yeni sezeryanlan doğum yapanlar bakarmısınızz

isimmine

Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2013
85
1
16
İstanbul
kızlar bende sezeryanlan doğum yapacağımi a dan z ye anlatırmısınız nasıl doğuma gitiniz nasıl geçti bebeyinizi ilk ne zamn gördünüz çok acı çektinizmi kaç haftalık sezeryanlan aldılar...

Canim ben 25 mart ta Allahin izniyle oglumu kucagima aldim. İnsallah sende rahat bir sekilde bir avazda evladini kucagina alirsin. Ben epiduralli sezeryan oldum normal dogumdan korktugum icin isteyerek oldum gerci sezeryana girmeden once ondanda korkuyordum ama iyiki sezeryan olmusum.sezeryan saatim 10. 00 du ancak benden onceki hasta kararsiz kaldigi icin ilk beni aldilar direk elimden dmar yoluni actilar birtek o acidi daha sonra ameliyathaneye tgittim cok rahatti ortam herkez muhabbet ediyor ve muzik caliyordu anestezi uzmani hem benimle konusuyodu hemde ilac veriyodu sakinlestirici olabilir tam bilmiyorum surekli muhabbet ettigimiz icin hic birsey hissetmedim dha sonra belimden uyusturmak icin epidural oncesi bir igne vurdular o bolge uyusunca epidural ignesinide vurdular ama hic aci hissetmedim iki ignedede. Daha sonra yavas yavas ayaklarim uyustu komple hissizdim. Birsey hissetmeyince sondayi taktilar sonda takildiktan aonra onumu gormiyeyim diye ortulerle kapattilar doktorum geldi anestezi uzmanina bana baslarken haber vermeyin dedim ama dememe kalmadan oglum dogmustu. Dogdugunda hissettigim sadece karnima bastiriyorlardi cikmasi icin ama onu ben sadece sallanirken anladm hicbirsekikde aci yoktu. Aninda dogdugunda bebegimi gorebilme imkanim oldu kucagima alabildim. Daha sonra odaya ciktik annemler bana bir saat surdu demese ben on dakika olarak bilicem o kdar kisa geldiki bana. O aksam zaten ayaklandm gaz problemide yasamadim Allahima bin sukur cok rahat bir dogum gecirdim. Sadece ucuncu gun bir agrim oldu oda adet sancisi gbiydi ancak onuda agri kesiciyle hemen kestiler. Umarim senin icinde rahat bir dogum olur ben iyikide sezeryani secmisim diyenlerdenim. Bu arada dikis izlerim yok derecede doktorumun dedigine gore oda zmanla yok olucak belli bile olmicak dedi

Canım ben de 25 ocakta isteğe bağlı epidural+spinal sezaryanla oğlumu aldım kucağıma
ilk önce damar yolu açtılar elden canım yandı valla:)
sonra hoppala ameliyathaneye
belimden incecik bir iğne yaptılar hissetmedim bile damar yolu daha çok acıdı
sonra ayaklarıma inen bir sıcaklık ve aarkasından beton dökülmüş gibi olan bacaklar
12.20 gibi doktorum geldi konuştuk ettik 12.45 te oğlum doğdu hemen getirdiler bana öptüm,temizlemeye götürdüler
hastaneden sonraki ilk gün ağrım oldu doktorum verdiği ağrı kesiciyi aldım ,yıkanmam gerekiyordu tansiyonum düşüktü sanırım yapamadım kendim eşim yıkadı sağolsun.
3.günü görüdğümde ağrılarım ciddi anlamda azalmıştı
doğumun kolayı yok sezaryanda da 2-3 gün dikiş ağrın olacak ama dayanılamayacak ağrı değil.
Allah yardımcın olsun
ayrıca ne gaz ne de kabızlık yaşadım ,hoşaf içmeni tavsiye ederim bağırsakları yumuşatıyor

Son düzenleme:
Bende sezeryan oldum epidural. 6 nisan sabahi 38 haftalukken gittim..once donda taktilarr. sonra eliyata sldilar. 8 30 da girdim 9 da ciktim uyaniktim sohbet edev ede oldu..ben cok korkak bi insanim aciya dayanamam..ama cok badit gecti ameliyathaneye gorince anestezist ignemi yapti anlamadum bile..hemen yat dedi cunku aninda uyusuyosun sonra bebegi aldi dr..hissefiliyor aldigi ama agrili degil...bebegi gordum cok duygulandim heyecanlandim dr a dedim heyecanladim dedim dikis yapilirken dr beni uyuttu uyandigimda cikmistim..en onemlu sahnede uyaniktim. gerisinde sahit olmsma gerek yok diye uyutmus. ilk 15 dk da bebek alindi. dunya da en mutlu oldigum gundu...sonra odaya gectim 3 saat sonra hemsire yardiyla yurudum...sabahi taburcu oldum. yuruyerek ciktim...bol hateket amelyattan sonra puf noktasi.

Canım bmm herşwym normal gidiyo tansiyonum çıktı kızımda brazda kiloluydu normal kontrole gttm suni sancı verdiler bebeğim tersti dediker sezaryen yapalım tmam dedik kağıtlar imzaladım hemen aldılar ameliythaneye toplam bi sat sürdü ıyanmam falan bn uyandığımda odama götürülüyordum canım çok yanıyordu odaya geldim ağrıyordum yatağa yatırdılar ağrı kesici yaptılar rahatladım bebeğim odada beni bekliyordu yanıma yatırdılar ağlıyordu sustu ağrı kesici yaptıkran sonra acılarım gitti rahatladım kanımı boşaltırken de bîraz cnm yandı sonra hep gezdm ayaktaydım bn 4 gun sabahı çıktım tansiyonmdan dolayı evde hiç yamadım hep ayaktaydım ağrım sancın hiç olmadı hastanefe kızımı bol boll yarım saatte bir emzirdim ve sütüm hemen geldiii ayy uzun oldu braz

ayy allahım banada nasip eder inşalah o güzel günleri çok teşekürler hepinize kızlar ben 33haftalık hamileyim sezeryan olacak kızım olacak ama zamn geçmiyor ağrılarsa hep var çoğalmakta yinede şükürler olsun ya sabır deyip beklicezz.

Back
X