Yeni evleneceklerin anlamsız tavirlari

turuncu_vosvos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2019
704
861
53
33
İyi geceler hanımlar. Benimkisi dert değil aslında ama sadece paylaşmak istedim. Şu kadınlar kulübü forumunda evlilikle ilgili o kadar çok paylaşım yapılıyor ki hayret ediyorum. İnsanin dünyaya sadece evlenmek için mi geliyor yani. Evlenene kadar evlenme derdi var. Hele ki o evlilik öncesi hazırlığında olanlar o kadar mı itici gelir ya. Herkesi kastedmiyorum illaki farklı düşünenler vardır ama çoğu kız evlilik hazırlığını o kadar abartıyor ki sürekli bı gelinliğinle bakın yok nisanlima damatlık aldık bakın bakın bakın tek taş aldım bestasimla uyumlu olmuş mu. Tektaslariniz kaç karat hadi resimlerini atalım . Neden iki kişi arasında olması gereken ve bütçeye bağlı olarak kişiden kişiye değişen şeyler bu kadar yaristiriliyor anlam veremiyorum. Herkes aldıklarını millete gösterme çabasında. Hayır kadın adamal evde mutsuz ama tektasina zeval glmesin hala karat yaristirma derdinde. Bı kere evleniyorum en pahalisi olsun erkek tarafı yapacak tabi kolay mı kız almak kafasından kurtulup da sadece eşinizle mutlu bir geleceğe odaklanilsa baskalarina biseyler ispatlama çabasından kurtuluşa bence evlilikler daha sağlıklı ilerler. Hayır tektasini ailene gisterisin yakınlarına gosterisin de hiç tanımadığın insanalrla resmini atmak bana çok anlamsız geliyor ne yani biz bdgenmesek gidip değiştircek misiniz. İnanın bunları gördükçe evlilikten soguyorum bu kadar yüzeysel ilişkiler yüzünden . Çünkü bu insanalr iki ay sonra kocamla sorunlarımız var kaynananm şöyle görümcem böyle diye konu açmaya basliyor. Mutluluğunu paylaşmak ayrıdır ama her evlenen kendi dugununu bambaşka rüya gibi sanıyor ama inanın dışardan bakıldığında hepsi çok sıradan hepsi aynı. Bu kadar yaristirilacak bı şey olduğunu düşünmüyorum. Herkes için söylemiyorum ama genelde bunu hayattaki tek başarısı evlenmek olan insanlar yapiyor.

Görgüsüzlük diyip kimseyi zan altında da bırakmak istemiyorum lakin hoş görmek lazım genç hanımları :KK39: bu sureci bu sekilde paylaşmak istiyorlar demekki en buyukte hakları bence olup olmadık yerde paylasmıyorlar ki paylasmaları için ayrı konu baslıgı acılmıs onun altında toplanmıslar, bosverin yahu ilgilenmeyen görmezden gelsin :)

Evli değilim, evlenmedim hiç.

Ancak bana bunu eleştirmek de anlamsız geliyor. Ben yapar miydim, i ıh. Hoş görünüyor mu i ıh.
Ama onlar da böyle mutlu, böyle yaşamak istiyorlar bu deneyimi napalm.
Aynen, bence de, Ayrıca turuncu_vosvos turuncu_vosvos Sadece dert olmayıp paylaşmak istediğini belirtiyorsun, Onlarda paylaşmak istedikleri için paylaşıyorlar zaten, ilgili olmayanlarda o konuya girmiyor. Bu yazıyı onlardan biri okuduğunda emin ol üzülecektir, herkesin dünyasına saygı duymak gerekir nacizane fikrim:KK200:

Sizin için anlamsız olan birşeyin başkası için anlamlı olması çok normal bir durum ancak sizin bu tavrınız garip. Misal benim için evlilik konusu önemlidir, başkası için bambaşka birşey, öbürü için daha başka birşey önemli olabilir... ve bu durum hiç birini birbirinden önemsiz yapmaz.
Çevremizdeki insanlara saygı ve hoşgörü ile yaklaşmadıkça mutlu olamayız, tavsiye ederim.

Ne zaman bu toplumda kiz cocuklari evlenmek uzere yetistirilmezse , 20 yasina gelmis universite ogrencisi kiza bile evlen baskisi yapilmazsa , komsu , akraba , bakkal , kasap , manav , didinin didisi bile genc kizlara ee ne zaman evleniyorsun demezse , genc kizlar yetistirilirken kendilerine baska hedefler verilirse , okumak , sanatci olmak , bilim insani olmak , ulkeyi yonetmek gibi hedeflerle yetistirilirse o zaman biter tum bunlar
Beni paylasilan fotograflar ( zaten hic gormedim oyle bir fotograf ya neyse ) rahatsiz etmezdi ama bu zihniyet cok rahatsiz ediyor

Ne zaman bu toplumda kiz cocuklari evlenmek uzere yetistirilmezse , 20 yasina gelmis universite ogrencisi kiza bile evlen baskisi yapilmazsa , komsu , akraba , bakkal , kasap , manav , didinin didisi bile genc kizlara ee ne zaman evleniyorsun demezse , genc kizlar yetistirilirken kendilerine baska hedefler verilirse , okumak , sanatci olmak , bilim insani olmak , ulkeyi yonetmek gibi hedeflerle yetistirilirse o zaman biter tum bunlar
Beni paylasilan fotograflar ( zaten hic gormedim oyle bir fotograf ya neyse ) rahatsiz etmezdi ama bu zihniyet cok rahatsiz ediyor
Yok canım sen kalan azınlık dan bahsediyorsun, çok kalmadı o olaylar bence, benim gördüğüm artık hep kızlar erken evliliğin peşinde hat da aileleri erken dese bile evlenmek'den vazgeçmiyor. Şimdiki Anne Babalar pek evlendirme derdinde değil yani. Özellikle kızlarını. Tabi babaanne ve ananeleri saymıyorum, bence şuan ki Anne Babalar oldukça duyarlı eskiye göre

Yok canım sen kalan azınlık dan bahsediyorsun, çok kalmadı o olaylar bence, benim gördüğüm artık hep kızlar erken evliliğin peşinde hat da aileleri erken dese bile evlenmek'den vazgeçmiyor. Şimdiki Anne Babalar pek evlendirme derdinde değil yani. Özellikle kızlarını. Tabi babaanne ve ananeleri saymıyorum, bence şuan ki Anne Babalar oldukça duyarlı eskiye göre

Benim cevremde boyle insanlar yok , hic olmadi ama burada hergun boyle bir konu aciliyor , azimsanmayacak olcude az oldugunu dusunmuyorum bunun

Ayrica kizlar neden erken evlenmeyi istiyor? Aile bu bilinci veemiyorsa nereden ediniyorlar bunu?

Yani ben kizimi egitime odakli yetistirsem , o nasil evlilik odakli olacak?

Evlilik hazırlığında biri olarak bazı sözlerinize hak veriyorum ömür de bir kere olur diyerek aldırdığımız eşyalar belki de bizi mutsuz edecek fakat o stresi yaşayan bi insan olarak tek taş crt. Değil de gelinliğimi paylaşmak isterim fikir olsun diye görgüsüzler gibi gelinlik paylaşmak değil ama heycanımı paylaşmak için en azından yorum yapılsın isterim olaylara empati ile yaklaşırsanız sizde bu açıdan görebilirsiniz bence :KK51:

Bana itici gelen daha o aileye girmeden vıcık vıcık olmaları

Bazen bi anlatıyor burda eltim şöyle kaynanam böyle görümcem şöyle
SEVGİLİYİZ

Yahu gelin ata binmiş ya nasip demiş

Taş yerinde ağırdır neden bu dahil olma çabası?

Böyle kızlar yazınca üzülüyorum hiç mi uyarmıyor anneleri bunları diyorum

Benim cevremde boyle insanlar yok , hic olmadi ama burada her gün böyle bir konu aciliyor , azimsanmayacak olcude az oldugunu dusunmuyorum bunun

Ayrica kizlar neden erken evlenmeyi istiyor? Aile bu bilinci veemiyorsa nereden ediniyorlar bunu?

Yani ben kizimi egitime odakli yetistirsem , o nasil evlilik odakli olacak?
Arkadaşlar şimdiki gençlerin çoğunu görüyoruz, okumaya diye şehir dışlarına gidiyorlar okul bitmeden evlilik düşüncelerine kendi aralarında giriyorlar, ailelerin haberi bile çok sonradan oluyor. Senin dediğin zaman da çok azınlık gidebiliyordu şehir dışlarını okumaya şuan en az %70 bence. Ve zorla evlilikler tamamen bitti demiyorum ama,çok azınlık toplasan %10 bence. Bir insanın hayatında en mutlu anlarından biride sevdiği erkek ile evliliktir, insanlar iç güdüsel olarak buna karar veriyor. Aile bireylerinin kararına şuan bakan da azınlık. Gençler birbirini sevsin yeter:) Yani evlenmek istedikleri için evleniyorlar.. Evlenmeye yönelik yetiştirilme eskidendi (şimdide azınlık yani)

Tek taşım olsun istiyorum ama alan yok konulu dert. Size yanlış geliyor diye bu yanlış bir şey olduğu anlamına gelmez. Ben böyle konu açanların genelinde evlenemedikleri için sürekli bu şekilde eleştiri yaptıklarını düşünüyorum. Ayrıca o nasıl bir çevre ki yüzük yarıştırıyor. Bence siz önce etrafınıza böyle insanları topladığınız için üzülüp , bunu dert edinin.

Vallahi ben 7 yıl oluyor evleneli. Gelinliğin de tektaşın da hevesini alalı çok oldu ama haklısınız bence, benim de gözüme batıyor görgüsüzlük yapan insanlar. Çünkü gereksiz ve boş olduğunu düşünüyorum. Bu benim düşüncem diye herkes de böyle düşünmek zorunda mı, tabi ki değil, isteyen istediği hayatı yaşamakta özgürdür sonuçta. Ama görgüsüzlük boyutuna vardıranlar komik duruma düşmeyi de göze alıyorlar herkesin gözünde. Yaşı küçük genç kızları yine bir derece tenzih ediyorum, çocukluk hevesi bir yerde, hepimizde az çok olmuştur o ayrı. Bir de çevreyle da çok ilgili olmayabilir, ülkede her gelir grubundan her şehirden insanda mevcut olan tavırlar haline geldi sosyal medyanın da yardımıyla.

İnsanlar evlenirken, evlilik haazırlığı yaparken heyecan duyarlar ve bunu çevrelerindekilerle paylaşmak isterler. Bundan daha normal bir şey yok. Ve evet o dönemde dünya müstakbel gelinin etrafında döner. Hesaplayamadıkları şey, çevrelerindeki onları kıskanan, kendi yaşamadıkları duygular için kin duyan, sahip olamadıkları için aşağılayan insanlar.

Yeğenim haziran sonu evleniyor, ben evleneli 7 sene oldu. 7 sene önceki heyecanları uzaktan da olsa onunla birlikte yaşıyorum. Aldığı her şeyi gösteriyor, fikir alıyor. Ben onun evi için deli gibi alışveriş yapıyorum çeyiz düzüyorum resmen. Ailece düğün telaşındayız, ne alsak, ne yapsak, ne giysek, eksik kalan bir şey var mı diye düşünüyoruz. Gelinlik seçerken yanında olmak için 600 km yol gittim geçen hafta. Keyifli şeyler bunlar.

Paylaşımlarını gördüğünüz insanlar çok yakınınız değilse ve çok sık paylaşıyorsa bu tip şeyleri, görmekten sıkılmanız normal. Onun da çözümü görmezden gelmek. Düğün sezonuna giriyoruz ve sosyal medyada bu tip paylaşımlarla çok karşılacaksınız malesef. Rahatsız oluyorsanız bakmayın. Ama insanları bu konuda eleştirmeyin. Çünkü o sürece girdiğinizde siz de pembik bir gelin olacaksınız muhtemelen.

Benim mizacıma ters böyle şeyler yapmak ama bazıları ise bundan zevk alıyor, alabilirde.. Her insan istediği şekilde yaşar. Yaşama özgürlüğü vardır. Bağıra bağıra benim tektaşım 2 karaaaaat! Deme özgürlüğü de vardır. Dert edilecek bir şey yok kiii

Back
X