yeni mezun evli ve İşsiz gelin

risaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2014
8
4
88
34
Selamlar arkadaslar
Evleneli 4 ay oldu şükürler olsun esim kotu bi insan degil ama zaman zaman yasafigin evreni degistirmek istiyorum.surekli evdeyim .gunduzleri bir asalak gibi yasiyorum .arkadasim bir tane universiteden onlada daha gorusemedik.esimin arkadas cevresiyle gorusuyoruz .onlarin esleriyle ama mecburi ve hoslanmadigim bir ortam.cok sıkıldım.iiş ariyorum diyetisyenim ama is yok.ustune usluk kilo aldim .
icimden hic birsey yapmak gelmiyor.ailem uzakta .:/ neyapacagim bilmiyorum

Selamlar arkadaslar
Evleneli 4 ay oldu şükürler olsun esim kotu bi insan degil ama zaman zaman yasafigin evreni degistirmek istiyorum.surekli evdeyim .gunduzleri bir asalak gibi yasiyorum .arkadasim bir tane universiteden onlada daha gorusemedik.esimin arkadas cevresiyle gorusuyoruz .onlarin esleriyle ama mecburi ve hoslanmadigim bir ortam.cok sıkıldım.iiş ariyorum diyetisyenim ama is yok.ustune usluk kilo aldim .

Ben de bi iki gün sonra ev hanımları kervanına katılıyorum, evde bişeyler yapsam diyorum bu ara biraz merak sardım keçeden bişeyler yapsam vakit geçirsem, hava güzel olursa yürürüm filan dedim. Bi arkadaşım var yakın oturuyoruz ona kahvaltıya giderim o gelir filan... evde bişeyler yapmayı denesen.:KK59:

Evliliğin ilk 1 yılı ;Eşe ,eve,evlilik hayatınıa,2 ailenin birbirine ısınmasıyle,eşlerin birbirlerine alışmasıyla geçer.Tabi bu süreç bir dönem sıkıntı yaratır.Ama siz siz olun çalışma hayatınızı ertelemeyin ve iş aramakdan vazgeçmeyin.
Herşey düzelir ve hayatınız en sizin istekleriniz doğrultusunda şekillenir.Ucunu salarsanız eğer istemediğiniz bir hayatın içinde bulabilirsiniz kendinizi.Buda sizi mutsuz eder,dolayısıyla evliliğinizide mutsuz eder.
Herşey rayına girer merak etmeyin.Asla vazgeçmeyin ...,

Bende evlendiğimde 6 ay çalışmadım, öyle denk geldi. Ama çok mutluydum. Evliliğe, evin sorumluluğuna alıştım, rahatça gezip tozduk. İşe başlayınca zorluk çekmedim düzenim oturduğu için.

İş aramaktan vazgeçme ama şu an evde olduğuna göre iyi tarafından bak. Ücretsiz kurslar oluyor onlara katıl. Yürüyüş yap. Yeni yemekler yapmayı öğren. İşe başlayınca özleyeceksin bu günlerini.

Birazda ailenden uzak olduğun için kötü hissediyorsun. Eşini de çok yalnız bırakmadan git arasıra yanlarına bir hafta kal gel.

Evlenirsem çalışmayı dusunnuyorum..inss gerekde kalmaz...iis hayati yorucu stresli..muhendis olmama ragmen calismak istemiyorum cunku istedigim gibi bir yer bulamiyorum..

Ogrtmenim ve bebek gelene kadar ise ara verdim. Ev hanimi olmaktan dolayi cok mutluyum 2003 yilindan beri calisiyorum. Butun unv hayatim ve evlilik hayatim calisarak gecti. Esim dogumdan 6 ay sonra baslarasin diyor ama ben hiiiiic orali degilim. Dershane ogretmeniyim ve cok iyi bir noktada biraktim isimi. Patronum geri donecegim gunu bekliyor. Bense evde kendi kendime bir seyler yapipi surekli saclarimi yapiyorum :) coooook mutluyumm...

Sen de bosver bence maddi yonden rahatsan calisip napicaksin

Eğer küçük bir yerde yaşıyorsan kendi iş yerini açmayı düşünebilirsin. Öyle yerlerde hem kiralar hem giderler çok ucuz oluyor ve bir çevre sana gelmeye başladı mı gerisi geliyor. Çok tanınıyorsun. vizite ücretlerini mümkün mertebe düşük tutarak sürümden kazanabilirsin ama iyi analiz etmek gerek. Bir oda bir salon bir yer bile yetebilir diye düşünüyorum.

İnternetten iş bulma sitelerine üye ol hemenn.. mmrlr.net te hergün ilan oluyor kamu ile ilgili..Öyp programını da kontrol et sürekli akademisyen alıyorlar.. Ama bence bu arada Ales ve Üds ye çalış boş durma:)) O puanların iyi olursa öyp veya açıktan alım ile akademisyenlik düşünebilirsin.

ne kadar güzel bi mesleğin var, bence mutlaka iş bulursun çok küçük bi şehirde değilsen. Bence hiç dert etme, tadını çıkar yeni evliliğin :KK73:

Selamlar arkadaslar
evinle ilgilen, esine tatli surprizler yap, guzel seyler pisir, kendini susle, yeni evlisin sen :)
bi de skntin icin, sana faydali olacak kurslara yazilabilirsin..

Ogrtmenim ve bebek gelene kadar ise ara verdim. Ev hanimi olmaktan dolayi cok mutluyum 2003 yilindan beri calisiyorum. Butun unv hayatim ve evlilik hayatim calisarak gecti. Esim dogumdan 6 ay sonra baslarasin diyor ama ben hiiiiic orali degilim. Dershane ogretmeniyim ve cok iyi bir noktada biraktim isimi. Patronum geri donecegim gunu bekliyor. Bense evde kendi kendime bir seyler yapipi surekli saclarimi yapiyorum :) coooook mutluyumm...

Sen de bosver bence maddi yonden rahatsan calisip napicaksin
Bebeğiniz hayırlı olsun, sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Ama söylediğiniz çok da içime sinmedi. Maddi olrak eşinizin kazancı iyi olsa da ben şahsım adına kimseden para istemek zorunda kalmak istemiyorum, siz de öğretmenmişsiniz ve başarılısınız da. Bence kendi kazandığın parayı harcamak kadar güzel bir şey yok. sadece söylemek istedim, belki evli olmadığım için anlayamıyorum sizi. Ama bir kadın her zaman ekonomik özgürlüğünü eline almalıdır, anne olmanın yanı sıra.

illaki calismak, bisiler yapmak istiyorsan, is aramaya devam etmelisin. is yok deyip oturmakla olmuyor o is. 10 kapi calarsan birisi elbet acilir.

Back
X