Arkadaşlar Haziran da evlendim eşimin anne tarafı teyzeler teyze kızları hayırlı olsuna gelmek istemişler dün kayınvalidem dedi bu hafta içi ne zaman müsait olursun hafta içi sadece bugün ve cuma var o yüzden ben de dedim ki Pazartesi buyrun ayıp olmuşmudur kv ye karşı(hiçbi hazırlığım yetişmezdi çünkü) Pazartesi gelicekler ve ben Elazığ'da yaşıyorum eşim Elazığ'lı başka bi şehirden geldim elazığlılar yedirmeyi içirmeyi giyinmeyi çok severler pasta börek güzel yaparım zaten ama bi kere görümcem demişti ki burda ki hanımlar 15 20 çeşit pasta yaparlar(biraz mecazi söylemişti heralde) Pazartesi görümcem kv ve akrabaları geliyo ve benden gösterişli bir menü bekliyorlar lütfen yardımcı olun neler pişireyim sadece bayanlar gündüz oturmasına gelecek
bir elazığlı olarak söyleyeyim menünde patlıcanlı ekşili köfte olsun tarifini kaynanandan alırsın gönülleri fetherdersin. gündüz oturmasında yapılır genelde bizde. bir kaseye koyup onu da pasta tabağıyla beraber servis edersin. kuru biberin varsa kuru biber dolması yap zeytinyağlı bi de sarma yap, ıslak kek yap ve börek ya da poaça bir de bir çeşit kurabiye ve patates salatası yeter yok öyle 15-20 çeşit falan abartmış ya da şaka yapmış görümcen sana. ya da ıslak kek yerine kremalı pasta da yapabilirsin hatta daha iyi olur.
Elazığ yöresine ait içli köfte,gömme tarzı yöresel yemekler yapabılırsın
Haklısın bende abarttığını düşündüm mesajın için teşekkürler
Kızlar karar verdiğim menü :-Zeytinyağlı biber dolması -sarımsaklı yoğurtlu havuç-semizotu salata-kıymalı börek-peynirli poğaça-Arap kurabiye(içi sade dışı kakaolu)- ve tiramisu sizce yeterli mi makarna salatası da mı eklesem
Kızlar karar verdiğim menü :-Zeytinyağlı biber dolması -sarımsaklı yoğurtlu havuç-semizotu salata-kıymalı börek-peynirli poğaça-Arap kurabiye(içi sade dışı kakaolu)- ve tiramisu sizce yeterli mi makarna salatası da mı eklesem
Kısır
peynirli ve patatesli börek
Sarma
Makarna salatası
çikolata soslu yalancı tavuk gögsü
Kek
Patates salatası
tuzlu ve şekerli kurabiye
Bunların hepsini tarifinide internetten kolayca bulursun. 10 çeşit, daha ne olsun :) Biraz sarma ugraştırır ama diğerleri çok kolay.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?