yeni evli kızlardan ve tecrübeli hanımlardan yardım beklıyorum

Bana bir is lazim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2011
1.785
43
158
İstanbul
kızlar gunaydın hepinize

4 aylık evlıyım çalışan bır bayanım ve hamıleyım

ev işlerine yetişemıyorum yemeklere yetişemıyorum kendıme bakamıyorum paspal mı paspal bıri oldum kendıme cok guzel elbıseler makyaj malzemelerı alıyorum ama hamılelık dolayısıyla kendıme yakıstıramıyorum
sabah işe gelırken erken kalkıp makyaj yapmak cok zor gelıyor

cumartesı gunu çamaşırları yıkıyorum küçük bır boş odam var asıyorum ve o oda hep öyle kalıyor içimden toplamak gelmıyor

önceden hiç böyle bırı degıldım aldıgım elbıselerı gıyınıp guzel şık bır hamıle olmaktansa ben yıkayıp yıkayıp aynı şeylerı gıyıyorum

saçlarımı taramak bıle gelmıyor ıcımden eşimle hiç bir problemım yok ama bu gıdısle fırtınanın kopması an meselesı offf ben nasıl eskısı gıbı olucam

Bende bi aylık evliyim ve çalışıyorum anlattığın sorunlar bütün kadınlarda var. Sen hem çalışan, hem hamile bi bayasın her işe yetişemezsin tabiki çamaşırı sen serdiysen rica et kocan kaldırsın o arada sende kendinle ilgilen. Ya da ne bileyim akşam eve gidince akşam yemeğe bi makarna yap geri kalan zamanını ayaklarını uzatıp dinlenmeye ayır. Çalışan ve hamile bi bayan ev temizliğide haliyle olduğundan daha zor geliyodur. Bunun içinde bir yardımcı tutabilirsin. Ama bence çok dert etme bakımlı olmayı eşin seni bu halinle de sevecektir önemli olan sağlık bi hamilelik geçirip bebeğine kavuşmak :)

kızlar gunaydın hepinize

4 aylık evlıyım çalışan bır bayanım ve hamıleyım

ev işlerine yetişemıyorum yemeklere yetişemıyorum kendıme bakamıyorum paspal mı paspal bıri oldum kendıme cok guzel elbıseler makyaj malzemelerı alıyorum ama hamılelık dolayısıyla kendıme yakıstıramıyorum
sabah işe gelırken erken kalkıp makyaj yapmak cok zor gelıyor

cumartesı gunu çamaşırları yıkıyorum küçük bır boş odam var asıyorum ve o oda hep öyle kalıyor içimden toplamak gelmıyor

önceden hiç böyle bırı degıldım aldıgım elbıselerı gıyınıp guzel şık bır hamıle olmaktansa ben yıkayıp yıkayıp aynı şeylerı gıyıyorum

saçlarımı taramak bıle gelmıyor ıcımden eşimle hiç bir problemım yok ama bu gıdısle fırtınanın kopması an meselesı offf ben nasıl eskısı gıbı olucam

Evlilik sürecinin ilk başında alışana kadar düzeni oturtmak zorlar insanı. en azından ben de öyle olmuştum. hamilelik de insanda yorgunluk, uyku yapıyor. eğer ki maddi olarak seni zorlamayacaksa evine kadın alabilirsin. ayrıca ev işlerini hafta içine bölersen, haftasonunda kendine de zaman ayırırsın. hafta içi çamaşırlarını yıkarsın, bir gün evi silip süpürüp tozunu falan alırsın. yemekleri pişirmeye hazır dondurucuya önceden atabilirsin. domatesleri falan rendeleyip püre halinde dolapta hazır saklayabilirsin.

ayrıca hamileleik psikolojisi dolayısıyla kendine hiçbirşey yakıştıramıyor olabilirsin ama inan ki bu hayatının en özel ve güzel devresini kendine böyle zehir etme. bu dönemde kilo alımı oluyor, ayrıca hormonların da sana oyun oynuyor. ama sakın ola ki kendini salma. ne kadra güzel şık hamile elbiseleri, bluzları var. bir haftasonu alışverişe çık, kendine birşeyler al. makyaj malzemelerin çantanda olsun, işyerinde biraz kendine gelince makyajını yaparsın.
kendini birazcık teşvik et canım. sonrasında herşey yoluna girecektir.

geçen haftasonu doktor kontrolüne gittiğimde doktora şunu yapayım mı bunu yapayım mı dediğimde bana "hamileleik bir hastalık değildir. tadını çıkart" demişti. gerçekten de öyle...

senin kısa zamanda evlilik, hamilelik ve ev işleri adaptasyonunda bunları yaşaman normal. ama bocalamadan, kendini strese sokmadan sakince herşeyi yola sokabilirsin.

ben hamile olmadığım ve 1 yıllık evli olduğum halde evi çekip çevirmek zor gelio.. ama uğraşıorum.. hem evde hem işte çalışmak çok zor.. bazen hiçbişiye el sürmek istemiom.. makyajımı bile işyerinde yapıomm.....

ben ev hanimi oldugum halde camasirlarim dedigin gibi odada kalir gunlerce..canim bisey yapmak istemiyor..hamile oldugumdan beri böyle..cok bakimliyimdir normalde sac bas makyaj..hepsini unuttum..makyaj yapmayali gercekten 9 ay oldu..hep düsünüyorum calissaydim ne halde olurdum..Allah size kolaylik versin..bence durumun tamamilye hamileliginden kaynaklaniyor.

bende 1 yıllık evliyim ilk zamanlar bende eve adapte olamadım nedense içimden bişey yapmak gelmiyordu mecburiyetten yapıyordum sonra kendimce bi zdüzen oturttum zamanla sende koyarsın düzene ama hamilesin dikkat et tabi eşinde destek olsun çamaşır konusuna gelince bende katlama konusunda tembelim sepette duruyor bazen sonra mecburen katlıyor ütüükleri ütülüyorum

ne desemki şimdi.
bende yaklaşık 4 yıllık evliyim,2 yaşında oğlum var
sabah 5te kalkıyorum akşamdan yıkanmış çamaşırları asıyorum
çocuk uyanıyor onu giydir süt içir hazırla,sonra kendim hazırlanıyorum,kahvaltı hazırlasamda yetişemiyoruz
duş al,giyin... bazen asansörde ayakkabımı giyiyor veya saçlarımı topluyorum
çocuğu bırakıp işe geliyoruz,akşam işten çıkıp çocuğu alıyor eve gidiyoruz saat 8 oluyor
çocuk uyuyana kadar onunla uğraşıyorum saat 10 u geçiyor,
çocuk uyuyor,ben başlıyorum koşturmaya bulaşık ütü çamaşır vs en azından dağınıklılığı topluyorum
aynı zamanda kpss ye hazırlanıyorum gece ders çalışıyorum :)
ev işlerinde hemen hemen her konuda eşim çok yardımcı oluyor

evi detaylıca temzilemek benim için mümkün değil
o yüzden 15 günde bir kadın geliyor detaylıca temizliyor.
ancak bu şartlarda hayatıma devam ediyorum

hem çalışıp hem evli ve birde çocuklu olunca ne eve nede kendine bkıyorsun canım
çooook zor ama sıkı bir düzen kurup planlı hareket edince üstesinden geliyorsun bir şekilde

Son düzenleme:
Ben 19 yasındayım sevgilim 29 yasında 8 aylık flört dönemimiz oldu hersey çok güzeldi deli gibi seviyoruz birbirimizi ailesiyle tanıstırdı beni,bende onu.. Her neyse benim unv bitince evlilik hayalleri falan derken.. ben yaşı sorun ettim 10 yas vardı aramızda kndimi onun yanında kücük görüyordum ama çok seviyordm :( ne onu bekletmeye gücüm vardı nede daha fazla onun yanında olmaya,çnki yas farkı ve görünüs dısardan kötüydü bana öyle geliyordu.. Sizcee çokmu aramızdaki yas,sorun yratırmıydı devam etseydim :( Seni seviyorum diyerekten bitirdik herseyi sırf yass sorunumuzz' Halbuki 5 sene bile bklerim seni diyordu...

Ben 19 yasındayım sevgilim 29 yasında 8 aylık flört dönemimiz oldu hersey çok güzeldi deli gibi seviyoruz birbirimizi ailesiyle tanıstırdı beni,bende onu.. Her neyse benim unv bitince evlilik hayalleri falan derken.. ben yaşı sorun ettim 10 yas vardı aramızda kndimi onun yanında kücük görüyordum ama çok seviyordm :( ne onu bekletmeye gücüm vardı nede daha fazla onun yanında olmaya,çnki yas farkı ve görünüs dısardan kötüydü bana öyle geliyordu.. Sizcee çokmu aramızdaki yas,sorun yratırmıydı devam etseydim :( Seni seviyorum diyerekten bitirdik herseyi sırf yass sorunumuzz' Halbuki 5 sene bile bklerim seni diyordu...

yazdıgın yerle konunun alakası nedır tatlım :53:

Başka yere konu aç tatlım..

Konuya dönersek bende 3 aylık evliyim.Çalışmıyorum.Hamilede değilim.Ama bazen benimde işleri salladıgım oluyor.Şu çamaşır mevzusu bendede var.Asarım sonra 2-3 gün kalır : )))) Sonra ütüdende nefret ediyorum..Ev hanımı olmama ragmen yemek konusu bendede sorun oluyor bazen.Bugün yemegimi erken yaptım sabah 11 e yaptım.9 da kalktık eşimle.Vardiyalı çalışıyor.2 saatte işlerimi hallettim evi süpürdüm yemegi ocaga attım duşa girdim.Böylesi iyi oldu yemegi bundan sonra erken yapacam:86:

benim de 4 ay oluyor evleneli. aynı zamanda çalışıyorum ve doktoraya başladım çok şükür. haftayı yorgun bitiriyorum haftaya yorgun başlıyorum. yorgun oldukça moralim bozuluyor. eşim elinden geldiğince yardım etse de bazen sinir oluyorum. 1 gece annemlerde kaldım çöpleri bile çıkarmamış ki bir dahaki gelişi 3 gün sonra. evde oturmak istemiyorum evde oldukça oturamıyorum çünkü herşey gözüme batıyor. hiç bir zaman tam temizlenmiyor sanki. hele mutfak.. ben de ne yapacağımı düşünüyorum kara kara.. haftaiçi iş filan yapamıyorum zaten pestilim çıkmış oluyor bütün gün.

çocuğun ç'sini bile düşünemiyorum :50:

Ben de tam 1 yıllık evliyim hem çalışıyorum bir yandan da okuyorum (doktora yapıyorum ve yeterlilik aşamasındayım :/) Ev hafta içi ister istemez çok dağılıyor; akşamları eve gittigimde mutfagı toparlıyorum sabah kahvaltıdan kalma bulaşıkları hallediyorum ama bize anneler çok yakın bir de ananemiz var yakınımızda; yemeğimiz olmadığında gidip oralarda yiyoruz yada ordan yemek getiriyoruz :))) Yatak örtüm genelde hafta sonlarında örtülü olur; onun dışında hafta içi hep uyku setinin yorganı çekilidir. Salona hiç değinmek bile istemiyorum masanın üstü defter kitap dolu. Ancak benim evim küçük olduğundan hafta sonlarında eşimle birlikte temizlik yaparız; eşim süpürürken ben toz alırım lavabo wc yi ovarım. Eşyalarımı da seçerken temizliğini düşündüğüm için beni üzmeyecek eşyalar seçmeye çalıştım. (yatağın koltukların ve mobilyaların altına mop ve süpürge girecek yerden yüksek olması gibi). Bir de marketlerde şimdi mikrofiber bezler var onlarla temizlik çok daha rahat oluyor bunlar da temizliği kolaylaştırıyor. Bir de çevremdeki herkes bana karşı çok anlayışlı sen çalışıyorsun her zaman yemeğin olmayabilir yeri geldiğinde akşamları kahvaltı tarzı hazırlayın diyorlar. Ancak çamaşırlara çok dikkat ediyorum özellikle gömlekleri hafif nemliyken ütülüyorum ki ütüsü daha kolay olsun. Bence canını çok sıkma oldugu kadar de geç; eşinden de yardımcı olmasını iste; onu küçük ödüllerle sana yardım etmesine teşvik edebilirsin. İlk başlarda senin istedigin gibi yapamasa da sabırla göster zamanla bekledğinden daha iyi bile olacaktır

kizlar gözümü korkttunuz :S mesala bende evlenince calisiyor olacam sonraki aylarlardada okula baslicam, herneyse diyecegim suki sizce yetisilirmi?? ben hani 2 kisi hergün bi bezle gecsem 15 dk ev temiz kalir diye düsünmüstüm.. nisanlimla bu konuda bana yardimci olacagini söylüyor cok sükür, benim asil derdim su ki esime zaman ayirmak istiyorum, evlendigimizde ilk aylar zaten yogun olur sanirim ama sonra okula falan basladigimda yinede esimle yogun ilginlenmek istiyorum, mesala okuldan cikarsam saat 16da esimde isten gelse hemen yemek yapsam, ben yemek yapincaya kadar esim biraz ortaligi süpürse veya benden önce geldiginde biraz etrafi toparlasa sonradanda birbirimize zaman olsa, yani biz böyle düsünüyoruz hep ben cok titiz ve temiz birisiyim cildiriyorum yerde bir kirinti görsem o yüzden hergün 15 dk yasam evim temiz kalir diye düsünüyorum okadar cok özlem cekiyorumki nisanlima kac senedir beraberiz ve ayri sehirlerdeyiz o yüzden evlendigimde bile sanirim hala inanamicam hic ayrilmak istemiyorum hergün saatlerce onunla beraber olmak istiyorum hep ilgilenmek istiyorum, dedigim gibi saatler uyuyor yani aslinda rahatlikla esime zaman ayirmak icin vaktimm oluyor, siz ne dersiniz? :S

ben hamile olmadığım ve 1 yıllık evli olduğum halde evi çekip çevirmek zor gelio.. ama uğraşıorum.. hem evde hem işte çalışmak çok zor.. bazen hiçbişiye el sürmek istemiom.. makyajımı bile işyerinde yapıomm.....

bende 1 yıllık evliyim 2 aylık hamileyim. ev işleriyle başa çıkmak çok zor geliyo banada sanırım zamanında yapmadık alışmadık bide çalışıyoruz ev işi ne yapmaya gücüm oluyo ne de canım istiyo. Artık temizlikçi tutuyorum 15 günde bir geliyo evi dip köşe süpürüyo siliyo ütü yapıyo bende o aradaki hafta sonlarında süpürge toz alma ve lavabo ovma işi yapıyorum. Çamaşırlarımıda her cmt yıkıyorum, toplama işi sıkıntı oluyo bnmde ama çok durunca çamaşırlar bakıyorum bazen eşim toplamış. Televizyon izlerkende katlıyorum oturduğum yerde. Yemeğe gelince hergün böyle dört dörtlük 3 çeşit yemek olmuyo yemek çeşidi azsa güzel bi salata yapıyorum. Ya da böyle basit yemekler yapıyorum genelde, fırına elma dilim patates atıyorum, Tavada kaşarlı mantar yapıyorum çok ağır uğraştırıcı yemekler yapmıyorum.

Slm arkadaşlar, ya eşiniz benim gibi her şeye karışsaydı evde ne yapardınız.çamaşırları biriktirmeden yıkarım ütümü haftasonuna bırakadan yaparım kesinlikle mutfağı toplamadan oturmam bile.haftasonu mutlaka toz alma süpürme ve silme kesinlikle atlamadan yaparım.bazı kadınların ayda bir yaptığı kadar temizlik yapıyorum her hafta. Ama gelin görunki eşim evde herşeye karışıyor eğer ufak birşey kaçtıysa gözumden hemen kusur bulmamın mutluluğuyla söyler.bazen temizlik yaptıktan sonra yıkadığım küvete bile şu küvetleri bir ara yıkayalım der deli olmamak içten değil.cumartesi temizlik yapıyorum pazartesi salonda tozlar uçuşuyor der üstelik göze batan hiçbirşey yokken.bukadar kendimi yıpratmama rağmen kadın alalım evi pislik götürüyo demezmi çıldıracağım yakında.şeytan diyorki sürme elini hiçbieye temizlik neymiş görsün.

Slm arkadaşlar, ya eşiniz benim gibi her şeye karışsaydı evde ne yapardınız.çamaşırları biriktirmeden yıkarım ütümü haftasonuna bırakadan yaparım kesinlikle mutfağı toplamadan oturmam bile.haftasonu mutlaka toz alma süpürme ve silme kesinlikle atlamadan yaparım.bazı kadınların ayda bir yaptığı kadar temizlik yapıyorum her hafta. Ama gelin görunki eşim evde herşeye karışıyor eğer ufak birşey kaçtıysa gözumden hemen kusur bulmamın mutluluğuyla söyler.bazen temizlik yaptıktan sonra yıkadığım küvete bile şu küvetleri bir ara yıkayalım der deli olmamak içten değil.cumartesi temizlik yapıyorum pazartesi salonda tozlar uçuşuyor der üstelik göze batan hiçbirşey yokken.bukadar kendimi yıpratmama rağmen kadın alalım evi pislik götürüyo demezmi çıldıracağım yakında.şeytan diyorki sürme elini hiçbieye temizlik neymiş görsün.

tamam de kadın al sen de keyfine bak..

sizin durumunuz benden daha zor valla Allah yardımcımız olsun hepimizin

kocanız başak burcumu eğer değilse sorunlu bence kusura bakmayın ama hem yardım etmiyo hemde kılıf takıyo

Back
X