Yeniden sevebildim derken...

parl35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
49
3
36
İzmir
Merhaba arkadaşlar. :)

Yıllar önce buraya üye olmuştum. Genellikle konuları okur, bazı konuların nasıl da benim hayatıma benzediğini düşünür şaşırırdım. O zamanlar evlilik hazırlığı yapıyordum ve bilgi almak, yardım almak amaçlı bu siteye üye olmuştum. Bir kaç konum vardı bu zamana kadar, bu da başka bir konum olucak.

Ben 2 sene önce uzun bir ilişkiyi evlilikle sonuçlandıracakken, nikaha günler kala nişanlımdan ayrıldım. Uzun ilişkilerin verdiği alışkanlık, bir daha başkasını sevemeyeceğim düşüncesinin beynimin içinde dönüp dolaşması neticesinde uzun süre hayatıma kimseyi alamadım. Almaya çalıştım ama yapamadım, hep hayal kırıklığı hep tatsız sonuçları oldu. Ve ben 1,5 yıl sonra kendi yaşadığım şehirden uzakta biriyle tanıştım. İlişkimiz yeni, bir kaç aylık, toplasanız 1 hafta görüştük. İşi dolayısı ile ve aramızda mesafeler olması sebebiyle yakın zamanlarda görüşemiyoruz. Bugüne kadar hiç kavgamız olmadı tartışacak birşey bile bulamıyoruz o derece.

Beni kıskanır gerektiğince, bende onu. Ne ben onu sıkarım ne de o beni. Fakat ben normalde çok aşırı kıskanç karakterdeydim. Yaşadıklarım sonucunda mı artık ne sebepleyse, uzun ilişkimde yaptığım gibi ne aşırı kıskançlık yapıyorum ne de aşırı dert ediyorum kendime ufak tefek şeyleri. Belki de uzun ilişkimden aldığım derstir bu. :)

Şimdi sorunuma gelecek olursam, ilk tanıştığımız günden sonra normalde o şehirde kalmayacakmış planına göre. Tatilini ailesinin yanında geçirecekmiş, ama benim için bu süreyi uzattı ve bir kaç gün daha benimle kaldı. Biz beraber döndük. O ailesinin yanına tatile gitti, bende kendi evime gittim tatilden dönüp. Bu zamana kadar ben birine karşı bu kadar güzel hisler besleyebileceğimi düşünmemiştim. Herşey çok çok güzeldi gerçekten. Ben 6 yıl beraber olduğum adama güvenilmeyeceğini öğrenmişken, bu kişi bana aslında güvenilecek insanlar da olduğunu gösterdi.

Döndükten 2 hafta sonra ben onun yanına gittim, özledim çünkü. Yine çok güzel geçti o kısacık bir kaç gün. Ailesinin yanında kaldığından dolayı, ben onunla kalamadım. Ama onu göreceğim diye o şehirde bulunan, ailesiyle yaşayan ve ailesini daha önce hiç tanımadığım arkadaşımın evinde kaldım. Şimdi yine uzaktayız. Fakat tatil dolayısı ile bende o da tatildeyiz. Ben yine onun yanında olmak istedim, o da çok istedi. Ama maalesefki seyahat için bilet bulamadık bayram dolayısı ile. Daha sonra dün konuştuk, onun gelme ihtimali üzerine. Onun gelme imkanı vardı çünkü bilet baktığımızda bulabildik. Fakat kalacak yer sorunu var. Aslında ben bu durumu kendi açımdan çözmüştüm ama o bu durumu kabul etmiyor. Onun varlığından bir tek kızkardeşime ve eşine bahsettim. Onlarda oldukça anlayışlılar ve beni gerçekten çok severler. Mutlu olmam için ellerinden geleni yaparlar. Onlarda gelip kalabileceğimizi belirttiler. Bende erkek arkadaşıma bu durumdan bahsettim. Fakat o aramızda resmi birşey olmadığından dolayı benim kızkardeşimin evinde kalmak istemediğini, rahat edemeyeceğini söyledi.

Tamam normal şartlar altında bu durum bana da rahatsız edici gelir. Fakat ben onu görmek için daha önce hiç görüşmediğim bi ailenin evinde kaldım. Madem öyle buna neden ses çıkarmadı. İkincisi, aramızda resmi birşey olmadan beraber kalmamızdan rahatsız oluyorsa, neden kendi evinde birlikte kaldığımızda sorun olmuyor. Benim düşündüğüm hani bizim beraber kalmamıza şahit olacak kızkardeşim ve eşi olması durumundan. Acaba evlilikle ilgili birşeyler düşündüğümü mü sandı, ya da kızkardeşimle eşinin böyle bi durum düşüncesiyle evlerini açtığını mı düşündüğünden istemiyor? Şu an doğru düzgün düşünemiyorum. O bana mesafelerin sorun olacağından söz etmişti ilk başlarda, ben yaşayalım dedim, olmazsa zaten olmaz. Ben aramızdaki mesafe sorununu ortadan kaldırmak için elimden geleni yapıyorken, onun böyle düşünmesine anlam veremedim.

Bunun haricinde başka bir sorunumuz yok. Elimizde görüşmek için kısıtlı zamanlar var ve ben bu durumları hep elimden geldiğince kullanmak istiyorum. Ama bu davranışına gerçekten anlam veremedim.

Erkek arkadaşınız çok yerinde davranıyor bana kalırsa... Sizin samimi olmadığınız kişilerin evinde kalmanız ile sevgilinizin kızkardeşinizin evinde kalması bir değil...

Son düzenleme:
Madem öyle buna neden ses çıkarmadı. İkincisi, aramızda resmi birşey olmadan beraber kalmamızdan rahatsız oluyorsa, neden kendi evinde birlikte kaldığımızda sorun olmuyor.

Bu cümleyi anlayamadım ben...Siz onun evinde mi kaldınız?

Arkadaşın evinde kalmak başka bir şey ailenin evinde kalmak bir şey. Bence erkek arkadaşın haklı, arada bir resmiyet olmadan bu pek doğru değil. Kardeş aile sonuçta, daha sonra tatsız şeyler yaşanabilir. Hem olayı kardeşinin açısından da düşün, eşi bugün anlayışlıdır ama dünya hali yarın bu durumu kullanıp kardeşini üzebilir. Henüz bir şeye karar vermemişken aile içine girmek istememesi doğaldır.

Senin kaldığın yer senin arkadaşının evi sonuçta. Ama onun kalacağı yer senin kardeşinin ve eşinin evi. Bence rahat edemeyeceğini düşünmekte haklı. Ben olsam bende kalamazdım.

Evlilikle ilgili düşüncelerini bilemem. Netice de daha yeni bir ilişki. Bir müddet birbirinizi tanımanız gerektiğini düşünüyordur belki. Eğer kız kardeşinin evinde kalırsa ve ilerde ilişkiniz yürümezse senin hayal kırıklığına uğramanı ve fazla ümitlenmeni istemiyor olabilir. Netice de hayatta her şey bizler için.

Bence dert etme ama çok kafana taktıysan güzel bir dille anlatabilirsin düşüncelerini.

evet onun evinde kalmış
buna müsaade etmesi de ayrı bi tezat aslında
çıkamadım ben işin içinden???

Evet ben onun evinde kaldım. Sizin dediğiniz gibi yerinde davranıyor ise, onun evinde kalmamı da istememesi de gerekmiyor muydu? Sadece benim ailemden birilerinin bu duruma şahit olmasından rahatsız oluyormuş gibi geldi bana.

Sanırım henüz ailenizle samimi olmak istemiyor..
Eğer kızkardeşinizin evinde kalırsa "evliliği düşünüyor" izlenimi vermekten çekiniyordur belki..

İnsanları bu kadar çabuk hayatınızın merkezine koymayın. Ne kadar tanıyorsunuz da onu, gitmiş evinde kaldınız. 6 yıldır birlikte olduğunuz adamı bile 6 yılda tanımamısken şimdi bir kaç aylık adamla aynı evde kaldım diyorsunuz. o çok doğru davranıyor kız kardeşinizin evinde kalmayı kabul etmeyerek ki ilerde sizin için de kardeşiniz içinde sorun olabilir. neden elin adamına(kardeşinizin kocasına) böyle bir koz veriyorsunuz. zamanın ne getireceği belli olmaz. ileriyi düşünerek hareket etseniz ileride üzülmemeniz için iyi olur. biraz sert konuştum ama anlık yaşayan insanların sonradan pişmanlıklar yaşamasına sinir olduğum için. umarım söylediklerimin iyi tarafından alırsınız da karınıza olur. iyi günler...

Evet ben onun evinde kaldım. Sizin dediğiniz gibi yerinde davranıyor ise, onun evinde kalmamı da istememesi de gerekmiyor muydu? Sadece benim ailemden birilerinin bu duruma şahit olmasından rahatsız oluyormuş gibi geldi bana.

Bu durumda aklıma gelecek ilk şey ilişkinize ailenizin dahil olmasını istemiyor olur...

Sanırım henüz ailenizle samimi olmak istemiyor..
Eğer kızkardeşinizin evinde kalırsa "evliliği düşünüyor" izlenimi vermekten çekiniyordur belki..

Aslında bunu düşünmesini gerektirecek bi durumda değil. İlişkimizin en başında konuştuk, ben ona onunla mutlu olduğumu ve sonunun ne olacağını bilmesem bile, ne kadar süreceğini bilmesek bile, sonunda ayrılacak olsak bile denemek istediğimi belirttim. Bir gün başkasını seversen, bir gün başkasını hayatına katmak istersen bana sadece haber ver ve ben çekip giderim dedim, aynı şekilde bende bu şekilde davranacağımı belirttim. O da bunu kabul etti. Yani benim bu ilişkinin sonu evlilik olacak diye bu yola çıkmadığımı biliyor. Yani bende isterim evlenmek tabi ki ama sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali. Çok düşünmeden, birini tanımadan böyle düşünceler içerisine girmek istemiyorum. O da bunun farkında.

İnsanları bu kadar çabuk hayatınızın merkezine koymayın. Ne kadar tanıyorsunuz da onu, gitmiş evinde kaldınız. 6 yıldır birlikte olduğunuz adamı bile 6 yılda tanımamısken şimdi bir kaç aylık adamla aynı evde kaldım diyorsunuz. o çok doğru davranıyor kız kardeşinizin evinde kalmayı kabul etmeyerek ki ilerde sizin için de kardeşiniz içinde sorun olabilir. neden elin adamına(kardeşinizin kocasına) böyle bir koz veriyorsunuz. zamanın ne getireceği belli olmaz. ileriyi düşünerek hareket etseniz ileride üzülmemeniz için iyi olur. biraz sert konuştum ama anlık yaşayan insanların sonradan pişmanlıklar yaşamasına sinir olduğum için. umarım söylediklerimin iyi tarafından alırsınız da karınıza olur. iyi günler...

Hayatımın merkezine koyduğum yok arkadaşım zaten. Kısa bir süredir beraber olduğumu zaten söyledim. Ama uzun yıllar beraber olduğum adamı bile tanıyamadığımı belirttim. Bu durumda o zaman hayatıma hiç kimseyi almamam gerekli. Yaşadığım şeylerden ders almaya çalışan biriyim ben. Ve sevmenin sevilmenin, birine güvenebilmenin ne kadar zor olduğunu yaşayarak öğrendim. Şimdi birini yeniden sevebilmişken, yaşayacağım güzellikleri ertelemek istemiyorum.

Evinde kaldım ve pişman değilim, pişman olacağım şeyleri de elimden geldiğince yapmamaya çalışırım. Benim sorunum zaten bu değil farkındaysanız. Evinde kaldım, şöyle oldu böyle oldu şimdi pişmanım ne yapıcam diye bir konu da açmadım. Ben nerde nasıl davranılacağını bilen biriyim ve yaşımda 30'a yakın. Erkek arkadaşımın evinde kaldım diye tepki vermenizi pek doğru bulmadım. Yine de yorumunuz için teşekkürler.

Aslında bunu düşünmesini gerektirecek bi durumda değil. İlişkimizin en başında konuştuk, ben ona onunla mutlu olduğumu ve sonunun ne olacağını bilmesem bile, ne kadar süreceğini bilmesek bile, sonunda ayrılacak olsak bile denemek istediğimi belirttim. Bir gün başkasını seversen, bir gün başkasını hayatına katmak istersen bana sadece haber ver ve ben çekip giderim dedim, aynı şekilde bende bu şekilde davranacağımı belirttim. O da bunu kabul etti. Yani benim bu ilişkinin sonu evlilik olacak diye bu yola çıkmadığımı biliyor. Yani bende isterim evlenmek tabi ki ama sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali. Çok düşünmeden, birini tanımadan böyle düşünceler içerisine girmek istemiyorum. O da bunun farkında.

Düşüncelerin son derece mantıklı ama aileden olan insanların aklında hep vardır bir evlilik fikri, samimiyet olunca işi evliliğe doğru yönlendirmek isterler, bu iyi niyetli bir davranıştır aslında ama erkek arkadaşın buna hazır olmayabilir. Ailenle diyalog kurması demek, ben bu işte ciddiyim, evleneceğiz demektir bizim toplumumuzda. Böyle bir konu açılsa hayır ben kardeşinle evlenmeyeceğim demek ortamı negatif anlamda gerer. O yüzden çekiniyor olabilir.

keşke bu şekilde konuşmasaydınız. daha baştan adama bir rahatlık vermiş oldunuz. o zaman onda uyanan intiba, "ben zamanımı geçireyim gönlümü hoş edeyim, nasılsa karşımdaki insan istediğim an gitmeye razı" şeklinde olabilir. her ilişki mutlu sona ulaşıyor mu, elbette hayır. ama bunu baştan dile getirmek bence hatalı bir davranış. zaten zaman içinde o ilişkinin ne yöne gideceği şekillenir. biz de adını baştan koymuştuk evlilik diye, ne oldu, bir seneyi göremeden bittik:ssz: her şey kısmet işte..

bu arada, madem ablanızda kalmak istemiyor, ki bence yerinde bir davranış, çünkü daha çok yeniymiş ilişkiniz. o halde bir otelde kalsın.

Herkese teşekkür ederim yorumlarınız için. Konuyu çözdük, gelecek erkek arkadaşım. :)

bencede yerınde davranmıs erkek arkadasın..
onun yerınde ben olsam bende kalmazdım,garip olur..
sende onun aılesıyle yasadıgı evde kalmıssın sanırım..
bu genelde olabılıyor..
ama erkegın sızlerden bırının evınde kalması çok kasıntı bi durum olur..
bunun ılerıyı dusunup dusunmemekle,sızınle cıddı olup olmamamsıyla bı alakası yok.
erkeksı bı bakıs acısı..yakıştıramaz kendıne

konu çözulmus bıle,yalan oldu benım erkeksı bakış açım..

Back
X