Yeni doğum yapacak anneler ve anne adayları okuyun !!

Kafası gözükürken kaka yapıp yapmadığını görmek pek mümkün değil yani kafa vajinadaysa etrafından nasıl sızmış kakalı su o da değişik... Tabi gerçekten endişe edip bastırmaya karar vermiş olabilirler.
Bana anlatılan bu baska bır durumda olduysa bılemem .Bılgılendırıcı yorumlarınız ıcın tesekkur ederım.Bu konuda gercekten hıcbır bılgım yoktu tekrar tesekkur ederım.

Rica ederim. Maalesef doğum konusunda Türkiyeyle batı ülkeleri arasında dağlar kadar fark var. Benim en üzüldüğüm kültür farkı hamilelikte aşırı ve gereksiz sıkı takip ve doğumun (normal doğum da olsa) böyle çok ciddi bir ameliyat gibi hastanelik doktorluk bir olay haline gelmiş olması. Epiduraller damar yolu acmalar serumlar aletler bilmem neler..Noluyoruz yaa. Bir de o seruma ne giriyor size haber vermiyorlar ki. Mesela tedbir amaçlı antibiyotik. Annenin ruhu duymuyor bile. Ee sebep? Ha biz hastane olarak önlem alalım da sonra sizin yüzünüzden çocuğum enfeksyonlu doğdu diyen anneyle uğraşmayalım, bas antibiyotiği! Rezalet. Insanlar da o aletleri serumları monitorları herşeyi normal sanıyor onlarsız doğum olamaz sanıyorlar doğurmak için doktora muhtaç olduklarını düşünüyorlar. Halbuki doğumda tek ihtiyacınız olan iyi bir ebe, onun talimatları yeter. O sadece alttan ölçüm yapar evet ıkınmaya başlayabilirsin der ve seni yönlendirir, gerekirse farklı pozisyonlarda denetir (bazı kadınlar afedersiniz tuvalet yapma pozisyonunda rahat eder bazısı dört ayak doğurur ya da yan yatar yani herkes sırtüstü doğurmak zorunda değil) ve doğum esnasında yapacağı tek şey bebeğin kafası çıktıktan sonra boynuna kordon dolaştıysa hemen çözmek ve en fazla sadece kafa çıktıktan sonra bebek kendi yan dönmüyorsa hafifçe o tarafa itmek. Bebek kendi çıkar zaten. Ebe de alır hemen annenin kucağına koyar (9 ay karnında kalmış annenin nefesine kalp sesine memesine ihtiyacı olan bebek rengi nefes alışı iyi normal ise asla ve asla alıp saçma sapan aciliyeti olmayan kontröllere götürülmez düpedüz zulüm) ve plasentanın gelmesi beklenir. Ebe de gerekirse dikiş atar. Ayrıca plasenta beklemek de bazen 1 saat sürebilir ama genelde doktorlar oksitosin iğnesi yapar plasenta çabuk gelsin diye halbuki buna gerek yok beden onu ne zaman gerekirse o zaman atar çünkü ondan daha bebeğe kordondan kan can vitamin gidiyor. ne zaman ki plasenta çıktı ve kordonun rengi beyazlaştı o zaman kordon kesilir (daha kordondan bebeğe kan pompalanırken kordon mor koyu renkli olur o kan çok değerlidir bebek için ve kordon erken kesilirse o kan boşuna akar gider.. sonuç olarak birçok bebek kansız doğar ve demir takviyesi verirler...ilaç endüstrisi kazanır yine) Bunu bilen doktorlar beklemek istemez ve çocuk doğar doğmaz o kanlı kordonu keser bebeğe gidecek olan kanlar akar gider çöp olur.
Ay çok uzattım kusura bakmayın kızıyorum çok bilinçsiz halk ama eğiten de yok ne yapsin millet doktor ne derse öyledir sanıyor.
Gerçekten çok mantıklı. Ben de düşünüyorum anlam veremiyorum. İnanır mısınız 4 tane doktor değiştim, şu an bir doktorum bile yok.

Özellikle gereksiz sezeryan beni korkutuyor. Doktorlar adam akıllı açıklama yapmıyorlar son anda korkutup sezeryana alıyorlar. Kim ne derse desin Türkiye' de gereksiz, keyfi sezeryan had safhada.

Bunun dışında düşünüyorum; doğal olan bir sistem var. Vücut zaten daha oluşum, döllenme aşamasından itibaren buna odaklanmış durumda. Ama sürekli bir müdahale. Anlamadığım neyin korkusu bu, sistem zaten kendisi bu işi yapacak. İşte benim de korkum doğum sırasında olacak bu gereksiz müdahaleler, doğala olan kasıt. Mümkün olduğunca geç gitmeyi düşünüyorum hastaneye :-( inanın kafam çok karışık.

Gerçekten çok mantıklı. Ben de düşünüyorum anlam veremiyorum. İnanır mısınız 4 tane doktor değiştim, şu an bir doktorum bile yok.

Özellikle gereksiz sezeryan beni korkutuyor. Doktorlar adam akıllı açıklama yapmıyorlar son anda korkutup sezeryana alıyorlar. Kim ne derse desin Türkiye' de gereksiz, keyfi sezeryan had safhada.

Bunun dışında düşünüyorum; doğal olan bir sistem var. Vücut zaten daha oluşum, döllenme aşamasından itibaren buna odaklanmış durumda. Ama sürekli bir müdahale. Anlamadığım neyin korkusu bu, sistem zaten kendisi bu işi yapacak. İşte benim de korkum doğum sırasında olacak bu gereksiz müdahaleler, doğala olan kasıt. Mümkün olduğunca geç gitmeyi düşünüyorum hastaneye :-( inanın kafam çok karışık.
Aynen tam da bundan korktuğum için evde doğurdum ben. Çok şükür bir daha olsa bir daha evde doğururum inanın tanıdığım evde doğuran annelerin hepsi memnun ve asla hastane istemiyorlar. Doğumda ihtiyacımız olan en önemli şey Allah'a tevekkül ve Ona ve sonra Onun yarattığı bedene güvenmek dediğiniz gibi sistem zaten hazır. Size tavsiyem bir doğum planı yazın ve bu planı kabul edecek bir doktorla anlaşın (doğum planınızda mesela kordonun hemen kesilmemesi, bebeğin hemen götürülmemesi, size farklı pozisyonlarda ıkınmaya izin verilmesi vs vs bunları belirtebilirsiniz internette örnekleri var). Ben de hamileyken çok az kontrole girdim hiçbir test mest istemedim doktor da degistirdim hepsi sinirimi bozdu afralar tafralar yanlış bilgi vermeler vs (biri bana.diyor ki ikinci bebekte: normal doğum ters bebekte mümkün değil... hahha vallahi mı yaa ilkini nasıl doğurdum acaba?? bunu söyleyen de doktor yani bilerek yanlış bilgi veriyor yani ben cahil olsam hıı tamam dicem yatıcam sezaryen masasına) inanın güvenim kalmadı doktorlara ne zaman işim düşse (ki çok nadirdir çok şükür) bana ne dedilerse gidip evde kendim araştırırım ilaç yazıklarında onu da gidip araştırırım ve %90 o ilacı kullanmam ya da çocuğuma vermem ki zaten ya ağrı kesicidir ya antibiyotik. Allah hastanelere doktorlara muhtaç bırakmasın amin.

Aynen tam da bundan korktuğum için evde doğurdum ben. Çok şükür bir daha olsa bir daha evde doğururum inanın tanıdığım evde doğuran annelerin hepsi memnun ve asla hastane istemiyorlar. Doğumda ihtiyacımız olan en önemli şey Allah'a tevekkül ve Ona ve sonra Onun yarattığı bedene güvenmek dediğiniz gibi sistem zaten hazır. Size tavsiyem bir doğum planı yazın ve bu planı kabul edecek bir doktorla anlaşın (doğum planınızda mesela kordonun hemen kesilmemesi, bebeğin hemen götürülmemesi, size farklı pozisyonlarda ıkınmaya izin verilmesi vs vs bunları belirtebilirsiniz internette örnekleri var). Ben de hamileyken çok az kontrole girdim hiçbir test mest istemedim doktor da degistirdim hepsi sinirimi bozdu afralar tafralar yanlış bilgi vermeler vs (biri bana.diyor ki ikinci bebekte: normal doğum ters bebekte mümkün değil... hahha vallahi mı yaa ilkini nasıl doğurdum acaba?? bunu söyleyen de doktor yani bilerek yanlış bilgi veriyor yani ben cahil olsam hıı tamam dicem yatıcam sezaryen masasına) inanın güvenim kalmadı doktorlara ne zaman işim düşse (ki çok nadirdir çok şükür) bana ne dedilerse gidip evde kendim araştırırım ilaç yazıklarında onu da gidip araştırırım ve %90 o ilacı kullanmam ya da çocuğuma vermem ki zaten ya ağrı kesicidir ya antibiyotik. Allah hastanelere doktorlara muhtaç bırakmasın amin.
Amin. Aynen öyle, RABBİM öyle vermiş ki, zaten sistem bu. Sistem bozulmasa illa ki o çocuk çıkacak, kendi haline bırakılsa ama dünyada olmadığı kadar Türkiye' de illa o sistem bir şekilde manipüle edilecek. Anne ve bebek hayatı için gerekliyse yapılsın ama diğer durumlarda insanları kandırarak, serumlar, antibiyotikler, suni sancılar...

Doğum planını hazırlayım duymuştum ama hiç dikkat etmemiştim. İnanın hiç güvenmiyorum. Bana gebelik zehirlenmesi olabilir denildi, fazla kilo aldığım için çok korktum ama şükür o da olmadı. Risktesin falan demişlerdi. Aslında fazla kilo almadım ama kendi kilomun çook üstünde hamile kaldım bu yüzden oldu.
Şeker yüklettiniz mi?

Amin. Aynen öyle, RABBİM öyle vermiş ki, zaten sistem bu. Sistem bozulmasa illa ki o çocuk çıkacak, kendi haline bırakılsa ama dünyada olmadığı kadar Türkiye' de illa o sistem bir şekilde manipüle edilecek. Anne ve bebek hayatı için gerekliyse yapılsın ama diğer durumlarda insanları kandırarak, serumlar, antibiyotikler, suni sancılar...

Doğum planını hazırlayım duymuştum ama hiç dikkat etmemiştim. İnanın hiç güvenmiyorum. Bana gebelik zehirlenmesi olabilir denildi, fazla kilo aldığım için çok korktum ama şükür o da olmadı. Risktesin falan demişlerdi. Aslında fazla kilo almadım ama kendi kilomun çook üstünde hamile kaldım bu yüzden oldu.
Şeker yüklettiniz mi?
Yok hiçbir test yapmadım. Gebeliklerde toplamda belki en fazla 5 kere girmişimdir ultrasona. Başta dış gebelik mi değil mi diye öğrenmek için, ortalarda cinsiyet için ve sonlara doğru da bebeğin pozisyonu için. Söylediklerinize katılıyorum inşallah kolay ve normal olması gerektiği gibi bir doğumunuz olur dua edin.

Yok hiçbir test yapmadım. Gebeliklerde toplamda belki en fazla 5 kere girmişimdir ultrasona. Başta dış gebelik mi değil mi diye öğrenmek için, ortalarda cinsiyet için ve sonlara doğru da bebeğin pozisyonu için. Söylediklerinize katılıyorum inşallah kolay ve normal olması gerektiği gibi bir doğumunuz olur dua edin.
Ben de yaptırmadım. İnşaALLAH cümlenizin.

Haa pardon :) Yok normalde bir ebe doğum yapar sorun olmadığı sürece. Tabi çoğu anne yine de doktor olsun ister ama buna gerek yok. Yani o zaman kimse ebe olmasın dimi.. Sadece bastırmak biraz eski yöntem yani onu yapmasalardı daha iyi olurdu yapma ihtiyacı duyulsa da ne yaptığını çok çok iyi bilen çok tecrübeli biri olmalı çünkü yanlış yere basabilir. Mesela benim ebem yapmıyor kendisi 20 yıllık ebe ve ters doğum bile yaptı ama o bastırmaya cesaret edemiyorum diyor yani düşünün. Bir daha doğuracak olursa önden belirtsin bastırmaniza izin vermiyorum desin. Bunu inan sadece acele ettikleri icin yapıyorlar bir an önce bitsin istiyorlar ama bebeğe zarar verebilir yanlış yapılırsa.
Merhaba bende normal doğum yaptm. Nasıl ters doğum yaptınız gerçekten çok merak ettim .risklerni nasıl göze aldiniz zor olmadı mı ?:)

Doğumumda ebe yoktu. Doktor ve asistanlar olmak üzere 6 7 kişi vardı:D nöbet değişimi saati olunca gelenler, odaya giren çıkanlar, stajyer hemşireler falan en az 20 kişiyi gördüm valla:D onlar da beni gördü bi güzel incelediler:D
Karnıma da bastırdılar bu arada çünkü ben panikten ıkınmayı unuttum. Doktor ıkın diyo nasıl yapıyoduk ki diyorum:D

Merhaba bende normal doğum yaptm. Nasıl ters doğum yaptınız gerçekten çok merak ettim .risklerni nasıl göze aldiniz zor olmadı mı ?:)
Canım risk her doğumda vardır ve ters bebekte de öyle ciddi bir risk yok zaten Allahın izniyle. Bebekte kalça çıkığı oranı yüksek ama bu ters doğumdan değil bebeğin zaten rahimde uzun süre ters pozisyonda kalmasından kaynaklıdır yani sezaryenle doğan ters bebeklerde de kalça çıkığı sık görülür ayrıca tedavisi olan birşey bu. Ha popo çıktıktan sonra kafası sıkışıp kalan bebekler oluyor ama bunun sebebi ters doğumda tecrübe eksikliği ve yalnış müdahele. Mesela tam açılma olmadan anne yanlış yönlendirilip ıkınmaya başlarsa ve popo kafadan küçükse ya da açılma tam olmadan önce ayak gelirse kafa sıkışabilir ama bu ihtimal çok küçük. Genelde popo kafadan daha büyük olur bacaklar katlı olduğunda. Bakın Allah bizi böyle yaratmış ve o bebeği o şekilde oraya yerleştirdiyse illa bir şekilde çıkar. Tabi ki istisnalar vardır yani mutlaka bazı durumlarda sezaryen gerekebilir ama çoğu normal doğabilir inanın. Yeter ki işini bilen bir ebe doğurtsun. Bir çok doçent doktor ters doğum konusunda bebeğe fazla dokunulmamasını vurgular en önemli tedbir bu. Ebe kesinlikle popoyu tutup çekmicek aslında kolları da çekmek yanlış ben çok doğum izledim genelde dört ayak pozisyonunda bebeği doğurtuyorlar ebe bebeği tutup çekmiyor zaten o pozisyonda yer çekimi ile de bebek kendi kendine doğuyor. Benim ilk doğumuma gelecek olursam. Tanıdığım güvendiğim bir ebe var sancılar başlayınca onu aradım geldi. Bebeğin ters olduğunu biliyordu ama ters doğum sadece 1 kere yaptım dedi o da annenin ilk doğumu değildi yani o anlamda şartlar daha iyiydi sende yapamam dedi ama ben yinede gelmesini istedim hani muayene edersin destek olursun hastaneye giderken fln ve belki bebek son anda dönerse yine de doğurtursun diye geldi işte. Ama sabaha doğru son muayenemi yapar hastaneye yollarım düşüncesineyken bir baktı ki bebek geliyor :), ebe de cesaretlendi bu doğacak herhalde dedi biz de başladık yani birden öyle gelişti Allahın yardımı işte geliverdi. Tabi zor oldu yani ıkınma faslı herhalde bir saate yakın vardı başta hiç ilerme yoktu ama sonra birden geldi. Şükürler olsun Rabbime o sancıyla bir de kalkıp hastanelere fln gitmek vardı düşündükçe şükrediyorum.

Son düzenleme:
Doğumumda ebe yoktu. Doktor ve asistanlar olmak üzere 6 7 kişi vardı:KK70: nöbet değişimi saati olunca gelenler, odaya giren çıkanlar, stajyer hemşireler falan en az 20 kişiyi gördüm valla:KK70: onlar da beni gördü bi güzel incelediler:KK70:
Karnıma da bastırdılar bu arada çünkü ben panikten ıkınmayı unuttum. Doktor ıkın diyo nasıl yapıyoduk ki diyorum:KK70:
Aynen öyle oluyor insan ne yapacağıni bilemiyor hele ki ıkınma ihtiyacı duymayınca. Ben de naaapicaaaaam diye bağırdım sanırım :D Ebe de büyük tuvalet yapar gibi ıkın dedi. :D

Aynen öyle oluyor insan ne yapacağıni bilemiyor hele ki ıkınma ihtiyacı duymayınca. Ben de naaapicaaaaam diye bağırdım sanırım :KK70: Ebe de büyük tuvalet yapar gibi ıkın dedi. :KK70:
En son en kıdemli olanı diğerlerine bağırdı bi durun strese soktunuz kızı susun bi diye:D sonra bana güzel güzel konuştu tarif etti sakinleştirdi. 3 ıkınmada pırt:D

Canım risk her doğumda vardır ve ters bebekte de öyle ciddi bir risk yok zaten Allahın izniyle. Bebekte kalça çıkığı oranı yüksek ama bu ters doğumdan değil bebeğin zaten rahimde uzun süre ters pozisyonda kalmasından kaynaklıdır yani sezaryenle doğan ters bebeklerde de kalça çıkığı sık görülür ayrıca tedavisi olan birşey bu. Ha popo çıktıktan sonra kafası sıkışıp kalan bebekler oluyor ama bunun sebebi ters doğumda tecrübe eksikliği ve yalnış müdahele. Mesela tam açılma olmadan anne yanlış yönlendirilip ıkınmaya başlarsa ve popo kafadan küçükse ya da açılma tam olmadan önce ayak gelirse kafa sıkışabilir ama bu ihtimal çok küçük. Genelde popo kafadan daha büyük olur bacaklar katlı olduğunda. Bakın Allah bizi böyle yaratmış ve o bebeği o şekilde oraya yerleştirdiyse illa bir şekilde çıkar. Tabi ki istisnalar vardır yani mutlaka bazı durumlarda sezaryen gerekebilir ama çoğu normal doğabilir inanın. Yeter ki işini bilen bir ebe doğurtsun. Bir çok doçent doktor ters doğum konusunda bebeğe fazla dokunulmamasını vurgular en önemli tedbir bu. Ebe kesinlikle popoyu tutup çekmicek aslında kolları da çekmek yanlış ben çok doğum izledim genelde dört ayak pozisyonunda bebeği doğurtuyorlar ebe bebeği tutup çekmiyor zaten o pozisyonda yer çekimi ile de bebek kendi kendine doğuyor. Benim ilk doğumuma gelecek olursam. Tanıdığım güvendiğim bir ebe var sancılar başlayınca onu aradım geldi. Bebeğin ters olduğunu biliyordu ama ters doğum sadece 1 kere yaptım dedi o da annenin ilk doğumu değildi yani o anlamda şartlar daha iyiydi sende yapamam dedi ama ben yinede gelmesini istedim hani muayene edersin destek olursun hastaneye giderken fln ve belki bebek son anda dönerse yine de doğurtursun diye geldi işte. Ama sabaha doğru son muayenemi yapar hastaneye yollarım düşüncesineyken bir baktı ki bebek geliyor :), ebe de cesaretlendi bu doğacak herhalde dedi biz de başladık yani birden öyle gelişti Allahın yardımı işte geliverdi. Tabi zor oldu yani ıkınma faslı herhalde bir saate yakın vardı başta hiç ilerme yoktu ama sonra birden geldi. Şükürler olsun Rabbime o sancıyla bir de kalkıp hastanelere fln gitmek vardı düşündükçe şükrediyorum.
Anlıyorum o anlar zaten Rabbim in mucizesi birden oluyor :) çok şükür ki sansliymissiniz ters doğan duydum bende ama çok çok zormuş gbi geliyo bna o yüzden sordm :) yaşlı bı tanıdığım ilk bebeği tersmis tabi hastane yok o zamn şimdiler gbi evde ebe doğurturken sanirm bayilmis kafa kanalda kalınca bence ebe de tecrübesiz kalmış olacak ki kafa kanalda kalıp bebek ölmüş :( nasibi yokmuş demek tam doğdu derken böyle olmuş iste kısmet bide herşey :/

Back
X