Çocuk Hastalıkları Yenidoğana su cicegi bulasir mi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

layd_hanimeli

Guru
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2013
320
45
318
İlk cocugumda su cicegi suphesi var,ates halsizlik gibi belirtiler bugun cikti,tam da kardesi hastaneden eve yeni gelmisti.4 gunluk henuz.1 saat yaklaşık ayni ortamda kaldilar,sonra belirtiler cikmaya baslayinca uzaklastirdik.
Sorum su,bebegi sucicegi cikaran biriyle ayni ortamda bulunup,gecirmeyen var mi,anneden gecen immunoglobulinler korur diyen var,korumayan diyen var
Bizzat bu durumu yasayan bilen var mi.Lutfen yardimci olun,bebegim daha cok kucuk

Oncelikle gecmis olsun benim bebegim 6 aylikken ablasi su çiçeği geçirdi fark ettikten sonra ablayi uzak tuttuk bebise gecmedi ama bu hastalik hastalik belirtisi olmadan 10 gun once kulucka doneminde bulasmaya basliyormus insallah sizin bebisede gecmez

Oncelikle gecmis olsun benim bebegim 6 aylikken ablasi su çiçeği geçirdi fark ettikten sonra ablayi uzak tuttuk bebise gecmedi ama bu hastalik hastalik belirtisi olmadan 10 gun once kulucka doneminde bulasmaya basliyormus insallah sizin bebisede gecmez
Cok tesekkurler,belirtilerin basladigi gun ayirdik bizde evleri,insallah bulasmaz

Güncelleme yapayım,inşallah birine lazım olmaz ama dursun yinede burada.

Doğuma yakın ilk çocuğum,su çiçeği çıkardığı 1 gün sonra anlaşılan başka bir çocukla aynı ortamda bulundu.Aslında bir sorun görünmüyordu ortada çünkü ben su çiçeği çıkarmışım oğlumunda aşısı vardı.Ama hastalığın kuluçka süresinin bitişi,yani hastalığı kapmışsa oğlum çiçeği çıkarmaya başlaması tam doğuma denk geliyordu...

Günleri saymaya başladık.Su çiçeği geçiren çocukla aynı ortamda bulunmasının 10.gününde Doğum oldu.Kısmet bu ya bebek 3 gün küvözde kaldı.Sonrasında büyük bir sevinçle eve getirdik.Oğlum durgun biraz.Kollarına felan veriyoruz ilk karşılaşmaları çünkü.Öptürüyoruz birde.

1 saat yaklaşık geçiyor beraber.Şüphenin 14.günü
Oğlum diyor ki sonra karnım ağrıyor,bakıyoruz ateşi var,eyvah...

Hemen evleri ayırıyoruz,yüreğimiz ağzımızda,diğer bütün belirtiler uyuyor bir tek kızarıklıklar yok.
15. Gün boğazında kızarıklık,su çiçeği boğazda çıkar mı acaba...(aslında tonsilitmiş)
16.
17. gün neyseki hastalığın seyri değişmedi,gripmiş sadece.Ama şükürler olsun bebekte görülmedi.

Back
X