Her zaman asaletinizi korumalısınız.
Eve tam hakim olmalısınız.
Gece yatmadan mutfak ve salonu toplu tutarsanız eviniz her daim misafire hazırolur.buzluğunuzdada kendi yaptığınız köfte ,sigara böreği sarma olursa iyi olur.
Eşinizi güzel giyinip güler yüzle karşılamanız lazım.
çocuğunuz oluncada kimsenin ne dediğini ne yaptığını umursamadan hiçbir misafir için çocuğunuzu kırmadan hareket eder,onu ön planda tutarsanız daha güçlü olursunuz.
evine bakan çocuğuyla ilgilenen ,eşine yumuşak huyla yaklaşan bir kadına kimse laf söyleyemez.
Evinizdeki huzur önceliğiniz olmalı.Ben şunu şöyle istemiyorum,bu bana yanlış geldi diye eşinize kavga etmeden söyleyin.
Ama sakın kayınvalideyle ağız dalaşına girmeyin.Sinir olduğunuzla kalırsınız.
Her erkek eninde sonunda anlıyorki evinin huzurunu sağlamazsa hayat çekilmez oluyor.
Kimsenin dedikodusuna karışmayın.Aile içi meselelere de karışmayın.Etliye sütlüye karışmayın.Özellikle dedikoducu insanlardan uzak durun.ufacık bişey söyleseniz emin olun hemen yetitirirler.
Bunları yaptıktan sonra kimin iyi kimin kötü olduğu okadar ayan beyan ortada oluyor ki size laf söylemeye güçleri yetmiyor.
Eşim beni sebepsiz yere kırdığında söylediğim cümle:Evimin işini yapıyorum,yemeğimi yapıyorum,çocuğuma bakıyorum,güzelce giyinip seni karşılıyorum daha ne istiyosun?(çalışıp evin geçimine katkıda bulunuyorum u özellikle söylemedim.)beni artık üzme!
Eşimin yanıtı:Özür dilerim.
Tüm görevlerinizi yerine getirin.Unutmayın ki ev hanımlığı,annelik ve eş olma hepsi birer sanattır.Çalışmıyorsanız bile mesai usulü yürütün işlerinizi.Hakkınızı kesinlikle arayın kurallarınızı koyun.kayınvalideyle sorunları da kavga ederek değil ,resmiyet ve mesafe koyarak aşın.[/QU
çok teşekkür ederim:))