• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni çipli pasaport çilesi ve Schengen vizesi

yokusasurduk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2011
2.006
1
0
Bursa
Gazetedeki pasaport yok haberlerini okuyorken müdürümden bir mail, acil toplantı için Almanyaya gitmem gerektiğini 11 Temmuzda yola çıkmam gerektiğini öğrendim. Eski pasaportumu taşınırken kaybetmiştim, uzun bir süre yurtdışına çıkmayı planlamadığım içinde yenisini çıkarmamıştım. Keşke yenisini alsaymışım:14:: Emniyete pasaport için gittiğimde pasaportumun bana 15-20 gün içerisinde gelebileceğini söylediler:53:. Şok oldum, nasıl yani 2 günde verilmiyor muydu? Evet , eeeee, devlet yeni pasaportlardan stoğa almamış, stokta olmadığı için 15-20 gün sıranın gelmesini bekleyecekmişiz. Pasaportum 15 gün sonra gelse 4 Temmuz oluyor. Sizce bu tarihten sonra schengen vizesi alabilir miyim? Hangi ülke en hızlı schengen vizesini verir? Sinirlerim sabahtan beri harap oldu. Tam o hafta yıllık izne çıkıyordum, tatili ayarlamıştım ödemeleri yapmıştım off offff:30::43:

Son düzenleme:
evet ne yazıkki yeni pasolar geç geliyor.başvurduktan işlem başladıktan sonra,eğer ilçedeysen polise rica edersen normalinden iki gün önce alabiliyorsun
ben çıkardığımda acil gitmem gerekiyordu,polis bana çok acilse haftaya gel ankaradan gönderilince 3gün il merkezde bekliyor demişti.velhasıl öyle yaptık 2gün önce alabildimm adce

Schengen vizesi geçen gün arkadaşım almıştı. Çok uzun sürmedi 1 hafta içersinde aldı diye hatırlıyorum.

Bende bu çileyi çektim canım ama bugün geldi pasaportum.

Pasaportumun süresi bitmişti ve bende senin gibi 2 günde gelir sanıyordum.

10 gün önce başvurmuştum bugün geldi.15 günü geçeceğini sanmıyorum.

Schengen vizeside bir haftayı geçmez.

Canim

Pasaportu alirken 10 yillik al yoksa yeniden defter parasi ödemek zorunda kalirsin...Cünkü bu ciplilerde UZATMA sistemi yok...Yeniden defftere para ödüyorsun...

Pasaport IStanbul ici bir haftada ulasiyor. nerede oturuyorsun bilmiyorum ama..

Avusturya vizeyi en erken 3 en gec 5 gün de veriyor...

Fakat su var, onlara hem ucak bileti hem de kalacak yeri yani otel rezervasyonlarini falan göstermen gerekiyor...Cok zahmetli olur gibime geliyor..

Ama en talihsiz durum, vize icin Avusturya konsoloslugunu ariyorsun ve aradiginda pasaport numarani söylemen gerekiyor.
Isim acil henüz cikmadi dersen ne derler bilemiyorum arayip sor istersen..

Bir de su var en erken 2 hafta sonraya atiyorlar vize randevu gününü...

Son düzenleme:
evet ne yazıkki yeni pasolar geç geliyor.başvurduktan işlem başladıktan sonra,eğer ilçedeysen polise rica edersen normalinden iki gün önce alabiliyorsun
ben çıkardığımda acil gitmem gerekiyordu,polis bana çok acilse haftaya gel ankaradan gönderilince 3gün il merkezde bekliyor demişti.velhasıl öyle yaptık 2gün önce alabildimm adce

Bende Bursadayım. Pasaport şubesi ablamın eski iş arkadaşları, dedim pasaportu yolda beklemeyeyim Ankara gidip ben ordan teslim alabilirim dedim.Ankaradan almaya izin vermiyorlarmış.Bursa emniyetine gelsin ordan alayım dedim, eve postada zaman kaybetmesin diye.

Bende bu çileyi çektim canım ama bugün geldi pasaportum.

Pasaportumun süresi bitmişti ve bende senin gibi 2 günde gelir sanıyordum.

10 gün önce başvurmuştum bugün geldi.15 günü geçeceğini sanmıyorum.

Schengen vizeside bir haftayı geçmez.

1 ay önce olsa 2 gün değil o gün bile teslim edebiliyorduk diyorlar. Hep işin aceleyken bir sorun çıkar ya. 2 gündür stresten kendimi yedim bitirdim.

Canim

Pasaportu alirken 10 yillik al yoksa yeniden defter parasi ödemek zorunda kalirsin...Cünkü bu ciplilerde UZATMA sistemi yok...Yeniden defftere para ödüyorsun...

Pasaport IStanbul ici bir haftada ulasiyor. nerede oturuyorsun bilmiyorum ama..

Avusturya vizeyi en erken 3 en gec 5 gün de veriyor...

Fakat su var, onlara hem ucak bileti hem de kalacak yeri yani otel rezervasyonlarini falan göstermen gerekiyor...Cok zahmetli olur gibime geliyor..

Ama en talihsiz durum, vize icin Avusturya konsoloslugunu ariyorsun ve aradiginda pasaport numarani söylemen gerekiyor.
Isim acil henüz cikmadi dersen ne derler bilemiyorum arayip sor istersen..

Bir de su var en erken 2 hafta sonraya atiyorlar vize randevu gününü...

10 yıllık aldım canım.Bir an önce gelsin diye dua ediyorum. Daha önce defalarca schengen aldım, bu yaz dönemi vizeyi almak zor oluyor diye biliyorum, panic olmamda bu sebepten. Genelde almanyadaki toplantılarımız ekim-şubat gibi olduğundan yoğunluk olmuyordu. Bu sefer tutmuşlar temmuzda toplantı yapmaya karar vermişler. Yine Almanya üzerinden başvuracağım sanırım, olmadı ispanya, pasaport gel artık:(

Emniyetteyken dedilerki yeni pasaportun seri numarasını sana verebiliriz, sistemden şimdi görebiliriz. Onla vize başvurusu yapabilirsiniz. Ben emin olamadım. Böyle bişey var mıdır gerçekten?

eğer iş için gideceksen almanyaya basvururusan öncelik tanıyacaklardır
sen ara simdiden 11 inde almanyada olmam gerekiyor
ama pasaportumu yeniliyorum ne zaman en son basvurabilirim de
5 ya da 6 temmuz derler muhtemelen o tarihlerden birine randebu al simdiden
onun dısında fransaya basvurabilirsin
3 iş günü icerisinde sonucu veriyorlar
ve randevu su an rahat
ben dün aksam aldım randevu bgune bile müsaitti ama belgeleri yetistiremem diye yarın basvurucam
vfs global diye aracı bir sirketi var
ucak ve otel rezervasyonu internetten yapabilirsin sonra iptal edersin zaten sıkıntı olmaz cok fazla
ispanya randevu ile calısmıo
gidip kapısında beklemen gerekiyor
bu havada cok tercih etme bence

bir de muhtemelen söyle bir skıntı olabilir
bu pasaportundaki ilk schengne vizesi olacagından fransa italya gibi aracı kurumlarla calısan bir sirkete basvurursan mutlaka seni konsolosluga göndereceklerdir.
o da belki günü uzatabilir arayıp sormak lazım

Son düzenleme:
10 yıllık aldım canım.Bir an önce gelsin diye dua ediyorum. Daha önce defalarca schengen aldım, bu yaz dönemi vizeyi almak zor oluyor diye biliyorum, panic olmamda bu sebepten. Genelde almanyadaki toplantılarımız ekim-şubat gibi olduğundan yoğunluk olmuyordu. Bu sefer tutmuşlar temmuzda toplantı yapmaya karar vermişler. Yine Almanya üzerinden başvuracağım sanırım, olmadı ispanya, pasaport gel artık:(

Emniyetteyken dedilerki yeni pasaportun seri numarasını sana verebiliriz, sistemden şimdi görebiliriz. Onla vize başvurusu yapabilirsiniz. Ben emin olamadım. Böyle bişey var mıdır gerçekten?

iyi yapmissin..Ne kötü bir durum ya umarim biran önce gelir...
Saniyorum vardir neden olmasin ki, seri numarasi ile halledersin, biraz ugrastiracaklar seni ama belki bir iki kez daha gidip gelmen gerekir...Ama cok mantikli iyi polislere denk gelirsen hallederler saniyorum :)

Merak etme canım banada bu açıklama yapılmıştı.Dediğim gibi tam 10.gün pasaport elimdeydi.

Bugün Ankaradan toplantıya beraber gideceğimiz arkadaşımda yeniletme başvurusunda bulundu. Ona 40 gün demişler Ankaradan. Uçak biletini getir acil statüsüne alalım demişler, o zaman uçsundan birkaçgün önce pasaportunu verebiliriz demişler. Stres topu oldum resmen yaaa :18::14:

bu arada yazmamıstım oncekı mesajımda
ben ablama salı gunu bugun ıcın randevu almıstım
adalardan basvurdu bu sabah simdi arayıp sordum
3 gun sonra elinize gecer demisler

Çok Teşekkür ederim canım :)) o zaman 4 Temmuz gibi elime geçse yetişecek vize

muhtemelen yetisir
sen basvurunu yaptın mı pasaport icin ?

ben bugun gittim vizeye basvurdum fransaya cok rahat bir sistemleri var gercekten.
eskiden farklı bir firmaydı simdi aracı firmaları yenilenmis cok daha güzel olmus
calisanlar güler yüzlü
hatta aynı firma ispanya icin de kabul ediyormus
10 dk bile sürmedi işlem 3 iş gunu dedi
kadın
salı sabahı burda olur salı oglen gelirsen alırsın dedi
ama ben kargoyla istedim
o yüzden salı aksamı vericekler carsamba elimde olurmus

muhtemelen yetisir
sen basvurunu yaptın mı pasaport icin ?

ben bugun gittim vizeye basvurdum fransaya cok rahat bir sistemleri var gercekten.
eskiden farklı bir firmaydı simdi aracı firmaları yenilenmis cok daha güzel olmus
calisanlar güler yüzlü
hatta aynı firma ispanya icin de kabul ediyormus
10 dk bile sürmedi işlem 3 iş gunu dedi
kadın
salı sabahı burda olur salı oglen gelirsen alırsın dedi
ama ben kargoyla istedim
o yüzden salı aksamı vericekler carsamba elimde olurmus

Evet Canım pasaport için başvurdum 19 haziranda. 15 günden önce gelsin diye dua ediyorum :)))Bir yandan da vize evraklarını hazırlatıyorum.

Dün şirketim gidiş dönüş biletimi almış, bugün bende biletlerle emniyete başvurdum, acil statüsü için dilekçe verdim. Dışarısı çok sıcak yafuu:27:

Back
X