Yeni Gelinin bilmesi gereken tarifleri yazin lütfen!!

turkuaz86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
2.068
533
123
Merhaba arkadaslar bir kac aya Dügünüm var, yemek konusunda pek pratik ve marifetli degilim. Pek mutfaga girmezdim anliyacaginiz.
Simdi evde devamli sürekli yapilan ve misafir geldiginde gerekli önemli hemen kolay yailabilecek tariflerinizi yazabilirmisiniz bir kac tane??

Mesela börek, pasta, pilav, sebze yemegi, et yemegi türevinde.

Simdiden hepinize tsk ediyorum. :)

ben evlendikten sonra direk yurtdisina geldim. uc sene oldu evleneli ama bir iki tavsiyem olabilir. benim pek olcum yoktur. tahmini soylicem malzemeleri.
mesela firinda tavuk incik:
4-6 parca tavuk incik (tepsinin buyuklugune gore degisebilir. incikler ust uste gelmeyecek sekilde olsun yeter. bir de ben genellikle bir parca yerim, esim iki parca. dolayisiyla bizim evde iki kisi icin 3 parca incik oluyor :) )
incik basina 2 orta boy patates.
3 parca incik icin bir buyuk sogan.
bir buyuk veya iki kucuk domates
domates salcasi
kaya tuzu, karabiber, kimyon, kirmizi biber
zeytinyagi

inciklerin derilerini aliyorum. bu sekilde psirince tavuk etinin daha yumusak oldugunu gordum acikcasi. yikayip suyunu suzdukten sonra zeytinyagi, tuz, kirmizi biber, karabiber ve kimyonla harmanlayip ovaliyorum. kaya tuzu kullanmamin sebebi, kaya tuzuyla sebzeler daha az suyunu saliyormus. cok onemli bir detay olmayabilir. bu harmanladigimiz incikleri bir borcama, veya firin tepsisine siraliyorum. 200 C firinda yaklasik bir 40-50 dk pisiriyorum onden. yirminci dakikasinda falan ceviriyorum incikleri. tavuklar piserken diger nmazemeleri hazirliyorum. patatesleri yarim halka seklinde, soganlari da boylamasina ince dilimler seklinde dogruyorum. domatesin yarisini dilimliyorum, yarisini da rendeliyorum. istege gore tabi. patatesi, sogani, domatesi, salcayi bir kapta tuzla harmanliyorum. biaz da su katiyorum. sonra firinda pismekte olan tavuk incilerin uzerine ya da kenarlarina seriyorum. biz pilavin yaninda biraz sulu seviyoruz bu yemegi, ama istege gore ayarlanabilir. bir 30-45 dk daha sebzeler olana kadar firinda pisiriyoruz. bu sureler firina gore +/- 10 dk falan degisebilir. hazirlamasi kolay bir misafir yemegi. yanina da tereyagli sehriyeli pilav, cacik veya coban salata. mis :))

Güzel türk kahvesi, güzel cay demleme vs ve baska püf noktalari yazabilirseniz sevinirim arkadaslar.

Bamye,yeşil fasulye,patlıcan tava ,dolma,sarma,karnı yarık,bezelye yapmasını biliyor musun?En çok bunlar bilinir.Demirbaş diyebiliriz.Sebze yemeklerine bayılırım.Kendi usulumce güzel yaptığımı düşünüyorum..
Fasulye,barbunya,kırmızı ve yeşil mercimek çorbası,yayla çorbası,tavuk suyuna şehriye çorbası bunlar da demirbaştır,bilmezsen olmaz:)

Öyle şudur budur hiç aklına gelmedi ki bormal yemek yetiştirmeye öalısırım kek atarım fırına.çaycılardan varsa onda hemen denlenir çay.kahve desen kolay. istersen kek tarıfı verebilirim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canım benim dşim şunlara bayıldı tava böreği, paçanga,fırında patatesli tavuk( fırın torbasına tavuğu patatesleri soğanı halka halka doğra salçalı su tuz pulbiberli karışım ve biraz zeytinyağını torbanın içine at ağzını bağla karıştır fırına ver) domates çorbası mercimek çorbası domatesli pilav ev köftesi mayonezli yoğurtlu soğanlı patates salatası et sote sinitzel bunun gibi şeyleri çok seviyor netten tariflerini alabilirsin:56:

cok tsk ederim, listeye ekledim bunlari. O kadar cok cesit tarif var ki böyle devamli sevilen bilinmesi gereken tarifleri insan bilemiyor, heleki yeni gelinken insan cok zorlaniyor.

Kısırı da bilmesen olmaz..
Et haşlama çok güzeldir..
Melemeni biliyorsundur herhalde..

Kahvaltı için, haşlanmış yumurta-patetes-yeşil soğan üçlüsü

Börek ben de pek bilmiyorum valla.Herkesin bildiği böreklerin pratik tarifini yazan olursa alırım..

Son düzenleme:
Yeni evinin yakinlarinda bir yufkaci bulmaya calis. Gunluk taze yufka satatn eyrler oluyor, onunla cesitli borekler yapabilirsin. Genelde borekler 180-200 derecede piser, firininda bir kac deneme yapip en iyi sicakligi bulursun. Onunla peynirli, lorlu, patatesli, kiymali yardir gitsin:) Gelen misafirler icin, bir kek tarifi, bir kurabiye tarifi, bir de borek tarifi ogren. Hatta simdiden dene, gerisine zamanla kendin heves edersin zaten. Annen falan sana geldikce beraber sarma yapip dolaba atarsin, o da sana kolaylik olur. Sehriye salatasi guzel bir ikramlik olabilir, mercimek koftesi de. Patates salatasi her daim gider.
Yemek icin de illaki pilav yapmayi ogren ( biliyorsundur belki ztaen :) ). Corba genelde mercimek gider. Yayla da basit. Tarhana da. Baharatla falan suslersin. Ana yemek bir iki tane et yemegi ogren. Kofteyla kavurma gibi. Yanina yesil salata veya coban slata vs. evde tursu bulundur derim. Sofrayi kalabalik gosterir. Iste cacik vs. meze gibi seyler. Bir iki de kolay tavuk yemegi. Zaten zamanla halledilir. Cok kasmana gerek yok. Bi sene sonra usta bile olursun:)

Menemen falan biliyorum. Pilavda sorun yasiyorum lapa oluyor hep, tutturamiyorum. Firinda sebzeli tavuk falanda yapiyorum. Ama tarifsiz yemek yapamiyorum, aklimda tutamiyorum. Birde cok tarif olunca en azindan sizlere sorup, hangilerini bilip beynime kaziyayim dedim :) zamanla zaten mecburen denecegim bircok tarif, ama en azindan misafir geldiginde saatlerce internette arastiracagima hemen ise koyuyabileyim dedim.

Evde yogurt yapmayi, salca yapmayi ve tursu kurmasinida ögrenmek istiyorum. Maalesef annemdem uzakta olacagim.:5:

ben de nişanlıyım, birgün eltim kaynanamları ve bizi yemeğe davet etmişti ama kızın karnı burnunda o masayı görmeliydin kuş seti eksik bi sürü meze, tavuk ve pilav var. Ama nedense o kadar şeyin içinde başlangıç için bi mercimek çorbası bile yapmamıştı, hamile haliyle o kadar şeyi yapması imkansızdı. Tabi görümcem başladı bana bak görüyo musun nasıl yapmış, çok becerikli, evlilikte böyle şeyler çok önemli, sen de öğrenmelisin falan filan. Neyse nişanlımla migros a gittim ki ne göreyim, et reyonunun olduğu dolaplarda o akşam masada ne varsa o dolaptada vardı hemde eksiksiz :27: kısacası hiç kendini aman ne yapsam ne etsem diye yorma her mezeden bir tabaklık al, yanınada bi ana yemek ve pilav, bi de çorba yaparsın senden beceriklisi olmaz :51:

Menemen falan biliyorum. Pilavda sorun yasiyorum lapa oluyor hep, tutturamiyorum. Firinda sebzeli tavuk falanda yapiyorum. Ama tarifsiz yemek yapamiyorum, aklimda tutamiyorum. Birde cok tarif olunca en azindan sizlere sorup, hangilerini bilip beynime kaziyayim dedim :) zamanla zaten mecburen denecegim bircok tarif, ama en azindan misafir geldiginde saatlerce internette arastiracagima hemen ise koyuyabileyim dedim.

Evde yogurt yapmayi, salca yapmayi ve tursu kurmasinida ögrenmek istiyorum. Maalesef annemdem uzakta olacagim.:5:

ay canım valla ben de senin gibi tarifleri aklımda tutamıyorum :25::25:
evli değilim ama evlenmeden bi şeyler öğrenmek istiyorum evlenene kadar onca sene geçecek beceriksiz demesinler bana istiyorum
o yüzden internetten tarifleri not alıyorum öyle yapıyorum bi kaç denemeden sonra mutlaka tutuyo canım

ben de nişanlıyım, birgün eltim kaynanamları ve bizi yemeğe davet etmişti ama kızın karnı burnunda o masayı görmeliydin kuş seti eksik bi sürü meze, tavuk ve pilav var. Ama nedense o kadar şeyin içinde başlangıç için bi mercimek çorbası bile yapmamıştı, hamile haliyle o kadar şeyi yapması imkansızdı. Tabi görümcem başladı bana bak görüyo musun nasıl yapmış, çok becerikli, evlilikte böyle şeyler çok önemli, sen de öğrenmelisin falan filan. Neyse nişanlımla migros a gittim ki ne göreyim, et reyonunun olduğu dolaplarda o akşam masada ne varsa o dolaptada vardı hemde eksiksiz :27: kısacası hiç kendini aman ne yapsam ne etsem diye yorma her mezeden bir tabaklık al, yanınada bi ana yemek ve pilav, bi de çorba yaparsın senden beceriklisi olmaz :51:

ben pek hazırdan yana değilim canım her şeyin kendi elinle yapacaksın ki tadı gelsin :56::56::56:
hem hazır yiyecekler çok sağlıksız içine kim bilir neler koyuyorlar tabi ki her şeyi kendimiz yapamayız ama gene de ne kadar az hazır yiyecek yersek bizim için o kadar güzel

Bekarim ama herkes cayima kahveme bayilir. Nacizane bi kac onerim olabilir sizin icin. Turk kahvesi icin suyunu soğuk koyun ve iki kisilik kahve ise uc kasik kahve koyun. Cay icin once cayi yikayin. Icine de bi tane kesme seker atin cok iyi oluyor.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bende evlendiğimde yemek bilmiyordum. Birkaç kez gelen misafirlere (farklı kişiler) aynı menüyü yaptım
Mercimek çorbası
Fırında patates köfte
Pilav - salata
Eşim artık dalga geçmeye başlamıştı. Misafir yemeğimi yaptın yine diyordu :)
Çok şükür kısa bir süre sonra el alışınca herşeyi yapmaya başladım.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X