Yerin dibindeyim

Güzel Anne ne kadar ilgili ve basiretli bir annesin sen evladın senin gibi birine doğduğu için çok ama çok şanslı:nazar::KK200:Benim bir tecrübem bilgim yok çünkü benim çevremdeki yavrular eğitimle ve sıkı çalışmayla düzelmeyecek ağır kalıtsallıktaydılar. Ama ne güzel çok şükür ki seninki hem yavaş seyrediyormuş hem de terapisi varmış . Çok ama çok azimli bir anne olduğunu hissettim eminimki bu eğitimlerin terapilerin karşılığını alacaksın tez zamanda. Sana ve yavruna kolaylıklar diliyorum
Çok sağolun teşekkür ederim ❣️

Yerin dibinden çıkın ve silkelenin kendinize gelin siz iyi olacaksınız ki evladınız da iyi olacak benimde oğlum atipik otizmli . Başta benimde dünyam.karardi ama şuan özel eğitimle çok yol kat ettik Rabbime hamd olsun iyiyiz . Bazı zorlanmalar elbet yasicaz ama sabredicez ekrandan tamamen uzak tutmanız bolca sosyelleştirmeniz ve konuşmanız gerekecek onunla . Asla kendi haline birakmicaz hep çabalucaz biz çok güçlü çocukların güçlü anneleriyiz ♥️
Cok soru sordum k.bakmayin sizde tekrarlayan davranışları varmiydi ve süre olarak ne kadar sürüyordu

Cok soru sordum k.bakmayin sizde tekrarlayan davranışları varmiydi ve süre olarak ne kadar sürüyordu
Takıntılı davranışları var tabiki mesela issirma çok uzun süre sürdü nerdeyse 5 6 ay sinirlenince kafasını yere vurma 3 aya yakın sürdü . Veya legolarla oynarken legolar devrilince delirir .. kendi etrafinda dönmesi vardı bir süre. Büyük insanlarla arası iyi değil çok utanyor ama çocuklara bayılır çok güzel oynar . Sizin çocuğunuzun varmı takıntılı halleri

Takıntılı davranışları var tabiki mesela issirma çok uzun süre sürdü nerdeyse 5 6 ay sinirlenince kafasını yere vurma 3 aya yakın sürdü . Veya legolarla oynarken legolar devrilince delirir .. kendi etrafinda dönmesi vardı bir süre. Büyük insanlarla arası iyi değil çok utanyor ama çocuklara bayılır çok güzel oynar . Sizin çocuğunuzun varmı takıntılı halleri
Evet elini ağzına burnuna sokma (yapma dediğim zaman hemen bırakır )
Öpücük atma gibi dudak tiki
Kendi etrafında kısa süreli dönme gözlerini seyirerek
Ziplama ama bunları dakikalarca yapmıyor kısa kısa süreli
Takıntısı yapamadığı bişey olursa çok ağlıyor ama kolay sakinleşir vurma ısırma kendine zarar verme davranışı yok.
Ve iki kelimelik cümle kurmaya başladı anne hadi, kapıyı aç, o ne gibi yonergelre uyar büyüklerle arasii iyi bizimkininde akran ilişkisi yok.

Ortak dikkati çok güzel taklit yetenegi çok guzl örneğin sayı sayarız 20 ye kadar sayar. 21 derim pesine 22 der akıl yürütme yeteneği var tam bir görev adamı diyor özel eğitim hocamiz sıralı oyun oynar düzen takıntısı yok ama az da olsa hassasiyeti var yüksek ses gibi ince motor kaba motor gelişimi yaşıtları ile uyumlu
Bilmiyorum umarım atlatırız hayırlı ile.

Evet elini ağzına burnuna sokma (yapma dediğim zaman hemen bırakır )
Öpücük atma gibi dudak tiki
Kendi etrafında kısa süreli dönme gözlerini seyirerek
Ziplama ama bunları dakikalarca yapmıyor kısa kısa süreli
Takıntısı yapamadığı bişey olursa çok ağlıyor ama kolay sakinleşir vurma ısırma kendine zarar verme davranışı yok.
Ve iki kelimelik cümle kurmaya başladı anne hadi, kapıyı aç, o ne gibi yonergelre uyar büyüklerle arasii iyi bizimkininde akran ilişkisi yok.
Evet aynen benimde oğlum sürekli eli agzindaydi bir aralar şimdi geçti şükür ve bizimki de hep başkasına zarar vermeye yönelikti issirma saç çekme kimseye gidemez hale gelmiştim oda geçti şuan 2.5 yaşında bizde az az biseyler demeye başladık bana adımla hitap ediyor baba ,aç hadi, attım , al gibi çok az . Biraz zorlu bir süreç sabır gerektiriyor metin olmak lazım üstüne düşmek lazım kinetik kum alın benimde oğlum ergoterapi alıyor bu kum ise yarıyor stres atmada bide dikenli top

Ortak dikkati çok güzel taklit yetenegi çok guzl örneğin sayı sayarız 20 ye kadar sayar. 21 derim pesine 22 der akıl yürütme yeteneği var tam bir görev adamı diyor özel eğitim hocamiz sıralı oyun oynar düzen takıntısı yok ama az da olsa hassasiyeti var yüksek ses gibi ince motor kaba motor gelişimi yaşıtları ile uyumlu
Bilmiyorum umarım atlatırız hayırlı ile.
Oo cok güzel bizim çocuklarımız hasta değil zaten sadece farklılar yasitlarindan biraz o eksikliği de kapatcaz insaAllah

Evet aynen benimde oğlum sürekli eli agzindaydi bir aralar şimdi geçti şükür ve bizimki de hep başkasına zarar vermeye yönelikti issirma saç çekme kimseye gidemez hale gelmiştim oda geçti şuan 2.5 yaşında bizde az az biseyler demeye başladık bana adımla hitap ediyor baba ,aç hadi, attım , al gibi çok az . Biraz zorlu bir süreç sabır gerektiriyor metin olmak lazım üstüne düşmek lazım kinetik kum alın benimde oğlum ergoterapi alıyor bu kum ise yarıyor stres atmada bide dikenli top
Ergoterapi bizde alacağız bir de duyu bütünleme ile ergoterapi aynı şey mi acaba

Hayır randevu aldık daha almadık ben daha geç kalmamak beklememek adına haftada 3 saat özel eğitim aldırmaya basladim bakalım ram ne diyecek
Çok iyi yapmışsınız zaten devlet de haftada 2 saatini karşılıyor hatta bazen grup terapilerini falan da bazı kurumlar kendileri veriyorlar

Back
X