yeni doğum yapanlar ...

jasmin_88

yasemin;ömrüne aşık...
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009
838
4
96
37
Adana
arkadaşlar selam ben 31 temmuzda doğum yaptım henüz lohusayım yani..
bu dönemin nekadar zor meşakatli olduğunu tahmin bile edemezdim..
duygusal dalgalanmalar yaşıyorum sürekli allahıma şükür çok tatlı bi kızım oldu..
benim gibi yeni doğum yapan yada daha önce doğum yapmış arkadaşlarla konuşup fikirleri paylaşmak istiyorum..
bebklerimizi burdan takip edelim gelişmeleri yazalım ..
bu dönemde hepimiz acemiyiz birbirimize danışmanın paylaşmanın faydalı olacağını düşünüyorum ..
hadi yeni doğum yapan anneler evlerden çıkamıyoruz burdan giderelim sıkınytımızı
ilk soruyu ben sorayım bizim emzirme saatlerimiz sıkıntılı biraz göğüslerim yara olduğundan sizlerde durumlar nasıl ?
bide bugün kızımın ellerinin derilerinin hafif soyulduğunu farkettim bu durumla karşılaşan var mı ?

Canim bende 30 temmuzda dogum yaptim.meme problemi bende de var.dune kadar aglayarak emziriyordum ki mucizevi bi sekilde artik cok az aciyo yaralarimda iyilesmeye basladi. Aile hekimi bi krem onerdi onu surdum ve emzirmeyi yanlis yaptigimi kesfettim.memeyi cocugun agzina tepince meme ucunu tuttugu icin yara oluyodu.dun aksam bide gerdirerek deniyim dedim iyiki de denemisim kurtulusum oldu.simdi memeyi butun kahverengi bolumuyle aliyo ve nerdeyse hic acitmiyo simdi de cok sukur acimiyo diye agliyorum:-)

canım ne güzel sevindim senin adına biz de yavaş yavaş aşıyoruz sanırım biraz düzeldi ğöğüslerim ..
bebeğin neler yapıyo tüm gün canım ben emziriyorum altını değiştiriyorum uyutuyorum bizimle vakit geçirmesi için henüz erken değil mi ?
gece her saat başı uyanıyo benimkisi yalancı meme de tutmuyo benim mememi alışkanlık haline getiricek sürekli ağzında istiyo

Aynen canim bizde de gece uykusu denen bisey kalmadi saat basi emiyoruz ve memede uyuyoruz bende emzik denedim ama almadi.gunduzleri de yiyo altini temizliyoruz belki 5 10 dk.uyanik sonra hoop uykuya devam.dedigin gibi cok vakit geciremiyoruz beraber.uyku neyse de surekli memede kalmak istemesi biraz problem insallah aliskanlik olmaz

okurken bunu benmi yazdım dedim resmen canım aynı aynı bizimkiside mesela bugün göğsümün biri çok acıyodu sağdım sütü 70cc filan oldu yani doyar gayet güzel onu içti hooop yine aranıyo tam yarım saat daha beni emdi
sen emziği damaklımı aldın ?ben damaklı almıştım tutmuyo bide silikon normal denicem inş tutar :34:

slm kızlar bebeler hayırlı olsun sağlıcakla büyüsünler inş
Yasemin ne iyi olmuş bu konu,eminim herkese faydası olucak canım

evt göğüs uçları yanlış emzirmeden dolayı da çatlayabiliyormuş... internette biçok şey yazıyor: ama bana en mantıklı geleni: karbonatlı su ile silmek ve temizlemeden emzirmek... böylece bebişin ağzı pumukçuk da olmaz sanırım

benim göğüs uçlarım düz olduğu için çok uğraşmama rağmen ilk kızımı pek emzirememiştim pompayla sağmıştım
daha sonra biraz uçları çıktı ama bu kez de bizimki almadı
ben de tecrübesizlikler ve her kafadan çıkan seslerden ötürü pek zorlamadım
sonra da süt gitti vs. psikolojim bozuldu zor günler yaşadım ve kimse beni anlamadı sanki ben değil de etrafımdakiler lohusa sendromuna girdi hep benden anlayış bekler oldu her dediğim suç kabahat yapıldı vs
Ama inanın geçiyor.. sadece geçici olduğunu düşünün ve kendinizi bırakmayın.. şu bi gerçek ki moral giderse süt de gidiyor

Yeni doğanlarda emme refleksi kuvvetli olduğu için sürekli emmek istiyor tabi ama bu da zamanla düzene giriyor... emziği pek önermiyor dr.lar ama ben emziremediğim için vermiştim.. ilk başlarda tutamamıştı ama sonradan alıştı... damaklı değildi benim verdiğim emzik

İnş bu sefer emzirebilirim kızımı... Göğüs ucu çıkaran bi aparat aldım umarım işe yarar :)

canım inş bu kez emzirebilirsin kızını ..
zor bi süreç evet sabretmek gerekiyo bu süreçte umarım geçicek bu günler ..
emziği kullanmak istiyorum çünkü kızım mememe fena bağımlı yalancı emzik yerine kullanıyo resmen ..
damaklı almıştım bide normali denicem bakalım

okurken bunu benmi yazdım dedim resmen canım aynı aynı bizimkiside mesela bugün göğsümün biri çok acıyodu sağdım sütü 70cc filan oldu yani doyar gayet güzel onu içti hooop yine aranıyo tam yarım saat daha beni emdi
sen emziği damaklımı aldın ?ben damaklı almıştım tutmuyo bide silikon normal denicem inş tutar :34:

Evet bende damakli aldim normalinden almayi dusunuyorum.bu arada senin sut pompasi ne marka? Ben kraftin elektrikli olanini aldim ama beceremiyorum galiba canim da cok yaniyo.tek gogusten 20 cc anca sagabildim ya da sutum mu yok bilemiyorum

Evet bende damakli aldim normalinden almayi dusunuyorum.bu arada senin sut pompasi ne marka? Ben kraftin elektrikli olanini aldim ama beceremiyorum galiba canim da cok yaniyo.tek gogusten 20 cc anca sagabildim ya da sutum mu yok bilemiyorum
canım ben basit bişi aldım bebedor diye sütüm çok diye gerek görmedim ..
ama sanırım daha orjinal bişi alıcam bu gidişle avent filan olabilir ..
gündüz emme sıkıntımız yokta gece biraz skıkıntı işte
sağıp vermekte pek hoşuma gitmiyo aslında alışırsa diye korkuyorum biberona ...
bide şey sorucam sen hep tazemi sıkıyosun ,gece sağmak zoruma gidiyo yatmadan sağsam nasıl muhafaza edicem bi hemşire buzdolabında sakla sonra ben mari yöntemiyle ısıt dedi ama bilmiyorum ne kadar doğru olur

ah canım keşke sağabilsem ama süt yok ki yada ben makinayı kullanamıyorum şu on günde sadece 2 kere sağabildim oda azıcık sagdıktan bir saat sonra filan da içirdim.benim kuzenim de gece yatmadan sağıyodu.oda sıcaklığında 3 saat kalıyo buzdolabında da 6 saat saklanıyo.direk biberonla koy içirecegin zaman kaynnar suyun içinde bekletirsin.ben sagamadıgım için mamayı öyle yapıyoruz

hımm saol canım bu durumu öğrenmem iyi oldu sağarken yarım saati filan buluyo acaba o süreçte bozuluyomudur diye düşünüyodum
canım ben humana içiyorum dene bi istersen belki faydası olur bide süte odaklanma sen ona odaklandıkça geleceği varsa da gelmez :42:

kızlar bebişleriniz hayırlı olsun ben iki ayımı doldurdum çok şükür gerçektende zor bi dönem kolik bi bebeğim var ilk zamanlar o ağlıyodu bende ağlıyodum :D hiç sosyal hayatım kalmamıştı kendinme bakamıcak kadar yorgun oluyodum buyuk sabır gerektiriyo annelik hele göğüs ucu yaraları ilkten olmadı 15 gün sonra yara oldu emzircem zaman korkuyodum çocuğn ağzına vermeye ne acı bişey geçmck giibi ama ağlayarakta olsa emzirdim şimdi rahatım ama sütüm az ona üzülüyorum :( nese inanın zamanla rahatlıcaksınız azda olsa biz düzen oluyo uyuyabiliyosunuz allah yardımcınız olsun inş. çok uzun oldu kusura bakmyn

öncelkle bebeğine rabbim uzun sağlıklı ömür versin göğüste yara zmanla gcer yeterki catlama olmasın benimde oğlum 72 günlük:D ilk aylarda uyuyor 2.ayın ortasına kadar uyuyorlar.bırak uyusun bebek uyuya uyuya büyür derler tabi daha farklı söyleşilerde var:D yıkanan bebek büyür hıçkıran bebek büyür bla bla:D bebeğin ilk aylarda uyku düzeni belli eder kendini 40'ı cıkınca hersey oturmus oluyo rayına sıkıntı yapma fazla...

canım ben basit bişi aldım bebedor diye sütüm çok diye gerek görmedim ..
ama sanırım daha orjinal bişi alıcam bu gidişle avent filan olabilir ..
gündüz emme sıkıntımız yokta gece biraz skıkıntı işte
sağıp vermekte pek hoşuma gitmiyo aslında alışırsa diye korkuyorum biberona ...
bide şey sorucam sen hep tazemi sıkıyosun ,gece sağmak zoruma gidiyo yatmadan sağsam nasıl muhafaza edicem bi hemşire buzdolabında sakla sonra ben mari yöntemiyle ısıt dedi ama bilmiyorum ne kadar doğru olur

ben medela marka pompa kullanmıştım bi arkadaşımındı geri vermiştim
memnun kalınca yine aynı markadan aldım tavsiye ederim
ilk kızım kışın doğduğu için sağdığım süt oda sıcaklığında 8 saat tazeliğini koruyordu, dolapta 24 saat.. çıkarınca da kaynar su içinde bekleterek ısıtılabiliyor
Amam şimdi havalar sıcak o yüzden daha kısa sürede bozulabilir yani bence de 5 - 6 saatte tüketilmeli

ben medela marka pompa kullanmıştım bi arkadaşımındı geri vermiştim
memnun kalınca yine aynı markadan aldım tavsiye ederim
ilk kızım kışın doğduğu için sağdığım süt oda sıcaklığında 8 saat tazeliğini koruyordu, dolapta 24 saat.. çıkarınca da kaynar su içinde bekleterek ısıtılabiliyor
Amam şimdi havalar sıcak o yüzden daha kısa sürede bozulabilir yani bence de 5 - 6 saatte tüketilmeli
bende pompa almayı kesin düşünüyodum ama vazgeçicek gibiyim canım ya ben sağdığım gün bizim kız onu içiyo gözler cin gibi hiç uyumuyo ama emince bayılıp kalıyo ..
sen yaşıyomuydun böyle bi sorun ..
bide benim bebeğimin elleri ve ayakları soyuluyo sizce normal mi dra götürmeme gerek var mı ?

Nisan'ın da elleri ayakları soyulmuştu hep
dr.a götürmene gerek yok, her bonyodan sonra bebek yağı sür
evt göğsünde çek çek daha çok yorulduğu için uyuya kalıyordur kısa sürede, bende de öyle oluyordu

Nisan'ın da elleri ayakları soyulmuştu hep
dr.a götürmene gerek yok, her bonyodan sonra bebek yağı sür
evt göğsünde çek çek daha çok yorulduğu için uyuya kalıyordur kısa sürede, bende de öyle oluyordu
sağol canım cevabın için bu arada ben göğüs pompasını kesin almaya karar verdim çünkü göğsümün biri yarık resmen ve onu veremediğim için çocukta artık tutamıyo tersine geliyo birini emzirip birini sağıcam artık yapılacak bişi yok başka..
şimdi hangi marka alsam ona karar veremiyorum malum az para değil işe yaramıcak yada göğsümün yarasını daha da kötü edicek bişi almak istemiyorum senin kullandığın o medela marka göğüs ucuna zarar veriyomuydu bide manuelmi kullandın elektrkli filan mı

slm kızlar bende 12 ağustosta duğum yaptım çok şükür. herkeste olduğu gibi bizde de uyku, gaz ve göğüs problemleri var. şimdilik daha zor olanı dikişlerim. ağladığında hemen müdahele edememek çok sıkıyor canımı. maalesef sütümde az, doymuyor kızım :(

vuslat ne diyosun sen ne ara doğurdun canım benim aaa hiç haberim yok hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün inşallahhh

Back
X