Yeniden evleniyorum ama ailesi boşandığımı bilmiyor:(

Ben, bir ömür boyu acaba ortaya çıkacak mı korkusuyla yaşayıp
ve de dürüst olmama damgası yeme ihtimaliyle yaşayamazdım.
O yüzden kim ne derse desin, sonucu ne olursa olsun söylerdim.
Detay bilmelerine gerek yok.
Boşanmış olmak suç değil ki..

Siz söylemeseniz nolucak bu aile öğrenmicekmi hiç bir zaman..
Muhakkak öğrenilecek..
Siz söyleyemiyorsanız nişanlınız eş adayınız otursun konuşsun ailesiylee anlatsın durumu benden duyun bilin desin..
Niye söylemek istemiyor üzerine gidin bence aiesinin karşı çıkacağını biliyor bu sebepden söylemiyor..
siz bu şekilde size yapılsın istermisiniz?

Bence söylenmeli..

Son düzenleme:
Canim seni anlayorum aslinda.Y sonradan ögrenirlerse ve onlarin gözünden düsüp mutsuz olursam diye üzülüyorsun.Haklisinda böyle bir korkuyu yasamaktan.sonucta bu önemli bir sey.ama sonucta nisanlin zannersem bütün sorumlulugu üzerine almis.Bu cok önemli.belki seni daha fazla taniyip sevmelerini istiyordur.Ilerde de belki kendo söyler veya söylemez.artik kendini bos yere üzme.Allaha cok dua et.Allah sevdigi kullarinin hatalerini örtermis ki sonucta senin bir hatan yok,Bu herkesin basina gelebilir canim.sen allahi vekil et her isinde canim..Insallah cok mutlu olursun.

İnşallah canım.Güzel dileklerin için çok ama çok teşekkür ederim.Aslında bu formda gerçekten kendimi açtıkça çok rahatlıyorum.Hepiniz çok mutlu olun inşallah..

boşanmış olmak ayıp değil namussuzluk değilki bence ömür boyu bu korkuyla yaşayacağınıza bilsinler ilerde ailesi bilirse mutlak nışanlını doldurup yuvanı yıkmak isityicek iyi düşün derim uamrım mutlu olursunuz

Anlattığın kadarıyla yaşadığın evlilik normal bir evlilik değilmiş ki, ailenden bile saklamışsın.. Neler yaşamış, psikolojini ne kadar bozmuşsun.. Vicdan azabı çekmeni gerektirecek bişey yokki ayrıca da. Eşinin ailesine doğruyu uygun bir dille anlatıp bunun normal bir evlilik olmadığını söylemesi gerek bence.Ailesi seni az çok tanıyorsa bence geçmişine bakıp da itham etmeyeceklerdir seni..

bazı arkadaşlar dürüstlük demiş? insanlar geçmişini herkese söylemek zorunda mı? namusuyla insanlar evleniyor, olmuyor sonra boşanıyor. kim boşanmak için evlenir. söylese söylese evleneceği kişiye söyler. başka hiç kimseyi bağlamaz bu. kadınlar artık bu kadar ezik olmasın. boşanmak kötüdür gibi birşeyin en önde giden savunucuları kendileri oluyorlar. hiç cinsel ilişkiye girmeyen erkek var mı evlenmeden önce? biz onların iğrenç hayat kadınlarıyla, hergün yüzlerce erkekle beraber olan insanlarla beraber olduklarını sorguluyor muyuz? ne kadar iğrenç olduklarını yüzlerini söylüyor muyuz? artık evlenmek boşanmak gibi gayet normal bişeyi de ilk önce kadınlar kabullensin ve dik dursun. allahtan başka kimseye verilecek hesapları yok.

bazı arkadaşlar dürüstlük demiş? insanlar geçmişini herkese söylemek zorunda mı? namusuyla insanlar evleniyor, olmuyor sonra boşanıyor. kim boşanmak için evlenir. söylese söylese evleneceği kişiye söyler. başka hiç kimseyi bağlamaz bu. kadınlar artık bu kadar ezik olmasın. boşanmak kötüdür gibi birşeyin en önde giden savunucuları kendileri oluyorlar. hiç cinsel ilişkiye girmeyen erkek var mı evlenmeden önce? biz onların iğrenç hayat kadınlarıyla, hergün yüzlerce erkekle beraber olan insanlarla beraber olduklarını sorguluyor muyuz? ne kadar iğrenç olduklarını yüzlerini söylüyor muyuz? artık evlenmek boşanmak gibi gayet normal bişeyi de ilk önce kadınlar kabullensin ve dik dursun. allahtan başka kimseye verilecek hesapları yok.

Gerçekten dik durmak gerekiyor çok haklısın canım.Toplum ne kadar ezik durursan o kadar çok eziyor.Nişanlım da bana aynı cevabı veriyor zaten.Seninle evlenecek olan benim onlar değilki bırak bilmesinler.Ailesi iyi fakat biraz dar görüşlü insanlar,bu tarz insanlara göre erkek yapar ama kadın yapamaz.Ve annesi ta en başında oğlum dikkat et kızlar meslek sahibi olduğun için seni kandırırlar,evlenirler diyormuş.ben de aynı meslekteyim ama şimdi bu sözleri sarf eden bir kadın,boşanmış hiç evlenmemiş bir kız oğlumu kandırdı demez mi?oysaki başta niaşnlıma hayır diyen bendim o ısrar etti.Sonralarda ilişkiyi sağlamlaştıran ben oldum belki ama oda beni hiç yalnız bırakmadı.Ve erkekler genelde geçmişinde senin de dediğin gibi herşeyi yaşıyorlar.Bazıları evlendikten sonra bile devam ediyor.Hatta boşanma sebepleri aldatma iken bile bir erkek tekrardan rahatça evlenebiliyor.

Ben, bir ömür boyu acaba ortaya çıkacak mı korkusuyla yaşayıp
ve de dürüst olmama damgası yeme ihtimaliyle yaşayamazdım.
O yüzden kim ne derse desin, sonucu ne olursa olsun söylerdim.
Detay bilmelerine gerek yok.
Boşanmış olmak suç değil ki..

ama en azından ortaya çıkıcaksada kendini iyice sevdirdikten sonra ortaya çıksın. öyle olursa kabullenmeleri daha kolay olur

şimdi ta başından bilirlerse kıza fırsat bile tanımıyıcaklar.. hemen yargılayacaklar.

şimdiden söylemesi taraftarı değilim kesinlikle

Boşanmış olduğunu nişanlısından saklar ise korkacak bir şeyi olur diye düşünüyorum ben. Böyle bir durumda korkacak bir şey yok ortada.

Herşeyi ailelerin bilmesi gerekmiyor,

Benim yakın bir arkadaşımın başına böyle bir şey geldi, arkadaşım ileride asla sorun yaşamak istemiyorum ve bu en ufak bir tartışma konusu olursa bu evliliği bitirirm dedi. Erkek de böyle bir şey yaşanmayacak, kimsenin bilmesi gerekmiyor, bu ikizin sorunu dedi.

Çok güzel bir evlilikleri var, sonradan erkek tarafı da öğrendi durumu, adam bildiğinizi bile belli etmiceksiniz, tek laf, ima duyarsam beni de torununuzu da göremezsiniz dedi.

Bu sizin sorununuz, bence nişanlınız söylerse bilsinler, sonradan öğrenilirse de bu bizim sorunumuz kimseyi ilgilendirmez dersiniz.

Toplumsal olarak bazı durumları her açıdan görebilsek aslında nişanlım ve nişanlım gibileri bunları en yakınlarından saklamayı düşünmeyecekler bile.Kimse önceden ne yaşayacağını bilemiyor.ne şuan boşanan insanlar biz biraz birlikte olalım boşanalım demişlerdir.Nede ben üniversiteye başlarken tehdit yoluyla paramın alınıp,anlatamadığım çoğu şeyleri yaşamaya başlayacağımı düşündüm.Şimdi karakterimi oluşturum ayakları yere basan bir kadınım.Kimse bana artık istemediğim bir şeyi yaptıramaz.Arkadaşının eşini çok takdir ettim.Arkasında durması imrenilecek bir durum.Umarım herkes böyle bir eşle karşılaşır

Bence bilmesinler.Gerek yok bilmelerine.Benim kuzenim 8 ay evli kalmisti ve sonra bosandi. simdi ikinci evliligi fakat gelde ona sor. 6 yasinda cocugu var, hala kizla ugrasiyorlar.Hep huzursuz:44:

Canım bence nişanlını dinle sen, nişanlın ailesini biliyo ki saklıyalım teklifini kendi yapıo bir de takarlarsa sana evlendikten sonra da uğraşır dururlar. Oldu ki evlendiniz öğrendiler nişanlın ben biliyodum derlerse o kadar uğraşamazlar.

Canım bence nişanlını dinle sen, nişanlın ailesini biliyo ki saklıyalım teklifini kendi yapıo bir de takarlarsa sana evlendikten sonra da uğraşır dururlar. Oldu ki evlendiniz öğrendiler nişanlın ben biliyodum derlerse o kadar uğraşamazlar.

Artık ben de öyle düşünüyorum canım.Yine konuştuk bu konuları dün.Ve artık son açışımdı.Yine aynı şeyleri söyledi.Ben herşeyin alt sevgiden olduğuna inanan biri değilim ama onun sevgisi sanırım herşeyi aşmamıza yardım edecek.Yada umarım..

Bence bilmesinler.Gerek yok bilmelerine.Benim kuzenim 8 ay evli kalmisti ve sonra bosandi. simdi ikinci evliligi fakat gelde ona sor. 6 yasinda cocugu var, hala kizla ugrasiyorlar.Hep huzursuz:44:

Çok üzüldüm yağmur.İnsanlar çok gaddar bazı konularda oysa herşey başımıza yada yakınlarının başına gelebilir.İnsanız sonuçta.

Back
X