yerine getirilmeyen emlak satış sözleşmesi hakkında yardım istiyorum

karizmaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2010
3
0
36
İstanbul
selam ben kardeşimin eşinin yapmış olduğu emlak satış sözleşmesi hakkında yardım istiyorum. kardeşimin eşi bir bodrum kat için sözleşme yaptı bu sözleşmeye göre 2.500tl kapora peşin geri kalan kısmını tapuyu alım esnasında ödeyecekti sözleşme şartında 3 ay içinde satış yapılacağı var fakat 2 yıl geçti hala satış verdiği kaporayı da geri alamadı emniyete gitmiş sonuç alamamış icra dairesine başvuru yapmak istemiş avukat tut demişler avukat tutma imkanı yok evin gelirini tek o sağlıyor ve asgari ücretle çalışıyor acaba başka bir yolu yok mudur sözleşmenin bir yaptırımı var mı varsa nasıl yol izlemeli nasıl ne şekilde davranmalı bu işler avukatsız yürümez mi avukat şart mı?yardım ederseniz duacınız olurum lütfen yardım edin cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum

Sözleşmeyi görmeden tam sağlıklı bir yorum yapmam mümkün değil. Ancak şu kadarını söyleyebilirim ki taşınmaz satım sözleşmeleri (yani arsa, daire, dükkan, arazi v.s.) tapu memuru önünde resmi şekilde yapılmadıkları sürece geçersiz olduğu gibi satış vaadi sözleşmeleri de noterde yapılmadıkları sürece geçersizdir. Ancak bu gibi durumlarda taraflar vermiş olduklarını karşı taraftan isteyebilirler. Yani kardeşinizin eşi vermiş olduğu parayı karşı taraftan icra takibi veya dava yolu ile isteyebilir. İcra takibi yapmak için avukat tutulması zorunlu değildir. Bunun için icra dairesine gitmeden önce adına " Takip Talebi" denen bir evrak düzenlenmesi gerekir. Bununla birlikte adliyeye gidip icra tevzi bürosu yardımı ile işinizi halledebilirsiniz. Yine de bu işi bir avukat yardımı ile yapmanızı öneririm.

Back