- Konu Sahibi venusyildiz
geçmiş olsun bende 13 haftalık hamileyim ve daha önce bir boş gebeliğim oldu korkuyorum Allahım bebek isteyen herkesin sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin senin 20. haftaya gelene kadar bir şekilde çıkmadı mı ortaya ne bileyim test falan yapılmadı mı ikili test kromozomla alakalı değil ama onu yaptırmış mıydım müsait olur anlatmak istersen merak ettim yazar mısın iyi günler..
benm 10. haftamda bebeğin ense kısmında sıvı toplanması olduğu ( KİSTİK HİGROMA ) söylendi.daha sonra karından sıvı alındı kromozom analizi için.CVS diyorlar bu işleme. sonuç TRİZOMİ 18 yani EDWARDS SENDROMU çıktı. bana bebeğin öleceği söylenmişti ama ben aldırmak istemedim.saçma bulunabilir ama benm inanışıma tersti ve yapmadım. sonuç olarak dedikleri gbi bebeğim karnımda öldü. bile bile bekledim.hergün ölmesini bekledim. bi an ölmesin die dua ettim. bi an ölecekse ölsün artık allahım dedim. sonra yine hayrlsını diledim. zor bir süreçti gerçekten. yaklaşık 2,5 ayım böyle geçti ve sonunda normal doğumla aldılar onu benden. ardından da kürtajla rahim temizlendi. yüreğimin acısıyla bedenimin acısı birbirine karıştı. üstünden bufün tam 39 gün geçti.şimdi eşimle bana genetik inceleme yapılsın istiyorum ama ısrarla gerek yok diyorlar. korkuyorum. doktorlar da umursamıyorlar ki. 2-3 kere yaşıycaksın da ondan sonra incelicekler. ama ben yine de ısrar edip genetik incelme yaptrmak istiyorum yeniden hamile kalmadan önce.böyle işte benm hikayem...