Yeni evlenecekler korunma yöntemi?

PammukSeker

Bütün dünyayı gezelim elele<3
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2010
3.377
1.268
173
Kızlar ben ekim'de evleneceğim nasipse.
Ben ilk zamanlarda doğum kontrol hapıyla korunmak istiyorum. Ama başta nişanlım olmak üzere herkes çok karşı çıkıyor hap kullanmama. Yumurtalıkları tembelleştiriyormuş, yumurtaların kalitesini düşürüyomuş vs. Ama ben ilk etapta prezervatifle uğraşmak istemiyorum. 3-4 ay kullansam bile zararı olur mu ki hapın? Bir de doktora ne zaman gitmem gerek en geç?
Siz ne düşünüyorsunuz korunma konusunda kızlar?

merhAba öncelikle hayırlısı olsun benimde düğünüm agustosta bende senin gibi düşünüyorum birkaç ay en azından yeni hayatıma alışana kadar hap düşünüyorum ama senin dedigim gibi benide etrafımdakiler etkiliyor özellikle kilo şişkinlik konusunda:KK17: ne yapmam gerekiyor bende bilmiyorum tavsiyesi olanlar bize yardım edin:KK51:

en iyisi bir doktora başvuru n bence çünkü kullanan da memnun kullanmayan da. ben sürekli ilaç almayı hiç sevmediğim için kullanmaktan vazgeçtim eşim korunuyor ama asla kullanmam demiyorum belki bir süre sonra. bazı kişilerde çok kötü yan etki oluyor kimisinde etkilemiyor yani kimseye kulak asmayın bence.

Tatlım bu konuda bilgisi olmayan insanlardan akıl almaktan vazgeçmelisin. Doğum kontrol hapı söyledikleri gibi tü, kaka bişey değil. Aksine sayısız faydası var. Öncelikle en iyi ve en garanti korunma yöntemidir. Bunun yanında adetini düzenler, adet sancılarını giderir, akneleri yok eder, kansızlığı giderir, premenstural sendrom (PMS) denen adet dönemi öncesi gerginliği yok eder, migreni azaltır, yumurtalık tümörü ve basit kistlerin görülme olasılığını düşürür, rahim ve meme kanserinden korur.. Bunlar sadece şuan aklıma gelenler.. Yumurtalıkları tembelleştirmesi diye birşey söz konusu dahi değil. Aksine ben yumurtalık problemlerimden dolayı 15 yaşımdan beri doğum kontrol hapı tedavisi görüyorum. Ve doğum kontrol hapı sayesinde çoğu sorunumdan kurtuldum. Doktor, piyasadaki en düşük hormon içeren hapın Yazz doğum kontrol hapı olduğunu söyleyip onu vermişti. Çok şükür memnunda kaldım. Öyle kilo problemli falanda yaşamadım 50 kiloyum. Bu tip konularda kulaktan dolma bilgilerle değil doktoruna danışarak hareket et.

Canim dogum kontrol hapi isteksizlik yapio yeni evli olarak pek de isrmtemezsin bunu esin korunsun diycem ama o durumda da kacak spermler cikio gebelik meydana gelio

Isteksizligin disinda zaten pko hastalarina yumurtlamasi duzene girsin diye veriliyo yumurtlamanda olumsuz bir etkisi yok sadece uzun sureli 2 yil 3 yil gibi kullanimlarda rahim duvarinin incelmesine yol acar ki bu da ilaci biraktiginda bir iki ayda normale doner

bu durumlarda erkeğe pek güvenmemek gerekir kızlar.benimkisi şimdiye kadar içeri kaçırmadı ama.şeytanın işi yok.aldırırım vallahi.40 yaşından sonra çoçuk büyütemem

Hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim kızlar.:KK68: Ağustos sonu gibi doktora gideceğim zaten ama yine de deneyimli insanlardan fikir almak istedim. Burda da 2 farklı görüş var anladığım kadarıyla.o_O Doktorun tavsiyesine göre kesin bi karara varırım artık.:KK22::KK22:

Ben ilk altı ay kullandım hiçte yan etkisi olmadı.birçok arkadaşım var zayıflar ve iki çocuk var hala hap kullanan var.kısa surede birşey olmaz.
merhAba öncelikle hayırlısı olsun benimde düğünüm agustosta bende senin gibi düşünüyorum birkaç ay en azından yeni hayatıma alışana kadar hap düşünüyorum ama senin dedigim gibi benide etrafımdakiler etkiliyor özellikle kilo şişkinlik konusunda:KK17: ne yapmam gerekiyor bende bilmiyorum tavsiyesi olanlar bize yardım edin:KK51:

kızlar okudum da yazılanları hep kulaktan dolma bilgiler valla kusura bakmayın artık :110: doğum kontrol hapları öyle zararlı şeyler değil. bir arkadaşın da dediği gibii faydası çok ama sigara kullanıyorsan kullanma. çünkü kanda pıhtılaşmaya sebep olabiliyor. onun haricinde kilo veya iştahsızlık kişisinden kişisine göre değişiyor. ama adeti düzenlediğinden benim de en çok tavsiye ettiğim korunma biçimi. ilk gece içinse en ideal olanı bana sorarsanız. kondomu ise asla tavsiye etmiyoorum. zaten erkek heyecanlı olabiliyor. kondomu takamama sorunu olabiliyor. herşeyden ötesi ilk gece olduğu için tenin tene değmesi önemli bence.
biz eşimle ilk gecede bir çılgınlık yaptık bu 2 şey haricinde. nor-levo (artık üretilmiyor. ella tablet var onun yerine çıkan) tablet almıştım eşimin tavsiyesiyle. ilişkiye girmeden önce aldım. 48 saate kadar etkisi olduğundan ve 2 gün boyunca evden çıkmadığımız için multıpl ilişkiye girmemize vesile oldu :KK48:
ama onun da şöyle bir sıkıntısı var kızlar, normalde düğün gecesinden 10 gün sonra adet olmam gerekti (adetim düzenlidir) ama gecikti. çok korktum yeminlen :KK17: 1 hafta sonra da lekelenme oldu sadece. ayvayı yedim kesin hamile kaldım diye düşünürken meğersem prospektüste yazan 1 maddeyi gözden kaçırmışım: nor-levo adet düzensizliği veya ara kanamalar yapabilir diye bişeyler yazıyordu. her itimale karşı kan tesi bile yaptırdım ama değildim çok şükür :KK45:

konuyu çok dağıttım kusura bakma. ama aklına takılan sorular olursa buradayım canım.

Doğum kontrol hapının isteksizlik getirdiği doğru kullandığım için iyi biliyorum.Kullanmadan önce sürekli istekli olan ben kullanmaya başladıktan sonra da vardı biraz istek ama önceki gibi olmuyodu bi türlü. Kilo aldırma gibi bişeyle de karşılaşmadm. Ama erkeğin korunmasındansa doğum kontrol hapı daha sağlıklı bence.Eğer iğndeden korkmuyorsan iğne de olabilirsin ki en azından bi iğne yaptırıp 3 ay rahatsın hapla falan da uğraşmazsın :)

Kızlar selamlar ben sağlık ocagina gidip ebeyle konuştum benimde 4 gün sonra düğünüm. Ella diye bi ilaç önerdi. 5 gün koruyormuş. Daha sonra eşin korunsun dedi. Zaten ilk iki gece prezervatifi önermiyorlarmış. Ben bu ilacı kullanmaya karar verdim. İsterseniz araştırın bi sizde eğer aklınıza yatarsa kullanın.

Kızlar selamlar ben sağlık ocagina gidip ebeyle konuştum benimde 4 gün sonra düğünüm. Ella diye bi ilaç önerdi. 5 gün koruyormuş. Daha sonra eşin korunsun dedi. Zaten ilk iki gece prezervatifi önermiyorlarmış. Ben bu ilacı kullanmaya karar verdim. İsterseniz araştırın bi sizde eğer aklınıza yatarsa kullanın.
Aaa ilk defa duyuyorum böyle bir ilacı. içlerinden en mantıklısı bu geldi bana şu an. Ben de en yakın zamanda doktora gidip fikir alayım ve bu ilacı isteyeyim. :oops:

Kızlar ben ekim'de evleneceğim nasipse.
Ben ilk zamanlarda doğum kontrol hapıyla korunmak istiyorum. Ama başta nişanlım olmak üzere herkes çok karşı çıkıyor hap kullanmama. Yumurtalıkları tembelleştiriyormuş, yumurtaların kalitesini düşürüyomuş vs. Ama ben ilk etapta prezervatifle uğraşmak istemiyorum. 3-4 ay kullansam bile zararı olur mu ki hapın? Bir de doktora ne zaman gitmem gerek en geç?
Siz ne düşünüyorsunuz korunma konusunda kızlar?
bende ilk zaman için hap kullandım ama tavsiye etmem bütün düzenin bozuluyor

ella korunmasız ilişki sonrası kullanılır. korunmasız ilişkiye girdikten sonra 5 gün içinde kullanılmalıdır ne kadar geç kullanırsanız o kadar tehlike artar. ben ilişkiden önce alayım beş gün korur diye birşey yok ellada.
doğum kontrol haplarındada isteksizlik kişiye göre değişir her bünyede farklı yan etkiler ortaya çıkartır ilaçlar onda isteksizlik yapmış bende de yapacak onda kilo yapmış bende de yapacak diye birşey yok. kulaktan dolma bilgiler yerine doktora gidip kontrol olun ve ilaç kullanmaya başladığınızda kendinizi iyi takip edin bende şiddetli baş ağrısı yapmıştı ilk başlarda mesela

Ne diye hapla uğraşıp zaten yeni evlenmenin ve birbirine alışma sürecinin vermiş olduğu depresif hal var iken bide hapla hormonları tepe takla edip daha fazla mutsuz olasınki? Bakalım hormonların buna mğsait mi? Gittin mi bir doktora? Testlerin yapıldı mı? Kullanabilirsin dediler mi? Bence doktor onaylamadan kullanılmamalı. Ki benim bakış açıma göre onaylasada ne diye hormonal bi ilaç alayımki?? Ben hiç bi zaman korunmayı düşünmedim. Ama doktora sorduğumdada asla kullanma demişti kndi fizyolojik yapımdan ötürü.

Back
X