Yenidoğan meme reddi yaşayan oldu mu nasıl aştınız kızlar ?

Biberon kullandıysanız meme reddi yapmış olabilir ama siz kendi sütünüzü vermekte ısrar edin inşallah kısa sürede memeye döner

biberon meme reddi yapmaz. benim bebeğim de ilk zamanlar meme reddi yasadı. ger pozisyonda emzirmeyi denedim ilk 15 gün. üzerine eğilip ezmirdiğiöde emiyordu. yürürken veya zıplarken emiyordu. ama çok zordu. öyle ağlıyordu ki memeye gelince bebeğin sesi kısılmıştı o dönem. ama gecti. hatta bir gün ağlayarak esime git mama al ben artık yapamıyorum diye ağladım. esim sağ olsun dinlemedi beni ve almadı mama 😂 iyi ki de almamış çünkü o noktadan sonra yavas yavas toparladı bebeğim.

bebeğinizle birlikte dusa girin, üzerinizi ve bebeğinizi komple soyarak ten tene temas sağlayın. ve stres yapmayın. ben ne zaman stres yapsam bebeğim daha da çıldırıyordu.

bu arada o dönem ben de bebek aç kalmasın diye mecburen biberon verdim. emzik de verdim 6 günden itibaren. ve ben de acaba bineron soğuttu mu memeden diye düsünmüştüm. ama doktorum biberon meme reddi yapmaz dedi bana. bebek memede sorun yasarsa meme reddi olur. tazyikli süt veya az süt bebeği sinirlendirebiliyor. bu yüzden bir kaç gün 5 dk falan memeyi sağıp öyle vermeyi denedim. ve mesela saat tutmadım hiç emzirmek için. bazen yarım saatte bir verdim, bazen 15 dk da bir hatta. 15.günden sonra benim de stres seviyem ciddi miktarda azalmıştı çünkü bebeğimde sarılık vardı o gecti ve güzel kilo aldığını gördük. ben de rahatladım. ve bebeğim birden memeyi sevmeye basladı. hala daha öyle 🧿

Back
X