Yeni ise baslamak ve kararsizlik

cancan55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2021
137
36
48
40
Merhaba
Yeni bir ise basliycam kismetse pazartesi gunu ama icim skiliyor.
Sebebi de su: yeni isimdeki sefim benden 10 yas kucuk olacakmis mudurum ise benden daha buyukmus
Acikcasi pandemi yuzunden 1 yila yakindir issizim ama bu durum canmi cok skti. Neyle karsilasicam yasca kucuk biri bana emir gerirse dayanabilir miyim bilmiyorum?
Issizligim Cok uzun surmese ve pandemi olmasa girmezdim ama artik cok ihtiyacim var ise.
Sizce cok mu onyargiliyim? Ya bir de zirt pirt emir verirse ne yaparim diye icim icimi yiyor? Aslinda pandemi diye dusunmeyip daha fazla mi bekleseydim yani isi kabul etmese miydim
Fikirlere ihtiyacim var

Pandemide iş bulmuş olmanıza bence sevinin. Ayrıca profesyonel düşünün. Yaş olarak değil hiyerarşik olarak bakın. Sizden küçük olması sizi rahatsız etmemeli. Yaşlar kaç bu arada

Millet işsizlikten kırılıyor siz şefim benden küçük bana emir verirse diye dert ediyorsunuz ayrica küçük olsun belki olgun bir kisiligi vardır derdim de Sevgilimi es mi seçiyorsunuz sanki çalışıp eve geleceksiniz zaten

Bu isi o kadar zor buldum ki
Belki de haklisiniz onyargili yaklasiyorum sanirim. Ama çalışıp geleceksin derken butun gun orda gececek. Haliyle moralim bozulur mu 10 yas kucuk birinden emir alnaj zir gelir mi kafaya takiyorum acikcasu.bundan dogal ne olabilir ki

Pandemide iş bulmuş olmanıza bence sevinin. Ayrıca profesyonel düşünün. Yaş olarak değil hiyerarşik olarak bakın. Sizden küçük olması sizi rahatsız etmemeli. Yaşlar kaç bu arada

Ben 36 yasindayim
Sefim 26 yasinda olacak. 6 yildir firmadaymis

İş bulmuş olmanıza sevinmelisniz. Ben 20 yaşındayken kimya okudum laborantım bu arada hata olduğunda mal yanlış çıktığında üretimi durduracak yetkim vardı. 40 - 50 yaşındaki insanlara gidip mal bozuk durdurun üretime geri gitsin deme yetkim vardı. Ben üniversite onlar ise ilkokul okumuşlardı. Bunu küçümsemek yada egolarımı tatmin etmek için söylemiyorum ama mevki olarak fark oluyor. Zira şuan eşimde öyle kendinden yaşça çok büyük insanlara emir vermek durumunda. Buna profesyonel yaklaşmalısınız. İhtiyacınız varsa çalışacaksınız. Ben de şuan işsizim.

İş bulmuş olmanıza sevinmelisniz. Ben 20 yaşındayken kimya okudum laborantım bu arada hata olduğunda mal yanlış çıktığında üretimi durduracak yetkim vardı. 40 - 50 yaşındaki insanlara gidip mal bozuk durdurun üretime geri gitsin deme yetkim vardı. Ben üniversite onlar ise ilkokul okumuşlardı. Bunu küçümsemek yada egolarımı tatmin etmek için söylemiyorum ama mevki olarak fark oluyor. Zira şuan eşimde öyle kendinden yaşça çok büyük insanlara emir vermek durumunda. Buna profesyonel yaklaşmalısınız. İhtiyacınız varsa çalışacaksınız. Ben de şuan işsizim.

Gercekten icimi rahat lattiniz
Ise en cok ruhen ihtiyacım var. Evde dura dura bunaldim, butun gun evdeyim
Hem sefim olan kisi 6 yil orda calismis ve 6 yilin sinunda terfi almis
Tutup beni sef yapacak halleri yok emek vermis yillarca firmaya

senden once girmis sef konumuna yukselmisse ne var bunda? emir verse ne olacak bana cay koy gel mi diyecek? isle ilgili olacak. benim sefimde benden 4-5 yas kucuk kadindi.. iyi anlastik. o da bana saygiliydi.

Dogru soyluyosunuz. Biraz da fikir almak icin konu actim ben mi bu durumu abartiyorum diye
Sefim olan kisi de 6 yildir burdaymis yeni terfi etmis yani haketmis

Gercekten icimi rahat lattiniz
Ise en cok ruhen ihtiyacım var. Evde dura dura bunaldim, butun gun evdeyim
Hem sefim olan kisi 6 yil orda calismis ve 6 yilin sinunda terfi almis
Tutup beni sef yapacak halleri yok emek vermis yillarca firmaya
Bende yıllardır iş arıyorum. Fakat vardiyalı olmasından girmiyorum vardiya çocuğum olduğu için problem. Vardıyasiz bi iş bulamadım. Bulsam armudun sapına üzümün çöpüne bakmam. Ayrıca emek ve mevki de önemli. Dilerim işiniz iyi ve hayırlı olur.

Bende yıllardır iş arıyorum. Fakat vardiyalı olmasından girmiyorum vardiya çocuğum olduğu için problem. Vardıyasiz bi iş bulamadım. Bulsam armudun sapına üzümün çöpüne bakmam. Ayrıca emek ve mevki de önemli. Dilerim işiniz iyi ve hayırlı olur.

Cok teşekkür ederim. Siz de insAllah en kisa surede istediginiz gibi bir is bulursunuz

Cok teşekkür ederim. Siz de insAllah en kisa surede istediginiz gibi bir is bulursunuz
Rica ederim. Amin inşallah pandemiyi bekliyorum inşallah biterse o zaman iş arayacağım çocuğumu şuan bırakacak bir yerm yok. Kısmet. Hakkınızda hayırlısı olsun 🤗

yeterince uzun işsiz kalmamışsınız yada çalışmaya ihtiyacınız yok :)
Tuhaf olmuş, kendimden küçük birinden nasıl direktif alacağım demek.
iş bu, kişisel bakmayacaksınız. Sizin yaşınızla yada kim olduğunuzla alakası yok iş tanımınızın.

Bunun yaşla ne ilgisi var, insanların yaşına değil görevine odaklanın. Size x hanım ablam sayılır aman ona iş söylemeyeyim ayıp olur demeyecek sonuçta.
Eşimin işyerinde kaç senedir çalışan adamların başına bi yeni mezun astsubay veriyolar, o da emir üstüne emir veriyor. çalışanların sesi çıkmıyor. Asıl emir komuta bu yani.

Herhalde işiniz olan bir şeyi size atıyorum "şu raporu hazırlayalım" şeklinde söylendiğinde gocunmazsınız

Ben zaten Turkiye'de CVlere yas yazilmasini hicbir zaman anlamiyorum. Yurtdisindayim, ekip lideriyim. Biz ozellikle is basvuru sistemimizde CVlerde fotograf ve yas varsa kaldirmalarini rica eden not yaziyoruz. Her ilanimizda da yas, irk, cinsiyet, din, veteran durumu, cografik lokasyon, engel durumu goz etmeksizin secim yaptigimizi belirtiyoruz. Bunlarin hicbirinin onemi yok ve ise alimda ayrimciliga ugramamak acisindan bilmemek en iyisi. Ben eger CV'ye linkedin profil linkini koymadiysa bakmiyorum bile isimden cikaramadiysam gorusecegim kisinin cinsiyetini bile onceden bilmiyorum cogu zaman. Cunku tek onemli olan mesleki yeterlilik, isyerine girdiginiz anda egolarinizi bir kenara koyup profesyonel kimliginizi giymek zorundasiniz hepimiz gibi.

Niye bu kadar önyargılisiniz? Daha önce böyle bir şey mi yaşadınız? Daha kimseyi tanimiyorsunuz ortamı bilmiyorsunuz. Zaten bu psikoloji ile giderseniz mutlu olamazsınız, siz üzülürsünüz. Iş bulduğunuza sevinmelisiniz.

Ben 36 yasindayim
Sefim 26 yasinda olacak. 6 yildir firmadaymis

Bunları işe başlamadan kim neden söyledi

Şefim benden 3 yaş büyüktü bir başka birimin şefi benimle yaşıtmış vs ama bunu birlikte çalışırken öğrendim

İşe benden sonra başlayan benden küçük yahut büyük olan kimseye de şu birimin şefi de şu yaşta dendiğini duymadım

Bu konuda kompleksi size bunu iletenler yaratmış

Akıl yaşta değil baştadır der giderim

Bunları işe başlamadan kim neden söyledi

Şefim benden 3 yaş büyüktü bir başka birimin şefi benimle yaşıtmış vs ama bunu birlikte çalışırken öğrendim

İşe benden sonra başlayan benden küçük yahut büyük olan kimseye de şu birimin şefi de şu yaşta dendiğini duymadım

Bu konuda kompleksi size bunu iletenler yaratmış

Akıl yaşta değil baştadır der giderim
Is gorusmesine birim muduru katildi o soyledi

yeterince uzun işsiz kalmamışsınız yada çalışmaya ihtiyacınız yok :)
Tuhaf olmuş, kendimden küçük birinden nasıl direktif alacağım demek.
iş bu, kişisel bakmayacaksınız. Sizin yaşınızla yada kim olduğunuzla alakası yok iş tanımınızın.

Evet maddi olarak cok ihtiyacim yok
Ruhen ihtiyacim var evde durmak ruhen kotu etkiledi

Back
X