Yeni Doğan Sarılığı

aylin3535

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2011
15
0
36
İzmir
30 ekim pazar günü 3.400 gram sezeryanla bi oğlum dünyaya geldi çocuğumuz olmuyodu doktor tüp bebekten başkası olmaz dedi ve normal yollarla hamile kaldım bu pazar oğlum doüdu sağlıklı sehatli bi şekilde taburcu oldum salı günü ve bugün yani perşembe oğlumn topuk kanında sarılık değeri 14.4 çıktı biliyorum her çocukta olan bir hastalık sürekli emzirmem gerekiyor maşallah sütüm var ama meme uclarım çok küçük çocuk sağ göğsümü hiç alamıyor ama sol göğüsümü alıyor neyseemziriyorum baya ama bu sarılık dolayısıyla çocuğu uykudan uyandıramıyorum çok derin uykuya dalıyor burnuyla oynuyorum ayaklarıyla elleriyle ama uyanmıyor zar zor kaldırıyorum ama uyandırması çok zor oluyor ve gerçekden çok maf oldum çok üzülüyorum eşimde kendisi engelli yürüyemiyo kendiside perişan oldu çocuğu uyandırmada güçlük çekiyoruz sizlerin başından geçmiştir bu tür olaylar sizler nasıl uyandırdınız bebişlerinizi ? Lütfen yardım edi n/B]

gecmıs olsun cnm. benım oglumda sarılık olmustu. içim acısada ayak altını cimciklemek zorunda kalıyordum. ebeler de ya ayak altını cımcıklıyor yada ayak altına parmakla sertce vurarak uyandırıyordu.benım oglum 2 gunde 700 gr kaybettıgınden hastanede yatmak zorunda kaldı ve hastaneden cıktıgında sarılıgı gecmıstı yınede uyanmıyordu. sutunu sagıp bıberonla vermeyı dene. ben o şekilde besledım..

çok gecmiş olsun canımm benim oglumda öle dogdu ve yenidogan sarılıgı yüzünden hastanede yattık sen bol bol emzir sınır 17 bildigim kadarıyla canım ayagının altını kası burnunu sık felan dediler bize ama ne yapsak kaan uyanmıyodu inşş seninki uyanır uyanmasada sen sag biberonla içir hafiften kıpırdanınca napıcan emmezse kötü işte sarılıgı artar rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah

Sabah tekrar götürücez doktora bakalım inş düşer sarılık değerleri çocuğumuzu 4 sene bekledik olmadı en sonunda çocuğumuz oldu birde bu başımıza geldi mama ve su versem iyi olurmu acaba sütü sağıyorum biberona onuda almıyor miğdesi bulanıyor galiba emmiyor biberonu

Canım benim de 13,5 çıkmıştı.Doktor çok değil emzir geçer dedi ama dediğin gibi emzirmek çok zor oluyordu.Bir türlü uyandıramıyordum altını açıyordum ben ayaklarıyla oynuyordum topuğuna sertçe bastırıyordum.Zar zor uyanıyordu.Şimdi geçti çok şükür.Bebeğinizi Allah bağışlasın bir an önce sağlığına kavulsun inşallah

canım hayırlısıyla buyut inşallah, hepimiz hayırlısıyla buyutelım... senın degerın ıyı yine 14 çıkmış, biz bebişin 6. gununde kan verdik degerimiz 19 çıktı hemen hastaneye yatırdılar 24 saat fototerapi gorduk çıktık.. benim de sutum doyurmuyordu dırek açlıkla ilgili birşeymiş.. sonra mecbur mama takvıyesıne basladık.. toparlandı çok sukur. sutun doyurmuyorsa mamayla destekle mutlaka bence.. tekrar hayırlı olsun geçmiş olsun..

Öncelikle çok çok geçmiş olsun..Yorum bırakalı epey olmuş umarım şuan durumunuz iyidir..
Sana şunu söyleyebilirimki seni çok iyi anlıyorum.5 sene oğlumu bekleyip doğduğunun 3.gecesinde sarılık yüzünden hastaneye bırakmak zorunda kaldığımda çok ağlamıştım..ama hepsi geçiyo!! şuan oğlum 2 yaşında :) sarılığımız 2 ay sürdü bizim(uzamış sarılık)geçmese bile endişelenme sakın..uyandırma konusuna gelince çok zor evet uyandırmak.ben ayaklarının altına pıtlak vuruyorum,altını açıyodum,bazen eline yüzüne su sürüyodum,ve uyanık olduğu her an muhakkak emziriyodum ( her fırsatı değerlendirmek lazım) bi hafta filan bu uyandırmaya çabalamak sürüyo zaten sonra düzeliyo epeyce..kolaylıkla dilerim allahtan.önce senin metanetini koruyup güçlü olman gerek.kendinizi heba etmeyin..eşininde sana ihtiyacı varmış.sen sağlam durki oda güç alsın senden.bebeğin emin ol iyileşecek..kendini yıprattığın kalıcak sanada..güzel haberler vermeni diliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…