Yeni evliler ve kayınvalideler...

eee ben istemiyorum bu halde anneni alıcaksan onla yasa de benimle evlenirken annemle ytasıcan dedin mi de demedim dicek o halde ben bu sekıld eistemiyorum de rest cek gerekirse kaynanana de anlasın belki bastan gelmez

kaynanan nasıl bi tip

Oğlunu benden kıskanan her kelimemi ağzımın içinden okuyan.. Kimseye karışmam diyen ama duygusal baskı yapan.. Tek başna çok iyidir ama kızlarıyla bir araya geldiğinde yada konuştuğunda kadın değişiyor ya

Kendilerine bakamayacak kadar hasta olduklarında yaşlanmış akrabalarımızla bir arada olmak olabilir ama kocası/karısı öldü aman kv oğlunun/kızının evine yerleşsin mantığını anlayamıyorum.

Bir arkadaşında dediği gibi evladı doğurdum büyüttüm yaşlanınca o da bana baksın mantığı var ise kimse bu kadar bencil olup çocuk doğurmasın hakkaten.

Gerçekten ama gerçekten evladını düşünen var ise zaten gidip kimsenin evine yerleşmez.
Ben hep böyle gördüm böyle yetiştim, insanın kendi evi gibisi yok tek de olsam benim evim.

Ama herkes böyle görmüyor çok acı gerçekten o nasıl bir bencillik o nasıl bir evlat sahipleniciliği ve eşin de nasıl bir kafa yapısı var ise bu duruma hep mahkum olan kadınlar oluyor. Adam eşine sorma tenezzülüne bile girmeden, annesi gelecek beraber aynı evde yaşıcaklar. Kendisi de sabah git akşam gel ya da eş te çalışıyorsa çekirdek aileye olan yük +1 oluyor. Hani kimse demesin +1 tabaktan ne olur konu bi tabakla kalmıyor. Herşey +1leniyor normalde aklınıza hiç gelmicek şeyler bile.
Sonra o birikmişlikler evliliğe çok kötü yansıyor.

Kuzenim tek evlatla evlendi ve kv ile yaşayacağını bile bile evlendi. Kv çok kötü mü hayır, eskiler gibi ecir mi ediyor hayır. Ama kız şu an sinir hastası. Kv büyük olduğu için herşeye müdahale ediyor kız sesini çıkartmıyor, sonrasında olan malum işte.

Hani gerçeten fedakarlık ise teyzem çok genç yaşında 5 çocukla (en küçüğü 5 yaşında) dul kalıyor. Elde maaş yok hiç çalışma yok, kendi kv destek yok. Kendi annesinden destek zaten yok çünkü teyzemin babası ölmüş ananem dedemle evli ve dedem teyzemi hiç sahiplenmiyor. Çocuklarını komşulara bırakarak başkalarının evine gidip çocuk bakarak o evlatlarını yetiştirmiş okyanı okutmuş sonra hepsini evlendirdi şimdi kaç yaşında ama hala bile kimsenin evine gitmez, çocuklarıma sıkıntı olmayım, yuvalarının huzurunu bozmayım diye, kendi evime tek girer çıkarım der. Aynı şehirde tek çocuğu kaldı şimdi hepsi farklı şehirde evli. O tek çocuğuna bile gitmez yatmaya.

Evladı gerçekten düşünme budur. Ben böyle yetiştim bunu bilirim.

Allah herkese gerçekten vicdan versin. Büyükler elbet başımızın tacı ama sen eşini ezip geçiyorsan aradaki dengeyi sağlayamıyorsan, anneni mutlu edecem diye eşinin kalbini kırıyorsan böylelikle Hak Teala nın yücelttikleri arasına mı girmiş oluyorsun?
Son zamanlarda insanlar anne babalarına haklarını düşünüyorlar da eşlere olan hakları hiç akıllarına getirmiyorlar.

Allah yardımcın olsun konu sahibi arkadaşım, işin zor ama şu an dik durmazsan sonrasında en çok yıpranan sen olacaksın.

Her geçen zamanda korkum daha çok artıyor. Kadın kötü mü hayır dğil ama bir düzenimiz var.. 18 yaşımdan beri göğsümdeki kitlelerimle uğraşıyorum. Evlenme üstü boyutları küçüldü bu son 2 aydır yine büyüdüler. Doktorum şok oldu resmen neyi bu kadar sıkıntı yapıyorsun böyle giderse almak zorundayız falan dedi :(
Eşim de üzüldü tabi ama sebebi anneni getireceksin onun sıkıntısı diyemiyor insan. İş ciddiye bindiğinde kv gelip kaldığında bir süre izleyeceğim. Baktım olmuyor kadına açıkca söyleeceğim.

aynı binalarda durmayı deneyin aynı evde yaşamayı bende istemezdim ama her an ona ulaşabilicek durumda olmak daha iyi olur
benim kendi annemde olsa böyle yapmayı tercih ederdim

Her geçen zamanda korkum daha çok artıyor. Kadın kötü mü hayır dğil ama bir düzenimiz var.. 18 yaşımdan beri göğsümdeki kitlelerimle uğraşıyorum. Evlenme üstü boyutları küçüldü bu son 2 aydır yine büyüdüler. Doktorum şok oldu resmen neyi bu kadar sıkıntı yapıyorsun böyle giderse almak zorundayız falan dedi :KK43:
Eşim de üzüldü tabi ama sebebi anneni getireceksin onun sıkıntısı diyemiyor insan. İş ciddiye bindiğinde kv gelip kaldığında bir süre izleyeceğim. Baktım olmuyor kadına açıkca söyleeceğim.
ya kv geldıgınde cok gec bır sure ızlesenız de bıse olmaz
gelmeden deyın dıyecegınızı geldı mı gıtmez

aynı binalarda durmayı deneyin aynı evde yaşamayı bende istemezdim ama her an ona ulaşabilicek durumda olmak daha iyi olur
benim kendi annemde olsa böyle yapmayı tercih ederdim

bunu teklif ettim zaten. Kapımızı kapatıp kendi hayatımızı yaşayalım dedim. Hayır falan dedi ağzının içinde bilmiyorum :(

Kendilerine bakamayacak kadar hasta olduklarında yaşlanmış akrabalarımızla bir arada olmak olabilir ama kocası/karısı öldü aman kv oğlunun/kızının evine yerleşsin mantığını anlayamıyorum.

Bir arkadaşında dediği gibi evladı doğurdum büyüttüm yaşlanınca o da bana baksın mantığı var ise kimse bu kadar bencil olup çocuk doğurmasın hakkaten.

Gerçekten ama gerçekten evladını düşünen var ise zaten gidip kimsenin evine yerleşmez.
Ben hep böyle gördüm böyle yetiştim, insanın kendi evi gibisi yok tek de olsam benim evim.

Ama herkes böyle görmüyor çok acı gerçekten o nasıl bir bencillik o nasıl bir evlat sahipleniciliği ve eşin de nasıl bir kafa yapısı var ise bu duruma hep mahkum olan kadınlar oluyor. Adam eşine sorma tenezzülüne bile girmeden, annesi gelecek beraber aynı evde yaşıcaklar. Kendisi de sabah git akşam gel ya da eş te çalışıyorsa çekirdek aileye olan yük +1 oluyor. Hani kimse demesin +1 tabaktan ne olur konu bi tabakla kalmıyor. Herşey +1leniyor normalde aklınıza hiç gelmicek şeyler bile.
Sonra o birikmişlikler evliliğe çok kötü yansıyor.

Kuzenim tek evlatla evlendi ve kv ile yaşayacağını bile bile evlendi. Kv çok kötü mü hayır, eskiler gibi ecir mi ediyor hayır. Ama kız şu an sinir hastası. Kv büyük olduğu için herşeye müdahale ediyor kız sesini çıkartmıyor, sonrasında olan malum işte.

Hani gerçeten fedakarlık ise teyzem çok genç yaşında 5 çocukla (en küçüğü 5 yaşında) dul kalıyor. Elde maaş yok hiç çalışma yok, kendi kv destek yok. Kendi annesinden destek zaten yok çünkü teyzemin babası ölmüş ananem dedemle evli ve dedem teyzemi hiç sahiplenmiyor. Çocuklarını komşulara bırakarak başkalarının evine gidip çocuk bakarak o evlatlarını yetiştirmiş okyanı okutmuş sonra hepsini evlendirdi şimdi kaç yaşında ama hala bile kimsenin evine gitmez, çocuklarıma sıkıntı olmayım, yuvalarının huzurunu bozmayım diye, kendi evime tek girer çıkarım der. Aynı şehirde tek çocuğu kaldı şimdi hepsi farklı şehirde evli. O tek çocuğuna bile gitmez yatmaya.

Evladı gerçekten düşünme budur. Ben böyle yetiştim bunu bilirim.

Allah herkese gerçekten vicdan versin. Büyükler elbet başımızın tacı ama sen eşini ezip geçiyorsan aradaki dengeyi sağlayamıyorsan, anneni mutlu edecem diye eşinin kalbini kırıyorsan böylelikle Hak Teala nın yücelttikleri arasına mı girmiş oluyorsun?
Son zamanlarda insanlar anne babalarına haklarını düşünüyorlar da eşlere olan hakları hiç akıllarına getirmiyorlar.

Allah yardımcın olsun konu sahibi arkadaşım, işin zor ama şu an dik durmazsan sonrasında en çok yıpranan sen olacaksın.
çok haklısınız
benim rahmetli anaannem de öyleydi bir gün kalması için yalvardığımızı bilirdik
aynı şekilde dedem de
burada 40- 50 yaşında tek kaldı diye oğluyla yaşamak isteyenlere şok oluyorum
doğurdum bakmak zorunda hiçte demiyorlar gelin bu konu da ne hissediyor

Her geçen zamanda korkum daha çok artıyor. Kadın kötü mü hayır dğil ama bir düzenimiz var.. 18 yaşımdan beri göğsümdeki kitlelerimle uğraşıyorum. Evlenme üstü boyutları küçüldü bu son 2 aydır yine büyüdüler. Doktorum şok oldu resmen neyi bu kadar sıkıntı yapıyorsun böyle giderse almak zorundayız falan dedi :KK43:
canım yazık değil mi sana
hastalığın en büyük tetikleyicisi stres
boş ver eşini kayınvalideyi canından önemli değil ya bir hasta olsan sana kim bakar
açık açık bastıra bastıra istemediğini söyle önce güzellikle sonra isterse kavga ederek
evde kiminle yaşayacağıma başkası karar vermesin bir zahmet

canım yazık değil mi sana
hastalığın en büyük tetikleyicisi stres
boş ver eşini kayınvalideyi canından önemli değil ya bir hasta olsan sana kim bakar
açık açık bastıra bastıra istemediğini söyle önce güzellikle sonra isterse kavga ederek
evde kiminle yaşayacağıma başkası karar vermesin bir zahmet

Baktım olmuyor gelsin otursun ama o zamanda karısını zor bulur :( ne engelleri aşarak evlendik biz. Allahım ne çabuk unutuluyor bazı şeyler :(

Eşinizden önce siz davranmalısınız
Kaynananızı arayın anne esım bole bole dıyo acıkcası sende rahat edemessın bende
ben ıstemıyorum deyın
ve bu yakından ev tutma meselesını kaynananıza soyleyın bole olsa nasıl olur sende yalnız kalamam dersen eger deyın

esınızden once kaynananız bılmelı bence sızın gonulsuz oldugunuzu
acele etmelısınız bence esınız annesını tutup getırırse cok gec olabılır

keske kaynananız ben ıstemıyorum deyınce sızde hemen bende ıstemıyorum deseydınız
ben gıcık oluyorum kocası ölmüş kadınların oglunun yanına yerleşmesıne
hasta olur yatalak olur hadı neyse sapasaglam genc kadın ne geek var ya
sankı gelinlik kız etraftan laf söz olur yalnız yasasa
ınsanın kayınpeder öleceğine ben ölsem dedirtiyolar ya

valla ben kesın bole yapardım arardım kaynanamı konusurdum
kadın nasıl bılmıyorum yuzsuz mu ıstemedıgınızı bıle bıle yerlesır mı sıze ?

bıde bunu benım esım de yapar bısde olsa senın annen olsa ben yaparım der
ordan zaten vuruyolar durumu yumusatmaya calısıyolar

Böyle giderse ciddi bir şekilde konuşacağım zaten :(

Selam arkadaşlar. 1,5 senelik evliyim.. Eşim ailenin tek erkek çocuğu ve babaları vefat etti. Böyle olunca tüm sorumluluk eşimde. Biz şuan kayınvalidemle ayrı yaşıyoruz. Küçük görümcem geçen hafta nişanlandı ve seneye evlenecek evlendiği hafta ben biliyorum ki eşim annesini bize getirecek.. Onun kendi evi var maaşı var kendi işini de görebiliyır ama işte :KK43: eşim bırakmıyor ve bende istemiyorum. Eşime yakınlarda bir ev tutalım ama bizim kapımız ayrı olsun dedim kabul etmedi. O kadar sıkıntı yapıyorum ki bu konuyu offf... Akıl verecek tecrübeli evliler var mı lütfen :KK43:
yazık sonu belli bir evlilikk işte eger kv işin içine girerse olmaz cnm kabl ettir..gerçi bnm evim ayrıydı kadın yedi bitirdi

Çünkü para ve yaşam kültürü onları orada yaşamaya zorunda tutmuyor, canları sıkıldığında yazlık köşke veya sinirleri bozulunca alışverişe başka bir ülkeye gidiyolar. Yani gelin bulaşık yıkamak zorunda olup bir de kvsinin dırdırının yanında bir de kaynının dırdırnı çekmiyor, hiç bir şey olmadı malikenin sağ kanattaki katlarından ikisinin dekorasyonunu yaptırıp oraya geçip bir de bahçede yaza merhaba minik kokteyli veriyorlar. Öteki türlü çocuğa doğum günü yaptığın zaman aileden biri ne gereği var mumun, kocanın parasıyla mum mu aldın, babanın evinde pasta mı vardı? diyor :KK43:
zengin olmak varmış bu hayatta desene :(

Çok şaşırdım cevabınızı okuyunca. Evlenince insanlar dışarı arkadaşlarıyla çıkamaz mı yada annesine yakın yaşayamaz mı. Cinselliği herşeyde kullanmak bence çok yanlış. Şekerle çocuk kandırır gibi. Ayrıca kendine güvenli aklı başında bir kadın kendini iyi ifade edip mantıklı bir şekilde sebeplerini açıklayabilir diye düşünüyorum.
Ya adam o dilden anlamıyorsa o ne olacak canım? Ne adamlar var Allah korusun. Ben çıkamaz demiyorum ki. Benim eşim de çıkmama bir şey demez ama bazıları çıkarmıyor işte. KAdın ne kadar akıllı olursa olsun. Her erkeğin zayıf noktası vardır kavga etmek yerine o noktayı kullanmayı tercih ediyorum ben. Adam laftan anlamıyorsa ne olacak kavga çıkacak

şu yazılanları okuyunca
ben de şaşırdım
biz de 6 sene çıktık eşimle
valla hiç böyle birşey konuşmadık (gerçi biz hiç, evlenelim diye de konuşmadık)
yani şimdi bunları okuyuncaya kadar, hiç bunların önden konuşulması gibi birşey de düşünmemiştim
şaşkınım şu an :confused:, yazayım dedim
zaten onlar konuşulursa hayaller yıkılır. kimse başına ne geleceğini bilemez. Herkesin kendi başının çaresine bakması ve kimsenin kimseye yük olmaması gerekir. Herkes sevdiği erkekle evlenir kayınvalidesiyle evlenmez. Kayınvalide ile aynı evde oturmaya kimse mecbur değil duygu sömürüsüne gerek yok.

Böyle giderse ciddi bir şekilde konuşacağım zaten :KK43:

Iyide burda sorun kv'de degil ki. Burda sorun esin. Ben o arkadasa katilmiyorum, sakin kv'de ile konusma. Simde kv'de onu koz olarak kullanip, esini bide güzelce doldurur "ben yasliyim ama baksana karin istemiyor" diye. Ve olay inata biner ve daha fazla büyür. Bu sorun senin ile esinin arasinda çözülmesi gerek. Baskalarinida ortaya katmanin anlami yok, sonuçta en çok esin istiyor annesinin gelmesini.

Daha önce dedigim gibi, tatli dil ile esini ikna edemezsin, tavrini daha sert bir sekilde ortaya koy. Yemek yapma, temizle, cinsellik olmasin felan,.. baktin adam halen inat ediyor, o zaman annenin yanina gidersin. Ne olursa olsun, o kadin senin evine gelmesin. Bu konuda sakin kendini ezdirme. O ev'de senin evin. Sen kimin ile beraber yasayip, yasamayacagini kendin seçmelisin! "Kadin gelsin, esimi öyle ikna ederim" deme. Bu sefer kv'de kendini acindiracak "ben yasliyim, suram agriyor, buram agriyor" diye aglar ve oglu hayatta artik o kadini geri yollamaz.

Yani gerçekten biraz dislerini göster. Esin tavirli olacaksa, tepkili, küs felan olacaksa olsun. Sonuçta sen burda hakkini savunuyorsun. Senin için diyor mu "bu kiz gögsünde bile problem yasiyor, aman üzülmesin, annem gelmesin" diye?? Seni umursamayan insani, sende umursama canim!

eğer sağlığı sıhhati yerindeyse birlikte oturmanıza gerek yok bence ..sık sık ziyaret eder yardıma ihticı olunca koşarsınız..şahsen ben kendi annemi bile istemem..insan rahat edemezki anneside sizde ve en çokta eşiniz rahatsız olucak bunalıcak.. şu erkeklerde ttuhaflar en çok kendileri yıpranır böyle durumda ve hiç mantıklı olmazlar.. benim annemde genç yaşta dul kaldı kardeşim evlenene kadar evlenmedi..kardeşim evlendi annem kimseyle oturmak istemedi fırsatçı bi kadın değil kabul edenleri fırsatçı olarak görüyorum ben..bi kaç sene sonrada evlendi çokta mutlu.. gelinleri annemi çok sever annemde gelinlerini sever..kimse kimseyi kullanmaya çalışmasın bu konularda aklımızda kalsın kayınvalide olunca kabul etmeyelim böyle şeyleri...

Kayınvalidene bişey deme bence
Ama herkeste bir yapı var hani kime nasıl laf söylenir ya da nasıl davranılır kesitirilemiyor ki.
Açıkcası eşimin nasıl düşüncesi var bilmiyorum ama benim kayınvalidem evlendiğim ilk günden beri kayınpederimi de alıp bize yerleşme derdinde. Benden bir yüz bulsa hemen gelip yerleşicekler. Eşim tek çocuk bu arada.

Açıkcası eşim bana sormadan annemi bize getircem tek kalmasın dese diyeceğim tek bir cümle var, çünkü o bi karar aldıysa ne dense boş, üstüne bir de kötü gelin sıfatını da yiyorsun. -Sana hakkımı helal etmiyorum-
Sonrasında da annesi eve girdiği gün pılımı pırtımı toplayıp gitcem. Mübalağa filan yapmıyorum bunu yapıcam. Çünkü evlendim evleneli çok hırpalandım (çok kafaya takık insanım ben, fikirsizlik, utanmazlık, bencillik çıldırtıyor beni hemen öfkeleniyorum) yumurtalıklarımda 10 cm kist var sebebi hep kayınvalidemler. Kendimi daha başka hastalıklarla da yıpratmak istemiyorum ana neden de bu.

Siz elbet ben gibi çıraları yakık değilsiniz. Haaa illaki eşiniz getirir kayınvalidenizi, ev sizin eviniz, hiiiiiç çekinmeyin utanmayın. Sizin kurallarınıza uyulsun. Sizi hizmetçi gibi kullanmak isterse de buna da müsade etmeyin.
Saygısızlık edin hiç diyemem bunu da tasvip etmem ama beraber yaşanacaksa fedakarlık yapan siz olmayın

Back
X