- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 36.006
- 598
- Konu Sahibi Mayflower75
Ah ben neden sizi ergen sandım ki..kafa gitti tabi
Allah daha uzun ömür versin insallah)
Hepimize inşallah

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ah ben neden sizi ergen sandım ki..kafa gitti tabi
Allah daha uzun ömür versin insallah)
Ne güzel. .Bende bilgisayar için belli bir zaman belirlenmeliyim aslında. .okul sonrası çok vakti olmasa bile yinede gidiyor başına pc nin..tatil günlerinde de öyle..birde durmadan yeni oyunlar çıkıyor piyasaya okulda arkadaşından öğrenip başımın etini yiyor evde oynamak istiyor diye..Oğlum oğlunuzla yaşıt.yalnız bizde bilgisayar günü var.sadece cumartesi günü akşama dek oynayabilir.pazar günü de onlarla bir aktivitemiz oluyor.Diğer günler okuldan gelişi 4 ve 6 arası değişiyor kurslardan dolayı. zaten ödev test yemek derken akşam oluyor.
Benim oğlumun yatış saati 10.oynamaya vakti kalmıyor.nadiren tablet veya telefonda 1 2 video falan izleyebiliyor.Bizim tv kültürümüz pek yok.haberler dışında 2 dizi izleyebiliyoruz yarım yamalak onları da zaten izlemez.
Sporla ilgisi pek yok sadece 6 yaşından beri yüzmeye gidiyor.dışarıda çok az oynadı bisiklete binmez maç yapmaz.
Kızlarım küçük henüz 6 ve 3 yaşında. ilerleyen zamanda nasıl olurlar bilemiyorum inşaallah sağlıklı bir şekilde yetiştirebiliriz.
Birazda kişilikle alakalı sanırım.ablam odadan hiç çıkmazdı ama ben ödevlerimi bile annemin yanında yapardım.
HahaHahahaha ne guzel..insanın ruhunun çocuk kalması müthiş birşey. .hep öyle olunHepimize inşallahValla ne yalan söyleyeyim ben de bazen kendimi ergen gibi hissediyorum içimdeki çocuk ölmedi
![]()
HahaHahahaha ne guzel..insanın ruhunun çocuk kalması müthiş birşey. .hep öyle olunHepimize inşallahValla ne yalan söyleyeyim ben de bazen kendimi ergen gibi hissediyorum içimdeki çocuk ölmedi
![]()
![]()
Neden aynı alintiyi üç kez tekrarlamisim bilmiyorum..bir hata oldu sanırım. .kusura bakmayın. .HahaHahahaha ne guzel..insanın ruhunun çocuk kalması müthiş birşey. .hep öyle olun![]()
Teşekkür ederim.çokta güzel çocukluk geçiremiyorlar açıkçası.yağmura çamura çok değemiyorlar devir değişti ve vakti yok.en azından netin zehrinden kurtarmak elimde diye düşünüyorum ama nereye kadar gittiği yere kadar :)Ne güzel. .Bende bilgisayar için belli bir zaman belirlenmeliyim aslında. .okul sonrası çok vakti olmasa bile yinede gidiyor başına pc nin..tatil günlerinde de öyle..birde durmadan yeni oyunlar çıkıyor piyasaya okulda arkadaşından öğrenip başımın etini yiyor evde oynamak istiyor diye..
Siz çok güzel bir düzen kurmuşsunuz..gerçekten tebrik ederim.
Evet bu nette oyun olayı çok tehlikeli zaten..Teşekkür ederim.çokta güzel çocukluk geçiremiyorlar açıkçası.yağmura çamura çok değemiyorlar devir değişti ve vakti yok.en azından netin zehrinden kurtarmak elimde diye düşünüyorum ama nereye kadar gittiği yere kadar :)
Bizimkininde arkadaşlarının çoğu aşırı oynar hatta inanır mısınız youtube da kanalları bile var.ben çok korkuyorum çünkü önüne gelen saçma sapan mesaj ve tehditlerde bulunuyorlar.doğru kullanma oranı çok düşük.
Kilo problemi bizde de vardı zaten kilolu doğmuştu ama geçen yıl çok verdi.ben diyetisyene götürmüştüm 2.sınıfta. sadece 3 kg yağ fazlalığı var dedi şaşırdım bana daha çok gibi geliyordu.çokta dikkat ederim yediklerine.boyu da uzun yaşıtlarına göre şuan dağılımı iyi oldu.kilosu aşırı değilse sanırım ergenlikte büyük oranda kaybediyor kiloyu.
gerçekten 88 li misin pekiBende var beş tane 6.da yolda korktum yazdıklarınızı okuyunca. Bizde tv yok. Bilgisayar da sınırlı. Çocukların en büyük zevki dışarı çıkmak patene bisiklete binmek. Ya da ailece gezmeye gitmek. Şimdilik en büyüğü 8.5 yaşında olduğundan pek sorun yok da büyüyünce ister istemez telefonları falan olacak. Korktum valla simdi![]()
Evet sanırım en doğrusu bu..zaten bu yaşlarda ne söylesen ters tepki veriyorlar. .o yaştayken bende aynı hareketleri yapıyordum. odama kapanıyordum çünkü ailemin ve misafirlerin muhabbetleri bayıyordu. kuşak çatışması yaşanıyor sanıyorum. şahsen fikrim rahat bırakın takılsınlar.
8 çocuk hayali mi??offff 4 bile yorar..Allah gönlünüze göre versin tabi ama çocuk büyütmek çok zor gerçekten büyük bir sabır gerektiriyor..gerçekten 88 li misin pekihep kalabalık cıvıl cıvıl aile hayali ile büyüdüm. 8 çocuk isteyen ergen hayallerim vardı. ancak oku oku 25 de evlendim şimdi de çocuk olmuyor
8 den 4 e indirdim hayalimdeki çocuk sayısını ama o bile yetişmeyecek sanırım
kalabalık ailenizle mutluluklar diliyorum
![]()
Teşekkür ederim. Benim hiç kalabalık aile hayalim yoktu açıkçası. İlk çocuktan sonra ikinci olursa Bakırköy'den toplarsınız beni derken 6. Ya hamileyim. Hayat tuhaf biraz. Ben kendimden çok çocukları düşündüğümden kalabalık olmalarını istedim. İlerde birbirlerine destek olsunlar yardimlassinlar diye. Ben tek çocuğum biraz da onun etkisi var yalniz kalmalarını istemedim. Özellikle kızımın. Şimdi iki kızım var sanırım 3. Yolda. He bu arada evet 88liyim. Biraz erken evlilik yaptık biz. Senin için de hayırlısı olsun inşallah. 5 küçük çocukla pek kalabalık cıvıl cıvıl olmuyor hayat her zaman. Bazen kaçmak istiyorsun kendine zaman ayırmak falan. Benim imkanım var çok şükür çok bunalmıyorum ama herkesin imtihanı farklı işte. Bazen ben de çocuksuz zamanlarımı özlüyorum.gerçekten 88 li misin pekihep kalabalık cıvıl cıvıl aile hayali ile büyüdüm. 8 çocuk isteyen ergen hayallerim vardı. ancak oku oku 25 de evlendim şimdi de çocuk olmuyor
8 den 4 e indirdim hayalimdeki çocuk sayısını ama o bile yetişmeyecek sanırım
kalabalık ailenizle mutluluklar diliyorum
![]()
Türkiye'de de yaşandı bu.Aklıma hep o çocuk geliyor Musa'ydı adı da. oyunda ki karakteri almak için yapmışlardı.Allah korusun...saklayabilmesi çok korkutuyor inşaallah saklattıracak hareketlerimiz yoktur Allah şaşırtmasın.Evet bu nette oyun olayı çok tehlikeli zaten..
Biz İngilterede yaşıyoruz daha geçen ay burada bir manyak 12 yaşında bir çocuğu oyun oynarken kandırıp buluşmayı teklif etmiş. .ve onu öldürmüş..annesi daha bu olay olmadan bireylerden şüphe etmiş ama çocuk saklamayı başarmış..oğluma bu haberi izlettim ve konuşmaya çalıştım bu gibi durumlarda hakkında. .dikkat ediyorum diyor ama yinede korkuyor insan ya..allah korusun hepsini. .
Siz nasıl bir diyet programı uyguladiniz oğlunuza?
Ne güzel kilo verebilmiş. .Bende uğraşıyorum şuan bunun için. .inşallah başarabiliriz. .
Benim oğlum obez derecesinde maalesef ((2 yaşına kadar zayıftı..astımı vardı kullandığımız kortizon içerikli ilaçlar biraz tetikledi kilo almasını. .kızım çok istahsizdi o yıllar tabi oğlumda tersı olunca bende biraz abarttım sanırım dikkatsiz davrandım yeme konusunda ve kilo aldı. .Türkiye'de de yaşandı bu.Aklıma hep o çocuk geliyor Musa'ydı adı da. oyunda ki karakteri almak için yapmışlardı.Allah korusun...saklayabilmesi çok korkutuyor inşaallah saklattıracak hareketlerimiz yoktur Allah şaşırtmasın.
Bize diyetisyen sorun olmaz verilebilir kilo dedi.sadece vücutta tuz tutulumu fazla bol su içsin dedi.zaten çok su içerdi garip geldi.
Biz dışardan yemek pek yemiyoruz.Birde fast food yok diyebilirim hayatımızda.Ben canları isterse diye kendim yapıyorum köftesini ,hamburger ekmeğini, pizzasını.soslu tavuklar yemiyoruz.sosu kendim yaparsam ancak o zaman.gerçi bu benim görüşümle de alakalı sanırım aşırı seçiyorum markaları.sadece helal gıda sertifikalı ürünler almaya çalışıyorum.gazlı içecekleri en son ne zaman içtik hatırlamıyorum bile.maden suyu içiyoruz sadece :)) cips yemeyiz yerine mısır veya kuruyemiş yiyoruz.
Yüzme bize bu konuda çok yardımcı oldu sanırım, severek yaptı.spora jimnastiğe gitmez sıkılır hemen.
Ne kadar fazlası var obezite sınırına yakın mı?benimki şuan 1.66 - 58 kilo ama kilolu değil iri bir çocuk duruyor.sadece kaslanmasını istiyorum şuan.ben diyet listesi almıştım o zaman ama uygulama çok bunalttı beni.
Ama verdiğiniz bazı fikirleri çok işime yarayacak teşekkür ederim xTürkiye'de de yaşandı bu.Aklıma hep o çocuk geliyor Musa'ydı adı da. oyunda ki karakteri almak için yapmışlardı.Allah korusun...saklayabilmesi çok korkutuyor inşaallah saklattıracak hareketlerimiz yoktur Allah şaşırtmasın.
Bize diyetisyen sorun olmaz verilebilir kilo dedi.sadece vücutta tuz tutulumu fazla bol su içsin dedi.zaten çok su içerdi garip geldi.
Biz dışardan yemek pek yemiyoruz.Birde fast food yok diyebilirim hayatımızda.Ben canları isterse diye kendim yapıyorum köftesini ,hamburger ekmeğini, pizzasını.soslu tavuklar yemiyoruz.sosu kendim yaparsam ancak o zaman.gerçi bu benim görüşümle de alakalı sanırım aşırı seçiyorum markaları.sadece helal gıda sertifikalı ürünler almaya çalışıyorum.gazlı içecekleri en son ne zaman içtik hatırlamıyorum bile.maden suyu içiyoruz sadece :)) cips yemeyiz yerine mısır veya kuruyemiş yiyoruz.
Yüzme bize bu konuda çok yardımcı oldu sanırım, severek yaptı.spora jimnastiğe gitmez sıkılır hemen.
Ne kadar fazlası var obezite sınırına yakın mı?benimki şuan 1.66 - 58 kilo ama kilolu değil iri bir çocuk duruyor.sadece kaslanmasını istiyorum şuan.ben diyet listesi almıştım o zaman ama uygulama çok bunalttı beni.
Valla en doğrusunu yapmış olursunuz..inşallah başarısınıniz..zor ama.ister istemez kullanılıyor bu zamanda..Ya 15-16 yaşındaki çocukları geçtim onlarınki çok normal geliyor artk şimdi 2 yaşında çocugun elinde tablet,akıllı telefon yok pepeymiş yok oyunlarmış ağladımı hele bi verme ortalığı yıkıyorlar...
Tüm kuzenlerimin çocukları böyle malesef kimisi 1,5-2 kimisi 4 yaşlarnda gördükçe hep diyorum rabbim bir çocuk nasip ederse elektronik herşeyden uzak tutmaya çalışıcam.... Şu devirde Becerebilirsem tabi...
Valla en doğrusunu yapmış olursunuz..inşallah başarısınıniz..zor ama.ister istemez kullanılıyor bu zamanda..