Yeni Gelinin bilmesi gereken tarifleri yazin lütfen!!

cevaplariniz icin tsk ederim

Şöyle söyliyeyim,
Bende 1 haftalık evliyim ama cok uzun yıllardır tek yaşadığım için yemek yapıyorum.
Fırında çipura levrek yapabilirsin misafire. Yanında patates sogan da koyuyorum. Uzerine alıminyum folyo kapat. Zaten marketler balıkçılar temizliyor. Yanına bir pilav bir salata mis.
Fırında tavuk yapıyorum yine, onu da fırın poşetine koyuyorum.
Yakınında fırın varsa sabah misafirine yada çaya gelene ekmek hamuru alıp pişi yapabilirsin.
Ben klasik tarif yaparım mutlaka, kısır gibi mercimek köftesi gibi. Ama yanında da değişik bir şey yaparım mutlaka.
Şimdi herkes laf soyleyecek biliyorum ama ben çalıştığım için vaktim çok az oluyor oyuzden dr.oetker in hazır şeylerini de çok kullanıyorum. Çok güzel oluyor. Tam tutuyor ve 10 dk. Sütlü tatlıları da çok güzel un karışımlarıda. Misafire yaparsın zamanla kendin yapmaya da başlarsın zaten. Ben Bim'e gittikçe kedi dili bisküvi labne peynir pandispanya alıyorum. Evde bulunduruyorum, dışarıya göre fiyatları çok uygun ve ugrastıgına degmez. Mesela hemen bir tiramisu yapıyorum. Hem çok gösterişli oluyor hemn kolay.
Önemli olan nasıl sunduğun. Tabaga koydugunda etrafı temiz olsun. Üstüne bir nane yapragı koy yada. Görüntüsü şık olsun. Bazen vanilyalı puding yapıyorum. Uzerine bir nane koyuyorum, 1-2 fındık kırıyorum, en şahane tatlı gibi gözüküyor.
Direk tarif istersen yazarım memnuniyetle. Ama ben sana genel mantıgı yazayım istedim.
Sunum cok onemli, ve herseyin kolayı var.
Ama en en önemli kısım benim için şu. Bu tip hazır şeyleri begenen olunca "aaa o hazır zaten" demem hiç. Çünkü ozaman sanki kıymeti kalmıyor önemsemiyor insanlar. Çok tarif vermem oyuzdn. Direk isterse veririm tabii ki, ama oyle laf arasında guzel diyene hazır demem. Yada mesela tiramisuda, hazır pandispanya kullanıyorum ben. Onun tarifini verirken "kekini hazırlıyosun derim" al yada yap demem.

canımm bende sözlüyüm ve sözlümle aynı evde yaşıyoruz yakında da nişan ve düğünüm olacak benimde inşallah. :61: aynı evde yaşanınca mecburi yemek yapma gereğim doyuyor :1: sana çok kolay çokta lezzetli bir tarif vereceğim denemeni tavsiye ederim. :34:

Patates köftesi

Malzemeler:
3 adet orta boy patates, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (ben daha fazla koyuyorum daha lezzetli oluyor) , yarım çay bardağı un, tuz, karabiber (istersen nane ve kırmızı pul biberde atabilirsin), 2 adet taze soğan, 1 su bardağı galeta unu (galeta unun yoksa ekmeklerini kurut dışarda bırakıp sonra onları rondodan geçir un halinde oluyor o şekilde de kullanabilirsin), kızartmak için de sıvıyağ :61:

Hazırlanışı:
Patatesleri kabukları ile haşla, haşladıktan sonra patatesleri süz ve kabuklarını soyup soğumaya bırak. (ben çabuk soğusun diye buzdolabına koyuyorum o arada da diğer malzemeleri çıkarıp hazırlıyorum.:)) Soğuyan patatesleri rendele. Rendelediğin patateslerin içine kaşar peynirini, unu, yumurtayı, taze soğanları, baharatları ekleyerek iyice karıştır ve hazırladığın karışımı buzdolabında 1-2 saat dinlendir. (bunlar dinlenirken de diğer yapacağın yemeği yapabilirsin ben yanına makarna yapıyorum genelde soslu çokta güzel oluyor. :))

Galeta ununu geniş bir tabağa yay ve yemek kaşığıyla parçalar alıp elinde köfte şekline getir ilk başlarda şekil veremeyebilirsin, sinir olabilirsin de :D ama sonradan alışıyorsun. (püf nokta vermek gerekirse köfteyi sakın unlu tabağa koyma elinde köfteyi tutarken undan tutamlar alıp üstüne dök diğer türlü tabaktan köfteyi alamazsın çünkü çok yumuşak oluyorlar. :))

En sonda teflon tavaya yağı koy ve kızdır, hazırladığın köfteleri pembeleşene kadar kızart. Sıcak ya da ılık servis edebilirsin. Hadi kolay gelsinnn!! :54::54:

Back