Kendilerine bakamayacak kadar hasta olduklarında yaşlanmış akrabalarımızla bir arada olmak olabilir ama kocası/karısı öldü aman kv oğlunun/kızının evine yerleşsin mantığını anlayamıyorum.
Bir arkadaşında dediği gibi evladı doğurdum büyüttüm yaşlanınca o da bana baksın mantığı var ise kimse bu kadar bencil olup çocuk doğurmasın hakkaten.
Gerçekten ama gerçekten evladını düşünen var ise zaten gidip kimsenin evine yerleşmez.
Ben hep böyle gördüm böyle yetiştim, insanın kendi evi gibisi yok tek de olsam benim evim.
Ama herkes böyle görmüyor çok acı gerçekten o nasıl bir bencillik o nasıl bir evlat sahipleniciliği ve eşin de nasıl bir kafa yapısı var ise bu duruma hep mahkum olan kadınlar oluyor. Adam eşine sorma tenezzülüne bile girmeden, annesi gelecek beraber aynı evde yaşıcaklar. Kendisi de sabah git akşam gel ya da eş te çalışıyorsa çekirdek aileye olan yük +1 oluyor. Hani kimse demesin +1 tabaktan ne olur konu bi tabakla kalmıyor. Herşey +1leniyor normalde aklınıza hiç gelmicek şeyler bile.
Sonra o birikmişlikler evliliğe çok kötü yansıyor.
Kuzenim tek evlatla evlendi ve kv ile yaşayacağını bile bile evlendi. Kv çok kötü mü hayır, eskiler gibi ecir mi ediyor hayır. Ama kız şu an sinir hastası. Kv büyük olduğu için herşeye müdahale ediyor kız sesini çıkartmıyor, sonrasında olan malum işte.
Hani gerçeten fedakarlık ise teyzem çok genç yaşında 5 çocukla (en küçüğü 5 yaşında) dul kalıyor. Elde maaş yok hiç çalışma yok, kendi kv destek yok. Kendi annesinden destek zaten yok çünkü teyzemin babası ölmüş ananem dedemle evli ve dedem teyzemi hiç sahiplenmiyor. Çocuklarını komşulara bırakarak başkalarının evine gidip çocuk bakarak o evlatlarını yetiştirmiş okyanı okutmuş sonra hepsini evlendirdi şimdi kaç yaşında ama hala bile kimsenin evine gitmez, çocuklarıma sıkıntı olmayım, yuvalarının huzurunu bozmayım diye, kendi evime tek girer çıkarım der. Aynı şehirde tek çocuğu kaldı şimdi hepsi farklı şehirde evli. O tek çocuğuna bile gitmez yatmaya.
Evladı gerçekten düşünme budur. Ben böyle yetiştim bunu bilirim.
Allah herkese gerçekten vicdan versin. Büyükler elbet başımızın tacı ama sen eşini ezip geçiyorsan aradaki dengeyi sağlayamıyorsan, anneni mutlu edecem diye eşinin kalbini kırıyorsan böylelikle Hak Teala nın yücelttikleri arasına mı girmiş oluyorsun?
Son zamanlarda insanlar anne babalarına haklarını düşünüyorlar da eşlere olan hakları hiç akıllarına getirmiyorlar.
Allah yardımcın olsun konu sahibi arkadaşım, işin zor ama şu an dik durmazsan sonrasında en çok yıpranan sen olacaksın.