Yeni evliyim

Blackpure2022

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2017
46
25
88
31
Ankara
Merhaba
Tecrübeli arkadaşların yardımcı olmasını rica ediyorum.3 haftalık evliyim.Vajinusmus olduğumu düşünmüyorum düşünmemek istiyorum evliiyiz ama hala yapamadık benden kaynaklı korkuyorum neyden korktuğumu da bilmıuorum tecrübe sahibi arkadaşlar yazabilir misiniz yardıma ihtiyacım var.

Hiç ertelemeden hemen bir jinekologa gidip fiziksel bir sorun olup olmadigini öğrenin. Kalın kizlik zarı var ameliyat edicez falan derlerse bir jinekologa daha gidin. Devlet hastanesi olsun ikisi de.

Fiziksel bir sorun cikmazsa bir cinsel terapistle görüşün. Karı koca birlikte gidin. Birkaç terapi ile halledilir.

Vajinismus psikolojik kaynaklidir. Bu nedenle tedavisini doktorlar degil psikologlar yapmalıdır.

Erteleme hep vardir bu hastalıkta. Siz bizim gibi olmayin. Hemen harekete geçin. Bugunlerinizin tadini cikarin. Geceleri ağlayarak degil mutlulukla sarilaraj uyuyun.

Cinsel problemler bir evlilikteki en büyük problemdir. Su an anlayışlı olan eş bekleye bekleye sabrini kaybedebilir.

Merhaba
Tecrübeli arkadaşların yardımcı olmasını rica ediyorum.3 haftalık evliyim.Vajinusmus olduğumu düşünmüyorum düşünmemek istiyorum evliiyiz ama hala yapamadık benden kaynaklı korkuyorum neyden korktuğumu da bilmıuorum tecrübe sahibi arkadaşlar yazabilir misiniz yardıma ihtiyacım var.
Sevdiğiniz kişiyle evli değil misiniz korkma sebebiniz nedir?

Sevdiğim yıllardır bekledıgım adamla evlıyım çok anlayışlı bu konuda sağolsun ama ben kendımı çok kötü hissediyorum onu mutlu edememek beni mahvediyor neyden korktuğumu bilmıyırım herseyi yapıyoruz iş oraya gelince yok yapamıyorum. Beceremiyorum

Hiç ertelemeden hemen bir jinekologa gidip fiziksel bir sorun olup olmadigini öğrenin. Kalın kizlik zarı var ameliyat edicez falan derlerse bir jinekologa daha gidin. Devlet hastanesi olsun ikisi de.

Fiziksel bir sorun cikmazsa bir cinsel terapistle görüşün. Karı koca birlikte gidin. Birkaç terapi ile halledilir.

Vajinismus psikolojik kaynaklidir. Bu nedenle tedavisini doktorlar degil psikologlar yapmalıdır.

Erteleme hep vardir bu hastalıkta. Siz bizim gibi olmayin. Hemen harekete geçin. Bugunlerinizin tadini cikarin. Geceleri ağlayarak degil mutlulukla sarilaraj uyuyun.

Cinsel problemler bir evlilikteki en büyük problemdir. Su an anlayışlı olan eş bekleye bekleye sabrini kaybedebilir.
Jinekologa gittim normal bi yapın var ddi sıkıntı yok ddi olmazsa terapiste git ddi ama ben gitmek istemıyorım. Kendımızı halledlim istiyorum yok mu çözümü çaresi ?

Terapiste gitmek kötü bir şey değil, biz 2 yıldan uzun süredir evliyiz. Keşke ilk aylarda gitseymişiz diyorum. Zaman kaybetmeyin kendinize güveniniz iyice kaybolmadan gidin. Biz eşimle bir süredir gidiyoruz, kendi tek parmağımı asla sokamayan ben şu an eşimin 2 parmağını birden alabiliyorum, henüz eşli denemeye geçmedik.

Kendiniz denemek istiyorsanız bize terapist şöyle bir yol izletmişti: ilk başta aynada inceleme, dokunma egzersizleri. Sonra tek parmak egzersizleri. Bu sırada eşle birleşmesiz sevişmeler devam edecek, sevişme sırasında siz üste geçip penisi dik bir şekilde vajina girişine değdireceksiniz içine sokmaya çalışmadan, bunu her sevişmede yapacaksınız. Böylece onun oraya dokunmasına alışacaksınız. Kefel egzersizleri de yapacaksınız, nefes alırken çişinizi tutar gibi kaslarınızı sıkıp, nefes verirken gevşeteceksiniz. Gevşetme süresi sıkma süresinden daha uzun olacak, atıyorum 3 saniye sıkıyorsanız 6 saniye nefes vererek gevşek bırakacaksınız. Bu penis dik egzersizi ve kegel egzersizi süreç boyunca hep yapılacak.

Tek parmak yaparken parmağınızla içeriyi keşfetmeye çalışacaksınız, yanlara doğru gezdirerek vs. Başta ben de çok zorlandım, eldivenle yaptım ama sonra alışılıyor anında girmeye başlıyor. Sonra iki parmağa başlayacaksınız. İki parmağa da alışınca eşinizin tek parmağıyla, sonra mümkünse eşinizin iki parmağıyla. En son da eşli deneme, biz daha oraya gelemedik:) regl döneminde de tampon kullanmamı önerdi o günleri de boş geçmiş olmamak için.

Tabi bunları anlatırken önce tek parmak iki parmak diye anlatıp geçiyoruz ama bunlar aşama aşama oluyor birine alışınca öbürüne geçiyorsun, doktor tek tek anlatıyor her hafta, parmağını nasıl sokman ne yapman gerektiğini bile detaylı anlatıyor. Ben memnunum ve iki yıldan fazla beklediğim için pişmanım, sakın zaman kaybetmeyin bu daha çok da erteleme hastalığı çünkü. Sorunuz olursa yazabilirsiniz yardımcı olmak isterim.

Merhaba
Çok yeni evlisiniz daha eğer ki böyle bir rahatsızlık varsa erkenden öğrenmiş oldunuz.Bu yönden çok şanslısınız ertelemeyin kesinlikle.Size özelden yazayım kendi sürecimden bahsedeyim🤗

Jinekologa gittim normal bi yapın var ddi sıkıntı yok ddi olmazsa terapiste git ddi ama ben gitmek istemıyorım. Kendımızı halledlim istiyorum yok mu çözümü çaresi ?
Çözümü var ama uzar. Neden gitmek istemiyorsunuz? Maddi sebepler dışında bir sebepse hiç ertelemeye değmez. Işi uzmani yapmalı. Kendi denemeleriniz başarısızlığı pekiştirebilir. Bu da daha geç iyileşmeye sebep olur.

Merhaba
Bende de vajinismus vardı. Ve ben erteleye erteleye 3 yıl geçti. En son tedaviyle kurtuldum. Kurtuldugum gibi "yaaa bu muymus bu kadar kolay miymiş" dedim resmen. Hiç geciktirmeden bu konuda uzman bir hekimden yardım al. Emin ol çok kolay kurtulacaksin 🥰

Back
X