Yeni tasinilan evde küf

Oglusumubekliyorum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
1.877
993
73
Merhaba
Çocuğumuz olacak diye yeni eve tasindik kiralarken kesinlikle rutubet yok dendi bizde tecrubesiz üst katlarda zaten olmaz diye her lekede çıkan kiracı yi suclamalarini yedik
Önce duvarda yeni yaptigimiz boya kararmaya başladı havalandir dediler havalandirdim her gün bu havada saatlerce görünen yerde artmadi ama dün genel temizlik yaparken yaka altlari sifonyer arkası simsiyah olmuş aglaya aglaya temizligi bıraktım eşim saolsun kazidi camasir suyu sıkıp tekrar boyadı

Sonuç bebek odami o kadar ozenerek aldim şimdi curuyecek diye çocuğum hasta olacak diye uyuyamiyorum.
Yazın dis yalıtım yapılacak denildi eski bina. Yazı bekleyelim diyoruz o zamana kadar nasıl önleyebilirim 2 ayda 2 kere boya yaptık sinirlerim çok bozuldu eşim asla ev sahibi çağırıp göstermez yada işlem istemez yazın dediler işte dedi onu bekler.
3 yıl olmadı evleneli 4.tasindigimiz ev ev sahiplerini Allah a havale ediyorum

Şifonyer ve diğer duvara yaslanan eşyaları o duvarın önünden alın.Almaya imkanınız yoksa bir karış aralık bırakın terlemez ozaman.

Koku yok yada biz anlayamiyoruz devamli havalandırma yapıyoruz çünkü.
Oğlum benimle kalacak ilk aylar benim odam çok kötü kararmisti kazidik tekrarlamamasi içimn ne yapabilirim?
Dış mantolama dediler yaz için ama guvenmiyorum daha doğrusu sorun eğer yapmazlarsa eşim kontrat bitimini bekler ocak ayında kar kış yine ev böyle acele bulunur yine sorunlu olur. Bide ha bugün ha yarın diye beklemek kötü eşim gidip asla sormaz ne zaman yapılacak diye bende sormam apartmanda onlar var ve biz inerken kadın kapıyı kapatiyor oysa evi tutarken güya çaya yemeğe gelecekti. Gelmemesi tabi daha iyi de kapıyı çarpması bana evin sorununu demeyelim diye olduğunu düşündüruyor.

Petek leri kaç derece de acmaliyim günde kaç kere kaçar dakika havalandirma olmali vs tecrübeler yazabilir mi? Bide kornisin kenarları da kararmisti tekrar boyadık

Asla gecmez yalitimsiz binadan uzak durmalisnz en üst katta oturuyrz ve duvarlar küf boyada silmede gecirmiyor. Bu sebepten bizde ev arıyoruz

Petek leri kaç derece de acmaliyim günde kaç kere kaçar dakika havalandirma olmali vs tecrübeler yazabilir mi? Bide kornisin kenarları da kararmisti tekrar boyadık
Peteklerde ayar varmi benim 1 le bes arasi guzel gunesli havalarda 3 ten asagi dusmez soguk havalarda 4 olur bazen en ideali 3.5 ama burasi ege bolgesi.sabah ogle aksam birde yatmadan uc bes dakika havalandir.

D
Asla gecmez yalitimsiz binadan uzak durmalisnz en üst katta oturuyrz ve duvarlar küf boyada silmede gecirmiyor. Bu sebepten bizde ev arıyoruz
Daha 2 ay oldu taşınan masrafi korkutuyor yoksa eşimi ikna ederim bide hamileyim yardım edecek kimsem yok ailemin kendi hastası var maalesef. Macbur yazı bekleyeceğiz zaten eski binalara devlet 2017 sonuna kadar yalıtım montolama yapılma suresi tanımış netten araştırdım mecbur yaza yaparlar belki

Şimdi o duvar küfleniyorsa odaya o duvarın olduğu yere bir tane daha petek eklettirin.Demek ki oda nemli kalıyor ve ısı çok yüksek olmadığı için küfleniyor.Ekleteceğiniz kalorifer peteği bu soruna çözüm olur.

Ev sıcak olmasi için petek olacaksa ekstra cami açmak evi soğutmaz mi? Şimdi ben doğalgazı sabah kapatıp gece açıyorum 350 geldi çünkü ve ben isten ayrildim hamilelik nedeniyle. Dogalgaz kapalı olmasın mi hiç ?

Bır en alt katda bıde en ust kaltda kuf olasılıgı daha fazladır
Oncekı evımden küf yuzunden cıktık
Okadar bakıma boyaya yalıtıma ragmen bı kere kuf mantarı oldumu ıllakı tekrarlıyor
Kufden dolayı kızım hastalandı 1 bucuk aylıkken tek basıma ev tasımak zorunda kaldım bebekle ev tasımak gercekden cok zor
Bence tasının
Onun pislıgı bakımı daha yoruyor ve mutlaka tekrarlıyor

Bu arada evde mutlaka hergun pencere kapı acılıp havalandırılmalı 10 dk acık kalsın
Dolap kapakları hep acık bırakılmalı
Ev sıcak dısarısı soguk olunca nem dengesızlıgınden sıcak soguk carpısmasından oluyor
Kullanmadıgınız odanın penceresı aralık kalsın hep hava alsın veya mutfak hep aralık kalsın
O dengeyı korumak gerek
Ama ne kadar dıkkat edersenız edın gecmeyecek

Biz geceleri belirli bir sıcaklıkta yakıyoruz,hiç kapatmıyoruz kombiyi.Eğer gece kapatıyorsanız sabaha kadar oda soğuyacak ve gündüz yandığı için sıcaklık farkı olduğu için oda nemlenir ve duvarlar küflenir.Odaya o duvara petek eklettirin kısın da kombinizi aç kapa yapmadan belirli bir sıcaklıkta yakın sorununuz çözülür gibime geliyor.

Merhabalar.
Bu şekilde olan küfleri önlemek için bir solüsyon var.Boya yapar gibi oluşan yerlere sürüyorsunuz iyice kuruyor ve boya kabarması küf olmuyor.

Biz geceleri belirli bir sıcaklıkta yakıyoruz,hiç kapatmıyoruz kombiyi.Eğer gece kapatıyorsanız sabaha kadar oda soğuyacak ve gündüz yandığı için sıcaklık farkı olduğu için oda nemlenir ve duvarlar küflenir.Odaya o duvara petek eklettirin kısın da kombinizi aç kapa yapmadan belirli bir sıcaklıkta yakın sorununuz çözülür gibime geliyor.
O duvarda pek var petek in olduğu duvarın köşesi kuflu

Bu arada evde mutlaka hergun pencere kapı acılıp havalandırılmalı 10 dk acık kalsın
Dolap kapakları hep acık bırakılmalı
Ev sıcak dısarısı soguk olunca nem dengesızlıgınden sıcak soguk carpısmasından oluyor
Kullanmadıgınız odanın penceresı aralık kalsın hep hava alsın veya mutfak hep aralık kalsın
O dengeyı korumak gerek
Ama ne kadar dıkkat edersenız edın gecmeyecek
Yazın yazlık evimiZden (ailemin) yol geçme ihtimali var ev alıp gidebiliriz gelen parayla. Bende geçmez diye düşünüyorum ama inanin değil taşınacak suan doğum için para yok kenarda tasinirken ve devamli evi boyarken bikaç maaş harcandi keşke degseydi hakkımı helal etmiyorum ev sahibine

Back
X