Merhaba arkadaşlar,
35 yaşındayım. Istanbul Büyükçekmece'de yaşıyorum.
Bugün bir iş teklifi aldım. Maaşı piyasanın çok çok üstünde, uzmanlık alanıma tam uygun, ünvan olarak da üst düzey yönetici pozisyonu.
Şöyle ki; 6 aydır işsizim piyasa kötü. Küçük işletmeler deneyim yılı eğitimi vs görünce işe almıyor (asgari ücretle deneyimsiz kardeşlerimi köle gibi kullanmak istedikleri için)
Büyük şirketler ve yönetici pozisyonları da kolay kolay pozisyonu açmıyor. Genelde içeriden terfi ve tanıdıklar alınıyor.
Ben aileden maddi manevi şanssız doğdum eksilerden başladım hala öyle. Bu yaşıma kadar hep tepetaklak olup durdum. Ev falan geç, bir kenarda kötü gün için ufak bir birikimim bile yok. Hem şimdiyi düşünüyorum hem geleceği. Yaşlanınca tek başıma emekli maaşı ile ne yapacağım. Ne kiraya yeter ne bir huzur evine...
Bu iş her anlamda iyi; kenara aylık olarak birikim yapabilirim. Ünvan ve şirket büyük bir süre çalışsam bile benzer maaşlarla şartlarla başka büyük şirketlere girmem kolay olur.
En azından 1,1-5 yıl çalışsam diyorum.
Derdim de şu; işyeri Tuzla'da. Hayat olmayan bir yer dağın başı. Toplu taşıma bile yok. Beni kınamayın ama 35 yaşındayım ve kısmetim çıksın evlenirim istiyorum. Malum yaş itibari ile zaten kısmetler eskisi gibi olmuyor. Birkaç yıl daha umudum var. Ama olmazsa daha da olmaz diyorum.
Şimdi Tuzla'ya taşınsam insan görmeden ortam görmeden yaşayacağım.
En azından burda hareketli yer cafeye etkinliklere falan katılımca şansım olabilir.
Siz ne dersiniz. Ne olur akıl verin.
Teşekkürler şimdiden