Yeni iş yeri ve yaşam

Quixx

Ban yemeyi sizden öğrenecek değiliz !!!
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2016
1.411
3.054
83
Kolay kolay dertlenen biri değilim ama pazartesiden beri hayatım kabusa döndü bunda da vardır bir hayır diyorum ama nedir bilmiyorum.

Kızlar ben sağlık camiasındanım. Uzun zaman İstanbul da yaşayıp özelde çalıştıktan sonra 10 ay önce evlenip eşimin yaşadığı Erzurum'a geldim. Eşim buralı değil burada üniversite de. Bende artık kamuya geçeyim dedim ve başvurumu yaptım. Kura çekildi Erzurum'un en berbat ilçelerinden birine düştüm. Öyle ki hastane de yeterli personel yok herkes kafasına göre çalışıyor disiplin düzen denen şeyden asla eser yok halkın yüzde 90ı Kürtçe konuşuyor Türkçe ler sorunlu bu yüzden iletişim sorunu yaşıyorum Türkçe konuşanları da çok fazla anlamıyorum çünkü ağır bi şiveleri var. Şimdi aranızdan birileri çıkıp Kürt diye aşağılıyorsun saçmalığına girecek ama benim sorunum iletişim kurmada ki zorluk karşımda ki Çinli de olsa aynı cümleyi kuracaktım umarım farkı anlarsınız. İnsanların çoğu saygı duyuyor fakat öyle bi zümre var ki tehdit etmekten üstüne yürümekten de çekinmiyor ha hastanenin polisi de yok çevreler de sorun oluyor diye ve bu ilçe de kimse Ada'm akıllı durmuyor diye az sayı da polis var bu yüzden rahatlar sanırım bu kaba davranışlarda. Eş durumundan tayin işi de olmuyor ilde kontenjan dolu ve ile çıksa bile geçici görevlendirme ile bir sürü insanı ilçelere atıyorlar. Yani gitsen de anlamı yok saçma sapan bi durum. Üstüne üstlük hamileyim doğum iznine ayrılıcam ama sonra geri dönmek zorundayım istifa mı etsem diye düşünüyorum bu sefer de ceza yerim uzun süre kamuya giremem. ev tuttum bi tane lojmanlar dolu. İlçe köy gibi en iyi evini düşünün falan filan off off yani kendimi iyi hissetmek için herşeyi demiyorum ama olmuyor belki siz iyi gelirsiniz bana gaz verin 1 sene buraya dayanma gücüm olsun

doğum izni ne kadar kamuda ?
sonuna kadar kullanın dönünce bakarsınız duruma tekrar..

doğum izni ne kadar kamuda ?
sonuna kadar kullanın dönünce bakarsınız duruma tekrar..
16 hafta sonuna kadar kullanacağım zaten ücretsiz izine de ayrılabilirim ama yine de daha sonra tayin imkansız fiilen çalışmam şart o yüzden 16 hafta dan sonra hemen çalışayım diyorum

16 hafta sonuna kadar kullanacağım zaten ücretsiz izine de ayrılabilirim ama yine de daha sonra tayin imkansız fiilen çalışmam şart o yüzden 16 hafta dan sonra hemen çalışayım diyorum

hımm anladım yani 1 seneye dahil değil izinler..
valla bilemedim ki.. bebekle daha zor olmaz mı ?
eşinizle beraber mi kalıyorsunuz peki tayin olduğunuz yerde?
ne kadar cezalı olunuyor istifa edince belki bebek büyüyene kreşe vs gidecek zamana gelene kadar geçer o sürede..

hımm anladım yani 1 seneye dahil değil izinler..
valla bilemedim ki.. bebekle daha zor olmaz mı ?
eşinizle beraber mi kalıyorsunuz peki tayin olduğunuz yerde?
ne kadar cezalı olunuyor istifa edince belki bebek büyüyene kreşe vs gidecek zamana gelene kadar geçer o sürede..
Eşim ilde kalacak mecburen hafta sonları gelecek ile 2 saat bu ilçe bebeğe de annem ben gelir bakarım kalırım senle sende sık dişini 1 sene dedi.

Önce doğum izni sonra ücretsiz izin kullan.Ondan sonrasını da sonra düşünürsün.Boş ver gelmemiş geleceğin tasasına şindiden düşmeyi,bebeğini düşün gerisini ötele gitsin.
Haklısın aslında ama işte ne bileyim Burayı bir görsen burdan daha kötü yerde olanlara allah sabır versin insanlar 4 sene mecburi görev yapıyor zor çok zor

Eşim ilde kalacak mecburen hafta sonları gelecek ile 2 saat bu ilçe bebeğe de annem ben gelir bakarım kalırım senle sende sık dişini 1 sene dedi.

anneniz gelip kalacaksa sizinle o zaman katlanılabilir..
bence siz şimdiden düşünmeyin bunları doğum izinlerinizi falan kullandıktan sonra başlayın işe tekrar bir deneyimleyin..
hem belki o zamana kadar alışmış olursunuz başka bir gözle bakmaya başlarsınız.. ha olmazsa olmuyorsa o zaman istifa edersiniz..
kendinizi mecbur hissetmezseniz daha kolay olacaktır..

Neresi Erzurum un.

Bir kaç kez gitmiştim merak ettim

Haklısın aslında ama işte ne bileyim Burayı bir görsen burdan daha kötü yerde olanlara allah sabır versin insanlar 4 sene mecburi görev yapıyor zor çok zor
Zordur elbette tahmin edebiliyorum. Bebeğin doğduktan sonra karar verirsin.Ben doğumdan önce iki ay sonra azar azar da olsa işime dönerim diyordum.Kızım 9 aylık oldu işe zar zor başladım işe.iş kendi işim olunca onun biraz rahatlığı vardı tabi.Ekonomik anlamda çok zorlamayacaksanız kullanabildiğin tüm izinleri kullan derim.Bu ülkede bugünden yarına bile çok şey değişiyorken dert etme boş yere şimdiden.

Tekman geldi aklıma :)))

İstifa yerine ücretsiz izin düşünebilirsiniz.

Canım hangi ilçedesin ne olarak çalışıyorsun.onagöre fikir yürütelim mesela eve hemşireyse orda bir aile hekimiyle anlasabilirsin gibi

geçici olarak kal

doğum iznini maddi olarak çok zorlamıyorsa ücretsiz de al evinde eşinle ol

sonra düşünürsün

o zamana çok sular geçer köprülerin altından

eşinden uzakta bebek ile zor olur sağlıklı baba çocuk ilişkisi de olmaz

gerekirse eşin yollarda yaşayacak ama sadece hafta sonu yıpratır sizi

geçici olarak kal

doğum iznini maddi olarak çok zorlamıyorsa ücretsiz de al evinde eşinle ol

sonra düşünürsün

o zamana çok sular geçer köprülerin altından

eşinden uzakta bebek ile zor olur sağlıklı baba çocuk ilişkisi de olmaz

gerekirse eşin yollarda yaşayacak ama sadece hafta sonu yıpratır sizi

+1
Tek başına çocuk büyütmek zaten zor olur.

Kızlar çok teşekkürler cevaplar için hınıs ilçesine çıktım tekmana çok yakın bakalım izinlerimi kullanıcam sanırım

Back
X