Terapiste gitmek kötü bir şey değil, biz 2 yıldan uzun süredir evliyiz. Keşke ilk aylarda gitseymişiz diyorum. Zaman kaybetmeyin kendinize güveniniz iyice kaybolmadan gidin. Biz eşimle bir süredir gidiyoruz, kendi tek parmağımı asla sokamayan ben şu an eşimin 2 parmağını birden alabiliyorum, henüz eşli denemeye geçmedik.
Kendiniz denemek istiyorsanız bize terapist şöyle bir yol izletmişti: ilk başta aynada inceleme, dokunma egzersizleri. Sonra tek parmak egzersizleri. Bu sırada eşle birleşmesiz sevişmeler devam edecek, sevişme sırasında siz üste geçip penisi dik bir şekilde vajina girişine değdireceksiniz içine sokmaya çalışmadan, bunu her sevişmede yapacaksınız. Böylece onun oraya dokunmasına alışacaksınız. Kefel egzersizleri de yapacaksınız, nefes alırken çişinizi tutar gibi kaslarınızı sıkıp, nefes verirken gevşeteceksiniz. Gevşetme süresi sıkma süresinden daha uzun olacak, atıyorum 3 saniye sıkıyorsanız 6 saniye nefes vererek gevşek bırakacaksınız. Bu penis dik egzersizi ve kegel egzersizi süreç boyunca hep yapılacak.
Tek parmak yaparken parmağınızla içeriyi keşfetmeye çalışacaksınız, yanlara doğru gezdirerek vs. Başta ben de çok zorlandım, eldivenle yaptım ama sonra alışılıyor anında girmeye başlıyor. Sonra iki parmağa başlayacaksınız. İki parmağa da alışınca eşinizin tek parmağıyla, sonra mümkünse eşinizin iki parmağıyla. En son da eşli deneme, biz daha oraya gelemedik:) regl döneminde de tampon kullanmamı önerdi o günleri de boş geçmiş olmamak için.
Tabi bunları anlatırken önce tek parmak iki parmak diye anlatıp geçiyoruz ama bunlar aşama aşama oluyor birine alışınca öbürüne geçiyorsun, doktor tek tek anlatıyor her hafta, parmağını nasıl sokman ne yapman gerektiğini bile detaylı anlatıyor. Ben memnunum ve iki yıldan fazla beklediğim için pişmanım, sakın zaman kaybetmeyin bu daha çok da erteleme hastalığı çünkü. Sorunuz olursa yazabilirsiniz yardımcı olmak isterim.