Yeni evlendik eşimin kuzenleri teyzeleri hayırlı olsun a gelicekler menü!!!

ensereh06

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2013
278
124
323
Ankara
Arkadaşlar Haziran da evlendim eşimin anne tarafı teyzeler teyze kızları hayırlı olsuna gelmek istemişler dün kayınvalidem dedi bu hafta içi ne zaman müsait olursun hafta içi sadece bugün ve cuma var o yüzden ben de dedim ki Pazartesi buyrun ayıp olmuşmudur kv ye karşı(hiçbi hazırlığım yetişmezdi çünkü) Pazartesi gelicekler ve ben Elazığ'da yaşıyorum eşim Elazığ'lı başka bi şehirden geldim elazığlılar yedirmeyi içirmeyi giyinmeyi çok severler pasta börek güzel yaparım zaten ama bi kere görümcem demişti ki burda ki hanımlar 15 20 çeşit pasta yaparlar(biraz mecazi söylemişti heralde) Pazartesi görümcem kv ve akrabaları geliyo ve benden gösterişli bir menü bekliyorlar lütfen yardımcı olun neler pişireyim sadece bayanlar gündüz oturmasına gelecek

bir elazığlı olarak söyleyeyim menünde patlıcanlı ekşili köfte olsun tarifini kaynanandan alırsın gönülleri fetherdersin. gündüz oturmasında yapılır genelde bizde. bir kaseye koyup onu da pasta tabağıyla beraber servis edersin. kuru biberin varsa kuru biber dolması yap zeytinyağlı bi de sarma yap, ıslak kek yap ve börek ya da poaça bir de bir çeşit kurabiye ve patates salatası yeter yok öyle 15-20 çeşit falan abartmış ya da şaka yapmış görümcen sana. ya da ıslak kek yerine kremalı pasta da yapabilirsin hatta daha iyi olur.

Son düzenleme:

Elazığ yöresine ait içli köfte,gömme tarzı yöresel yemekler yapabılırsın

Haklısın bende abarttığını düşündüm mesajın için teşekkürler

Yaprak sarması, tatlı - tuzlu kurabiye birer çeşit - peynirli kek - kısır - kırmızı lahana salatası - vişne soslu irmik tatlısı aklıma gelenler bunlar, kolay gelsin =)))

sanırım yeni gelinler olarak hepimiz bu teftişten en az bir kere geçmişizdir :) pasta börek türü şeyleri güzel yaptığınızı söylemişsiniz burada çok güzel tarifler bulabilirsiniz bence farklı olsun diye hiç denemediğiniz şeylere girmeyin hüsrana uğrayabilirsiniz ayrıca 15-20 çeşit banada abartı geldi sarma yapın börek mutlaka iki çeşit olsun iki farklı iç malzemesi hazırlarsınız yada börek poğaça ikilisi olabilir kek kurabiye yani herşeyden iki çeşit yaparsanız mezelerde dahil zaten baya göz doldurur

size cevap yazarken eşim aradı akşam arkadaşlar gelecekler diye :) bende bakayım bari önerilere

Haklısın bende abarttığını düşündüm mesajın için teşekkürler

ekşili patlıcanlı köfteyi mutlaka yap bence hem yöresel olduğundn hem de akrabalar ne güzel gelinimiz yemeklerimizi öğrenmiş vs. diyeceklerinden daha göz doldurur. hem zor da değil çok kolay, tutmama gibi bir şansı yok karar verirsen yaz tarifini yazayım sana

bence sen yapabiliyosan kendi yörene ait yemekler yap
gelecek olan kadınlar kendi, yörelerine ait yemekleri zaten senden çok daha iyi yapıyodur
yaprak sarma yap akşamdan patatesli ve mercimekli iki çeşit börek yap dolaba koy gelmelerine yakın fırına atarsın
mercimek köftesi yada kısır yap
poğaça yap peynirli
tatlı kurabişye yap mesela elmalı kurabiye
birde sutlu bi tatlı yap bence yeterli
ama yetmez dersen birde karışık kızartma yap
patates patlıcan kabak biber vs hepsini ayrı ayrı kup kup doğrayıp kızart üzerine de domates sos
hadi yinede yetmez dersen bikaç salata daha ekle mesela havuç tarator veya kabak salatası vs.

Kısır
peynirli ve patatesli börek
Sarma
Makarna salatası
çikolata soslu yalancı tavuk gögsü
Kek
Patates salatası
tuzlu ve şekerli kurabiye

Bunların hepsini tarifinide internetten kolayca bulursun. 10 çeşit, daha ne olsun :) Biraz sarma ugraştırır ama diğerleri çok kolay.

Kızlar karar verdiğim menü :-Zeytinyağlı biber dolması -sarımsaklı yoğurtlu havuç-semizotu salata-kıymalı börek-peynirli poğaça-Arap kurabiye(içi sade dışı kakaolu)- ve tiramisu sizce yeterli mi makarna salatası da mı eklesem

Ooo daha nolsun..Semizotu bana çok dokunur şişer karnım ama diğerleri süper. Salatalı menüleri hep sevmişimdir. Bazıları sdce hamur menüsü yaparlar. Makarna salatası fazla gelir bence amma illa yapsammı dersen arpa şehriyeden yap daha hafif olur

canım menun guzel ama sankı bıraz orantısız genede sen bılırsın tabıkıde ....

kıymalı börek , peynırlı poğaça,arap kurabye,zeytınyaglı bıber dolması cok guzel secımler bunun yanına bence daha goz doyurucu bırseyler olsa daha ıyı olmaz mı mesela ;

1-kısır
2-patates salatası yada borcamda kumpir kesme koyarsın .. ( tarıfını verebılırım bılmıyorsan enfes olur )
3-makarna salatası gibi

yanına gene sarımsaklı yogurtlu havucu yada semız otu salatasını eklersın ... elazıglıları bılmemde bende doguluyum pek otçul değilizdir damak tadı meselesı tabı neyse

bide mücver yapabılırsın ımhh ekstra bol olur cesıtlerın

bu menuye bayıldımm cıdden cok basarılı

kıymalı börek
peynirli pohaça
kısır-yanında karışık turşu
yoğurtlu havuç salatası
yaprak sarma
tiramisu veye kesme sütlü tatlılar olur ya herangi biri
elmali kurabiye
mücver

turşuyu hep servis ederim hep te bayılırlar kısır yanında.
hazır garnitürten rus salatası da olur.süzme yoğurtla. bu da turşu ile süslenebilir.
biber dolması yaparsan kısır olmaz fazla olur.
o zaman kısırı patates salatası ile değişebilirsin.
yaprak sarmayı önceden hazırlayıp buzluğa koyarsan o güne kolaylık olur.
biber dolmasına göre ikramı daha kolay olur.
bi arkadaş mücver demiş.
senden ağır bi menü bekliyolarsa olabilir aslında kabak mücver.bol dereotlu.
yine de en iyi yapabildiklerini yap bence risk alma.
kakaolu kurabiye ve tiramisu yan yana olmaz.yani ben tiramüsuyu hazır kakaolu kekten yapıyorum da o yüzden dedim.
kedi dili ile de yapabilirsin gerçi.
bu menü nasıl oldu sence:))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…