Konuşma Problemleri Yeni konusmaya baslayan çocuklar

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

papatya1993

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2014
306
68
318
35
Merhaba arkadaşlar 23 aylik kizim var önceden otizim şüphesi başlığı altında bir konu açmıştım kızımda adına bakmamaya işaretle göstermeme konuşmama gibi problemler vardi aşırı tv izliyordu psikiyatriye gittik psikiyatri doktoru bize sorular sordu kızımla oynadı kizim doktora tepki verdi onunla cee oyunu oynadı ve otizim olmadığı ama gelisim geriligi olabileceğini söyledi ve biz tv yi kapattik hep onunla oyunlar oynuyor konuşuyorum ve 2 ay sonra bütün belirtiler kayboldu su anda konusmaya başlıyor ama mesela al kizim.meyve suyu ic diyorum ic diyor merdivenden çıkarken çik diyorum o da cik diyor yani 1 haftadır ne söylersem tekrarlıyor yeni konusmaya baslayan bebekler böyle herşeyi tekrar mi ederler papağan gibi yarim kelimeleri de çok kusa kuşu anneye alle telefona ao evete deet anlamlı kelimeleri de baya var ama bilemedim yardımcı olur musunuz kizim 1 aydır konuşmaya basladi

Bu arada taklit yeteneği süper bu aralar kahkaha bile atsam aynısını yapıyor her şeyi taklit ediyor

Benim kızımda 23 aylık, anlattığınız gibi bizim dediklerimizi tekrar ediyor. Daha bir çok söyleyemediği kelimeler var ama söyleyebildiği kelimeleri kendiliğinden de yerinde kullanıyor. Mesela napıyorsun diyorum oturuyorsa otur diyor, yada su içiyorsa iç diyor gibi. İkili basit cümlelere de başladı yeni yeni.Böyle böyle açılacaklar inşaallah. Bahsettiğiniz sorunları biz hiç yaşamadık şükür,adına tepki verir fazla sosyal bir çocuktur, ama bende yemek yerken çizgi film izlettiriyorum yoksa ağzına gram lokma sokamıyoruz. En başında çok yanlış bir alışkanlık edindirdim bu yüzden çok üzgünüm açıkçası Çocuğuma zararım mı dokunuyor diye yiyorum kendimi. Diğer zamanlarda oyun oynuyoruz parka gidiyoruz çizgi film asla açmıyorum, ben işteyken annem bakıyor o da sadece yemek esnasında açıyor.

Son düzenleme:
Evet maaalsef tv nin zararını günlerce ağlayarak düşünerek geçirdim tam 2 ay rabbime şükür hiç birseyi yokmuş ilgisiz kalmış ve çizgi film bağımlısı olmuş ama bu kizimin suçu değil benim suçum cunki kizim asla çizgi filmi ac demezdi ben açardım izlerdi ben yemek yapayim o baksın düşüncesi ne kadar da yanlışmış çok gev kalmadan anladım hatamı ve ilerde okul hayatında dikkat eksikliği de olacak benim yüzümden biliyorum neyse dedim ya farkettim hatamı benim kizim yemek yemesinde sıkıntı yok her türlü yemeği yer damak lezzeti vardır benim ki de yerinde kelimeleri çok bugün anne bak dedi cümle kurdu yani o kadar çok sevindim ki kapıyı aç der dışarı çıkmak için mesela elimde çerez poşeti görür ac der ne istiyorsun derim gösterir ac der daha sonra ver der yani bilincsiz kelime kullanmiyor genelde nette araştırma yaparken çok şey okudum bayanın biri yazmış kızı suya gak diyormuş mesela ama düzelmiş benim ki su der mesela 1 ay önce ffffu diyordu zamanla yoluna giriyor benim size tavsiyem yemek icin bike olsa asla çizgi film izlemeyin yanında tv falan açmayın 3 yaşına kadar daha sonra belirli saatler de bakabilir ben öyle yapicam tamamen bilincli olduktan sonra yararlı programlar da var

İki yaş konuşma için bir milat oldu bize, son bir kaç hafta içinde baya baya cümle kurmaya başladı şükür. Darısı sizin bebeğinizin başına inşallah. Allah bütün bebeklere sağlık versin.

İki yaş konuşma için bir milat oldu bize, son bir kaç hafta içinde baya baya cümle kurmaya başladı şükür. Darısı sizin bebeğinizin başına inşallah. Allah bütün bebeklere sağlık versin.
Hakliymissiniz 2 yas bizim icinde milat oldu artık kizim herseyi konuşabiliyor anlatabiliyor basit 2 li cümleler kurmaya basladi seker yicem cay icicem ben gidiyom baba gitti gibi cumleler kuruyor artik rabbime sukur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…