Yeni evli olupta çalışan bayanlar,yaşadığınız zorluklar ve önerileriniz için buraya..

evli olup,ayrıca çalışan bayan olmak mı daha zor.ev hanımlıgı mı ?

• Ankete Katılan
    14
  • Anket Kapalı .

Brownim

şükürler olsun rabbim bizi korusun :)
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2009
6.342
77
163
36
yeni evlisiniz,yepyeni bir hayat başladı artık...herşey cok güzel derken maraton başlıyor iş başı yapıyorsunuz,önca bocalama faslı bir türlü hiç birşeyi yetiştiremiyorsunuz,kendinize ayıracak zamanınız yok,üstelik eve geldiğinizde üzerinizi bile değiştirmeyi zaman kaybı sayıyorsunuz..vs.vs.i

iş,ev,eşbilmiyorumkismile:kahve:

haydi gelin hep birlikte sorunlarımızı paylaşalım,fikir sunalım ,tavsıyelerde bulunalım tecrübelerimizi anlatalım..belkı yararımız olur

ben şu an çalışmıyorum fakat 5 sene çalışmıştım..benim işim vardıyalı oldugu için bana sadece vardıya zor gelıyordu...çalısma saatlerım süreklı degıstıgı için yanı tüm işlerımı halledebılıyordum..çünkü hergün yemek bulasık kahvaltı olmuyordu..ben işteyken eşim kendısı hazırlayıp yıyordu..fakat işten bır cıktım bana daha zor geldı hergün yemek-kahvaltı-- evdeyken iş hiç bitmiyor..çalısırken daha rahattım...çogu zaman hazır tavuk köfte pizza tarzı alıyorduk..ama şimdi oğlumda var mecbur yemek yapıyorum..
tabi sabah 8 de işe gidip aksam 7 de eve gelmek nasıl bişey bılmıyorum öyle zor olabılır..o saatten sonra nasıl yemek yapılacak.....
ama ben de bır an önce işe girmek istıyorum artık sıkıldım evde..

elf.elf çalışmaya alışmış biri olarak evde nekadar zor günler geçirdiğini tahmin edebiliyorum..ben sabah 8 aksam 7 çalısıyorum zor olsda bir sekılde yetıstırmeye çalısıyorum... hersey yetişiyorda bunca işin arasında kendımı unutuyorum...

Aynı içerikli 2 tane konu açmışsınız...
Hangisine yazacağımı şaşırdım..

yanlıs oldu ıkısınden birini nasıl kapatacagımı bılmıyorum?

herhangi bir bilginiz var mı acaba ?

Tam uc gun sonra 15 aylık evlı olacagım (:
7 aydır ıse calısıyorum.
Sadece ılk bır kac hafta zorlandım,
Ama sımdı her sey rayına oturdu.
Yemek konusunda hıc sıkıntım yok desem yerıdır.
Esım, asla yemek secmez!
Yalnız annesıne gıttıgımızde cok secıcıdır.
Onu yemem, bunu yemem, der durur.
Evde ıse salataya tav olur :1:
Zaten yaza gırdıgımızden berı sanırım ıkı kez yemek yaptım.
Artık sadece salata yıyoruz aksamları.
Is konusunda ıse, kımı zaman bebegım yardım eder.
Zaten ıkı kısı oldugumuz ıcın cok dagınıklıkta olmuyor.
Bebegımız oldugu zaman elbette bu kadar rahat olamam.
Fakat su an bulundugum sartlar altında,
calısan evlı bayan olmak zor degıl dıyorum.

Ben 1 yil 3 ay oluyor evleneli...Ilk 6 ay evdeydim, sonra özel sektörde ise basladim..! Genelde 20-21 saatlerinde eve geliyorum..Ilk basta kendimi paraldim...Aksamlari eve gelir, yemek yaprdim...yarim saat oturur, yorgunluktan yataga atardim kendimi..!

Tabi bu arada temizlik´te kaliyordu..haftanin 1-2 günü evdeyim diye sevinirken, bu kez´de temizlik ile ugrasiyordum...Ütüler birikiyordu, camasirlar yikanmali vs vs...! Diger günlerde kimse cat kapi gelmesin isterdim...Temizlik, yemek yüzünden kaliyordu!

Esim´de bos oldugu günlerde yardim ediyordu ama yinede benim yapmama benzemezdi..!

Sonra baktim kendime zaman ayiramiyorum...Yemek yapmayi biraktim...Temizlige yöneldim ve gayet´te memnunum....Hic degilse, evim eskiye nazaran daha toplu ve bakimli! Birisi gelse, evde olan yemegi görmez...Sadece evin ne kadar pis oldugunu görür!

Dolayisiyla, genelde haftada sadece bos oldugum günlerde, yani 1-2 kez ev yemegi yapiyorum...diger günleride gecistiriyoruz..Esim makarnayi cok sever ve 1-2 yapar..Onun haricinde bir sekilde doyuyoruz! Sorun bu olmasa gerek..!

Temizligim´de düzene girince...kendime vakit ayirmaya basladim...arkadaslar ile bulusuyorum..tekrar kitap okumaya vaktim oluyor...nete baglaniyorum ve esim ile daha fazla vakit geciriyoruz..!

Sizin icin önemli olani bulun ve kendinizi yipratmadan ona agirlik verin..gerisi kendiliginden olur..!

Herkese kolay gelsin!! :nazar:

iki konu aynı biri kapanacaktır büyük ihtimalle bende ikisinede yazım dedim hihoyyythihoyyyt

hem evli hem işli bi bayan olarak konusuyorummmm =)

sabah 9 aksam 9 işteyim işim evime yakın 15 dk da evde oluyorum aksamları bazen kayınvalidem cagırır haftada 2-3 gün aksam yemege sag olsun cok anlayıslı ve bana elinden geldigince yardımcı olmaya calısır eve gectigim günlerde öle pratik yemekler yaparım mesala önceden köfte hazırlayım atarım buzluga sonra ihtiyacım olunca hoppp cıkarım onları yanına 3 patades canım nasıl isterse ister sulu yemek olarak ister kızarma bunun gibi pratik yemekler hee canım yemek yapmaktamı istemiyo ya dısardan söleriz yada kahvatılır türü seler hazırlarım ayrıca cumatesi pazar sabah 9 aksam 7 calısıyorum izin günlerim hafta içi ozamanlarda sabah işimi bitiririm sonraki zamanlarda kendime vakit harcarım büyük temizligimdede yardımcı cagırırımmm. hee bide esim sürekli takım elbise giyer ondan ütüm hiçç bitmez hafta bi de yorgun olmadıgım zaman ütü yaparımmm... ayaklarımıda uzatırım kahvemide içerim keyfimede bakarım hatta cocukta yaparım kariyerde ( tabi cocuk yapınca bukadar rahat konusurmuyum bilemiyorumm =)

takmayın kafanıza hanımmlarr her işin üstesinden geliriz yeterki saglıgımız olsun yeterki kocişlerimizle mutlu olalımm

ben 4 yıla yakın süredir evliyim yeni evli olduğum zamanlarda inanılmaz fazla çalıştığım bir işim vardı haftanın 6 günü ve çıkış saati belirsiz, akşam 8 den önce çıkılamayan bazen sabahlanan bir tempom vardı ben o dönem temizliğe her hafta kadın aldım yemeği de eşimle beraber yapıyorduk

sonra o işi bıraktım kendi büromu açana kadar 3 ay evde oturdum aman Allahım çok sıkıntılı geldi çalışırken daha rahat yemek yaptığımı daha düzenli olduğumu fark ettim sonra ofisimi açtım işler fazla yoğun değil temziliğe gene kadın alıyorum ama artık iki haftada bir geliyor arada ben süpürüp toz vs alıyorum banyo felan ovuyorum

yemek yapmayı oldum olası sevmem artık eşim işten geç geldiği için yemeği genelde ben yapıyorum ama canım isterse istemezse ya dışardan söylüyoruz ya da kahvaltı yapıyoruz zaten eşim gelene kadar ben genelde yemiş oluyorum

zaten eşim de yemek yapmama yardım edemediği için suçluluk duyduğu için yemekle uğraşma dışardan söyleriz modunda ama sürekli dışardan da bıkıyor insan

off şu yemek işini sevebilsem derdim kalmayacak ama sevmiyorum

bu arada gene de evde oturmak daha zor bence

Back
X