- 14 Ağustos 2025
- 8
- 2
- 1
- 29
- Konu Sahibi Tazeanneyimm
-
Ben her öğünümde zeytinyağı ve maydanoz tüketmeye çalışıyorum. Olabildiğince yumurta yiyorumMerhaba,
22 günlük bir bebeğim var. Yarım saat - 40 dk da emmeyi bitiremiyoruz, memede sürekli uyuyor. Uyandırabildiğim kadar uyandırmaya çalışıyorum. Dolasıyla doktor mamayla veya dışardan anne sütüyle beslememiz gerektiğini çünkü yeterince kilo alamadığını söyledi.
Bu nedenle sağılmış anne sütü yetmediği yerde de mama veriyoruz.
İki konuda desteğinize ihtiyacım var bana yardımcı olabilir misiniz?
- Ne yazik ki biberonla veriyoruz çünkü kaşık biberonla boğazına kaçar diye çok korkuyorum. Bi gazla eds aldım şu an kargo da ama onunla da yapabilir miyim bilmiyorum. Benimle deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz ? Meme reddinden çok korktuğum için bu konuya acil çözüm bulmam gerekiyor.
- 15 ya da 20 dk her iki göğsümden de emzirdikten sonra sağım yapıyorum. 30 cc süt geliyor ama bize her öğün için 60 cc süt gerekli. Su içiyorum bebek uyudukça uyumaya çalışıyorum, protein ağırlıklı besleniyorum. Promalt bende alerji yaptı o yüzden tüketmiyorum. Sütümü nasıl arttıracağım konusunda bana destek olabilir misiniz?
Not: Biliyorum mama kötü birşey değil.
Şimdiden teşekkür ederim hepinize.
Süt sağımla ve bol su içmekle çoğalıyor Bir de bol bol helva yemiştim ben ama lütfen biberon kullanma Çünkü biberon alışan bebek emmeyi ne yazık ki bırakıyorMerhaba,
22 günlük bir bebeğim var. Yarım saat - 40 dk da emmeyi bitiremiyoruz, memede sürekli uyuyor. Uyandırabildiğim kadar uyandırmaya çalışıyorum. Dolasıyla doktor mamayla veya dışardan anne sütüyle beslememiz gerektiğini çünkü yeterince kilo alamadığını söyledi.
- Ne yazik ki biberonla veriyoruz çünkü kaşık biberonla boğazına kaçar diye çok korkuyorum. Bi gazla eds aldım şu an kargo da ama onunla da yapabilir miyim bilmiyorum. Benimle deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz ? Meme reddinden çok korktuğum için bu konuya acil çözüm bulmam gerekiyor.
- 15 ya da 20 dk her iki göğsümden de emzirdikten sonra sağım yapıyorum. 30 cc süt geliyor ama bize her öğün için 60 cc süt gerekli. Su içiyorum bebek uyudukça uyumaya çalışıyorum, protein ağırlıklı besleniyorum. Promalt bende alerji yaptı o yüzden tüketmiyorum. Sütümü nasıl arttıracağım konusunda bana destek olabilir misiniz?
Bulgur pilavını duymuştum bende deneyeyim teşekkür ederim. Bizim asıl problemimiz memeyi aktif emmemek ne yazik kibana bulgur pilavı çok iyi gelmişti nedense. tabi bebeğe gaz yapma ihtimali de var.
ben hem sağıp hem emzirdim hem de arada bir mama verdim 4 ay kadar. sonra sadece memeyle devam ettik. 17 aylık hala emiyor. hastanede şırıngayla vermişti hemşireler. ben de bir süre şırıngayla devam ettim. birkaç ay sonra biberona geçtim. şansıma meme reddi olmadı. ama silikon uçla emzirmem de etken olabilir bilemiyorum.
Elimden geleni yapacağımm teşekkür ederimmSüt sağımla ve bol su içmekle çoğalıyor Bir de bol bol helva yemiştim ben ama lütfen biberon kullanma Çünkü biberon alışan bebek emmeyi ne yazık ki bırakıyor
Artık memeyi emzik olarak kullanıyor sürekli uyumak istiyor. Biberonla içerken gözleri fal taşı gibi açılıyor sabit hızda emeksiz süt geldiği için yoksa bende biberonla içirmeyi çok isterdim ikimiz içinde çok konforlubiberon meme reddi yapmaz. ben de verdim bebeğime.. aksine 3.ayda biberon reddi yasadık. stres yapmayın. bebeğiniz istediği kadar memede kalsın, memeden ayıran siz olmayın. sık sık emzirin. ben 15 dk’da bir emzirdiğimi bilirim. he baktınız yine aç bu cocuk o zaman mama da verin. ben bi kaç gün verdim mamayı. ama bizde kilomalımı sorunu yoktu. baktım ki mamanın hepsini kusuyor “e demek ki aç değil” diyip bıraktım mama vermeyi.
stres olmayın. biberon da mama da öcü değil. memede mutlu olan bebeği hiçbir bineron memeden soğutmaz
Iste biberon verirsen bebegi aktif emmez, uyandir topugunu kaşi islak mendille sil filan. Bir de emzirirken ten tene temas yap. Oksitosin hormonu cosar. Bebekle banyo yap. Bulgur, humana steel tea, hurma, findik, dereotu, yulaf sut yaparBulgur pilavını duymuştum bende deneyeyim teşekkür ederim. Bizim asıl problemimiz memeyi aktif emmemek ne yazik ki
Öncelikle kaşık biberon kullanmış biri olarak kullanımını öğretmek isterim. Kaşığın ucu silikon yumuşak yani ucunu bebeginizin diline üstüne yerlestirip ,yanlardan iki parmağınızla bastırınca damla damla süt kaşığa iniyor bebekde dilinin üstünden cuk cuk emiyor. Yani siz boca etmiyorsunuz kaşığı bebeğiniz yutkunma ritmine göre damla damla sikacaksiniz oda emecek. Aslında kullanımı ogrendikden sonra çok kolay oldu ben 4 ay kullandım sonra silikon küt uçlu alıştırma bardağına geçtim . İlk çok zor oldu döküyodum ağzından cikariyordu emzikle kandiriyordum falan tekrar kaşığı veriyordum fakat 2. Aydan sonra hiç dökmeden içiriyordum. Bazen iki posta oluyordu. Çünkü kaşığın kapasitesi 60cc yediMerhaba,
Lütfen yanlış bilgi vermeyin biberon meme Red yapmaz diye bir durum yok biberon meme reddi yapıyor Evet bazı Bebekler emmeyi çok seviyorsa hem biberonu hem memeyi alabiliyor ama bazı bebekler biberonun akışına alıştığı için meme emmek onlara zor geliyor ve emmeyi bırakıyorlar sizin bebeğiniz bırakmadı diye diğer bebekler de bırakmayacak diye bir durum yok o yüzden lütfen Anneleri yanlış yönlendirmeyelimbiberon meme reddi yapmaz. ben de verdim bebeğime.. aksine 3.ayda biberon reddi yasadık. stres yapmayın. bebeğiniz istediği kadar memede kalsın, memeden ayıran siz olmayın. sık sık emzirin. ben 15 dk’da bir emzirdiğimi bilirim. he baktınız yine aç bu cocuk o zaman mama da verin. ben bi kaç gün verdim mamayı. ama bizde kilomalımı sorunu yoktu. baktım ki mamanın hepsini kusuyor “e demek ki aç değil” diyip bıraktım mama vermeyi.
stres olmayın. biberon da mama da öcü değil. memede mutlu olan bebeği hiçbir bineron memeden soğutmaz
kendi bebeğimden yola çıkarak söylemedim. kendi cocuk doktorumuzun ve bir çok cocuk doktorunun söylediğini söyledim. memede bebeği mutsuz eden sorunu bulup çözerseniz hiçbir biberon meme reddi yapmazLütfen yanlış bilgi vermeyin biberon meme Red yapmaz diye bir durum yok biberon meme reddi yapıyor Evet bazı Bebekler emmeyi çok seviyorsa hem biberonu hem memeyi alabiliyor ama bazı bebekler biberonun akışına alıştığı için meme emmek onlara zor geliyor ve emmeyi bırakıyorlar sizin bebeğiniz bırakmadı diye diğer bebekler de bırakmayacak diye bir durum yok o yüzden lütfen Anneleri yanlış yönlendirmeyelim
Ben bu vitamini ve bestlak damlayı kullandım faydasını gördüm. Gün içinde komposto içip tahin pekmez yiyorum.Merhaba,
Bebeği memede rahatsız eden şey başka sebepler olabilir evet.kendi bebeğimden yola çıkarak söylemedim. kendi cocuk doktorumuzun ve bir çok cocuk doktorunun söylediğini söyledim. memede bebeği mutsuz eden sorunu bulup çözerseniz hiçbir biberon meme reddi yapmaz
Çok teşekkür ederim bugün emzirme hemşiresine gittik kaşık biberonu öğretti korktuğum kadar zor değilmiş sadece benim için biraz zaman alıyor onu da zamanla öğreneceğim artık :)Iste biberon verirsen bebegi aktif emmez, uyandir topugunu kaşi islak mendille sil filan. Bir de emzirirken ten tene temas yap. Oksitosin hormonu cosar. Bebekle banyo yap. Bulgur, humana steel tea, hurma, findik, dereotu, yulaf sut yapar
Evet bunu görmüştüm yorumları çok fazla bende deneyeyim çok teşekkür ederim :)Ben bu vitamini ve bestlak damlayı kullandım faydasını gördüm. Gün içinde komposto içip tahin pekmez yiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?