Yeni evlilere tecrübeli arkadaşlardan tavsiyeler

Ritaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2011
113
0
96
Muğla
nişanlandğımda herşey çok güzeldi ama annemle annesi yalnız kaldklarnda annemn hiç hoşuna gtmeyen bir kültürle karşılşmış
annesi sanki ben dünden razıymşım gibi zaten aldık kzı modunda tavırlar sergileynce annem çok sinirlenmş
çok saçma bir kadın biz 3 yıldr birlkteyiz de ben gökten düşmedm bi ailem var annem babam la iyi geçineceksin kız evi naz evi bundan haberi yok
ne haddine böyle rahat davranmak özensiz ve seviyesizlkten dolayı annem huzursz oldu çok da haklı çnkü beş para etmez ama kendini bişey sanan bir kayınvalidem var nasıl idare edebilrm hiç sıcak davranasım yok yapmam da yapmıcam bayramda eşim gdecek 2 gün kalacak bana sen gelmicenmi dedi yok dedm gelmicem sen git dedm

aileler arasındaki kültürel farklılıkların ne kadr önemli olduğu
eşini idare etme
aileler arasında kalma
kendi ailen ve eş ailesi arasndaki anlaşmazlıklar
kaynananın üzernde otorite kurmaya çalşması ego tutkusu
kaynananın yanına gelme çabası duygu sömürüsü
evlenirken maddi katkısı olmayan aile ve beklentileri

canım benim ben de yeni evliyim ve senin gibi bu kaynana olayından cok muzdaribim. her seye kapris yapan,surat asan,laf sokan bi kaynanam var. bir de biz aynı memleketliyiz. kültür farkı da yok güya.bayramda eşim nöbetci memlekete gidemedik bana dediki sen git aileni gör. sırf o kadını görmemek için gitmedim. anama babama hasret kaldım. esyaları alacağımız zaman benimle geldi koltuk takımlarına bakmaya,sonra burnumdan getirdi. vay efendim fikrini sormamısım da kendi kafama göre beğenmişim. hala kulaklarımda cınlıyo laf cakmaları.. en son eşimle tartıstık,ben de acık acık söyledim anneni sevemedim,sevmiyorum diye. belki yanlıs yaptım ama dayanamadım valla,bu kadar cok sinir olacağım hiç aklıma gelmezdi.evde yürüyüsü bile tüylerimi ürpertiyo.gıcık oluyorum. napıcam bilmiyorum.

Her zaman asaletinizi korumalısınız.
Eve tam hakim olmalısınız.
Gece yatmadan mutfak ve salonu toplu tutarsanız eviniz her daim misafire hazırolur.buzluğunuzdada kendi yaptığınız köfte ,sigara böreği sarma olursa iyi olur.
Eşinizi güzel giyinip güler yüzle karşılamanız lazım.
çocuğunuz oluncada kimsenin ne dediğini ne yaptığını umursamadan hiçbir misafir için çocuğunuzu kırmadan hareket eder,onu ön planda tutarsanız daha güçlü olursunuz.
evine bakan çocuğuyla ilgilenen ,eşine yumuşak huyla yaklaşan bir kadına kimse laf söyleyemez.

Evinizdeki huzur önceliğiniz olmalı.Ben şunu şöyle istemiyorum,bu bana yanlış geldi diye eşinize kavga etmeden söyleyin.
Ama sakın kayınvalideyle ağız dalaşına girmeyin.Sinir olduğunuzla kalırsınız.
Her erkek eninde sonunda anlıyorki evinin huzurunu sağlamazsa hayat çekilmez oluyor.

Kimsenin dedikodusuna karışmayın.Aile içi meselelere de karışmayın.Etliye sütlüye karışmayın.Özellikle dedikoducu insanlardan uzak durun.ufacık bişey söyleseniz emin olun hemen yetitirirler.

Bunları yaptıktan sonra kimin iyi kimin kötü olduğu okadar ayan beyan ortada oluyor ki size laf söylemeye güçleri yetmiyor.

Eşim beni sebepsiz yere kırdığında söylediğim cümle:Evimin işini yapıyorum,yemeğimi yapıyorum,çocuğuma bakıyorum,güzelce giyinip seni karşılıyorum daha ne istiyosun?(çalışıp evin geçimine katkıda bulunuyorum u özellikle söylemedim.)beni artık üzme!

Eşimin yanıtı:Özür dilerim.

Tüm görevlerinizi yerine getirin.Unutmayın ki ev hanımlığı,annelik ve eş olma hepsi birer sanattır.Çalışmıyorsanız bile mesai usulü yürütün işlerinizi.Hakkınızı kesinlikle arayın kurallarınızı koyun.kayınvalideyle sorunları da kavga ederek değil ,resmiyet ve mesafe koyarak aşın.

Her zaman asaletinizi korumalısınız.
Eve tam hakim olmalısınız.
Gece yatmadan mutfak ve salonu toplu tutarsanız eviniz her daim misafire hazırolur.buzluğunuzdada kendi yaptığınız köfte ,sigara böreği sarma olursa iyi olur.
Eşinizi güzel giyinip güler yüzle karşılamanız lazım.
çocuğunuz oluncada kimsenin ne dediğini ne yaptığını umursamadan hiçbir misafir için çocuğunuzu kırmadan hareket eder,onu ön planda tutarsanız daha güçlü olursunuz.
evine bakan çocuğuyla ilgilenen ,eşine yumuşak huyla yaklaşan bir kadına kimse laf söyleyemez.

Evinizdeki huzur önceliğiniz olmalı.Ben şunu şöyle istemiyorum,bu bana yanlış geldi diye eşinize kavga etmeden söyleyin.
Ama sakın kayınvalideyle ağız dalaşına girmeyin.Sinir olduğunuzla kalırsınız.
Her erkek eninde sonunda anlıyorki evinin huzurunu sağlamazsa hayat çekilmez oluyor.

Kimsenin dedikodusuna karışmayın.Aile içi meselelere de karışmayın.Etliye sütlüye karışmayın.Özellikle dedikoducu insanlardan uzak durun.ufacık bişey söyleseniz emin olun hemen yetitirirler.

Bunları yaptıktan sonra kimin iyi kimin kötü olduğu okadar ayan beyan ortada oluyor ki size laf söylemeye güçleri yetmiyor.

Eşim beni sebepsiz yere kırdığında söylediğim cümle:Evimin işini yapıyorum,yemeğimi yapıyorum,çocuğuma bakıyorum,güzelce giyinip seni karşılıyorum daha ne istiyosun?(çalışıp evin geçimine katkıda bulunuyorum u özellikle söylemedim.)beni artık üzme!

Eşimin yanıtı:Özür dilerim.

Tüm görevlerinizi yerine getirin.Unutmayın ki ev hanımlığı,annelik ve eş olma hepsi birer sanattır.Çalışmıyorsanız bile mesai usulü yürütün işlerinizi.Hakkınızı kesinlikle arayın kurallarınızı koyun.kayınvalideyle sorunları da kavga ederek değil ,resmiyet ve mesafe koyarak aşın.[/QU

çok teşekkür ederim:))

Back
X