Yeni komşuya sınır koyma

Benim eşim astsubay ama uzman eşleri var çok samimi arkadaşlarımdan .
bence adam astsubay yada uzman ama bilmem öyle emirlerinde asker nasıl oluyorki ilk yazdıpında adam albay binbaşı sanmıştım . 4000 tl demişsiniz ya onu nereden öğrendiniz konu sahibi ile ilgili yada ben mi yanlış anladım beynim yandı sinirden

Asker kiziyim, senelerce lojmanda oturduk ve babam genelde bulundugu yerdeki en rutbeli kişiydi.. Bi gun bile ne bunun afra tafrasini yapti babam ne de askere ozel bi iş buyurdu.. Annem zaten oyle.. Hatta askere hizmetci muamelesi yapan rutbelilere de haddini bildirirdi babam..
Ben cok kucukken asker beni kucaginda tasimaya calismis, ki yuruyebiliyorum, annem sormus niye kucagina aliyosun, birak yurusun demis, asker zavallim da "eski komutanimizin eşi oyle isterdi" gibi bisey demis :KK57: Annem sinirlenmis, askere rahat olmasini, bunlarin asla görevi olmadigini soylemis.. Anne babami oyle sever sayardi ki o askerler..
Iste makam mevki herkeste ayni sekilde durmuyor, yazik..
Konu sahibi, pasta borek kek de yapsan, esin askerleri yağa bala da batirsa burdan tepki alacagin cok belli..

Son düzenleme:
Adamin yasini ve 4000 tl maasi ben soyledim konularini okudum oradan ogrendim. Bu arada rutbeli oldugunu sanmiyorum.cunku rutbeli olanlarin esleri egitimli oluyor boyle varosluklar yapmazlar.
Ayni eski konuyu okuduk sanirim benim oradan anladigim konu sahibinin abisinin esi 4000 maas aliyormus.

bence adam astsubay yada uzman ama bilmem öyle emirlerinde asker nasıl oluyorki ilk yazdıpında adam albay binbaşı sanmıştım . 4000 tl demişsiniz ya onu nereden öğrendiniz konu sahibi ile ilgili yada ben mi yanlış anladım beynim yandı sinirden
Önceki konularda yazmış sanırsam.Eski konularda vardı.istisna olabiliyor ama öyle yüksek rütbeli birinin eşi de mahalle ağzıyla dalaşmaz sanırsam böyle.Onlar biraz daha cool takılıyor evet havaları oluyor ama böyle de çirkefleşmiyorlar :) Sınıf ayırımı yapmam ben.Benim eşim de astsubay Azcık havasını görsem anında söndürürüm onun da havasını.

Dogrudur cnm diyorumya cok anlamiyorum sadece inanilmaz egosundan buralar hep bizim tavrindan belki yas maas bgilerini yanlis vermistir aslinda yuksek rutbelidir diye dusundum
nedemek istediginizi anladim zaten oda bir var sayim tabi ama soylediklerimden yola cikarsak yanlista verse yuksek rutbeli olmasi ihtimali cok düşük gibi geliyo bana yaniliyorda olabilirim insanoglu cig sut emmis sonucta omuzundan galaksi akan birinin eside cikabilir alt kattakine boyle calim attigina gore ya rutbeli yada hadsiz insallah o alttaki daha rutbelidir de buraya kocama paspas attiriuolar diye konu actirtir :))

Adamin yasini ve 4000 tl maasi ben soyledim konularini okudum oradan ogrendim. Bu arada rutbeli oldugunu sanmiyorum.cunku rutbeli olanlarin esleri egitimli oluyor boyle varosluklar yapmazlar.
O zaman insallah kafasina paspas silkeledigi insanlar daha rutbelidir de o paspastaki pislikleri yedirirler bunlara

Önceki konularda yazmış sanırsam.Eski konularda vardı.istisna olabiliyor ama öyle yüksek rütbeli birinin eşi de mahalle ağzıyla dalaşmaz sanırsam böyle.Onlar biraz daha cool takılıyor evet havaları oluyor ama böyle de çirkefleşmiyorlar :) Sınıf ayırımı yapmam ben.Benim eşim de astsubay Azcık havasını görsem anında söndürürüm onun da havasını.
eğer cidden 4000 se uzman yani açık net eee nasıl askere merdiven sildiriyor ki

Kesinlikle katılıyorum. Yüksek rütbelilerin eşleri kendilerine denk oluyor eğitim anlamında

Konu zaten tepki gören bir konu olduğundan kapatılması en münasibiydi, ayrıca içeriği de silinmiş ki yasaktır.
Demeden geçemeyeceğim, asker geliniyim, kayınvalidem veya kayınpederimin bir kere dahi askerlere askerin görevi olmayan iş yaptırdıklarını görmedim, askerin vazifesi vatan korumaktır, hepsi de bizim evlatlarımızdır. Askerlerimize saygı lütfen.

Hizmet bölükleri vardır, her askerin görevi farklıdır. Kimi yemek yapar, kimi saç keser, kimi kantini işletir, kimi santralde görev yapar. Hizmet bölükleri görevini tam yaparsa sahada olanlar başarılı olur. Bir görev dağılımı vardır.

Bir askerin paspas yapması, ekmek kesmesi, patates doğraması ona hakaret değildir. Bir işleyiş vardır. Askerlik görevini yaparken yapılan her iş kutsaldır. Yemek yaparken patlayan kazan sonucu vefat eden asker şehittir, elinde silah yerine kepçe var şehit değildir diyemeyiz. O asker yemek pişirmez ise eli silah tutan aç kalır. Bir görev dağılımı vardır, yeteneklerine göre askerler vazifelendirilir.

Bölük sınırları içinde (lojmanlar dahil) asker her işi yapar.

Kişisel hiç bir işinizde askeri kullanamazsınız.

Back
X