Yeni evliyken hamile kalmak fikirlerinize ihtiyacım var :)

fionawoody

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
2.946
4.310
133
Merhaba kızlar/ablalarım :KK24:

Bu ayın 24'ünde evleneli 5 ay olacak ben aslında evlenmeden önce 1 sene bebek düşünmeyen biriydim fakat canım kayın validemin çok istemesi (cidden canım kendisini çok severim :KK68:) ayrıca etrafımda yaşıt arkadaşlarımın çocuklarıyla çok mutlu olduklarını görmem, yaşım 24 bu arada herkesin genç anne olmanın çok güzel olduğunu söylemesi, benden bir parça ile çocukluğumu yeniden yaşayabilecek kadar enerjik olmam hamile kızların fotoğraflarını görünce kendimi öyle hayal ederken bulmam ve bunu düşündüğümü fark edince içimin kıpır kıpır olması buraya fikirlerinize başvurmama sebep oldu :)

Size sormak istediğim;
-Sizce henüz 5 aylık evliyken hamile kalmanın eksileri ve artıları ne olabilir Allah'a şükür borcum harcım yok evim kira ama kayın validemin arkadaşının evi 2 ay kira vermesek üçüncü ay yoksa yine vermeyin birdahaki ay verirsiniz diyecek biri ilk ay yeni evlendiniz ilk ayınız çok para harcamayın deyip faturaların yarısını ödeyen biri o yönden de sıkıntımız yok maddi açıdan şuan iyiyiz ama çocuk olunca masraflar artınca maaşlar yetmeyebilir farkındayım belki hamile kalırsam çalıştığım yerden çıkartırlar beni buraya gireli de 2 ay oldu tam herkesi tanımıyorum ama sekreter olduğum için beni doğum sonrası idare edemeyebilirler sadece eşimin çalışması ile geçimimiz zor olur mu bebek olursa onunla uğraşması eşimle cinsel yönden yaşayabileceğim sıkıntılar hamileyken zorlanabileceğim şeyler bana bunlardan bahsederseniz ve sizce bebeğim olursa tüm olumsuzluklara göğüs gerebilmek için ne kadar tecrübe edinmem gerek bana artılarından eksilerinden fikir verirseniz çok sevinirim :KK15:

Genelde etrafımdakiler çocuğun evliliği kısıtladığını kabul etmiyorlar ben çocuğumla da her istediğimi yapıp her yere gidiyorum hayatı kendin zorlaştırır ya da kolaylaştırırsın insanlar kendi kendine tabu oluşturuyor diyorlar

Ben de 6 aylık evliyim, ben de en az iki yıl çocuk düşünmüyordum. Şimdi aynı sana olduğu gibi kendimi bebek videoları izleyip iç geçirirken buluyorum. :KK70:Bir gün aşırı istiyorum, ertesi gün sorumluluklar, vücudun değişmesi vs. derken kendi kendimi çocuk yapmamaya ikna ediyorum. Şimdi gene Çinli Caponlu çocuk resimlerine bakıyorum ya Rabbim akıl ver :p

Ben de 6 aylık evliyim, ben de en az iki yıl çocuk düşünmüyordum. Şimdi aynı sana olduğu gibi kendimi bebek videoları izleyip iç geçirirken buluyorum. :KK70:Bir gün aşırı istiyorum, ertesi gün sorumluluklar, vücudun değişmesi vs. derken kendi kendimi çocuk yapmamaya ikna ediyorum. Şimdi gene Çinli Caponlu çocuk resimlerine bakıyorum ya Rabbim akıl ver :p

Aynen ya bazen fena gaza geliyorum sonra kaldırabılır mıyım hazır mıyım sımdı hayal etmesı guzel de ya sonra keske bekleseydım der miyim diyorum ama bence de cocuk hıcbırseye engel olmaz kendı hayatımızı kısıtlayan bızlerız cocuk oldu dıye eve kapanan sosyal aktıvıtelerden uzaklasan bizleriz ben cocugum olsa yıne aynen herseyı yaparım arkadaslarım gibi :halay:

Bir süre bütçenizi ayarlamak icin bekleyin derim
Cocuk güzel ancak maddi acıdanda cok fazla sorumluluk gerektiriyor
Maddi sıkıntı yasayacagını düşünüyorsun vardır bi bildigin ancak dedigim gibi birikim yapıp cocugu düşünmeye baslayın

Genelde etrafımdakiler çocuğun evliliği kısıtladığını kabul etmiyorlar ben çocuğumla da her istediğimi yapıp her yere gidiyorum hayatı kendin zorlaştırır ya da kolaylaştırırsın insanlar kendi kendine tabu oluşturuyor diyorlar
Benim iki kızım var yıllar oldu eşimle sinemaya gitmeyeli fırsat yok yani çocuklardan
Çocuk olunca hiçbirşey eskisi gibi olmuyor maalesef

Benim iki kızım var yıllar oldu eşimle sinemaya gitmeyeli fırsat yok yani çocuklardan
Çocuk olunca hiçbirşey eskisi gibi olmuyor maalesef
Ben buradan şunu anlıyorum ki kimisine göre çocuk hayatın gidişatını değiştirmiyor kimisine göre değiştiriyor her tecrübe farklı farklı belki çocuğun yaramaz yada uysal olması ile de ilgili olabilir öyleyse ? :)

Bir süre bütçenizi ayarlamak icin bekleyin derim
Cocuk güzel ancak maddi acıdanda cok fazla sorumluluk gerektiriyor
Maddi sıkıntı yasayacagını düşünüyorsun vardır bi bildigin ancak dedigim gibi birikim yapıp cocugu düşünmeye baslayın
Evet doğru söylüyorsunuz maddi durumumuzu ayarlayalım önce kenara biriktirelim 7 bin lira kadar birikmişliğimiz var düğünden kalan paramız ama hazır suya dağlar dayanmaz derler ya o misal elbetteki yeterli bir miktar değil :)

Cocuk olunca esle iliskiler, cinsel yasam, beraber gecirilen zaman vs tabiki eskisi gibi olmuyor.
Ama bence daha da onemlisi cocuk buyutmek manevi oldugu kadar maddi olarak da cok buyuk bir sorumluluk. Ev kira, isten cikarilirsam maddi sikinti yasayabiliriz diyorsunuz ve daha 5 aylik evlisiniz. Kayinvalidenizi cook sevseniz de :) once evliliginizin oturmasina zaman taniyin.

Ben buradan şunu anlıyorum ki kimisine göre çocuk hayatın gidişatını değiştirmiyor kimisine göre değiştiriyor her tecrübe farklı farklı belki çocuğun yaramaz yada uysal olması ile de ilgili olabilir öyleyse ? :)

Evet doğru söylüyorsunuz maddi durumumuzu ayarlayalım önce kenara biriktirelim 7 bin lira kadar birikmişliğimiz var düğünden kalan paramız ama hazır suya dağlar dayanmaz derler ya o misal elbetteki yeterli bir miktar değil :)
Tabi hastanesi kontrolleri maması bezi odası arabası bi dünya şey var
Psikolojin hazır ama cebin bossa cok zorlar bi süre işsiz kalıcaksın hatta belki üc bes yasına kadar hic dönmek istemeyeceksin işe o arayı idare edebilecek kadar kazanması lazım eşinin

Rizki veren allah zaten kismetiyle nasibiyle gelir. Bizde cok sosyaldik evlat sahibi olmadan once ama ne biliyim cocugumla vakit gecirmek ba a daha kiymetli gelio yada ben cok pozitif dusunenelrdenim:KK54: son karar esinzle sizin

Teşekkür ederim hepinize fikirleriniz için sizi dinleyeceğim ve birikim yapana kadar beklemeye çalışacağım :KK200::KK22:

Teşekkür ederim hepinize fikirleriniz için sizi dinleyeceğim ve birikim yapana kadar beklemeye çalışacağım :KK200::KK5:

Benim de 7 aylik kizim var. Evet onunla cok fazla yere gittik ama gidemedigimiz yer sayisi da cok fazla. Bebek olunca hayatin bitmiyor. Yine de basbasayken yapabildigin seyler azaliyor. Cok istiyosan yap tabi. Sadece yasadiklarimdan yola cikarak diyorum. Esin de tanidiklarin da bebegi en fazla birkac saat sevecek. Aglayinca annesine yollayacaklar. Bir sure sonra sen de stresleneceksin, yorulacaksin. Aman bugun de suraya gitmeyiverelim diyeceksin.

Back
X