Yeniden, yine mücadele etmenin yorgunluğu ve mücadeleye devam zorunluluğu ...

Roselling

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2016
273
501
23
Merhabalar kardeşler.

Başlığı biraz açacak olursam,
Tekrar sınavı kazanmaya çalışmaya, tekrar kilo vermeye, tekrardan lisansustune calismaya... dermanimin kalmadigini hissediyorum...
Her gece yarinin planini yapip ertesi gun istedigim sekilde muvaffakyet saglayamamak beni yipratti.
1 aylik evliyim. Ev isleriyle hasir nesir olmamin artmasi ve ev islerinin nankor olmasindan mi yoksa mukemmelliyetcilikten mi kaynaklaniyor bu hissiyat bilmiyorum...

Iyi bi üniversiteden gecen sene mezun oldum. 1 sene erken bitirecek kadar caliskandim. Ogrencilik hayatim başarılarla gecti. Lise ve universite donemimde 2 3 kez spor disipliniyle 20 30 kilo verme muvaffakiyetlerim oldu. .
Yapabildiğimi biliyorum evet ama kendimi yorgun hissediyorum. Ogrenilmis caresizlik gibi sanki . Başar sonra tekrar başar sonra hooop tekrar...

Bazi insanlarin hayatlarina bazi nimetlerin bizimkinden daha kolay geldigini goruyorum. (Torpil, aile makami ve zenginliği, hatta metabolizmanin hizli çalışması-genetik şans vs)

Hakkin olani elde etmek oldu hep hayat prensibim. Çan sistemi var diye 1 kez kopya cekmedim meslegime kara leke olmasin helal elde edeyim diye. Ama sistem icler acısı ...

Oyle iste hanımlar. Nasıl aşılır bu ruh hali sizce? Teşekkürler simdiden..

Kilo verdikten sonra nasıl tekrar kilo aldınız? Ona dikkat edin belli bir beslenme alışkanlığı kazanın.

Henüz evliliğe, yaşantınızın değişmesine alışamamışsınızdır, geçici bir durum olduğunu düşünüyorum. Zamanla oturacak ve yetersizlik duygusu geçecek.

Lisansüstü için de kendi mezun olduğunuz üniversiteye ve bölüme başvurursanız kabul edilme olasılığınız çok yüksek olur. Şu anda içinde bulunduğunuz ruh halinden dolayı zormuş gibi geliyordur. Aklınızda farklı bir bölüm varsa da öncelikle özel öğrenci olarak ders alabilirsiniz, bu da hem bir yerden başlamanızı sağlar, hem de bir sonraki başvuru döneminde kabul edilme olasılığınızı artırır.

Kilo için de özelde diyetisyene gitmenizi öneririm. İyi motivasyon oluyor. Zamanım olsa tekrar gideceğim. :)

Kilo verdikten sonra nasıl tekrar kilo aldınız? Ona dikkat edin belli bir beslenme alışkanlığı kazanın.

ben neden kilo aldiginiza takildim , saglik sorununuz mu var?

Bir rahatsizlik geçirdim. Ilac tedavisinden sonra aldim. Ilac tedavisi bitti iyilestim. Daha sonra doğum kontrol hapi 5 6 kilo daha aldirdi. Hareketsizim bi suredir bir de, univ boyunca zayiftim.
Ailede var biraz da. Herkes iri herkes kilolu. Hayat boyu dikkat etmek gerekiyor.

Henüz evliliğe, yaşantınızın değişmesine alışamamışsınızdır, geçici bir durum olduğunu düşünüyorum. Zamanla oturacak ve yetersizlik duygusu geçecek.

Lisansüstü için de kendi mezun olduğunuz üniversiteye ve bölüme başvurursanız kabul edilme olasılığınız çok yüksek olur. Şu anda içinde bulunduğunuz ruh halinden dolayı zormuş gibi geliyordur. Aklınızda farklı bir bölüm varsa da öncelikle özel öğrenci olarak ders alabilirsiniz, bu da hem bir yerden başlamanızı sağlar, hem de bir sonraki başvuru döneminde kabul edilme olasılığınızı artırır.

Kilo için de özelde diyetisyene gitmenizi öneririm. İyi motivasyon oluyor. Zamanım olsa tekrar gideceğim. :)

Evet uzak bir sehre geldim bir de. Gerci cok seviyorum memnunum su an ama. Hızlı bir surec oldu benim icin haklisiniz.
Onerileriniz icin cok tesekkur ederim degerlendirecegim, dua beklerim ;)

Bir rahatsizlik geçirdim. Ilac tedavisinden sonra aldim. Ilac tedavisi bitti iyilestim. Daha sonra doğum kontrol hapi 5 6 kilo daha aldirdi. Hareketsizim bi suredir bir de, univ boyunca zayiftim.
Ailede var biraz da. Herkes iri herkes kilolu. Hayat boyu dikkat etmek gerekiyor.
Yakınlarda spor salonu varsa yazılın bence hem havanız değişir iyi gelir.

Yakınlarda spor salonu varsa yazılın bence hem havanız değişir iyi gelir.

Aynen eve eliptik bisiklet alacagiz 2 hafta sonra bir de. Pilates seti de almayi dusunuyorum. Haftada 3 gun spora gitsem, geri kalan gunlerde de evde devam ederim insaAllah. InsaAllah bu planlar gerceklesir tesekkurler :)

Ama bu şekilde baş edememen çok dogal, superman degilsin sonucta. Sen istiyorsunki ayni anda hem okyanusun dibine dalayim hemde bulutlarin ustunde ucayim. ama ikisi bir arada olmuyor maalesef.
Bak yeni evlisin, once buna bir alis, esinle herseyin tadini cikar. Eger baska seyler yuzunden aile huzurunu bozarsan cok pisman olursun. Sonrasinda sirayla sporunu yuksek lisansini vs yaparsin. Yani hersey sirayla.
Henuz 1 aylik evli insanin dunya yansa umrunda olmamasi lazimken sen nelerin derdindesin...

Evet uzak bir sehre geldim bir de. Gerci cok seviyorum memnunum su an ama. Hızlı bir surec oldu benim icin haklisiniz.
Onerileriniz icin cok tesekkur ederim degerlendirecegim, dua beklerim :KK66:

İnşallah hayırlısıyla istediğiniz gibi olur, bu süreci atlatırsınız. :)

Back
X