yeni iş ve babam !!!

nalanbilek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2011
288
1
68
Eskişehir
merhaba arkadaşlar benim sorunum çalışmak isteyip de çalışamam . okulum bitti bu dönemlik ve ben yaz tatilini çalışarak değerlendirmek istiyorum. tatile gitmek hiç içimden gelmiyor . bir iki ay önce aileme bu durumdan bahsettim hemen karşı çıktılar otur sen dersine bak dendi. ve bugün gidip tekrar başvuru yaptım işe alındım . annem izin verdi ama babam ben izin vermiyorum beni çiğneyip gidicekse gitsin dedi. çok moralim bozuldu . burs alıyorum onun haricinde para verilmiyor bilgisayar alındı onun parasını bile ben ödüyorum kendilerine gelince bol keseden harcıyorlar. çalışıp ihtiyaçlarımı karşılama derdindeyim üstelik kredi kartı borcum da var sizce ne yapmalıyım. kulağımı tıkayıp işe başlamalı mıyım , zamanla alışır mı babam?

Keşke işe başvurmadan önce annen babanı biraz yumuşatsaydı.
Kabul etmediği halde başvurmakla emrivaki yapmış gibi olmuşsun.
Sert çıkışlar yapmadan (ve yaptırmamaya çalışarak) neden çalışmak istediğini anlatabilirsin.
Başlayacağın işin ve işyerinin olumlu yönlerini gösterirsen belki ikna olur.

aynı işe daha önceden de başvurdum ama görüşmeye gidemedim istemedikleri için şimdi de bir iki hafta uğraştım ne yapcan çalışıp diyip durdu böyle yapmak zorunda kaldım .ilk defasındaki kadar sert değil ama çalışırsam da bir süre sorun yaratıcak evde.

Sorun sadece çalışmanı istememesi ise,zamanla kabullenebilir.
İşyerini tasvip etmiyorsa daha zor.
Alttan alıp,biraz deneyeyim,olmazsa bırakırım gibi şeyler söyleyebilirsin.

of canım ya bu çalışmak isteyen çocuğuna engel olan ebeveynleri gerçekten anlamıyorum... ben de üniversite 2. sınıftayken bi yerde staja başvurup kabul edilmiştim babam küplere binmişti. hele ki bizim sektör mutlaka deneyim isteyen bir sektör sadece okulda öğrendiklerinle hiçbişi yapamazsın.. ben gerçi direndim ikna ettim gittim. babamın çevresi çok geniş bana istese bir sürü staj ayarlayabilirdi hiçbirini yapmadı hep hele bi okulun bitsin bilmemne. okul bitti yüksek lisansa başladım şimdi ne zaman iş konusunu açsam hele bi master bitsin, ondan sonra da doktora yap bakalım fvalan diyor ya çıldırmamak elde değil. bulduğum işleri beğenmez karşı çıkar göndermez, kendisi bi yardımcı olmaz 26 yaşındayım hala şu bitsin bu bitsin diyo ya :(( 40 yaşınd amı işe giricem ben hayret bir şey...

neyse kendi içimi döktükten sonra madem harçlık da almıyormuşsun ailene güzellikle söylemeyi denesen canım belki işe yarar. ben genç bir kızım ihtiyaçlarım çok size de yük olmak istemiyorum bu bulduğum iş de şöyle şöyle avantajlara sahip vs. diye konuşursan yumuşayabilirler

of canım ya bu çalışmak isteyen çocuğuna engel olan ebeveynleri gerçekten anlamıyorum... ben de üniversite 2. sınıftayken bi yerde staja başvurup kabul edilmiştim babam küplere binmişti. hele ki bizim sektör mutlaka deneyim isteyen bir sektör sadece okulda öğrendiklerinle hiçbişi yapamazsın.. ben gerçi direndim ikna ettim gittim. babamın çevresi çok geniş bana istese bir sürü staj ayarlayabilirdi hiçbirini yapmadı hep hele bi okulun bitsin bilmemne. okul bitti yüksek lisansa başladım şimdi ne zaman iş konusunu açsam hele bi master bitsin, ondan sonra da doktora yap bakalım fvalan diyor ya çıldırmamak elde değil. bulduğum işleri beğenmez karşı çıkar göndermez, kendisi bi yardımcı olmaz 26 yaşındayım hala şu bitsin bu bitsin diyo ya :(( 40 yaşınd amı işe giricem ben hayret bir şey...

neyse kendi içimi döktükten sonra madem harçlık da almıyormuşsun ailene güzellikle söylemeyi denesen canım belki işe yarar. ben genç bir kızım ihtiyaçlarım çok size de yük olmak istemiyorum bu bulduğum iş de şöyle şöyle avantajlara sahip vs. diye konuşursan yumuşayabilirler

bana tavır aldığı zaman kinleniyorum konuşasım gelmiyor .ister yumuşasın ister kızsın çalışıcam çok kararlıyım ama içimde ukte bırakıyor çalıştığım saatlerde anneme dırdır yapar onu üzer diye korkuyorum . acaba yaz tatili boyunca ananemde mi kalsam babam da görmese beni yoksa bir süre babama katlanıp onun alışmasını mı beklemeliyim sizce?

Sorun sadece çalışmanı istememesi ise,zamanla kabullenebilir.
İşyerini tasvip etmiyorsa daha zor.
Alttan alıp,biraz deneyeyim,olmazsa bırakırım gibi şeyler söyleyebilirsin.

iş yerini değil benim çalışmamı kabullenemiyor . daha öncekinde çok yalvarmıştım birazcık deneyeyim yapamazsam bırakırım çok istiyorum diye belirtmiştim işe yaramamıştı bu sefer hiç ikna etmek için uğraşasım yok

Nerede calismak istiyorsun ? Is yerine götür anne ve babani icleri rahatlasin. Türk milleti bir orta yolu bulamaz . Ya cok hassastir cocugunun üstüne düser (okusun okusun) yada hic orali olmaz cocuk aylak aylak gezer. Ben de egitimim sirasinda calistim ve büyük deneyim kazandim. Üniversiteyi ailesinin destegiyle hic calismadan bitiren arkadaslarim simdi strese dayanamiyorlar cogu depresyonda. Calismak gercekten cok sey kazandiriyor. Maddi ve manevi........

merhaba arkadaşlar benim sorunum çalışmak isteyip de çalışamam . okulum bitti bu dönemlik ve ben yaz tatilini çalışarak değerlendirmek istiyorum. tatile gitmek hiç içimden gelmiyor . bir iki ay önce aileme bu durumdan bahsettim hemen karşı çıktılar otur sen dersine bak dendi. ve bugün gidip tekrar başvuru yaptım işe alındım . annem izin verdi ama babam ben izin vermiyorum beni çiğneyip gidicekse gitsin dedi. çok moralim bozuldu . burs alıyorum onun haricinde para verilmiyor bilgisayar alındı onun parasını bile ben ödüyorum kendilerine gelince bol keseden harcıyorlar. çalışıp ihtiyaçlarımı karşılama derdindeyim üstelik kredi kartı borcum da var sizce ne yapmalıyım. kulağımı tıkayıp işe başlamalı mıyım , zamanla alışır mı babam?

Bizim ınsanlarımız dogru yaptıklarını sanıyorlar ama aslında çok yanlış sekilde cocuklarını koruyorlar.
Hem okuyup, hem çalışmak istemen kendin icin çok sağlık bir düşünce. Böyle ayakların üstünde durmayı öğrenmiş olur hemde cevren genişlemiş olurdu. Baban sana kiyamadigindan yada seni aklınca koruma amaçlı karsı geliyor.
Bu konuda kezinlikle olumlu bakmıyorsa kezinlikle kafanın dikine gitmen gerekiyor.
Sonucda baban izin vermiyorsa.. Sende kim oluyorsun..diyip çalışamazsın ya? Bazen bizim icin çok yanlış düşünüyor olsalarda unutma senin icin istemiyorlar.

Seni değilde kendileri icin isteselerdi Cook'dan o kapıyı sana gozterirlerdi. Paranında alirlardi elinden yani.. Sende bence çok ısrarcı davranmamalisin canım

Canim calismak cok onemli, 3 uildir aktif calisiyorum Allah'a sukur Amerikaya geldigimden beri namusumla is bulabiliyorum.Turkiye de iken cok calismak istedim ama somuruldum. 2 is aldim, birincisi cok unlu bir otelde call center isi idi , mudurem kotu davranan ve insanlari uzen olmaycak isteklerle calisanlarini ezen bir insandi.Hatta orda 1 hafta calistim telefonda muduremin cazgirligini duyan bir musterimiz benim hizmetimden de memnun kalip hatta bana is teklif etmisti, tabi gidip gorusemedim.Adam halime kimbilir ne kadar acidi. Ikinci isim 2 gun surdu, patron evliydi halkla iliskiler pozisyonuna alindim kucuk bir temizlik sirketine ustelik diger ilk bahsettigim isten ayrildim da gittim. Hersey iyi gidecek gozuyle bakip hirsla calisiyordum ki 2 gun gecmeden adam bana asildi... Ve hem ilk isimden oldum hemde ikincisinden. Turkiye de calismak cok zor tacizler yaygin Allah HEPINIZIN yardimcisi olsun.Bayan olarak is bulmak cok zor.

Nerede calismak istiyorsun ? Is yerine götür anne ve babani icleri rahatlasin. Türk milleti bir orta yolu bulamaz . Ya cok hassastir cocugunun üstüne düser (okusun okusun) yada hic orali olmaz cocuk aylak aylak gezer. Ben de egitimim sirasinda calistim ve büyük deneyim kazandim. Üniversiteyi ailesinin destegiyle hic calismadan bitiren arkadaslarim simdi strese dayanamiyorlar cogu depresyonda. Calismak gercekten cok sey kazandiriyor. Maddi ve manevi........

öyle çok büyük bir iş değil ünlü bir hamburger firmasında dondurma bölümünde çalışıcam.sigortam bile başlıcak onu geçtim evde otur otur bütün yaz kendimden 30 yaş büyük insanlarla çay sohbetlerine gitmekten bıktım

öyle çok büyük bir iş değil ünlü bir hamburger firmasında dondurma bölümünde çalışıcam.sigortam bile başlıcak onu geçtim evde otur otur bütün yaz kendimden 30 yaş büyük insanlarla çay sohbetlerine gitmekten bıktım

Bölümün ne belki kendi bölümünle alakalı bir iş bulsan, okulum içinde faydalı olucak vs. diyerek yumuşatabilirsin aileni. Bulamıyorsan da bence yine de başla işe ama babana karşı tavır alma, bir süre geçip işinde mutlu olduğunu anlarsa sorun yapmaktan vazgeçer bence.

bence çalışmalısın

her türlü ihtiyacini karşılasa bile çalışmak isteyebilirsin bu ayıp mı?

hem seni ihmal ediyorlar hemde başının çaresine bakmana engel oluyorlar..

benım kardeşim liseden beri her yaz çalışıyor hemde ağır işte çalışıyor ama biz çalışma demiyoruz kocaman insan oldu...

girişimci olursun atılgan olursun insanlarla iletişimi öğrenirsin arkadaşlıklar edinirsin iyi olur...

Son düzenleme:
Arkadaşımın babası da böyleydi. İlk maaşıyla babasına güzel bir gömlek pantolon alınca adam haliyle bişey demedi tabii :1:

Arkadaşımın babası da böyleydi. İlk maaşıyla babasına güzel bir gömlek pantolon alınca adam haliyle bişey demedi tabii :1:

babamın böyle basit hesaplara düşeceğini zannetmiyorum abim de her yaz çalışır bir kuruşunu kullanmış insan değildir benim getirdiğim birşeyle de yumuşamaz bana zarar gelmesinden korktuğu için istemiyor ama zamanla gördükçe anlayacaktır normal olduğunu

babanız çalışmanızdan değil çalışmamanızdan korksun...çalışan kızın gözü açılır ama gerçekten gözü açılır....kendini korumayı,kendini savunmayı,insanların niyetlerini ayırt etmeyi,ezilmemeyi ve kendine güvenmeyi öğrenir...kızım üniversite hayatı boyunca çalıştı...ihtiyaç varmıydı dersen özel okulda okuttum çok şükür durumu iyi bir aileyiz...şu an 26 yaşında birlikte yetiştiği arkadaşlarından her yönden birkaç adım önde...babanı ikna için anneni kullan annen babanı ikna etsin...sen yüz göz olma...kolay gelsin....

Back
X