Yerin dibindeyim

Kubela28

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2022
156
63
18
32
Buraya 1/2 defa konu açmıştım kızımla ilgili 3/4 doktor gezdik kimi uyaran eksikli kimi reaktif bağlanma vs vs derken bugün yaygın gelişimsel bozukluk tanısı aldık atipik otizmden bile daha hafif seyrediyor 1 yıllık eğitimin ardından silebilir dedi.
Ben haftada 3 saat kendim özel eğitim aldiracagim 2 saat de devlet karşılıyor artı ergoterapi alacağız aslında biliyordum bunlarla karşılaşacağımı ama yine de yüzleşmek çok kötü oldu
3,5 yaşında kızım elimden ne geliyorsa yapacağım onun için ama yine de iyi şeyler iyi hikayeler duymaya ihtiyacım var
Birde işten çıkıp kendim ilginlenmek istiyorum aslında ne yapmam gerekeni biliyorum ama elim ayağım çekilmiş gibi

Buraya 1/2 defa konu açmıştım kızımla ilgili 3/4 doktor gezdik kimi uyaran eksikli kimi reaktif bağlanma vs vs derken bugün yaygın gelişimsel bozukluk tanısı aldık atipik otizmden bile daha hafif seyrediyor 1 yıllık eğitimin ardından silebilir dedi.
Ben haftada 3 saat kendim özel eğitim aldiracagim 2 saat de devlet karşılıyor artı ergoterapi alacağız aslında biliyordum bunlarla karşılaşacağımı ama yine de yüzleşmek çok kötü oldu
3,5 yaşında kızım elimden ne geliyorsa yapacağım onun için ama yine de iyi şeyler iyi hikayeler duymaya ihtiyacım var
Birde işten çıkıp kendim ilginlenmek istiyorum aslında ne yapmam gerekeni biliyorum ama elim ayağım çekilmiş gibi
Erken tedaviyle düzelebilir.Caninizi sıkmayın.Benim kardeşim 2000 dogumluydu.Hatta spastikti.Ozel eğitim görecekti.Ozel eğitimle askere giden çocuk bile olmuş.

çok geçmiş olsun umarım kızınız en yakın zamanda sağlığına kavuşur güzel bi hayatı olur güçlü olmaya çalışın umudunuzu hiç kaybetmeyin

Yapmayın yaf, hemen omuzları düşürmeyin. Doktor eğitimle, çabayla düzelir demiş. madem düzelebilien bir durum var ortada asla enerjinizi düşürmemelisiniz, negatif duygulara akıtacağınzı enerjiyi çocuğun eğitimine akıtmalısınız. Moralinizin bozulmasını anlıyorum ama bence toparlanın alın kağıdı kalemi elinize güzel bir plan yapın, neler yapıcaksınız, haftanın hangi günlerinde eğitim için neler yapacaksınız oturun yazın. Sonra da planı uygulamaya başlayın. Birden fazla kez b.k durumlara düşmüş biri olarak söyleyeyim ki, kötü duruma düştüysen en önemli nokta karamsarlığı bir kenara bırakıp kurtulmak için hemmen kolları sıvamak. Size de ufağa da bol şans dilerim umarım burda başarı hikayelerinizi de okuruz :KK37:

Birde işten çıkıp kendim ilginlenmek istiyorum aslında ne yapmam gerekeni biliyorum ama elim ayağım çekilmiş g
Güçlü ol güçlü dur demekten başka ne denir bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ Bende yeni anneyim bebeğim de boyun eğriliği var ben bunu bile aşırı dert ederken sizin kendinizi nasıl hissettiğinizi az buçuk anlaya biliyorum. Bebeğinize hamilelik döneminizden bahsedin suçluluk duygusu yüklemeyin asla. Teşekkürler edin. Rahatsızlığının geçeceğini zihinsel bedensel ve ruhsal olarak iyileştiğini sık sık tekrar edin. Bebeğinizin bilinçaltına sürekli şu an iyileşiyorsun ve daha da iyi olacaksın diye olumlu mesajlar gönderin. Sizi dinlemiyor gibi görünse de dinleyecektir. Çocuğunuza acıyarak, ağlayarak ve yahut tedirgin olarak yaklaşmayın. Size daha nasıl umut dolu yazabilirim bilmiyorum ama acınızı ve üzüntünüzü oturduğum yerde hissettim çocuğumuza rabbim en güzel şekilde şifasını tez zaman içerisin de versin 🤲🏻

Tıp teknoloji gelişiyor yeni tedaviler her zaman çıkacak bunu unutmayın ve doktorlara güvenin eğitimden bilimden şaşmayın derim inşallah çoook iyi olur kızınız

Tam Tanısını bilmesemde bi akrabamın çocuğu için otizmin kenarında diyorlardı. Özel eğitimle oldukça iyi halde şu an durumu, baya gelişme kaydetmişler.

Benim yakin bir arkadaşım var cocuklarımiz arasında 1 hafta var kızımın ve yasitlari cocukların konustugunu görüp endişe ediyordu esi ailesi falan her cocuk farkli olur,erkek cocugu gec konusur gibi söylemler yüzünden hep cocugu doktora götürmesine engel oldular yaklaşık 6 ay gitmedi sonra canina tak etti doktora götürdü otizm ama cok hafif düzeyde demis kurul, ekranı sıfırlamıslar sonra cocuk egitim alabilsin diye rapor cıkarıldı en üst seviyede yani raporda ağır otizm yazıyor ama göz teması komut almasi falan var net bir sekilde egitimi devlet karsilasin diye hep en yuksek dereceden gosteriliyormuş raporda.Eğitime yaklasık 3 aydir gidiyorlar haftada 2 kez hem de oyun grubuna gidiyorlar cok ilerleme kat etti yavrum,çocuk gecen gün teyze demeye baslamış dün de evdeyim demeye baslamıs ögretmenleri yakında cumle kurmaya baslar diyorlarmış arkadasım egitime baslarken o kadar umutsuzdu ki cocugunun raporunun ileride sorun olacagını düsünüyordu şu an iyi ki götürmüsüm diyor.Bence baska bir doktora daha götürün bir problem oldugunu düşünüyorsanız ya da egitime bir an önce baslayin bir gün bile kâr.

Yerin dibinden çıkın ve silkelenin kendinize gelin siz iyi olacaksınız ki evladınız da iyi olacak benimde oğlum atipik otizmli . Başta benimde dünyam.karardi ama şuan özel eğitimle çok yol kat ettik Rabbime hamd olsun iyiyiz . Bazı zorlanmalar elbet yasicaz ama sabredicez ekrandan tamamen uzak tutmanız bolca sosyelleştirmeniz ve konuşmanız gerekecek onunla . Asla kendi haline birakmicaz hep çabalucaz biz çok güçlü çocukların güçlü anneleriyiz ♥️

Yerin dibinden çıkın ve silkelenin kendinize gelin siz iyi olacaksınız ki evladınız da iyi olacak benimde oğlum atipik otizmli . Başta benimde dünyam.karardi ama şuan özel eğitimle çok yol kat ettik Rabbime hamd olsun iyiyiz . Bazı zorlanmalar elbet yasicaz ama sabredicez ekrandan tamamen uzak tutmanız bolca sosyelleştirmeniz ve konuşmanız gerekecek onunla . Asla kendi haline birakmicaz hep çabalucaz biz çok güçlü çocukların güçlü anneleriyiz ♥️
Sizin belirtilerinin neydi

Sizin belirtilerinin neydi
Yaşıtlar ile oynama yüksek ses korkusu dikkat dağınıklığı oyuncakların sadece bir uzvuyla oynaması bütünüyle oynamaması. Her şeye dokunmasi kendini ifade etmemesi konuşmuyordu hiç geç yürüdü baya

Yaşıtlar ile oynama yüksek ses korkusu dikkat dağınıklığı oyuncakların sadece bir uzvuyla oynaması bütünüyle oynamaması. Her şeye dokunmasi kendini ifade etmemesi konuşmuyordu hiç geç yürüdü baya
Ne kadardır eğitim alıyorsunuz ekstra bir şey yapıyor musunuz peki kaç yaşında başladınız eğitime

Ne kadardır eğitim alıyorsunuz ekstra bir şey yapıyor musunuz peki kaç yaşında başladınız eğitime
1.5 yaşında farkettim 2 yaşına basmadan eğitime başladık şuan 2.5 yaşında haftada 2 saat dersi var ekstra ilgileniyorum konuşuyorum gezdiriyorum her gün sevdiği arkadaşlarına gidiyoruz eğitici oyuncaklar alıyorum

Benim yakin bir arkadaşım var cocuklarımiz arasında 1 hafta var kızımın ve yasitlari cocukların konustugunu görüp endişe ediyordu esi ailesi falan her cocuk farkli olur,erkek cocugu gec konusur gibi söylemler yüzünden hep cocugu doktora götürmesine engel oldular yaklaşık 6 ay gitmedi sonra canina tak etti doktora götürdü otizm ama cok hafif düzeyde demis kurul, ekranı sıfırlamıslar sonra cocuk egitim alabilsin diye rapor cıkarıldı en üst seviyede yani raporda ağır otizm yazıyor ama göz teması komut almasi falan var net bir sekilde egitimi devlet karsilasin diye hep en yuksek dereceden gosteriliyormuş raporda.Eğitime yaklasık 3 aydir gidiyorlar haftada 2 kez hem de oyun grubuna gidiyorlar cok ilerleme kat etti yavrum,çocuk gecen gün teyze demeye baslamış dün de evdeyim demeye baslamıs ögretmenleri yakında cumle kurmaya baslar diyorlarmış arkadasım egitime baslarken o kadar umutsuzdu ki cocugunun raporunun ileride sorun olacagını düsünüyordu şu an iyi ki götürmüsüm diyor.Bence baska bir doktora daha götürün bir problem oldugunu düşünüyorsanız ya da egitime bir an önce baslayin bir gün bile kâr.
İki doktora gotorduk biri var biri yok dedi bı doktora daha çıkalım dedik oda var dedi. Eğitime başladık zaten 3 seans aldı rapor çıkınca 2 seans da devlet verecek galiba haftada 5 saat alacak oyun gurubuna
katıldı derken rehabilitasyon da katılmış
acaba

İki doktora gotorduk biri var biri yok dedi bı doktora daha çıkalım dedik oda var dedi. Eğitime başladık zaten 3 seans aldı rapor çıkınca 2 seans da devlet verecek galiba haftada 5 saat alacak oyun gurubuna
katıldı derken rehabilitasyon da katılmış
acaba
Yok hayir rehabilitasyon degil normal bildigimiz saatlik oyun grubuna götürdü

Güzel Anne ne kadar ilgili ve basiretli bir annesin sen evladın senin gibi birine doğduğu için çok ama çok şanslı:nazar::KK200:Benim bir tecrübem bilgim yok çünkü benim çevremdeki yavrular eğitimle ve sıkı çalışmayla düzelmeyecek ağır kalıtsallıktaydılar. Ama ne güzel çok şükür ki seninki hem yavaş seyrediyormuş hem de terapisi varmış . Çok ama çok azimli bir anne olduğunu hissettim eminimki bu eğitimlerin terapilerin karşılığını alacaksın tez zamanda. Sana ve yavruna kolaylıklar diliyorum

Back
X