• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni işe girdim ve hamileyim

Emoss0104

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2011
350
33
318
Ben bundan 10 ay once işe girdim işe girerken evlenmeyi düşünüyormusun dediler hayır dedim (evet dersem işe almazlar diye) ve 4ay sonra evlendim utanarak evleneceğimi söyledim.olumlu karşıladılar düğünüme geldiler . Ama evlendikten 2 ay kadar sonra hamile olduğumu ogrendim şuan 16 haftalık hamileyim . Patronlarım bilmiyor . Tepkilerinden korkuyorum işten çıkarırlar diye benim niyetim çalışabildiğim yere kadar çalışıp bebeğimin ihtiyaçlarını biraz olsun karşılayabilmek... Böyle suçluda hissediyorum kendimi ama napabilirim . Yakında karnım iyice belli olucak neden soylemedin bize diye sitem edicekler .napmam lazım arkadaşlar :50:

sonuçta evlenmek nasip kısmet işi çocuk için de bişey diyeceklerini düşünmüyorum. mesleğinizi sorabiirmiyim sekreter olarak düşündüm ama ....

Bence söylemelisin böyle bir sebepten dolayı seni işten çıkartamazlar kanunlar var, hamilelik durumu işten çıkarma sebebi olamaz, bence patronlarına hamile olduğunu ve bir sorun olmaması durumda çalışmaya devam etmek istediğini açıkla ... Daha sonra onlar fark ettiğinde yada öğrendiklerinde ister istemez zor durumda kalabilirsin ...

herhangi bir sağlık probleminiz olmazsa çalışabileceğinizi söyleyin .Bebeğinizi ne zamana kadar saklayabilrsinizki hem . Sonradan öğrenseler neden söylemedin diye tepki gösterebilrler hemen işten çıkaracakarını sanmıyorum .
Dğum olunca izin yeterli olucakmı size yoksa kesin olarak bırakıcakmısınız işinizi.Bunları dile getirin .Onlarda ona göre eleman ararlar belki . Dürüst olmak en güzeli :71:

özel bi şirkette sekreterlik yapıyorum . Aynen öyle oldu dizi misali . Dürüst olmak en güzeli ama patronlarım biraz sert mizaçlı :50:

Git ve söyle. Dürüst olmak her zaman kazandırır. Şöyle düşün; karnın büyüyünce "bize neden söylemedin" diyecekler, sen de "işten cıkarırsınız die" diyemeyeceksin. ben olsam söyleyemem yani.

Dürüst ol yaa. Biliyorum bu zaman da işsizlik cok zor birsey ama birinlerinden özellikle de patronlarımdan birseyelr saklayacagıma issiz olurum daha iyi. Hem niye en kötüsünü düşünüyosun kii. Belki onlar da sevinecekler. Kanun var nizam var. Haklarından yararlanacaksın tabi ki. Eğer işe girerken bir sözleşme falan imzalamadıysan. Bazı firmalar evlilik ve hamilelik icin serh düsüyorlar sözleşmeye o yüzden soruyorum.

Dediğim gibi dik dur ve bu mutlu haberi herkesle paylas :D

Çıkarmazlar diyorsan söyle bencede hamile iken çalış devlet süt parası falan veriyo 4 maaş tabi kesintisi oluyo muhakkak,eminim süt parası işine çok yarayacak bebek rızkı ile gelirmiş niyese içime bu habere sevineceklermiş gibi doğdu :16: evliliğe niyetin var iken yok demişsin bir hata yapmışsın 2 ci ye yapma derim :34:

Çıkarmazlar diyorsan söyle bencede hamile iken çalış devlet süt parası falan veriyo 4 maaş tabi kesintisi oluyo muhakkak,eminim süt parası işine çok yarayacak bebek rızkı ile gelirmiş niyese içime bu habere sevineceklermiş gibi doğdu :16: evliliğe niyetin var iken yok demişsin bir hata yapmışsın 2 ci ye yapma derim :34:

teşekkür ederim inşallah canım ... nasıl söylemeliyim patronum erkek :25:

Bu gerginliğinizden bebeğiniz de zarar görüyordur. Zor bir durum evet ama bir can taşıyorsunuz içinizde. Onu düşünün. Ne yapabilirler ki söylediğinizde. En kötüsü biraz kızıp işten çıkartırlar. Karnınızdakinden daha mı önemli. Ayrıca hamile bir kadını üzeceklerini de düşünmüyorum

allah hayırlısı ile kucağınıza almayı ansip etsin öncelikle...

ben hamile kalmak için uğraşıyorum,senin yerinde olsam bağırırdım ben hamileyim diye

bunun mutluluğunu yaşardım :49:

dürüst ol,söyle patronuna...

Nereye kadar saklayabilirsiniz ki, zaten ortada saklanacak bir durumda yok.
Sırf bu yüzden işten çıkaracaklarsa da çıkarsınlar.
Sağlıcakla alırsınız kucağınıza inş.:nazar:

Back
X