Yeni İşe Başlama Korkusu..imdattt!!

hemsirehanim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2010
83
1
0
İstanbul
Ya arkadaşlar ben iş arıyodum buldum Allaha şükür..
Ama öle bi stres oldumki.2 günden beri migrenden ölüyorum.
İlk defa çalıştığım için bilemeyeceğim ama içinizde tecrübeliler vardır.
Yeni bir işe başlarken anksiyete yaşıyormusunuz?
Ben bu yıl xxxx tıp fakültesi reanimasyon yoğun bakımda başarılı bir staj dönemi geçirdim.Hatta oranın sorumlu hemşiresi hocama " bu kıza tüm servisi bıraksak tek başına idare eder " deyip övmüştü.Şimdi beyin cerrahi ve onkoloji yoğun bakımda çalışcam.İnanılmaz bir korku ve anksiyete var.Elim ayağım titriyo.yastığa kafamı koyduğumda kafamın içinde nabzımın atışını hissediyorum ve kafam yastığın üzerinde tık tık oynuyo.
Benmi acayibim yoksa hep olan bir durummu birileri bişe sölesin nolur

ben de işe başlayacağım gece uyuyamamıştım yer yarılsa içine girsem de kurtulsam diye sabaha kadar dakikaları saymıştım ama ben genelde paniğimdir zaten..

normal normal gayet normal.. ilk işime girdiğimde öğrenciydim, 9da başlayan işe 7.15te varmıştım uykusuz bir gecenin ardından sempatiksalakcinni bi bakmışsın aylar geçmiş.

2 yıllık çiçeği burnunda hemşireyimboshayallersmile...çok kısa bir süre özelde çalıştım iki yıldır hep zor birimlerde görev aldım kvc yoğun bakım acil acil yoğun bakım falan ama hiç birinde bocalamadım hep sorumluluk üstlendim ki kendimi bu yüzden dAha rahat kendimi geliştirebiliyorum...çalışacağın yer kolay değil ama gerekli olan ilk şey özgüven.niye yapamayacakmışın ki yanlış hatırlaıyosam yüksek lisans yapıyodun biz profesyonel elemanlarız.eğitimimiz bunun üzerine aldık ve en kötü bir ayda servis avcunun içine alırsın...başarırsın arkadaşım allah ın izniyle....

ben de işe başlayacağım inşallah:)
heyecan yapman oldukça doğal ama sen biraz abartmışsın gibi geldi banakaydirigubbakcemile3

ama ilk günleri atlattıktan sonra kendine güvenin geri gelecek ve bunun etkisiyle hiç heyecan falan kalmayacak. içini ferah tut:)

ıs bulduguna senın adına sevındım.
Insallah derdıne derman olur bu ıs.
Soruna gelınce;
Her hangı ozel bır durum var ıse ertesı gun ıle alakalı,
(sınav, yolculuk, bulusma)
o gece uykuya zor dalarım,
gece mutlaka kabus gorurum,
karnıma agrılar gırer,
nefes alıp vermem duzensızlesır,
cok sık lovaboya gıderım,
ve aclık hıssetmeme ragmen yemek yıyemem.
Bunlar anksıyete belırtısı sayılır mı bılmıyorum
Ama senın gıbı olan bır cok kısı var, emın ol.

Daha 2. gün geçer tüm bu sıkıntıların merak etme, hepimiz yaşadık, benim işteki ilk günüm dün gibi aklımda, stresten sürekli kusmuştum bi gece önce... şimdi 20. yılımdayım iş hayatında.. nasıl geçti, noldu anlamadım, tey teyy....

hayirli olsun
bende ilk basladigimda baya bi heycanliydim
tam 3 hafta isyerindekileri bütün gece rüyalarimdada yasadim
sonra alistim ilk basta caylak muamelesi görüyor insan
simdiden bol sanslar kendine güven

bende ilk işe kalp damar yoğun bakımda başlamıştım.o servise en çömez halimle girişimi hiç unutmam.3 yıldan sonra buraya tayin oldum evlenipte.adaptasyon sorunu oluyor bu seferde.fakat hepsi gelip geçici.alışıyorsun ve ilk işini hiç unutmuyorsun.ben çok özlüyorum boshayallersmile

Çalışmaya başladıktan bir süre sonra gecer. Bir çok insan yaşıyor o bahsettiğin belirtileri.olumunekankayizsmile

Hayırlı uğurlu olsun.vereliniortak
İlk heyecan olması doğaldır.
Sonra hatırladıkça güzel bir anı olarak kalır.

öncelikle hayırlı olsun işin canım
ama merak etme herkeste vardır bu his kimi fazla yaşar kimi biraz daha az ama vardır muhakkak bu duygu
1 haftaya atlatırsın bu sıkıntıyı:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…