Yeniden başlamak mümkün mü

ozlemsss381

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2019
93
36
8
29
Kızlar lise mezunuyum mezun olur olmaz annemi ani bir sekilde kaybettim. Sonra okul mevzularini biraktim tabi universite sinavina bir kere bile girmedim yani. Gel zaman git zaman derken evlendim 2 yasinda da bir oglum var. 25 yasindayim. Ben universite sinavina girmek istiyorum. Ama o kadar uzun zaman oldu ki ders yuzu gormeyeli bence bildiklerimi bile unuttum. Nasil yeniden baslayabilirim. Hangi kitaplarla. Nasil bir yol izlemeliyim. Ozel ders falan alamam oglum cok kucuk daha. Kendim calisarak basarabilirmiyim hatirlayip cozebilir miyim konulari ?

Kesinlikle yapabilirsin sen yeter ki çabala ☺️ YouTube kanallarından pekala öğrenebilirsin . Annenizin mekanı cennet olsun 🙏🏻 Çalıştıkça herşey kolay olacak ama önce bu akşam çalışmaya başla erteleme LÜTFEN 🙏🏻🥰

Kızlar lise mezunuyum mezun olur olmaz annemi ani bir sekilde kaybettim. Sonra okul mevzularini biraktim tabi universite sinavina bir kere bile girmedim yani. Gel zaman git zaman derken evlendim 2 yasinda da bir oglum var. 25 yasindayim. Ben universite sinavina girmek istiyorum. Ama o kadar uzun zaman oldu ki ders yuzu gormeyeli bence bildiklerimi bile unuttum. Nasil yeniden baslayabilirim. Hangi kitaplarla. Nasil bir yol izlemeliyim. Ozel ders falan alamam oglum cok kucuk daha. Kendim calisarak basarabilirmiyim hatirlayip cozebilir miyim konulari ?
Hangi bölüm okuyacağina karar ver öncelikle. Sozelde mi sayisalda mi daha basarilisin bunu göz önünde bulundurarak. TYT konu anlatımli bir kitap bir de soru bankası al. Çocuğunu uyuturken elinde dünya klasiklerinden veya Türk klasiklerinden bir kitap olsun. Paragraf soruları çözerken çok faydasını görür hız kazanırsınız. Başarılar dilerim.

Ben üniversite sınavına kendi imkanlarımla evde hazırlanmıştım. O zamanın kaynakları o yılın müfredatına göre olduğu için şimdi ki kitaplarla ilgili hiçbir bilgim yok. Ben internetten ders videoları izleyip bol bol soru çözerdim. Ama günde en az 8 saat çalışırdım. Çok da iyi bir puan aldım. İnsan istesin yeter ki🙏🏻 Şimdi de yüksek lisans yapıyorum, hep kendi imkanlarımla çabalayarak.. olmaz yapamam diye bir şey yok. Umarım istediğin bölümü kazanırsın. 😚

Neden üniversite mezun olmak istiyorsunuz?
Açık öğretim mi okuyacaksınız, orgun öğretim mi?
Farklı bir şehre gitme ihtimaliniz olacak mi, bulunduğunuz şehirde mi okumak zorundasiniz?

Tabi ki de. İstemen çok önemli. Yaşın çok değil. Kolay anlarsın. (40'tan sonra zor oluyor demişti bizim siniftaki abla. O sebeple diyorum.) Kitaplardan ya da internet üzerinden çalışabilirsin.
İki yıllık (önlisans) kazanırsan DGS ile devam edebilirsin.

Benim bir komsum vardi, kendisi Annemdende büyüktü. Kadin 50 yasindan sonra aciktan liseyi bitirdi üni sinavina girdi ve kazandi, simdilerde üni mezunu kendisi :) hic bir sey icin gec degildir..

Şunu düşün. Denemekle ne kaybedersin? Hicbirsey kaybetmezsin aksine ozguvenin artar. Mutlaka dene

İnternete ücretsiz videolar var. Artık kitapların soru çözüm videolarını da internetten bulabiliyorsunuz. Soru çözümlü kitaplar edinebilirsiniz. Başarılar.

Tyt-ayt soru kitaplari al yayinevlerini ararstirarak, ozel ders zaten youtube da bol bol var cocugunu yatirdiktan sonra geceler senindir ver kendini oku calis izle, yapamam vs deme ben yaptim sen hayli hayli yaparsin

Cocuk çok küçük diyorsun da, nasil ders çalisacaksin o zaman? Yani kursada gitsen, evde derste çalissan, mecburen ondan uzak durmalisin yoksa verimli bir sekilde ders çalisamazsin.

Hadi o bir sekilde hal oldu, üniversiteyi nasil okuyacaksin?

Oglunu bir oyun grubu, kres yada annenlere felan yollayamazmisin? Bence önce bu konuyu çöz. Ve hangi bölüm, dershane felan düsün. Bu konulara pek hakim degilim fakat umarim basarirsin. Egitim almak için hiç bir zaman geç degildir.

Tabi ki neden yapmayasınız.
Hatta bilinçli olarak başladığınız için başarınız daha iyi bile olabilir kim bilir.

Öncelikle hedefiniz ne, kuvvetli olan yönümüz sayısal mı sözel mi? Örneğin sözelci iseniz hemen bir konu anlatımlı Türkçe tarih coğrafya kitabı alın yada video dersler oluyor internetten paket halinde alınabilen onları iş yaparken çocuk uyuduktan sonra vs.. Dinleyin. Notlar alın. Sonra basitten zora doğru sorular çözün. En önemlisi çıkmış soruların taktiklerini iyi kavrayın.

Size kendi konumla cevap vereyim

Ayrıca YouTube Harika bir yer bütün derslerden çok iyi hocalar ders anlatıp soru çözüyor. Söylemesi ayıp sadece wc de oturup izleseniz günde yarım saat olur. Bu sene olmasa da seneye bir yere yerleşecek kadar puan alırsınız. Ben matematik öğretmeniyim başlangıç için 8. Sınıf seviyesinde videolar ile başlayın sonra üniversite hazırlık videolarına geçin daha rahat hatırlar ve anlarsınız. Başlangıç için Şenol hoca, Ekol hoca sonra da hocalara geldik kanalları gayet iyi. Hocalara geldik kanalında tüm dersleri bulursunuz. Tekrar tekrar izleyin. Başarılar yolunuz açık olsun

Back
X