Yeni İş Yeni Yaşam

Tuzlada çalışıp başka yerde yaşayamaz mısın konu sahibesi? Genelde Tuzla, gebze türu yerlerde çalışanların yaşadığı belli Istanbul semtleri oluyor. Araban varsa işe vınlarsın, haftasonu da Istanbulun keyfini sürersin✌️
Ben de taşınmadan çözmeyi çok istiyorum ama. Araç yok şirket verme ihtimali net değil ama ℅90. Araçla gidip gelirsem çatalca yolu üzerinden 3.köprü bağlantısı ile istanbul trafiğine girmeden 1.5 saat falan sürüyor. Ama şu var ki; gidiş geliş 300 km. Aylık maliyeti 2 ücretli geçiş dahil 30 bin TL kadar oluyor. Toplu taşıma desem 4.5 saat en az sürüyor. Sabah yetişmem için gece 3.5 -4 de yola çıkmam lazım ki mümkün değil o saatte toplu taşıma başla mıyor. Başka semte de taşındıktan sonra işe en yakın yere taşınmam daha mantıklı. Kadıköye baktım. Yine 1.5 saat yol yapmam lazım. Kiralar heryerde hemen hemen aynı

Merhaba arkadaşlar,

35 yaşındayım. Istanbul Büyükçekmece'de yaşıyorum.
Bugün bir iş teklifi aldım. Maaşı piyasanın çok çok üstünde, uzmanlık alanıma tam uygun, ünvan olarak da üst düzey yönetici pozisyonu.
Şöyle ki; 6 aydır işsizim piyasa kötü. Küçük işletmeler deneyim yılı eğitimi vs görünce işe almıyor (asgari ücretle deneyimsiz kardeşlerimi köle gibi kullanmak istedikleri için)
Büyük şirketler ve yönetici pozisyonları da kolay kolay pozisyonu açmıyor. Genelde içeriden terfi ve tanıdıklar alınıyor.
Ben aileden maddi manevi şanssız doğdum eksilerden başladım hala öyle. Bu yaşıma kadar hep tepetaklak olup durdum. Ev falan geç, bir kenarda kötü gün için ufak bir birikimim bile yok. Hem şimdiyi düşünüyorum hem geleceği. Yaşlanınca tek başıma emekli maaşı ile ne yapacağım. Ne kiraya yeter ne bir huzur evine...
Bu iş her anlamda iyi; kenara aylık olarak birikim yapabilirim. Ünvan ve şirket büyük bir süre çalışsam bile benzer maaşlarla şartlarla başka büyük şirketlere girmem kolay olur.
En azından 1,1-5 yıl çalışsam diyorum.

Derdim de şu; işyeri Tuzla'da. Hayat olmayan bir yer dağın başı. Toplu taşıma bile yok. Beni kınamayın ama 35 yaşındayım ve kısmetim çıksın evlenirim istiyorum. Malum yaş itibari ile zaten kısmetler eskisi gibi olmuyor. Birkaç yıl daha umudum var. Ama olmazsa daha da olmaz diyorum.
Şimdi Tuzla'ya taşınsam insan görmeden ortam görmeden yaşayacağım.
En azından burda hareketli yer cafeye etkinliklere falan katılımca şansım olabilir.

Siz ne dersiniz. Ne olur akıl verin.

Teşekkürler şimdiden
Kısmetse el getirir yel getirir sel getirir
Kısmet değilse el götürür,yel götürür,sel götürür...Kesinlikle iş güzel kabul edin,kısmetin nerden çıkacağı belli olmaz belki sizin gibi tuzla da çalışan bir beyle komşu olacaksınız, tanışacaksınız hiç belli olmaz bu işler

Kısmetse el getirir yel getirir sel getirir
Kısmet değilse el götürür,yel götürür,sel götürür...Kesinlikle iş güzel kabul edin,kısmetin nerden çıkacağı belli olmaz belki sizin gibi tuzla da çalışan bir beyle komşu olacaksınız, tanışacaksınız hiç belli olmaz bu işler
Çok teşekkür ederim. Doğru buna daha çok inanmaya ve iyi düşünmeye çalışacağım. Umarım hepimiz için en hayırlı, en iyi, en kolayı olur herşeyin.

Tuzlada dediğiniz is yeri organize sanayi ya da deri sanayide falandır diye tahmin ediyorum.
Şirket aracı verilecekse Tuzla sahil tarafında ev tutabilirsin, Viaport marina ve bir sürü güzel kafeler var. Büyükçekmece sahille eşdeğer. Onun dışında Kurtköy Viaportta yakın, gayet canlı bir yer.
Ayrıca marmaraya yakın bir yerde ev tutarsan, toplu taşıma ile haftasonlari Bostancı - Kadıköy vs yapabilirsin.
Neyi dert ettiğinizi hala anlamadım, kusura bakmayın

Tuzlada dediğiniz is yeri organize sanayi ya da deri sanayide falandır diye tahmin ediyorum.
Şirket aracı verilecekse Tuzla sahil tarafında ev tutabilirsin, Viaport marina ve bir sürü güzel kafeler var. Büyükçekmece sahille eşdeğer. Onun dışında Kurtköy Viaportta yakın, gayet canlı bir yer.
Ayrıca marmaraya yakın bir yerde ev tutarsan, toplu taşıma ile haftasonlari Bostancı - Kadıköy vs yapabilirsin.
Neyi dert ettiğinizi hala anlamadım, kusura bakmayın
Teşekkür ederim. Tuzla'ya daha önce hiç gitmedim. İnternetten işyeri konuma çevreye baktım ıssız bir yer falan. Haftada sadece bir günüm de kalacağı için hep iş ve ev arası kalacağım hayatım bitecek diye telaş yaptım. ☺

Teşekkür ederim. Tuzla'ya daha önce hiç gitmedim. İnternetten işyeri konuma çevreye baktım ıssız bir yer falan. Haftada sadece bir günüm de kalacağı için hep iş ve ev arası kalacağım hayatım bitecek diye telaş yaptım. ☺
Tuzla sanayi bölgeleri ıssız yerdeler ama o çevrede konut pek yok zaten. Sizin yerinizde olsam işi kabul ederim. Dediğim gibi sahile yakın bir yerde ev tutarsanız hem sahile hem marmaraya yakın olmuş olursunuz.

Tuzla sanayi bölgeleri ıssız yerdeler ama o çevrede konut pek yok zaten. Sizin yerinizde olsam işi kabul ederim. Dediğim gibi sahile yakın bir yerde ev tutarsanız hem sahile hem marmaraya yakın olmuş olursunuz.
Teşekkür ederim. Tuzla sahil derken. Sahile yakın mahalleler nereler. Veya yakın çevre hareketli haftasonu evden öıkmak istesem çok yolculuk yapmadan gezip vakit geçirebileceğim yerler olan. Bilginiz varsa paylaşır mısınız?

Teşekkür ederim. Tuzla sahil derken. Sahile yakın mahalleler nereler. Veya yakın çevre hareketli haftasonu evden öıkmak istesem çok yolculuk yapmadan gezip vakit geçirebileceğim yerler olan. Bilginiz varsa paylaşır mısınız?
Mahallerini çok fazla bilmiyorum ama postane, cami ve istasyon mahalleleri bahsettiğim bölgelerde. Şifa, İçmeler, Orhanlı vs size uymayacak yerler. (E-5 in sahil tarafindaki mahaller olur, e-5 in diğer tarafındaki yerleri çok tavsiye etmiyorum. )
Tuzladan Bostancı arasi Marmaray ile 30 dk bile sürmüyor. AVM seviyorsanız dediğim gibi Viaport marina sahilde, ulaşımı çok kolay.

O civarda yaşayan bir arkadaşım var gayet sosyal bir insan. Yoga, konser, etkinlikler, date. Hepsi var hayatında. Birkaç kez Caddebostan sahilde buluştuk Marmaray’la gittik ikimiz de. (Ben çokkk merkezi bi yerde oturuyorum, zincirlikuyuya çok yakınım diyebilirim) Hemen hemen aynı sürede vardık öyle 4-5 saat falan asla değildi. Büyükçekmece de merkezi bi yer değil ve uzak. Arkadaşımın işi saat süre vs olarak sizinkinden çok farklı sadece, o konuda bir itirazım olamaz ama kalanına katılmadım

Ben de taşınmadan çözmeyi çok istiyorum ama. Araç yok şirket verme ihtimali net değil ama ℅90. Araçla gidip gelirsem çatalca yolu üzerinden 3.köprü bağlantısı ile istanbul trafiğine girmeden 1.5 saat falan sürüyor. Ama şu var ki; gidiş geliş 300 km. Aylık maliyeti 2 ücretli geçiş dahil 30 bin TL kadar oluyor. Toplu taşıma desem 4.5 saat en az sürüyor. Sabah yetişmem için gece 3.5 -4 de yola çıkmam lazım ki mümkün değil o saatte toplu taşıma başla mıyor. Başka semte de taşındıktan sonra işe en yakın yere taşınmam daha mantıklı. Kadıköye baktım. Yine 1.5 saat yol yapmam lazım. Kiralar heryerde hemen hemen aynı

Yani bebişim Tuzla sanayi bölgesi, çok sayıda çalışan var onlar nasıl yapıyorsa sen de öyle yaparsın. Googlea Tuzlada nerde oturulur yazdım tonka şey çıktı bir de bunu buldum bence bir google yap her şeyden önce: Tuzla yı bilenler yardım

Işi de durma kabul et.

Mahallerini çok fazla bilmiyorum ama postane, cami ve istasyon mahalleleri bahsettiğim bölgelerde. Şifa, İçmeler, Orhanlı vs size uymayacak yerler. (E-5 in sahil tarafindaki mahaller olur, e-5 in diğer tarafındaki yerleri çok tavsiye etmiyorum. )
Tuzladan Bostancı arasi Marmaray ile 30 dk bile sürmüyor. AVM seviyorsanız dediğim gibi Viaport marina sahilde, ulaşımı çok kolay.
Çok teşekkür ederim

Back
X