• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni işte nasıl samimiyet kuruyorsunuz?

Aykilil

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
582
419
33
35
Benim icin gercekten dert olan bir konu bu. Cabuk kaynasan bir yapim yok maalesef.
Bu konuda ne yapmaliyim. Gulup eglendegim sohbet edebilecegim arladaslarim olsun istiyorum. Birkac hafta oldu ise baslayali ama merhaba merhaba halen. Calistigim birimde benden baska iki tane kadin var. Birisi burdan bir muhendisle evli zaten.
Secenegim cok degil farkindayim. Oda arkadasim erkek. Herkesle selamlasiyoruz ama ben sohbet edebilecegim bir hemcinsim olsun istiyorum.
Mesela kimse yemege cagirmadi beni. Ben de ogle aralari eve gidiyorum yalniz yemekhaneye gitmemek icin.
Sizler nasil kaynasiyorsunuz. Insallah burdan tayin olursam kendi sehrimde yeni bir calisma ortamim olacak.
Bana biraz tüyo verir misiniz.
Is yerinde yalniz olmaktan cok sıkıldım.

Evrak alışverişi yaparken filan sohbet edin .
Mesela öğle arasında deyin ki ayakkabını nerden aldın çok merak ettim . o anlatırken birlikte yemekhaneye inersiniz .
O arada seni davet eder sanırım , etmezse de ya tek yersin yada sen nereye oturuyorsun diye sorarsın sende gel derse gidersin .
Arkadaş olmak için cinsiyet ayrımı yapmayın odanızdaki beyle de arkadaşlık edin . O size yeni kapılar açar .

Evrak alışverişi yaparken filan sohbet edin .
Mesela öğle arasında deyin ki ayakkabını nerden aldın çok merak ettim . o anlatırken birlikte yemekhaneye inersiniz .
O arada seni davet eder sanırım , etmezse de ya tek yersin yada sen nereye oturuyorsun diye sorarsın sende gel derse gidersin .
Arkadaş olmak için cinsiyet ayrımı yapmayın odanızdaki beyle de arkadaşlık edinin . O size yeni kapılar açar .
Cinsiyet ayrimi yaptigimdan degil aslinda. Ben muhendisim ve cevremde hep ama hep erkekler oldu. Resmen bir hemcinsimle arkadaslik kurmaya hasret kaldim. En cok oda arkadasimla sohbet ediyoruz zaten simdilik. Ama o bile yemege cagirmadi beni.

yemekhaneye inin bence. orda oturun hatunların yanına. biz wc de mescitte tanıştık hep birbirimizle :D kendi birimimizi geçiyorum, başka kurumlardan kişilerle arkadaşlığımız oluştu hep. ;)

onlar da biraz degisikmis. siz mi cok ice kapalı duruyorsunuz? her yerde yeni gelen insanlari eskiler tanimaya calisir, aralarina almak icin ugrasir. yapmalı yani. belki cok ciddi/ilgisiz gorduler sizi?

eve gitmeyin oglen. goz onunde olun. yabani bir profil cizebilirsiniz o sekilde. topluluga karisinca kendi kendine hallolur. yalniz da yeseniz yemekhaneye gidin. oyle oyle oluyor :)
Bana dediler ki yemekhane surda. Tarif ettiler. Biri de demedi ki gel birlikte gidelim. Zaten yeni bir sehir. Yeni ortam. Cok kolay adapte olamiyorum. Uvey evlat gibi hissediyorum kendimi.
Kaynasma zorlugu yasadigim icin biraz onlardan bekliyorum. Belki yanlis ama az biraz yardim etseler iyi olurdu.

onlar da biraz degisikmis. siz mi cok ice kapalı duruyorsunuz? her yerde yeni gelen insanlari eskiler tanimaya calisir, aralarina almak icin ugrasir. yapmalı yani. belki cok ciddi/ilgisiz gorduler sizi?
Bilemiyorum ki. Sohbet etmeye calistim tanisirken. Gulumsuyorum surekli. Dusun ki yuzumde iz olustu. Ister istemez cekiniyorum. Havadan sudan konusup sorular sordum. Esimim mesleginden dolayi hemen tayin aldiracagim gozuyle bakip mi yakinlik kurmuyorlar acaba benimle. Keske olsa tayin ama calistigim arkadaslara gore her an olabilir ama ben umitsizim. Bana ilk sorduklari seylerden birisi tayin isi ne oldu oluyor.

İlk işyerim evimize müthiş yakındı fakat babam öğle yemeğine eve gelmemi yasaklamıştı, "mesai saatinde çalışıyorsunuz, öğle arasında eve gelirsen nasıl insan ilişkisi kuracaksın" diyerek.

Arkadaş istiyorsanız eve gitmeyi bırakın bence.

Ben de gelecek pazartesi yeni bir şehirdeki yeni görevime başlıyorum, ki zaten sık şehir değiştiriyorum, benim için tek kriter amirlerimin benim işimdeki yetkinliğimi görmeleridir. Öğle aralarında eve geleceğim, mesai saatleri dışında hiçbir meslektaşla görüşmeyeceğim. Bunu her yerde uyguluyorum diyebilirim.

Zira iş arkadaşıyla samimi olmak bence hem gereksiz, hem de tehlikeli.

İlla bayan arkadaş istiyorsanız kadınlara özel spor salonu vs gibi yerlere takılın, illa çıkar birileri.

ogle aralarnda eve gdersen nasil kaynasacaksin ki? bu tur aralari degerlendirmezsen calisirken kaynasamazsin

yemekhaneye inin bence. orda oturun hatunların yanına. biz wc de mescitte tanıştık hep birbirimizle :KK70: kendi birimimizi geçiyorum, başka kurumlardan kişilerle arkadaşlığımız oluştu hep. :KK66:
Inip tek basima oturunca yabani demesinler diye hic gitmiyorum. Boylece tam yabani oldum ciktim:kızgın:

Bilemiyorum ki. Sohbet etmeye calistim tanisirken. Gulumsuyorum surekli. Dusun ki yuzumde iz olustu. Ister istemez cekiniyorum. Havadan sudan konusup sorular sordum. Esimim mesleginden dolayi hemen tayin aldiracagim gozuyle bakip mi yakinlik kurmuyorlar acaba benimle. Keske olsa tayin ama calistigim arkadaslara gore her an olabilir ama ben umitsizim. Bana ilk sorduklari seylerden birisi tayin isi ne oldu oluyor.
siz ise baslar baslanaz tayinden bahsettiyseniz normal aslinda. baska konu bulamayip oradan sohbet ediyor olabilirler.
veya baska acidan bakarsak kimse kimseyle samimi degildir belki oyle bir ortamdir:) ya daa çok sık yeni calisan gelmiyordur oraya mesela, alisik degillerdir hizli kaynasmaya. bi sürü sebep olabilir kendinizde hata aramayin.
siz rahat olun ne guzel isiniz var, saatinizi doldurup maasinizi alin, bunlara kafa yormak ekstra yorar. yine de eve falan gitmeyin öğlenleri, guleryuzlu kalin, zamanla kendiliginden hallolacak durumlar.

siz ise baslar baslanaz tayinden bahsettiyseniz normal aslinda. baska konu bulamayip oradan sohbet ediyor olabilirler.
veya baska acidan bakarsak kimse kimseyle samimi degildir belki oyle bir ortamdir:) ya daa çok sık yeni calisan gelmiyordur oraya mesela, alisik degillerdir hizli kaynasmaya. bi sürü sebep olabilir kendinizde hata aramayin.
siz rahat olun ne guzel isiniz var, saatinizi doldurup maasinizi alin, bunlara kafa yormak ekstra yorar. yine de eve falan gitmeyin öğlenleri, guleryuzlu kalin, zamanla kendiliginden hallolacak durumlar.
Aslinda ilk basladigimda evli misin diye sordular. Evet deyince ee esin nerde calisiyor falan filan. Yani soru cevap sonucunda bu tayin muhabbeti acildi. Saklamak yerine soyledim. Esim hakim. Tayin isteyecegim ama bir seneden once olacagini zannetmiyorum diye. Ama kime dediysem sen gidersin hemen dilekceni ver dediler. O da ayri problem zaten. Personel subeyle gorustum. Bor sene sonra verebilirsin dediler. Bir de tayin istemek hic etik degilmis. Hay Allah im ya. Sinir oldum. Esimden evimden uzak olmam etik ama tayin istemem etik degil. Personel sube muduru dedi ki gelmeden once esinden ayrilacagini biliyordun tayin istemek de neyin nesi.

eve gitmeyin oglen. goz onunde olun. yabani bir profil cizebilirsiniz o sekilde. topluluga karisinca kendi kendine hallolur. yalniz da yeseniz yemekhaneye gidin. oyle oyle oluyor :)

Öyle öyle oluyor. Yeni biri gelmiş kimdir necidir kimse bilmiyor tabi. Sizi sağda solda görecekler. Sonra bayanlar lavabosunda, yemekhanede bir şekilde başlar muhabbet. Ha olmuyorsa da zorlamayın dik durun özgüvenli olun.

Benim icin gercekten dert olan bir konu bu. Cabuk kaynasan bir yapim yok maalesef.
Bu konuda ne yapmaliyim. Gulup eglendegim sohbet edebilecegim arladaslarim olsun istiyorum. Birkac hafta oldu ise baslayali ama merhaba merhaba halen. Calistigim birimde benden baska iki tane kadin var. Birisi burdan bir muhendisle evli zaten.
Secenegim cok degil farkindayim. Oda arkadasim erkek. Herkesle selamlasiyoruz ama ben sohbet edebilecegim bir hemcinsim olsun istiyorum.
Mesela kimse yemege cagirmadi beni. Ben de ogle aralari eve gidiyorum yalniz yemekhaneye gitmemek icin.
Sizler nasil kaynasiyorsunuz. Insallah burdan tayin olursam kendi sehrimde yeni bir calisma ortamim olacak.
Bana biraz tüyo verir misiniz.
Is yerinde yalniz olmaktan cok sıkıldım.

birkaç haftada samimiyet kurulmaz zaten. ayrıca yemek zamanları birilerinin seni çağırmasını bekleme. madem yemekhaneye gidiyorsunuz iş arkadaşlarınızın yanına gidip oturabilirsiniz.

Valla ablacm en iyisi resmiyet,sonra isin suyu çıkıyor.Bikaç ay geçsin ister istmez kaynaşacaksınız:)Bugunlerin tadını çıkar.Sonra diceksn ki az kafamı dinliyim.İsyerinde 2-3 kadın bir araya gelince dedikodu nun önü alınmıyor,cok takma derim.