• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni evlilerin sohbet alanı

environmentaleng

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2015
2.022
1.077
133
42
kızlaaarrrrrr.. yeni evliler... deneyimleriniz.. uğraşlarınız... evinize eşinize alışma döneminiz... günleriniz... çamaşır.. ütü... bulaşık... süpürme... toz... eşinizin bekarlık alışkanlıkları.. yemek.. ruh haliniz... düğün sonrası yorgunlukla birleşen ev hali... aklınıza gelecek herşey nasıl geciyor.. zorlanıyor musunuz.. hadi durumlarımızı paylaşalım

Merhabalar
evet çok zorlanıyorum 3 aylık evliyim çalışıp işten geldiğim yemekle çamaşırla bulaşıkla uğraştığım için zorlanıyorum
bekarlık sultanlık diye boşa dememişler anne evimi özledim rahattım orda eşimi çok seviyorum ama bazen durduk yere surat yapıyor bazende benim için ölüyor anlamadım gitti sevgiliken hergün görmediğin için bilemiyorsun tripini nazını umursamıyorsun ama hergün aynı evin içinde surat beş karış olunca miğdeme kramplar giriyor o an olduğum yerde ölmek isteği geliyor
iş stresini bahane ediyor bende çalışıyorum bende insanım bugüne kadar gıkımı çıkarmadım sızlanmadım
yani kısacası evlilik göründüğü gibi kolay değilmiş 6 yıllık sevgililik hayatından sora helede
çalışmayan ve kaynanasına uzak oturan bayanlar için he birde kocası harçlığını verip evine alışverişi yapıyorsa ve şunu giyme bunu giyme şu arkadaşınla görüşme suraya buraya gitme demiyorsa ozaman evlilik şahane
ama malesef bunların hiçbiri bize uygulanmıyor:KK14:

Merhabalar
evet çok zorlanıyorum 3 aylık evliyim çalışıp işten geldiğim yemekle çamaşırla bulaşıkla uğraştığım için zorlanıyorum
bekarlık sultanlık diye boşa dememişler anne evimi özledim rahattım orda eşimi çok seviyorum ama bazen durduk yere surat yapıyor bazende benim için ölüyor anlamadım gitti sevgiliken hergün görmediğin için bilemiyorsun tripini nazını umursamıyorsun ama hergün aynı evin içinde surat beş karış olunca miğdeme kramplar giriyor o an olduğum yerde ölmek isteği geliyor
iş stresini bahane ediyor bende çalışıyorum bende insanım bugüne kadar gıkımı çıkarmadım sızlanmadım
yani kısacası evlilik göründüğü gibi kolay değilmiş 6 yıllık sevgililik hayatından sora helede
çalışmayan ve kaynanasına uzak oturan bayanlar için he birde kocası harçlığını verip evine alışverişi yapıyorsa ve şunu giyme bunu giyme şu arkadaşınla görüşme suraya buraya gitme demiyorsa ozaman evlilik şahane
ama malesef bunların hiçbiri bize uygulanmıyor:KK14:
aynı ben cok mutsuzum üstelik üç haftalık evliyim bir haftadır kv bizde cok özledim ailemi hemde cok..

canım kayınvaliden sizde neden kalıyor uzak şehirdenmi geldi daha sende tazesin evlilikte

benim evlilik anlayışım sevdiğim adamla vakit geçirmek için ailesiyle değil ama haftada bir gitmek zorundayız ya anneme gidemiyorum onların yüzünden bide haftaiçide gelin diyorlar çok yakın oturuyoruz birde ben çalışmasan bende hizmet bekleyecekler ikidebir birbirlerini övüp duruyorlar yok çok güzel yemek yaparlarmış çok çalışkanlarmış bende çalışmasam evde otursam bende evişlerine zaman ayırırım mutfağa zaman ayırırım kendileri kızları hanfendinin çalışmayıp yangelip yatıyorlar onlara göre yaşamak yemek yapmak evişi yapmak çocuk doğurmaktan ibaret birde sürekli onlarla içli dışlı olcan başka arkadaşların olması ters onlara göre asosyal olcan ev-iş ev-iş hizmetcilik
beni sanki hiç sevmediler gibi geliyor bana çok sıcak değiller bana ve aileme karşı çok mutsuzum çokkk kocama gene bişey dedi anası sonra bana karşı suratı bozuldu bıktım ya :KK14::KK14::KK42::KK42:

canım kayınvaliden sizde neden kalıyor uzak şehirdenmi geldi daha sende tazesin evlilikte

benim evlilik anlayışım sevdiğim adamla vakit geçirmek için ailesiyle değil ama haftada bir gitmek zorundayız ya anneme gidemiyorum onların yüzünden bide haftaiçide gelin diyorlar çok yakın oturuyoruz birde ben çalışmasan bende hizmet bekleyecekler ikidebir birbirlerini övüp duruyorlar yok çok güzel yemek yaparlarmış çok çalışkanlarmış bende çalışmasam evde otursam bende evişlerine zaman ayırırım mutfağa zaman ayırırım kendileri kızları hanfendinin çalışmayıp yangelip yatıyorlar onlara göre yaşamak yemek yapmak evişi yapmak çocuk doğurmaktan ibaret birde sürekli onlarla içli dışlı olcan başka arkadaşların olması ters onlara göre asosyal olcan ev-iş ev-iş hizmetcilik
beni sanki hiç sevmediler gibi geliyor bana çok sıcak değiller bana ve aileme karşı çok mutsuzum çokkk kocama gene bişey dedi anası sonra bana karşı suratı bozuldu bıktım ya :KK14::KK14::KK42::KK42:
canım memleketlerine gitmiştik kp köyde kalmak istedi kv ben kalmam geri döncem die tutturdu dönüncede eş
im saolsun annem tek kalmasın babam erken döner zaten bizde kalsın dedi bir hafta oldu yarın gelcek kp inş giderler

Ben de Haziran da evlendim. Evime yeni alıştım. Benim kayınvalidem bana biraz uzak oturuyor düğünden sonra 2 kere gördüm ama her gün eşini arayıp "Evi topluyor mu , yemek yapabiliyor mu?" tarzında sorular soruyor. Eve yeni alıştığımı da biliyor, eşim kafama takmamamı söylese de çok takılıyorum. Haftasonları temizlik yaptığımda filan eşim de bana yardım ediyor. Ben zaten sorumluluğa alışkın bir şekilde büyüdüm. 14 yaşındayken kardeşime bakardım, evle ilgilenirdim annem çalışırdı dükkanı vardı. Evde ilk haftadan tablo çıkardım hiç bir iş karışmasın diye...

valla sevmiyorum ben kayınvalidemi onlara gittiğimizde oğlum seni merak ettim çok özledim niye aramıyon diyo her haftasonu ziyaretine gidiyoruz gene yaranamıyoruz hergün arıcakmış oğlu Ben varmıyım yokmuyum orda belli değil sevmiyo beni işte kadın

valla sevmiyorum ben kayınvalidemi onlara gittiğimizde oğlum seni merak ettim çok özledim niye aramıyon diyo her haftasonu ziyaretine gidiyoruz gene yaranamıyoruz hergün arıcakmış oğlu Ben varmıyım yokmuyum orda belli değil sevmiyo beni işte kadın
Sanki tek evlat onun oğluymuş ona zarar verecekmişiz gibi değil mi? Hani ben pek görmüyorum ama günde 3-4 kere arayınca böyle hissediyorum.

Sanki tek evlat onun oğluymuş ona zarar verecekmişiz gibi değil mi? Hani ben pek görmüyorum ama günde 3-4 kere arayınca böyle hissediyorum.

evet canım oğlunu sakınıyor valla sanki alıp çalmışım gibi bugüne kadar anneciğim diyorum saygıda kusur etmiyorum ben çok yemek yapmayı bilmiyorum beceriksizim o konuda çörekler börekler beceremem dolmalar sarmalar hergün temizlik cam silemem çünkü ben 18 yaşımdan beri çalışıyorum mecburiyetten hep çalıştım şimdide mecburen çalışıyorum onların yüzünden nasıl kalkıp ben evişi yapayımki çalışırken kocamlamı zaman geçiriyim evlemi mutfaklamı onlarlamı

Ben evleneli 25 gün oldu. Henüz çiçeği burnundayım yani
Sorunlarımız olmuyor mu tabi ki oluyor. Özel konularda özellikle...
Onun dışında eşim Allah razı olsun bana çok çok yardımcı oluyor.
Akşam eve geldiğimizde ben sofrayı kuruyorum ortalığı topluyorum o yemek hazırlıyor.
Haftasonlarında temizliği birlikte yapıyoruz. Çünkü o annesinin evinde de annesine hep yardım edermiş öyle alışmış
Aileme 10 dk uzaklıkta oturuyorum. Onları çoook özlüyorum. Haftada 2-3 kere görmeme rağmen özlüyorum
Ama 7 yıllık bir birliktelikten sonra da sevgilimle evlendiğim için çook mutluyum.
Sabah kalktığımda onun sıcaklığını hissetmek hiç hissetmediğim kadar güvenli hissettiriyor.
Kayınvalidemlerle hiç bir sorun yaşamıyorum çok şükür.
Haftada 1 görüşüyoruz zaten. Umarım böyle devam eder

Bende 20 günlük evliyim. Eşimde bende çalışıyoruz. İkimizin aileside farklı şehirlerde çok rahatım çok şükür :) kabul etseydim şuanda kaynanamın üst katında otuyor olcaktım :) erkekler bu konuları anlamıyor aileler yakın olursa nolur nolmaz bilmiyor ben benmkine 1 kere söyledm sadece uzak olmak en iyisi dedm niye annem babam kötü mü dedi :) hıı dedm sus kızım sakın bu konuda bişey deme.
Size tavsiyem gereksiz yere trip yapmayın arkadaslar erkekler 1 2 cekiyor sonra sıkılıyo alışıyo.
Yemek temizlik konusunda da rahat olun sonucta 2 kişisiniz sıkmayın kendinizi. birgün yaparsınız 2 gün yersiniz temizlik haftada 2 gün sil süpür yeter yani. zamanınızı bununla harcamayın kocanızla harcayın :)
Evliliğim benim için şuan 20 günlük bir bebek. Onu kendi ellerimle büyütücem ve şekil vericem. Sonunda da eserimle ya mutlu ya mutsuz olcam. Erkekler çocuk gibidir cünkü bence kadının elinde coğu sey

ben iki aileylede komşu sayılırım 9 aylık evliyim şimdiye kadar hiç sorun yaşamadık çok şükür iki tarafta biz mutlu olalım anlaşalım diye işimize karışmaz siz bilirsiniz derler şimdilik durum bu ama trip konusu ortak kızlar evlilikte trip ters tepiyo konuşmak dargın kalmamaya çalışmak en güzeli olgunluk,evlilik bunu gerektiriyo.

ben iki aileylede komşu sayılırım 9 aylık evliyim şimdiye kadar hiç sorun yaşamadık çok şükür iki tarafta biz mutlu olalım anlaşalım diye işimize karışmaz siz bilirsiniz derler şimdilik durum bu ama trip konusu ortak kızlar evlilikte trip ters tepiyo konuşmak dargın kalmamaya çalışmak en güzeli olgunluk,evlilik bunu gerektiriyo.

Aynen bizde 1 aydır evliyiz.
İki tarafın ortasında oturuyoruz 10 dklık uzaklıkta.
Çok şükür bir sorun yaşamıyoruz.
Ev işlerinde de sorun yaşamıyorum eşim son derece anlayışlı, yardımcı oluyor.
Evlilik şimdilik çok güzel geliyor umarım hep böyle devam eder :KK22:

Ben 4 aylik evliyim..
Kaynanamdayken bi sorun yok yani iyi anlasioz gibi ama bazen cok sinir ediyor.. habire oglum napion oglum yemege gelin oglum dolabi kur oglum doktora götür oglum da oglum diger oglunu hic aramaz.. bide cok konusuo ve cok ama cok iki yüzlü ve 4 aylik evliyiz ama beraber hic birsey yapamadik yapamiyoruz cok sinir oluyom sadece kaynanam degil kuzenleri amcalari teyzeleri herkez bizi ario sanki biz ilk yardim hattiyiz. Esime kiziyorum neden herkeze tamam diosun diye oda napiym elimde degil diyib cikio isin icinden.. ister istemez ona surat yapiyorum. Isten gelio yemek yiyo yatio.. birbirinize dogru düzgün zaman kalmiyo ..

Ben 4 aylik evliyim..
Kaynanamdayken bi sorun yok yani iyi anlasioz gibi ama bazen cok sinir ediyor.. habire oglum napion oglum yemege gelin oglum dolabi kur oglum doktora götür oglum da oglum diger oglunu hic aramaz.. bide cok konusuo ve cok ama cok iki yüzlü ve 4 aylik evliyiz ama beraber hic birsey yapamadik yapamiyoruz cok sinir oluyom sadece kaynanam degil kuzenleri amcalari teyzeleri herkez bizi ario sanki biz ilk yardim hattiyiz. Esime kiziyorum neden herkeze tamam diosun diye oda napiym elimde degil diyib cikio isin icinden.. ister istemez ona surat yapiyorum. Isten gelio yemek yiyo yatio.. birbirinize dogru düzgün zaman kalmiyo ..
daha çok yenisiniz ama zamanla bi düzene oturur merak etme hiç canını sıkma sen:KK54:

İLK 3 AY ALIŞMA SÜRECİNİ ATLATINCA HERŞEY GÜZELLEŞMEYE BAŞLIYOR. BAL AYI DİYE BİR AY YOK. İNANMAYIN. ÇAMAŞIRA BULAŞIĞA ÜTÜYE YEMEĞE ALIŞMA AYI AY. İLK AYLAR BUNLARIN YORGUNLUĞU KAVGALAR GÜRÜLTÜLERLE GEÇİYOR. AMA SONRA DÜZENE BİNİYOR HERŞEY VE MUTLU MESUT YAŞIYORSUN :)

Merhabalar bende 3 aylık evliyim. :)
İlk önce çok zorlandım, hamarat biri değilimdir. Evlendim annem ve kayınvalidem yazlıklara dağıldılar. Ben tek kaldım, kayınvalidem de annem gibidir, gerçekten çok iyi biri zaten daha önceleri, eşim hayatımda duygusal anlamda yer almadan öncede çok yakındık annesiyle.
2 ablam var fakat anne gibi olmuyor maalesef, ev yemeklerinde anne yardımı gibi tam güven hissedemiyorum :)
Eşimle çok iyi anlaşırdık sevgiliyken. Bide zaten 20 küsür yıldır tanışıyoruz, aileler çok yakın arkadaş. Ama gel gör ki evlendik evleneli bi huzursuzluk hakimdi. Yani hiç bi zaman çok büyük bi kavgamız olmadı ama alışma sürecinde evin hakimiyeti (ego savaşı) tartışmalarımız süregeldi. Hatta baya bi araştırdım, gariplik bizde mi yeni evliyiz diye. Meğerse genelde olan şeylermiş.
Çok şükür düzeldi, yavaş yavaş yoluna giriyo herşey.
Hatta şimdi annemin yanındayım, eşimden 2 gün önce babamla geldim yazlığa, 2 günde geç dönücem eve. İlk o mahvolmuştu, şimdi ben hüngür hüngürüm. :)
Evlilik ilk aylar bi garipmiş gerçekten, alışma sürecini kimisi yaşıyor, kimisi çok rahat atlatıyor.
Çoğu kişi 1.-2. Yıllarını canım cicim zamanları olarak anlatıyor. Eşinizle işler yoluna girmeye başladığı zaman, işte o zaman evlilik size güzel gelmeye başlıyor.
Öncelikle Allah herkese hayırlı eş nasip etsin. Umarım hepimizin evliliği huzurlu ve uzun ömürlü (sonuna kadar) devam eder.

bizim de evleneli 2 haftayı geçti, ailelerden yana bir sıkıntımız yok, karışanımız edenemimiz de yok çok şükür. ama ev işleri beni 3 günde bitirdi bende bıraktım yapmıyorum :KK53: dün eşim mesaideyken annem geldi eve o bile şaşırdı "bu evin hali ne diye" :KK48: zaten evimize geleli 1 hafta oldu ve şimdi eşim iş gereği şehir dışına çıktı, içten içe sevindim annem de kalıcam rahat edeceğim diye, çok ilginç evlenmeden önce eşimin dibinden ayrılmıyordum şimdi de annnemleri özlüyorum.

durumun eşim de farkında, 2 gün önce dedi ki " aşkım sen evlendin diye pişman oldun bence, bir uzaklaştın, uyuz uyuz davranıyorsun" bende evliliğe alışamadım seninle ilgisi yok, ama ev işlerinde yardıma ihtiyacım var, ben ev hanımı değilim, çalışıyorum, senin de bir şeyler yapman lazım dedim, bakalım oda alışma sürecindeymiş zamanla yardım edecekmiş inşallah :temizlik: Sanırım ilk zzamanlar ailedne uzaklaşmak, ev işleri ve yeni düzen yoruyor insanı, ama hayal ettiğiniz gibi olmadı diye üzülmeyin, bunlar bence normal süreçler, bende yorgun ve moralsizim ama evliliğin normal seyrine yoruyorum bunu kendimi dolduruşa getirip üzmüyorum. eminim zamanla düzene girip oturacak her şey :KK37:

bizim de evleneli 2 haftayı geçti, ailelerden yana bir sıkıntımız yok, karışanımız edenemimiz de yok çok şükür. ama ev işleri beni 3 günde bitirdi bende bıraktım yapmıyorum :KK53: dün eşim mesaideyken annem geldi eve o bile şaşırdı "bu evin hali ne diye" :KK48: zaten evimize geleli 1 hafta oldu ve şimdi eşim iş gereği şehir dışına çıktı, içten içe sevindim annem de kalıcam rahat edeceğim diye, çok ilginç evlenmeden önce eşimin dibinden ayrılmıyordum şimdi de annnemleri özlüyorum.

durumun eşim de farkında, 2 gün önce dedi ki " aşkım sen evlendin diye pişman oldun bence, bir uzaklaştın, uyuz uyuz davranıyorsun" bende evliliğe alışamadım seninle ilgisi yok, ama ev işlerinde yardıma ihtiyacım var, ben ev hanımı değilim, çalışıyorum, senin de bir şeyler yapman lazım dedim, bakalım oda alışma sürecindeymiş zamanla yardım edecekmiş inşallah :temizlik: Sanırım ilk zzamanlar ailedne uzaklaşmak, ev işleri ve yeni düzen yoruyor insanı, ama hayal ettiğiniz gibi olmadı diye üzülmeyin, bunlar bence normal süreçler, bende yorgun ve moralsizim ama evliliğin normal seyrine yoruyorum bunu kendimi dolduruşa getirip üzmüyorum. eminim zamanla düzene girip oturacak her şey :KK37:

Bende aynı şeyleri yaşadım canım.
Evlendik ertesi gün balayına gittik 1 hafta sonra döndük yepyeni bir hayata başladık.
Ben ailemin yanından hiç ayrılmamıştım bu yaşıma kadar.
İlk kez ayrı kaldığım için zor geldi. Anneme yakın olmama rağmen onu çok özledim
2-3 kez ağlamama şahit oldu ve pişman mısın yoksa diye sordu. İnan o zaman her şeyden çok o cümlesine üzüldüm
Ona böyle bir şey hissettirmiş olmam zoruma gitti.
Asla pişman değilim çokta mutluyum bin şükür. Ama ailenin yeri hep ayrıdır tabii.
Biz evleneceli 50 gün oldu birbirimize tamamiyle alıştık. hatalarımızı bulup birbirimizi uyararak her şeyi yoluna sokmaya çalışıyoruz.
Herkesin evliliği mutlu mesut geçer inşallah.

Back
X