Yenidoğan dönemi

Kdrdkga

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
229
Puanlar
33
Mrb benim bi sorum olacaktı doğum yapali 21 gün oldu ve bebeğim sürekli gaz problemi yaşıyor ağlıyor ağlamaktan kıpkırmızı oluyor bazen kakasini da yapamıyor bu sadece benim başıma gelen bişey mi yaşayan tecrübeli anneler bana yardımcı olur musunuz çok bunaldım ve yoruldum artık tavsiyesi olan lütfen yardımcı olsun

Merhaba benim bebeğim 32 günlük 15 ci gününden itibaren gaz sorunumuz var sanıram çoğu bebekte oluyor yapıcak bir şey yok 3 ayına kadar diyolar gaz damlası falan önerdimi doktor?

Merhaba benim bebeğim de aynı şekilde oldu Doktora da Gittik iki tane damla önerdi Ama hiçbir işe yaramadı bir süre sonra kendisi gazını çıkarmayı öğreniyor merak etmeyin geçici bir süreç karın masajı yapın bacaklarla bisiklet çeviriyor gibi yapın çok iyi geliyor

Sadece anne sütüyle mi besliyorsunuz yoksa mama takviyesi de yapıyor musunuz. Öncelikle gazın sebebini bilmeniz lazım. Eğer sadece anne sütüyse yediklerinize dikkat edin. Mama takviyesi alıyosa mamayı değiştirebilirsiniz.

Merhaba benim bebeğim 32 günlük 15 ci gününden itibaren gaz sorunumuz var sanıram çoğu bebekte oluyor yapıcak bir şey yok 3 ayına kadar diyolar gaz damlası falan önerdimi doktor?
Evet sab simplex diye bi damla ama çok ise yaradığını düşünmüyorum bide üst gazını herzaman tam olarak çıkartamıyorum galiba bazen çıkıyor bazen hiç çıkmıyor bide büyük kakasini çok minik yapıyor dolu dolu değil

İnşallah geçer ya çok zor bi durum gerçekten aşırı yoruluyorum ağlarken kıpkırmızı oluyor bazen acaba kolik mi diye de düşünüyorum ama gazi olmadiginda sakin gibi de anlayamadım

Sadece anne sütü alıyor şuanlık mama takviyesi ilk günlerde verdim ama sonra sütüm akmaya başlayınca sürümün olduğunu düşünüp sütten devam etme kararı aldım bide kakasini hep dolu dolu mu yapması lazım çoğu zaman nohut tanesi kadar anca çıkartabiliyor ilk çocuk olunca çok tecrubesizim kime sorsam bizim bebekler de böyle sorun olmadı dediler bi bende mi böyle anlamdım

O zaman yediklerinize dikkat edin. Baklagiller gaz yapan sebzelerden azar azar tüketin. Yemeklerinize kimyon koyabilirsiniz. Kimyon yiyeceklerin gazını alır. Her emzirmeden sonra da mutlaka hem alttan hem üstten gazını çıkartmaya bakın üstten çıkartmak için sırtını sıvazlayın alttan çıkartmak için de bacaklarını bisiklet sürer gibi hareket ettirin çıkartır rahatlıkla

Her bebekte oluyor gaz, kimisinde az kimisinde çok. Kimisinde 3aylık olunca geçiyor kimisinde 1 yaşına kadar sürüyor. Bazı doktorlar yediklerine dikkat etmeni söylerken bazıları bunun gereksiz olduğunu söylüyorlar, siz yine de fazla gaz yapıcı şeylerden biraz uzak durun. Anne çaylarından içebilirsiniz faydası olabilir. Ve en önemlisi de her emzirme sonrası gazını üstten bir kaç kez çıkartmak, besledikten sonra omzunuza koyun dik şekilde ve gaz çıkarma hareketlerini yapın. Çıkartsa bile 15-20 dk dik dursun hemen yatırmayın, o zaman rahat uyur.

Buraya Osman Gönlüalın gaz çıkarma videosunu bırakıyorum

Tamam teşekkürler

Dikkat etmeye çalışıyorum ama yine aynı yine aynı kimyon iç dediler ise yararsa

Bol bol su tüketin. Ada çayı yeşil çay tüketin. Asitli içeceklerden uzak durun.
Adaçayı ve yeşil çay hamilelik ve emzirme dönemlerinde kaçınılması gereken çaylardan. Aman dikkat!

Kakası sert mi? Kabızlık problemi var gibi geldi bana. Kaka yapamayınca da cok huzursuz oluyorlar, gazdan ziyade Kabızlık da olabilir bebegin derdi. Doktorunuza danisin belki cok az zeytinyağı önerebilir.

Yaa doktorum bana tüket demişti. Neden acaba merak ettim. İyi ki yazdınız
Aman özellikle adaçayı, hamileyken rahim kasılmalarını tetikleyebiliyor yani düşüğe bile sebebiyet verebilir. Ve östrojen hormonunu arttırdığı için sütü azaltabiliyormuş. Özellikle sütten keserken tavsiye ediyorlar ve tabi adet söktürücü olarak tavsiye ediliyor ondan hiç içmeseniz daha iyi olur. Yeşilçay da kafein içeriyor ondan da çok isterseniz 1 bardak içebilirsiniz ama onun yerine rezene ya da ıhlamur için daha iyi olur. Bunlar zararsız :)

Kakası sert mi? Kabızlık problemi var gibi geldi bana. Kaka yapamayınca da cok huzursuz oluyorlar, gazdan ziyade Kabızlık da olabilir bebegin derdi. Doktorunuza danisin belki cok az zeytinyağı önerebilir.
Yok en son acile gittik uyararak yaptırdılar normal siviydi kakasi aslında yapıyor evde de ama çok minik dolu dolu değil anne sütünden olurmuki çünkü mama verdigimde kakasi daha çok sütte az

Ben 18 mayista dogum yaptim. 36 gunluk olduk.

Hergun 1 kupa dolu sekilde rezene ve kimyon icerdim. Rezene kanser yapabilir diye biraktim. Sadece kimyon atiyorum. Hergun kimyonun oldugu sicak suyu tuketiyorum. Kesinlikle bebegin gazini aliyor. Kendi kendine cikariyor yavrum gazini.

Benim bagirsaklarimi duzenledi kimyon ve rezene. Benimkini duzenlediyse bebegiminkini de duzenledi diye dusunuyorum.

Yok en son acile gittik uyararak yaptırdılar normal siviydi kakasi aslında yapıyor evde de ama çok minik dolu dolu değil anne sütünden olurmuki çünkü mama verdigimde kakasi daha çok sütte az
Anne sütünden kabızlık olacağını sanmıyorum tam tersi mamadan kabız oluyorlar genelde. Anne sutu çoğunluklu besleniyorsa, Anne sütünün vücutta emilimi fazla oldugu icin kakasinin az olmasi yani daha seyrek yapması normal. (Mamanin o kadar emilimi yok o yuzden daha fazla atiga donusuyor vucutta)1 haftaya kadar yapmayabiliyorlar mesela.Ama miktar olarak minik yapması normal mi tam bilemiyorum.
Mamayi da cok içiyorsa yani Anne sütünden fazla ya da eşit gibi, kabızlık ihtimali de yuksek. Kabızlık belirtisi de genelde birkaç gün kaka yapmamak, yaparken zorlanip ağlaması ve yaptığında miktarının az ve katı olmasi.
Gaz ve kabızlık problemine ilik su da cok iyi geliyor bu arada. Ben 2 gunde 1 banyo yaptırıp banyodan sonra elimi losyonlayip karın masajı yapıyorum gayet etkili oluyor

`