını öbür tarafta çok zor ödeyeceksin.

Tanışma.olayi karşılıklı.ben onlari sevmedim
Onlar da sizin için ölüyorlarmış zaten
Siz eski kurumunuzda çalışanları da sevmiyordunuz
Hu hu hanımefendi sorunlu olan sizsiniz ,bu kafayla daha çok ağlarsınız ama ağlayarak çocuğumun ekmek parası diyerek kimseyi kendinize acındıramazsınız.Herkes kendi kesesine çalışıyor.Sizin çocuğunuzun rızkından arkadaşlarınıza ne

Evet kul hakkı diye bir şey var ve sen bu insanlara yaptıklarını öbür tarafta çok zor ödeyeceksin.
Yalnız ne kadar böyle kul hakkı diyen ekmek parası diyen tip varsa sorunlar da hep ondan çıkar. Esnaf böyle diyorsa da kesin kazığı çakacaktır hatta. Hiç mi şaşmaz. Nerede sorunlu tip var kul hakkı yok ekmek parası evladımın hakkı

Yalnız ne kadar böyle kul hakkı diyen ekmek parası diyen tip varsa sorunlar da hep ondan çıkar. Esnaf böyle diyorsa da kesin kazığı çakacaktır hatta. Hiç mi şaşmaz. Nerede sorunlu tip var kul hakkı yok ekmek parası evladımın hakkı
Kamuflaj olarak kullanıyorlar dini değerleri çünkü.

İki tane kiracım var. Biri pamuk gibi sürekli ağlar sürekli problemler onları bulur. Bin lira indirim için yalvar yakar oldu ağladı sızladı yapmadım. Diğerine 5 bin indirim yaptım. Başkalarından duydum işsiz kalmış, buraya yazmayayım başka olumsuz durumlar da yaşanmış. Kendi söylemedi ordan burdan duydum. Dedim başımızın gözümüzün sadakası olsun. Böyle bunun gibi sürekli ağlayanlar her zaman kaybetmeye mahkumdur.

Kamuflaj olarak kullanıyorlar dini değerleri çünkü.

İki tane kiracım var. Biri pamuk gibi sürekli ağlar sürekli problemler onları bulur. Bin lira indirim için yalvar yakar oldu ağladı sızladı yapmadım. Diğerine 5 bin indirim yaptım. Başkalarından duydum işsiz kalmış, buraya yazmayayım başka olumsuz durumlar da yaşanmış. Kendi söylemedi ordan burdan duydum. Dedim başımızın gözümüzün sadakası olsun. Böyle bunun gibi sürekli ağlayanlar her zaman kaybetmeye mahkumdur.
Bir de sürekli “sahiplenileyim” beklentileri var. Herkes onlara yardım edecek. Tek çocuklu çalışan anne onlar sanki. Bir çocuk bunların çocuğu. Ama bak bu tiplere sor mesela kendinden daha zor durumda birini görünce de durup yardım edeyim demezler. Herkes onlara yardım edecek sahiplenecek. Bunlar kimse için parmağını oynatmayacak. Her şey bunlara hak çünkü olmayınca da kul hakkı

Önceki isyerimde mobing vardı, tayin aldim.geldigim ilk gün daha surat aşan garip bir mudur yardımcısı ve mudur vardı.hosgeldin bile demediler.norm kadrosu dolu olan yere atanmış im.burd bana ihtiyaç yok.yillik izin ister misin dediler, 2 hafta kullandır Dilar.anladim ki benim sorunlu personel olduğumu söylemişler.ve nasil geldiğimi ikinci kez biri ısrarla sorunca ben de anlattkm genel mudurluge gittiğimi falan, kotu seyler yaşadığımı ve anlıyorum damdan düşer gibi oldu beni sevmemiş olabilirsiniz ama ben de oyle cok isteyerek gelmedim der demez, muduru de mudur yardımcısı da imalı imalı daha 5. Günden güya yenilen takima diyor, bunu sepetlemeleri lazım, gidecek yer bulamadım demiyor da, bunu sepetlesinler diyor.daha 5. Gün.sok oldum.bana tarama işi verdiler, başvuru yetkisi tanimlamadi müdür, sormadım da neden diye, başvuru alınması lazım diyorum almıyor falan ben de dedim ki madem öyle böyle kalsın.daireye ilk geldiğimden beri gunaydin uyi gunler dedim, yanıma gelen memurlar oldu, cevap verdim ama o kadar samimi olmadım.sadece doğulu bir abi var onu cok sevdim, Allah korkusu olan birine benziyor.bugun yanıma gelip iyi misin dedi.moralim bozuldu tabi ama bizim kurumda mobing ötekileştirme sanirim kurum kültürü.bu değişmiyor.Uzgunum evimi bozup düzenimi bozdum.ve gene hersey aynı.inanin istifa etmek bile aklıma geldi ama işte çalışmasam açım ama mobingi kaldıramam.ben sadece kulaklığımla müziği dinleyip taraması yapıyorum.ben ne yapacağım bilmiyorum.ne tavsiye edersiniz.beni başkalarının sozleri ile yargılayıp beni yok sayan, sepwtlemwk isteyen, yetkimi bile vermeyen muduru ve mudur yardımcısına kendimi sevdirmek için bin takla atamayacagim.bundan sonra ne yapmaliyim
Hiç bir iş yerine eski işyerin hakkında kötü şeyler söyleme.
Hiç kimseye kendini açıklamaya çalışma.
Olayları kişisel algılama.
Özelde çalışsanız ne yapacaktınız acaba.

Onyargiyi parçalamak atomu parçalamaktan zor, ben bunu artık yapmak istemiyorum, kaleci muhabbetinden sonra gözümde saygınlığı da kalmadı.saygim sadece makama.birisi hakkında herkes bisi duyar ama önce bir tanımak gerekir.bana sanki cok tehlikeli biriymişim gibi yaklastilar.
Ben emek ciyim işimi yapar giderim.ben yeni beni ona neden göstermek zorundayım.anladim ki o da mobingci insanlığı olmayan biri.
ya adam kendi tuttuğu takımdan konuşuyodu demek ki bu kaleciyi sepetleyelim diye yahu iyi misin sen ay 22 sayfa laf anlatmaya çalışmışlar bayılıcam şimdi. güleyim mi üzüleyim mi karar veremedim en iyisi sinirleneyim ben 🤬

Pamuk bunca mesaj içinde benimkini görür müsün bilmem ama yazayım.
Sen mimlenmişsin geçmişi değiştiremezsin artık. Ah vah etme önüne bak. Kibar ol işini çok iyi yap. Şimdi insanların senden beklentisi yerlerde. Sen onları şaşırt. Ama onlardan bir şey bekleme. Alıngan olma, akışa bırak. İşini gücünü yap evine git. Sıyrılacak laflar söyleme "ben de size bayılmadım" gibi. Yeni bi başlangıç yap, hiçbir şekilde tepki çekecek bir şey yapma, söyleme. Sınırına dokunulmadığı sürece kimseye tek laf etme. Ve en önemlisi hatayı biraz da kendinde ara. Bunca yerde sorunlu olarak etiketlendiysen belli ki yanlış yapıyorsun bir yerlerde. O bana şunu yaptı bunu dedi diyeceğine ben acaba ne yaptım diye düşün
Bi çocuğun var buraya yazıp tepki almak psikolojini kötü etkiliyorsa buraya da yazma artık.

Sevgili pamukçuk ben de mobbinge uğrayan idareciydim bir önceki çalıştığım yerde. Nerde baş belası gördükleri kişiyi bana verirlerdi. Hepsinin içindeki görülmek isteyen tarafı görüp, bak aslında sen busun deyip kamuya kazandırırdım o güzel yönünü çok şükür.Hepsi de işinde gücünde insanlardı sadece dilleri sertti ve insanlar kendilerine bu yönü tehdit görüyorlardı. Seni çok iyi anlıyorum. Umarım bir gün seni anlayacak kişilerle karşılaşırsın. İnsan kendi gibi olamadığı zaman o ortamdan o insanlardan da nefret eder. Bir yerden sonra “o” olamamanın verdiği öğrenilmiş çaresizliği her yerde götürür ta ki gerçekten birisi sakin ol champ; ol olabildiğin kadar diyen harika insanlarla karşılaşana kadar. Ama malesef şu an o insanlar artık yok denecek kadar az. Sen yine de “o” sun; kim ne derse ne yapsa da.

Back
X