• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni ev, yeni eşya ve bir evcil

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
ben hayvanları seviyorum hep istedim bakmayı ama ailem izin vermedi evde olmaz diye. hep derdim evlenince kendim besleyeceğim diye.
şimdi zaman geldi evleniyorum. :D
ama gerçekten besleyeceksem ev eşyasını ne olursa olsun görmezden mi görmem gerekiyor. herşeyimiz çok yeni.

tür ayrımı yapmıyorum kesinlikle ama yine de sormak istiyorum eve zarar vermeyecek sakin yapıda kedi ya da köpek cinsi var mıdır diye. yoksa bu sevdadan vazgeçmeli miyim?

ben hayvanları seviyorum hep istedim bakmayı ama ailem izin vermedi evde olmaz diye. hep derdim evlenince kendim besleyeceğim diye.
şimdi zaman geldi evleniyorum. :KK70:
ama gerçekten besleyeceksem ev eşyasını ne olursa olsun görmezden mi görmem gerekiyor. herşeyimiz çok yeni.

tür ayrımı yapmıyorum kesinlikle ama yine de sormak istiyorum eve zarar vermeyecek sakin yapıda kedi ya da köpek cinsi var mıdır diye. yoksa bu sevdadan vazgeçmeli miyim?
Kediler de insanlar gibi farkli karakterde. Ben yavruyken sahiplendim. Istemedigim seyleri yapmayacagi sekilde alistirdim. Koltuklari pek tirmalamaz, perdeyi yırtmaz. Yatak odasi perdemde ufak delik var sadece. Koltuklarim nubuk. Yirtilmiyor hic. Kendi deseninde çizik gibi oldugu icin tırnak izlerini belli etmiyor. Masaya cikmaz. Halilar jüt degilse bir zarar vermez. Yeterli oyuncak, enerjisini atmasi icin ona ayrilan zaman, egitim, hemen her odada tirmalama alani olursa bir seye zarar verme olasılığı da azalir diye düşünüyorum. Tabii yine söylüyorum her birinin karakteri farkli.

Deri kaplamalardan uzak durun mobilya konusunda. Bebekten perdeye tırmanmaya meyilli oluyorlar bunu aklınıza yazın 😁 bir de küçükken tırmalama tahtasına alistirirsaniz farklı yerleri tirmalamaz. Benim sandalyelerim kumaş kaplama değil onun için tırnak izleri var ama sorun etmiyorum çok şükür koltuklarimda hiçbir sorun yok hiç tirmalamadi 😊 benim kızım İran kedisi yapı gereği daha sakin fakat annemlerde de tekir var onu da bebekten tırmalama tahtasına alistirdilar o da hiç koltuklara falan dadanmaz yani egitmek önemli. 😊 Kesinlikle kediyi tavsiye ederim

Benim canımın içi kedim çok akıllı yalnızca bir halıyı tırmalıyor ona izin var çünkü iz kalmıyor başka hiçbir yere karışmaz. Sahiplenin muhakkak terapi gibi bunlar 🥰

Yetişkin köpeklerin kisilikleri oturduğu için eve zarar vermezler. Bircok kedi besledim şansımdan midir nedendir dolabima isemek disinda hicbiri esyalarima zarar vermezdi onun yerine bana saldirmayi tercih ederlerdi :KK53: 35 kilocuk bir köpeğim var o da asla eve zarar vermez. Tanidigim yetiskin köpeklerin hicbiri eve zarar vermiyor ama terlik canavarları hepsi. Siz riske atmayin kedi konusunu. Yavru köpekler diş kaşıma vs.. evrelerinde kemirebiliyorlar etrafı. Size tavsiyem en az 1 yasında bir evcil köpek sahiplenmeniz. satın almak yerine terkedilen bir cocugu sahiplenin. Hayvansever sayfalarla konuşup kisiligi oturmus bir cocuk evlat edinebilirsiniz

Bizim yatak ve koltuklar çok güzel oldu böyle ipler fışkırıyor her yerinden. Canım kedim sağ olsun içindeki stilist ruhuyla yeni bir hava verdi mobilyalarıma. Pencerelerin kollarına da bi güzel diş izleri yapmış, çünkü kendini köpek sanıyor. Ama gözümde mi, asla. Canı sağ olsun.

Şu kadarını söyleyeyim bunun asla garantisi olamaz. O yüzden eşyalarınızı zarar görmesi ve ya görmemesi sizin için önemliyse sahiplenmeyin. Bunun cinsle de alakası yok. Perdeleriniz delik deşik de olabilir koltuğunuz da delinebilir halınıza çişini de yapabilir. Bunları göze alabiliyorsanız evlat edinin. Dünyanın en güzel şeyidir evde kedi. Ama bir çocuktan farksızdır. O yüzden bunları göze almalısınız alamıyorsanız vazgeçin.

Kediler uzaylidir psikopattir aksini iddia eden insan kılığına girmiş bir kedirir 😂😂 çok seviyorun aşığım onlara evlenmeden önce yaklaşık 6 yıl boyunxa besledik egittik ama yinede huylu huyundan vazgeçmedi ayak perde koltuk yüksekte olan şarj aletini bile kopariyodu meleklerim bunlsri göze alırsan besleyebilirsin ev sahibim izin verse hemen alırım golden retriever alabilirsin köpek cinsi olarak da çok dost canlısı oluyorlar geçen gün niyetlendim ona da izin vermedi ev sahibim Allah izin verirse kendi evimizi aldigimiz zaman bı köpek bir kedi alıp besliycem

Bizim yatak ve koltuklar çok güzel oldu böyle ipler fışkırıyor her yerinden. Canım kedim sağ olsun içindeki stilist ruhuyla yeni bir hava verdi mobilyalarıma. Pencerelerin kollarına da bi güzel diş izleri yapmış, çünkü kendini köpek sanıyor. Ama gözümde mi, asla. Canı sağ olsun.

Zaten kedi sahiplenirken bütün ihtimalleri göz önüne almak lazım 😂

Kopekle kedi cok farkli iki canli. Oncelikle size kedi mi daha uygun kopek mi ona karar vermelisiniz.

Esyayi ise gerektiğinde gozden cikabilmeniz gerekiyor.

Evet. Ev eşyasına kıyabiliyorsan al
Perdenden sallanacak tüllerini yırtacak koltuklarını delecek halılarını tırmalayacak
Razıysan al yoksa alma.

Back
X