Çocuk Hastalıkları Yenidoğan ile ilgili acil bilgi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

fgurel

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2014
6
0
6
35
Kocaeli
Merhaba;

12 mayısta bi kız çocuğumuz oldu:), çok şükür sağlıklı ancak çok acemiyim o yüzden sizlerden birkaç konuda yardım istiyorum.

1-Bebeğimi nasıl giydirmeliyim. Üst kısmına ince zıbın+çıtçıtlı body+ üst zıbın, altınada iki kat pantolon giydirip iki çorap giydiriyorum. Üzerini de her zaman penye battaniye ile örtüyorum, bu normalmi?

2-Nefes alıp verirken sessiz sessiz alırken birden bir iki defa derin nefes alıp veriyor bu beni korkutuyor, bu normalmi,

3-Arada hapşuruyor, üşüttüm diye korkuyorum

4- Çok hıçkırıyor

5-Odamızın sıcaklığı 25 26 derece oluyor bu çokmu, evin kendi sıcaklığı bu, camları açınca da üşütecek diye korkuyoruz. Ne önerirsiniz.

6-Sürekli hareket halinde eli kolu bacağı sürekli hareketli, bu normalmi

7-Gazı var gibi ıkınıyo kıpkırmızı oluyo ama gaz çıkmıyor, ancak altını açarsak ne varsa bırakıyor

8- Gece gündüz kavramını ne zaman anlamaya başlar şuan 2 haftalık daha:)

9-Az da olsa bazen hırıltı ve inleme tarzı ses geliyor bu normalmi?

10-Göbeği iltihaplandı, dr çubuğun ucuna sarılı bir pamukla göbeğini deşeledi, fito krem verdi ama bu yeterlimi, hala iltihap var gibi geliyor bana dokunmayada kıyamıyorum içine bakamadım ,öneriniz varmı

Teşekkür ederim kızlar:)

Son düzenleme:
Merhaba;

12 mayısta bi kız çocuğumuz oldu:), çok şükür sağlıklı ancak çok acemiyim o yüzden sizlerden birkaç konuda yardım istiyorum.

1-Bebeğimi nasıl giydirmeliyim. Üst kısmına ince zıbın+çıtçıtlı body+ üst zıbın, altınada iki kat pantolon giydirip iki çorap giydiriyorum. Üzerini de her zaman penye battaniye ile örtüyorum, bu normalmi?

2-Nefes alıp verirken sessiz sessiz alırken birden bir iki defa derin nefes alıp veriyor bu beni korkutuyor, bu normalmi,

3-Arada hapşuruyor, üşüttüm diye korkuyorum

4- Çok hıçkırıyor

5-Odamızın sıcaklığı 25 26 derece oluyor bu çokmu, evin kendi sıcaklığı bu, camları açınca da üşütecek diye korkuyoruz. Ne önerirsiniz.

6-Sürekli hareket halinde eli kolu bacağı sürekli hareketli, bu normalmi

7-Gazı var gibi ıkınıyo kıpkırmızı oluyo ama gaz çıkmıyor, ancak altını açarsak ne varsa bırakıyor

8- Gece gündüz kavramını ne zaman anlamaya başlar şuan 2 haftalık daha:)

9-Az da olsa bazen hırıltı ve inleme tarzı ses geliyor bu normalmi?

10-Göbeği iltihaplandı, dr çubuğun ucuna sarılı bir pamukla göbeğini deşeledi, fito krem verdi ama bu yeterlimi, hala iltihap var gibi geliyor bana dokunmayada kıyamıyorum içine bakamadım ,öneriniz varmı

Teşekkür ederim kızlar:)

2 3 4 6 7 9 gayet normal seyler bizde de olmuştu. Kiyafet konusunda bisey diyemiyecegim benim oglum kışın digeri de yazin dogmustu.uyku her bebekte değişiyor ama duzene oturmasi 1 seneyi buluyor.gule gule büyüt canim

Hayırlı olsun bebeğiniz :) yazdığınız birçok şey gayet normal. Yenidoğan bebekler çok fazla hıçkırır, hırıltısı olur ve hapşurur, düzene girecektir.

Uyku için; mümkünse bebeğinizi karanlığa alıştırın. Bu hem uyku düzenine yardımcı olur hem de ışıkların yaydığı radyasyondan korur. Gece uyandığı zaman sessizce ve ışığı açmadan emzirme alt değiştirme vb. ihtiyaçlarını karşılayıp geri uyutun, oynatıp zıplatmayın :) Çok ihtiyacınız olursa gece lambası kullanmak iyi olabilir. Bunlar nacizane tavsiyelerim çok şükür bebeğim 2 aylıkken uykusu düzene girdi.

Bu arada kıyafetleri bana çok kalın geldi hangi şehirde yaşıyorsunuz? Eviniz gayet sıcakken o kadar giydirmek bebeğinizin sıcağa alışmasına neden olabilir, sıcağa alışan bebekler maalesef daha çabuk hasta oluyor, en ufak bir üşütmeden etkileniyorlar.

Back
X