Yenilik'in Diyet Günlüğü

yenilik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2011
231
30
118
Herkese selam
Aylardir basliklar arasinda dolaniyorum.Aksam yemegini keseyim dedim olmadi. Dukan yaptim 2.5 kilo verdim ama 10.gunde hastanelik oldum korkunc bas agrisi ve gunlerce peynir yogurt yiyemedim. Karatay yapayim dedim ekmeksiz duramadim. Oyle cok ekmek delisi degilim ama bir dilim pastaya cikolataya cigerci kedisi gibi bakmak istemedim. vs. Arayip duruyorum aylardir ama yook dikis tutturamadim. sadece 7 kilo fazlam var diyorsaniz spor yapmak konusunda istekliyseniz-ki sporsuz olmuyor maalesef ve burda 7 kilo icin kendi armizda yarismaya varsaniz..benim de basari oykulerinde bir oykum olsun istiyorsaniz..ben cok istiyorum:46::46: hem oyle uzuuun zamaniniz da yoksa 7 haftada bu isi bitirebilirim derseniz siz de bana katilin..birbirimize destek olalim 4 Nisan final olsun:kkk:

moralim bozuksa tatli seyler yerim evet atistirmaya da bayilirim. hepimiz biliyoruz saglikli yagsiz besinlerle beslenirsek zayiflayacagimizi...ama o kadar basit degil iste basit degil cunku mesela ben gecenin bir vakti ac miyim tok muyum hic sorgulamadan buzdolabinin onunde buluveriyorum kendimi...leptin hormonu gece 2 ile 5 arasinda mi salgilaniyormus kimin umrunda o sirada yemegin verdigi 10-15 dakikalik hazzi engelleyemez hic bir sey...ama bu hayat da boyle gitmez...gunler gectikce birbirine eklenen kilolar...tam bir yilda aldim ben bu kilolari...ama simdi vermeliyim.bana destek olacak kimse yok muuuuuu

aynı benim gibisin yaaa bende son 1 yılda kilo aldım ben 58 dim 63.5 oldum aralıktan beri saçma sapan kilo vermeye çalışıyorum 2,5 kilo verdim ama daha yaza kadar vermem gereken bi sürü kilo var ama ben spor konusunda istekli değilim maalesef başlasam bile 2.haftası olmuyo aklıma yatarsa takılırım size şimdi 5 günde 5 kilo diyetini yapıyorum haftada 500 gr verirsem benden mutlusu olmuyo İRADE YOOOOOK çok mutsuzum..............

spor olmayinca ancak 500 gr veriliyor haftada bos yere diyetteyim psikolojisiyle uzzunn zaman bocaliyor insan bence yine de siz bilirsiniz ben yol arkadasi ariyorum... cok spor yapalim demiyorum. sahsen ben seviyorum spor yapmayi zaten yapmiyor olsaydim herhalde 1 yilda 15 kilo alirdim en az. cogunlukla kondisyon bisikletim var evde ona binerim ama oyle 20-30 dk degil bineceksem 1 saat..cunku kitap okuyorum zaman nasil geciyor anlamiyorum. eskiden plates yapardim o da harika bicimlendiriyor vucudu ama aksamlari esimle ancak gorusuyoruz diye bir de plates ekleyemiyorum hayatima. bisikletimi salona getiriyorum cunku biraz tv seyrediyor biraz kitap okuyorum esim de yanimda oluyor. aksi halde gelip boler beni ne yapiyorsun burda yalniz basina diye.
ben oyle gunluk menulerimi yazmayi pek sevmiyorum.ama canim ne istiyorsa birazcik yicem yani yoksa sonra bir tencere yiyorum:52:

ben varimm ben 7 kilo verebilecegimi sanmiyorum diyetisyen bana en dusuk kilonun 54 olacagini soyledi ama ben denemek istiyorumm 52 kilo olsam hic de fena olmazz basladik mi simdiii

ben varimm ben 7 kilo verebilecegimi sanmiyorum diyetisyen bana en dusuk kilonun 54 olacagini soyledi ama ben denemek istiyorumm 52 kilo olsam hic de fena olmazz basladik mi simdiii

boyunuz kac bilmiyorum ben de bir kac ay once diyetisyene gitmistim bir kereligine cunku yapmamistim diyeti benim boyum 1.70 kilom 60 su an ama gecen yila kadar 51-52 idi ayrica 30 yasindayim ve siki calisan bir metabolizmam var diyetisyen de bana en dusuk 53 olabilirsiniz demisti ben inaniyorum zayiflayabilecegimize:) basladik oyleyse

aslinda biraz hizli gitmek istiyorum bir de su karbonhidrat bagimliligindan kurtulmam gerek onun icin taze meyve ve sut ile kahvalti oglen kocaman bir salata ama icinde tavuk yerine haslanmis nohut veya fasulye aksam yagsiz mercimek vb. bir corba haslanmis sebzeler ve gece de meyve...sabahki sut disinda -ki bu yogurt da olabilir hayvansal urun almayacagim arada da 1 avuc ceviz ya da badem

Diğer gruplardaki gibi bir tartılma günü olacak mı.Sonra hergün yediklerimizi yazacak mıyız.
Ben de kısaca anlatayım öz geçmişimi;
Boyum 171 cm kilom 2 hafta önce 62 idi.Yalnız şu an ne olmuştur bilmiyorum.Korkudan tartılamıyorum.:17:
Şu an regl dönemindeyim aldatıcı olur diye tartılmıyorum.Spor konusunda senle hemfikirim.Benim de evde yürüyüş bandı var.Açıyorum bir film göz açıp kapayıncaya kadar 1 saat yürümüş oluyorum.Aslında platese de başlamayı düşünüyorum evde.Ama olmadı bi türlü :)

Ben beslenme konusunda biraz daha farklı bir yol izlemeyi planlıyorum.Çünkü kendimi çok kasınca bi yerde patlak veriyorum biliyorum.Onun yerine günde 7-8 kez yemeği düşünüyorum.Örneğin;
sabah kalkınca su+kuru kayısı
kahvaltı:gevrek süt veya peynir ekmek yumurta sebze çay
ara: meyve veya aktivya veya kuruyemiş veya diyet büskivi
öğle:yağı tuzu azaltılmış yemek ve salata ve bi dilim ekmek veya tost+ayran
ara:ilk aranın benzeri
akşam:salata çorba ekmek veya öğlenin benzeri
ara:meyve veya yoğurt veya bir avuç kuruyemiş vs

Benimde birileriyle ortak bişeyler yapmaya ihtiyacım var.Zira motivasyonumu kaybetmekten korkuyorum.

tamam o zaman herkes kendi kafasına göre bi yol izlesin ama ortak hedefimiz 6-7 kilo vermek olsun nasıl ama kim başarılı olursa belki ondan tüyo alırız

kızlr bende aranıza katılmak ıstıyorum aynen tam 7 kılo vermek ıstıyorum lutfen burdan hergun ne yedgımızı ne kadar spor yaptıgımızı yazıp motıve olalımm

Olur valla bana uyar.Yalnız bu sitede pek tecrübe sahibi değilim.Napıcaz hergün yediklerimizi mi paylaşacağız ve haftalık tartılacak mıyız?

Tamam öyleyse ilk paylaşımı ben yapayım;
kahvaltı:gevrek+süt
ara:aktivya:
öğle:yağsız tost+ayran
ara:Nescafe (Bu olmadı farkındayım sıkıntıdan okulda içtim)
akşam:1 kase mercimek+biraz hamsi ve salata
ara:bir armut
Biraz önce koşu bandında tempolu 1 saat yürüyüş:32:

boyunuz kac bilmiyorum ben de bir kac ay once diyetisyene gitmistim bir kereligine cunku yapmamistim diyeti benim boyum 1.70 kilom 60 su an ama gecen yila kadar 51-52 idi ayrica 30 yasindayim ve siki calisan bir metabolizmam var diyetisyen de bana en dusuk 53 olabilirsiniz demisti ben inaniyorum zayiflayabilecegimize:) basladik oyleyse

Benim boyum 1.66 - 1.68 gibi. Benim yag oranim dusuk ama. Kasli bi vucudum var yani. Diyetisyen de, 'agirlik yapan kaslardir, yag degildir, yani cok cok zayif olamazsin, en az 54 kilo olmalisin, daha azina dusersen kastan verirsin' demisti. O yuzden 54. Zaten ben hayatim boyunca bu kadar zayif olmadim, hep 'toplu'ydum, gecen yaz verdim 10 kilo falan.

E o zaman basladik. Benim hedef de 54-55. Yarin tartilalim bakalim ne cikicaz :))

Benim boyum 1.66 - 1.68 gibi. Benim yag oranim dusuk ama. Kasli bi vucudum var yani. Diyetisyen de, 'agirlik yapan kaslardir, yag degildir, yani cok cok zayif olamazsin, en az 54 kilo olmalisin, daha azina dusersen kastan verirsin' demisti. O yuzden 54. Zaten ben hayatim boyunca bu kadar zayif olmadim, hep 'toplu'ydum, gecen yaz verdim 10 kilo falan.

E o zaman basladik. Benim hedef de 54-55. Yarin tartilalim bakalim ne cikicaz :))

Tamam o zaman yarın tartılalım bakalım.Ve başlayalım.Ya eğer aranızda bu tür grupları organize etmekte tecrübe sahibi bir arkadaş varsa lütfen yol göstersin bize.Nasıl daha faydalı oluruz birbirimize

tamam sabah 1 kase nesfit+süt
ara 1 neskafe ve 1 bardak 5 i 1 arada
öğle 3-4 topak haşlanmış karnıbahar ve biraz yoğurt
ara eve gelince azıcık sapıttım 1 tane etimek peynir ve 1-2 yemek kaşığı kadar reçel yedim
akşam 1 porsiyon dürüm yarısında karnım doymuştu ama sırf gözüm doymadı diye yedim hepsini de
şimdi 1 bardak mısır püsküllü çay içiyorum
spor 200 tane mekik çektim
su da 1,5 litre içmişimdir

tamam sabah 1 kase nesfit+süt
ara 1 neskafe ve 1 bardak 5 i 1 arada
öğle 3-4 topak haşlanmış karnıbahar ve biraz yoğurt
ara eve gelince azıcık sapıttım 1 tane etimek peynir ve 1-2 yemek kaşığı kadar reçel yedim
akşam 1 porsiyon dürüm yarısında karnım doymuştu ama sırf gözüm doymadı diye yedim hepsini de
şimdi 1 bardak mısır püsküllü çay içiyorum
spor 200 tane mekik çektim
su da 1,5 litre içmişimdir

Zaten şu gözlerimizi bir doyurabilsek canım hiç bir sorunumuz kalmayacak ta:5:
Mısır püskülü ne işe yarar acep

Back
X