yeni evliyim fikirlerinize ihtiyacım var

POLYANNACIK

umutlarım
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2013
259
77
123
Merhaba arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var.Eşimle evleneli 1 buçuk ay oldu.Konu şuki eşimin ailesi özellikle görümcem bize çok düşkün.sürekli görüşmek istiyorlar.sıkıntım görümcem aslında aynı dili konuşmuyoruz ben 26 o 38 yaşında mahalle karısı gibi kimseyi beyenmez dedikodu hep bi yönlendirme sanki herşeyi o biliyor hep kendileri konuşur hendileri anlatır ve sık gelmeye başladılar ben çalşıyorum çok sıkı fıkı olmayı sevmiyorum.mesafeli olmak gerekiyor evlerimz 15 dk.ama şartmı herhafta görüşmek.biz onlara gidemedik fırsat vermiyolar.bizden çıkıyorlar uğurluyoz yarın akşam gelin istersiniz ben bağımsız biriyim böyle emirvaki sevmiyorum eşim genelde sessiz kalıyor.ama çok bunalıyorum kalpelerinide kırmak istemiyorum cumartesi işten çıkıyorum 1 de görümcemde çalşan bir bayan arıyor evdeyse kahve içmeye gel müsaitsen diyor ya bıraksın ben geleyim öle deyince gidesim gelmiyor.dünakşam yemek yedik bana diyorki amcasının kızı var evlendiler onlarda bizden önce havalar ısınınca yemeğe çağırın diyo.sanane yaa ben bilmiyommu çağırmayı.evimin anahtarı yedek kayınvalidemde .sonradan örendim kimse bana sormadı.oda verdi bana kendi evin anahtarını brşey diyemedim.şımarıklıkmı yapıyorum kızlar

canım burda önemli olan eşinin tutumu eğer o mesafeyi ayarlarsa bir sorun yasamassınız
sen mesafeni koy zamanla alışırlar

Simariklik yapmiyorsun tabii ki de. Her gun onlarda, her gun onlar sizde olacak diye birsey yok... Kayinvaliden olsa diyecegim evet esinin annesi-babasi haftada bir gorusmende sakinca yok. Fakat gorumcen ile ayni SIKI-FIKI durumu surdurmek zorunda degilsin. Fazla muhabbet tez ayrilik getirir diye bosuna dememisler. Senin burada yapman gereken mesafe kurman. Bende ilk evlendigim zaman esimin ailesinden ve teyzelerinden cok korkmustum, cunku birbirlerinden cikmiyorlar, yedikleri ictikleri, her an beraberler. Bende calisiyordum ve mesafe kurmayi basardim.

Once `lutfen aramadan bana gelmeyin` mesajini vermeye calistim ve netice olarak o mesaji aldilar. Beni arayip haber vermeden kimse gelmez. (Genelde habersiz giderler birbirlerine, misafirin var mi yok mu umurlari olmaz da.) Daha sonrasinda Kayinvalidemleri haftada bir gun esimin gonlu olsun diye (o dediginden degil benim icimden geliyordu) yemege davet ederdim, ama baktim kayinvalidem her geldiginde pesine bir kardesini takip geliyor. Ben aile yemegi olmasini istedikce, her seferinde bir baskasini getirmeye basladi. Durum boyle olunca esimi karsima aldim `bundan sonra annenleri yemege davet etmiyorum, cunku her seferinde peslerine birini takiyorlar- teyzenleri cagiracak olsam zaten onlari direk davet ederim yemege... Boyle emrivakileri sevmiyorum, biz zaten gidiyoruz onlara her hafta, bize gelmelerine bu sekilde gerek yok, arzu ederlerse iclerinden geldigi zaman caya gelirler` dedim. O gun bugundur peslerine birini takmadan gelirler, 2-3 haftada bir, ayda bir belki yemege aliyorum artik.

Benim esimde malesef sessiz kaliyor bir cok konuda. Ben baslarda senin gibi sustum, sesimi cikartmadim. Zamanla degisir, bikarlar diye dusundum. Fakat bikmiyorlar, sen tavir gosterip kendini ifade etmedigin surece de bikmazlar. Bir de isin kotu tarafi, sen ne kadar iyi davranirsan davran, en ufak bir hareketinde kotu olursun. Sebebi ise fazla musama gostermen olacak. O yuzden bir an once mesafe koymaya calis. Bende zamanla ogrendim bunlari, cok kafama takip yok yere kendimi uzerdim ve esimi de yipratirdim. Genelde erkekler cok kadin islerine karismamayi tercih ediyorlar, bende disimi gostermeye basladim...

`Ben calisan bir bayanim, bir tek haftasonum var, temizligimi ona gore yapacagim, alisverisimi ona gore yapacagim` gibi konusabilirsin. Arayip `sana gelmek istiyoruz` dediklerinde `aaa oyle mi bende simdi size gelecektim` diyebilirsin ve cikip onlara git! Onlarin sana yaptigini, sen onlara yap.
Arayip `napiyorsun, gelsene caya/kahveye` derlerse, `ay cok isterdim ama is yerimden filanca arkadasimla bulusacagim` gibi seyler uydur ve evden cik. Esine de bu bilgileri ver ki, agziniz bir olsun... Senin calisiyor olman elindeki en iyi silah su anda. Ben calismiyorum su an, ama oyle guzel mesafe kurmusum ki calismadigim halde kimse bana kolay kolay gelmez...

Yanlis anlasilmasin, misafir sevmedigimden degil, gelseler de basimin uzerinde yerleri var, ama herseyin yeri zamani var...

Insallah ise yarar. Ama mesafe kurman gerekir, ilerde daha buyuk SIKINTILAR yasamamak Adina...

Son düzenleme:
bence şımarılık degil yaptıgın ama daha yenı evlısınız ve umarım rayına oturur ilişkiniz ama çok sıkıfıkı olmamak herzaman için en iyisidir ayrıca anahtar konusunda eger evine senden habersız gelıp gitmiyorlarsa sıkıntı olmamalı bence anahtarın başka bir yerde olması iyi olabilir.

şımarıklık yapmıyorsun ama sorununa çözümde bulamazsın üzmek istemem seni ama.bu durum düzelmez ya tamamen ipler kopar yada böyle devam eder.ben alıştım sende alışırsın.üzgünüm ama doğrular bunlar..

daha çok yenisin önce bi aileyi iice gözlemle bakalım.davranışlar samimimi değilmi ona göre bi kaç ay sonrada işlerinin yoğunluğuna göre ailelerle görüşmelerinizi bi plana programa sokarsın.yoksa ne öyle zırt pırt gelmeler falan

bana kalırsa şımarıklık yapmıyorsun haklısın daha yeni evlisin yavaş yavaş işin ucunu sıkı tutmaya başka yoksa sonra toparlayamazsın.
ilk zaman yemeğe çağırma olayını bende yapıyordum baktım alışkanlık haline geliyor bıraktım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…